- 6 Temmuz 2010
- 4.605
- 55
arkadaşım çok haklısın tabii ki korunmak için hap çoğu insan için yine en kolay ve güveniliri geliyor. zaten ben de komple doğum kontrol haplarını bırakın demiyorum. yasmin ve yazz gibi içinde drospirenone etken maddesi bulunan hapları içmemeniz gerekiyor diyorum. bugün hemen hemen bütün doğum kontrol haplarının içinde tromboz riski vardır falan yazıyor evet. ama bu etken maddeyi taşıyan üstelik de yeni kuşak olup sözde daha güvenli diye lanse edilen hapların eski haplara göre çok daha fazla tromboz ve emboli riski taşıdığı kanıtlandı. ben bunu kendim uydurmuyorum. binlerce kişinin zarar görmesinden sonra amerikada bayer bu hapı bildiğin geri çağırdı. insanlara tazminatlar ödedi hatta ciddi maddi zarara uğradı. doktorların da bu ilacı değil başka bir doğum kontrol ilacını tavsiye etmesi gerekiyor. ama bizim ülkemizde insan sağlığı ne zaman o kadar önemli oldu ki? sana bunu özellikle doktor da tavsiye edebilir ama doktorların tavsiye ettiklerinin illa ki %100 doğru olmasına gerek yok. internette türkçe sayfaları aç, bu hap ve etken maddesi hakkında tek bir sayfa yok. ama ingilizcesini yaz 100lerce başlık çıkıyor. üstelik ben yurtdışındayken günlerce tv haberlerine çıktı, gözümle gördüm. doktorlarımız da yurt dışı kaynakları okumuyorsa ben ne yapayım. ilaç reprezantları geliyor övüyor övüyor, e güzel güzel motive de ediyorlar, onlar da yazıyor. ama bu demek değil ki doğruyu yapıyorlar. en önemlisi artık kabul edin biz dünya ilaç devlerinin çöplüğü bir ülkeyiz. misal o annelerimize verilen fış fış eriyen kalsiyum karbonatların bal gibi kireçlenmeye yol açtığı eklemlere çok zararlı olduğu da kanıtlandı ama hala doktorlarımız yazıyor. bütün gelişmiş ülkelerde artık kalsiyum sitrat kullanılıyor bizim doktorlarımız hala kalsiyum karbonatta ısrar edip kemik erimesi olan kadınlarımızı sakat bırakıyor. o yüzden hangi ilacı kullanırsak kullanalım oturup araştırmak kendi görevimiz. doktorlara körü körüne inanmak doğru değil. ayrıca sorunuza da cevap vereyim. benim doktorum da zamanında bu ilacı bana yumurtalık kistlerimden dolayı tavsiye etti. daha başlar başlamaz baş ağrısından ölecek hale geldim. ayrıca devamlı kafamın üstünden sıcak sular döküyorlardı sanki. doktorum inatla böyle bir yan etkisi yoktur dedi. ama hapı kestim semptomlar da bitti gitti. sonrasında ben de bir süre ginera kullandım. allah için en ufak bir yan etkisini de görmedim. burada bazı arkadaşlarımız oturup aman ne olacak düşük bir ihtimal diye de bu söylediklerimi göz ardı edebilir. fakat sinek küçüktür ama mide bulandırır demişler. siz siz olun canınızı riske atmayın. size bir şey oldu mu sonradan hiç bir şeyin kıymeti yok. ha bu arada alternatifini tavsiye etmek de benim görevim değil doktorunuzun görevi. ben hukukçuyum, doktor değil.
açık konusayım ilk bas sizi ilaç mümessili için reklam yapan biri sandım..cunku her topıge aynı seylerı yazmıssınız.. sonrasında sadece duyarlı bir üye oldugunuzu farkettim konularınıza girip baktıgımda..
şimdi drospirenone kan pıhtılaşması demek yani kan pıhtılasmasını hızlandırıyor demek.. ingilizce sayfalardan birini türkçeye cevirerek kopyalıyorum ;
Drospirenone İçeren Doğum Kontrol Hapları: Diğer doğum kontrol haplarına göre daha fazla pıhtılaşma riski taşıyabilirler.[h=1][/h]
FDA drospirenone içeren doğum kontrol hapları alan kadınların buna bağlı pıhtılaşma riskleriyle ilgili epidemiyolojik (sağlıkla ilgili ) çalışmaları gözden geçirdi. Bu çalışma sonucunda bu ilaçların kullanımının diğer progestin içeren haplara göre daha yüksek pıhtılaşma riskiyle birlikte olabileceği sonucuna ulaşıldı. Bu bilgiler ilgili ilaçların kutu içi broşürlerine ekleniyor. Bu hapları kullanan kadınların kendi pıhtılaşmayla ilgili riskleri hakkında hekimleriyle görüşmeleri, hekimlerin ise bu ilaçları reçete etmeden önce ilacın ilgili hasta için beklenen yararları ve risklerini birlikte göz önüne almaları önerilmekte. Bu ilaçlar hangileri?Beyaz, Safyral, Yasmin, Yaz ''
(alıntıdır)
kanıtlanmıs oldugunu burdada goruyoruz.. haberlerde cıktıgını gormustum bayerin tazminat için.. zaten ben size kafanızdan uyduruyorsunuz bunları demedimki? ben gerekcelerımle yasmını kullanmam gerektigini belirttim,şu şu nedenlerle baska korunma kullanamam benım durumum ancak hapa müsayit dedim..
bakın size dıyorumki ben önce check up yaptırdım özelde sonrasında arastırma hastanesıne gittim tahlılerım yapıldı.. bu sonuclar doğrultusunda doktorum hap verdi.. gidipye bir pratisyen aile hekıminden almadım sonucta saglıgım söz konusu benım.
yani sizin o soyledğiniz yada yasmının prespektüsünde yazılan risk gruplarından deilim ben.. bu arada ben bi hapı içmeden önce mutlaka prespektüsünü okurum ama mutlaka.. belki doktorun benım durumumla ilgili gözden kacırdıgı bişey vardır diye bakar kontrol ederim...illaki googleden türkce sayfalara bakmaya gerek yok yani... sanki gooogden bakınca farklı olacak ,sanki google farklı seyle ryazıyor aynı hapın prespektüsü orda yazılı ,olumsuz bişey goremezsın zaten... ancak makalelerde cıkarki oda gazeye basına medyadaysa saglık bakanlıgı tarafından onaylı olarak basında yeralır bunlarda..
bakın sizin şikayetlerınız varmıs iyikide bırakmıssınız..kimi doktor hastasından cok alacagı parayı dusunur..cunku bu ilaç mümessillerinden her bir parca ilaç kutusu için prim alırlar devletten - tam olarak bilmemekle beraber boyle bişey varmıs yani-
hastası ölsede derdınden baska baska ılaclar verırıler yada o ilaç hastaya yaramasada kullan bişeycık olmaz demeye devam ederler...
hukukcu oldugunuz belliydi yorumunuzda tek yasmın uzerınden dem vurmak yerıne kemik erimesi ilacının yanlıslıgından ülkemızın saglık sektorundeki zayıflıkları dolayısıyla diğer ülkelere nazaran ''çöp ülke''konumundan bahsetmıssınız.. bizim konumuz yasminken ne alaka kemık erimesi? karsınızdakini demek böyle bi sindirme girişiminiz oluyor. haklı oldugunuzu kanıtlamak için tezinizi savunurken bu denli çeşitlendirmek (!) gayet basarılı.. takdir ettim açıkcası.. ve zaten haklısınız da..
maliyeciden sevgiler...