Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben 1,5 sene içtim 3 ay ara vermiştim..içsem mi içmesem mi diye teredütte kaldım bebiş zamanı mıdır acaba derken 1 kutu daha içtim ve o kutu bittikten sonra daha içmedim..Hayırlısı inş. Biz isteyince değil Rabbim isteyince verir hayırlısıyla.. :)

6 aydır yasmin kullanıyordum bu ay itibariyle bıraktım adetim bitmiş olmasına rağmen lekeler ilk başladığım aydaki gibi oldu başlangıç ve bitiş aynımı acaba ?

Yasmin kullanır kullanmaz koruyor mu bilmiyorum ama genelde zaten doğum kontrol hapları ilk 1 ay ek yöntem gerektirir.

Diğer taraftan doğum kontrol haplarının ishal ya ya da kusma durumlarında etkinliğini kaybettiğini ialç prospektüslerinde ve forumlarda okumuştum.

Ya hani 5-6 saat geçtiği için kana karışmıştır diye düşündüm kusma durumunu bir kere yaşadım insanın içine kurt düşüyor yine de?Ne yapacağımı bilemedim?İlk ay dediğin gibi ek yöntem kullandık da ikinci kutuya geçince ek yöntem kullanmamıza gerek kalır ım acaba?

3aydır yasmin kullanıyorum yan etkilerinden gebermiş durumdayım :KK43: evlenmeden önce başım ağrımazdı şimdi dayanılmaz baş ağrılarım var midem acaip bulanıyor dr tablet btnce bırakmamı önerdi...en hafif olan yasminmiş oysa :KK43:

kesınlıkle memnun kalmadım 3 ay kullandım 3 ay boyunca kusma bulantı bas agrısı asırı ıstah yanısıra kılı almaktan baska verım alamadım

benimde iştahımı açtı evet..ama kişiden kişiye etkisi değişiyordur..olumlu olarak cildim parladı resmen adet dönemlerinde çok sivilcelerim olurdu onlar yok oldu, yüzümde biras kıllanma vardı çene bölgemde onlarda yok olacak kadar azaldı belli bile değil:) ama bulantı ve baş ağrısı dayanılmaz :KK43:

6. kutuyu kullanıyorum ve yan etkı pek yasamamıstım son 1 aydır vagınal kuruluk ve cınsel isteksızlık yasıyorum ilacla baglantı dıye dusunuyorum doktora sormadım basınıza geldımı kızlar hıc

Adetim 9 gün önce bitti. Doğum kontrol hapına adetliyken başlamak gerektiğini biliyorum ama şimdi başlasam ve düzenli kullansam korumaz mı?

Slm arkadaşlar bende yasmin kullanıyorum 3. Kutuyu yeni bitirdim şuan 7 günlük aranın 3. Günündeyim hala adet görmedim bu ay ara kanamada olmadı aranızda böyle olan varmı

6. kutuyu kullanıyorum ve yan etkı pek yasamamıstım son 1 aydır vagınal kuruluk ve cınsel isteksızlık yasıyorum ilacla baglantı dıye dusunuyorum doktora sormadım basınıza geldımı kızlar hıc

evet canım ben o ilacı 1 yıl kullandım ve dediğin gibi kuruluk ve isteksizlik oluyor.Hatta bende sinirsel bozukluk bile yapmıştı.Doğum kontrol ilaçlarının hepsi isteksizlik, kuruluk hatta mantar bile yapar.Bende küçük bir kist ve yüzümde sivilce vardı o tüzden kullanmıştım.Evli değildim o zamanlar sıkıntı değildi benim için.

Merhaba kızlar

Ben 6 aydır yasmin kullanıyorum ama korunmak için değil PCO tedavisi için verdi doktorum. Ya tam anlamıyla kullanmayı bilen biri bana tam olarak anlatabilir mi biryerlerde hata mı yapıyorum ???

Ben 1 kutu ilaç bitince adet olana kadar bekliyorum ( kaç gün olursa artık bazen 3 gün sonra oluyor bazen 1 hafta sonra oluyor. ) Normali nedir ??? ilaç bitince kaç gün sonra adet olmak gerekiyor ???

