Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
selam kızlar. ben yazz isimli ilacı kullanıyorum aslında, fakat değiştiricem galiba. kutu bittikten sonra yeni kutu olarak yasmin ile devam etsem korunma bakımından sorun yaratırmı acaba?

iki hapında hormon seviyeleri farklı olabilir bence vücudun adapte süreci nedeniyle ilk bir ay ek korunma yöntemi kullanın derim.. Ne olur ne olmaz

Kızlar ben 13-14 aydır yasmin kullanıyorum fakat biraz kilo aldım ve selülitlerim cıktı önceden pek yoktu ayrıca bende baş ağrısı yapıyor zaten migrenim var tetikliyor. sizlerde yan etkileri oldu mu? ayrıca ben bazı kişilerde damar tıkanıklığı yaptığını hatta felce kadar gittiğini duydum sigara kullanmıyorum ama kullananlar için çok riskliymiş bize masum gibi görünüyor ama neticede hormon alıyoruz her ay, kendime zarar vermekten korkuyorum. Ben bu aydan sonra yasmini bırakmayı düşünüyorum belki spiral taktırıcam ama doğum da yapmadığımdan kararsızım ne dersiniz sizce taktırmalı mıyım?:18:

Selam kızlar siteye yeni üye oldum bende tamda konun üzerine gelmişim. Önümüzdeki ayın 24 de düğünüm var geçen hafta doktora gıttım ilk once benı üstten muayene ettı daha sonra doğum kontrol hapı hakkında beni bilgilendirdi ve yasmını onerdı. Ayne dedıklerı su oldu eğer iştahlı biriysen bu hapı kullandıktan sonrada iştahın dewam edicektir dedı adet donemlerınde gerginlik yaşıyorsan bu yıne dewam edıcek ılk ay senı %55 2. ay ise %95 koruyacaktır dedı lekenlemerın olabılır bas agrın olablir bunlar yan etkileridir sadece şiddetli bir baş bağrın olursa hemen gel dedi. 1 hafta olucak nerdeyse hıc bır değişiklik yok bende. Birazda psikolojik bir durum bu olayı çok fazla abartamaya gerek yok bırakın hersey olacağına varsın tedbirinizi alın önemli olan sonuçta kımse ilk günden hamile kalmak istemez her olumsuz şeyi hapa bağlamayı olumlu veya olumsuz herseyı üzerimize çeken biziz aslında.

arkadaşlar bu hap kaç yıl kullanılabilir,kaç yaşına kadar ve miyomlarla bir bağlantısı var mı bilen var mı

kızlar benim düğünümde 17 eylülde. dün doktora gittim adetimin ikinci günüydü ve beni jasmin'e başlattı. ama şimdi aklım karıştı. ilk ay koruması %55'se eğer, bir risk var mı demek oluyor? yani ek koruma yöntemi gerekirmi?
bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Sne bence yinede dıkkat et daha yenı adet olmussun düğün gününe kadar sanırım ılcaın bıter ve yedı gunluk aran olur işini sağlama al yinede dikkat derim

hayır gerek yok ben de 1 ay önceden başlamıştım

hayır gerek yok ben de 1 ay önceden başlamıştım

ayy çok kafam karıştı yaa:44: ozaman 1 kutu bitmiş oluyo, 3 tane kala bırakıcam bu ay reglimi öne alabilmek için. ama düğüne kadar 2. kutuya da başlamış oluyorum..
özellikle de ilk gece korunmak istemiyodum atmosferi bozmamak için, ama bi çocuğa da kesinlikle yer yok şuan hayatımda, işimi garantiye almalıyım sanırım ben yarın doktoru arıyım tekrar..
sizede yazarım doktorun ne dediğini. tşkler cvplar için kızlar

öne almak için kutuyu tam bitirmemek hormonlar için zararlı diye biliyorum ama yine de sorun doktorunuza

bende yasmini kullanıyorum kistlerim nedeniyle doktorum verdi
3.ayımdayım şuanda ve yasminden cok memnunum
sadece hap bitmeye yakın şişkinlik yapıyo
ama adet oldugum zaman normal adet oldugum zamanlardan daha da rahatlıyorum..
6 ay boyunca kullanacağım..umarım kistlerimden de kurtulurum:79:

Kızlar ben de adet düzensizliğinden kullanıyorum.2.kutu 2 gün önce bitti.Dün de antibiyotiğe başladım.Bilginiz var mı antibiyotik kullanmanın sakıncası yoktur inşallah.

Selam arkadaslar ben eczaneden aldim adetin ucuncu gun kullanmami solediler burda hep ilk gun yazilmis su an ikinci gunumdeyim ne yapmaliyim sasirdim

Tamam biraz daha okunca ucuncu gunleri de gordum yarn alayim ozaman

Son düzenleme:
Selam kızlar, 1 aylık evliyim.Düğünden 1 ay önce doktora gittim tahliller yapıldı yasmini yazdı.Sonra biz vazgeçtik hap kullanmaktan.Herkes bir şey söylüyor.Eşim kondom kullanmaktan hoşlanmıyor.Bende bu ay hapa başlamayı düşünüyorum ama çok kararsızım

Bu ara kanamalar sürekli devam ediyor mu ?
Adet günümün 10 gün öncesinden başladı ve full devam ediyor.

Doğum kontrol hapları 1 yıldan uzun süre kullanımda tehlikeliymiş kanser yapma olasılığı varmış özellikle mem kanseri riski varmış tvde uzman doktor anlatıyor kızlar dikkat

Doğum kontrol hapları 1 yıldan uzun süre kullanımda tehlikeliymiş kanser yapma olasılığı varmış özellikle mem kanseri riski varmış tvde uzman doktor anlatıyor kızlar dikkat

ben de dün sabah izledim aynı kişi mi bilmiyorum ama o adama kalırsa kanser yapmayan hiçbir şey yok. meme kanseri yapar ama yumurtalık kanserini önler dedi

kızlar lütfen yardımcı olun 13 eylülden beri yasmin hap kullanmıyorum.. koruyuculuğu azalmışmıdır..? 1 ay oldu içmeyeli..:44:

Azalmayı bırak koruyuculuğu yok ki artık.
1 ay geçmiş üstünden.
2 gün unutsan bile azalıyor.

yardımın için teşekkürler cnm.. ben yasmini 1,5 sene içtim haziran temmuz ağustos ara verdim içmeye..baya bir gitgel yaşadım içsem mi içmesem mi diye..eylülde tekrar başladım ..1ay daha kullandım yani..şimdi 13 eylülden beri içmiyorum.. eğer eylülde de içmesem belki şimdi hamiştim.. ara verdiğim 3 ay korunduk..yeni yeni kara verdik bebişe hayırlısı bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…