Bir de ara kanama normal mi ??? 2-3 ay önce bi ara kanamam olmuştu doktor normal demişti. Bu ay adetimden 10 gün aradan sonra ara kanamam oldu 3-4 gündür devam ediyor 1 gün kanadı kan parçası geldi 2 gündür de pembe kan sürülüyor bir de ağrım var. Ara kanama normal mi ??? Bekar olduğum için anlamıyorum bu durumları tecrübeli biri açıklarsa çok sevinirim.

kızlar ben yaklaşık 10 aydır kullanıyorum bunun uzun süreli kullanmada bir yan etkisi var mı belli süreden sonra bırakıp aravermek gerekiyor mu? bu arada ben başladığım zamnada itibaren hiç bir yan etkisini görmedim ne kuruluk ne isteksizlik ne mide bulantısı vs. kilo çok sık alıp verdiğim için aldığım dönemde bununla bir ilgisini olduğunu sanmıorum..kısacası bana bu ana kadar hiç bir yan etkisi olmadı aksine göğüslerimi güzelleştirdi :21:

Son düzenleme:
Adetim 9 gün önce bitti. Doğum kontrol hapına adetliyken başlamak gerektiğini biliyorum ama şimdi başlasam ve düzenli kullansam korumaz mı?
hayır canım korumaz ilk gün içmen gerekir
Merhaba kızlar

Ben 6 aydır yasmin kullanıyorum ama korunmak için değil PCO tedavisi için verdi doktorum. Ya tam anlamıyla kullanmayı bilen biri bana tam olarak anlatabilir mi biryerlerde hata mı yapıyorum ???

Ben 1 kutu ilaç bitince adet olana kadar bekliyorum ( kaç gün olursa artık bazen 3 gün sonra oluyor bazen 1 hafta sonra oluyor. ) Normali nedir ??? ilaç bitince kaç gün sonra adet olmak gerekiyor ???

Bir de ara kanama normal mi ??? 2-3 ay önce bi ara kanamam olmuştu doktor normal demişti. Bu ay adetimden 10 gün aradan sonra ara kanamam oldu 3-4 gündür devam ediyor 1 gün kanadı kan parçası geldi 2 gündür de pembe kan sürülüyor bir de ağrım var. Ara kanama normal mi ??? Bekar olduğum için anlamıyorum bu durumları tecrübeli biri açıklarsa çok sevinirim.

canım kutu bittikten kaç gün sonra regl olduğun önemli değil sen kutuyu bitir ve regl olsan da olmasan da 8. gün yeni kutuya başla. mesela ben 4. gün olurum ama bünyeye göre değişir tabi. ara kanama için de ilk aylar normal diyorlar

hayır canım korumaz ilk gün içmen gerekir

canım kutu bittikten kaç gün sonra regl olduğun önemli değil sen kutuyu bitir ve regl olsan da olmasan da 8. gün yeni kutuya başla. mesela ben 4. gün olurum ama bünyeye göre değişir tabi. ara kanama için de ilk aylar normal diyorlar

Endokrin doktorum adetin ilk günü içmeye başla dedi bana ondan olduğum an içiyorum hemen :26:

acil hatta çok acil yorumlarınıza ihtiyacım var

Adetli günlerim yogun getiği için doktor bana yasmini kullanmamı söyledi reglinin 3. günü başla 21 gün devam et 7 gün ara ver 8. gün tekrar başla dedi o şekilde başladım.
kutunun bitmesine 3 4 gün var regli olmama 10 gün filan var 2 kutuya geçip geçmemekte kararsızım hatta şuan bile bırakmayı düşünüyorum.
kullanmaya başladığımdan beri garibim sinirlerim bozuluyo herşeye hiç ağlamayan ben ağlama krizine girdim saatlerce ağladım evde tek başıma oldugumda ayak üstü bişeyler yiyip oturan ben hiç üşenmeden sofra hazırlayıp 3 kişilik yemek yiyebilir duruma geldim ki tokken bile yemek hazırlar hale geldim.

şimdi ilacı hemen bırakayım mı yoksa ilk defa kullandıgım için mi böyle oldu 2 kutuda hem ruh hemde iştah durumum düzelir mi sizce

ne etrafımdaki insanları kırmak istiyorum nede kilo almak istiyorum kafam karıştı iyice :KK43:

X