Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba kzlarr... bu yasmin doğum kontrol hapını adetimin 1. gününde kullanmaya başlayacağım diyelim ki.. peki kullandıktan ne kadar sonra ilişkiye girebilirim? yani mesela hemen adetimin bitiminde mi yoksa bir kutu yasmin kullandıktan sonra mı? bu konuda ben mi bilgisizim anlamış değilim.. bu noktaya takılmış durumdayım.. :KK30:

Ben düğünden 20 gün önce kullanmaya başlamıştım ek koruma falanda kullanmadık evlendiğimizde yumurtalama günü çoktan geçmişti. Sonra hiç ilave bişey kullanmadık.

canım bende normalden uzun surdugunu ılk defa senden duydum...benım bıldıgım kesıyor...tatlım eger dogum kontrol hapına guvendıysen ve ek koruma olmadıysa koruması guc sanırım...benım 1 hafta sonra dugunum var ben 2. kutunun sonuna geldım...yaklasık 2 ay onceden baslıosun ıcmeye ama bunun nedenı ılaca alısmakmı tam korumakmı ıste orasını bende bılmıyorum tatlım ama kuzenımde dugunden 2 ay onceden ıcemeye baslamıstı...

hımm evet ben de düğünden önce başlayacaktım ama fırsat bulamadım sonra telaştan unuttum. aksi gibi düğün günü adet oldum sonra kadın doğum uzmanına gidip yasmin yazmasını istedim. fakat adetimin ilk günü geçtiği için doktor başlamamı istemedi. bir ay sonra diğer adetimin ilk gününü beklemek zorunda kaldım. tabi bu sürede eşim korundu. ve hapa başlamama rağmen hala eşim korunuyor. hapa başlayacağım zaman kullananlar beni uyardı 2 arkadaşım da ilk başladıkları zaman adetleri normalden çok uzun sürmüş. ben de öyle olacağını bekliyordum. ama 3.gün temizlenince şok oldum. neyse demekki kestiği de oluyormuş. bunu duyduğuma sevindim. ne olursa olsun hiç bir yöntem yüzde yüz korumadığı için insan şüpheye düşüyor. canım yardımcı olduğun için çok teşekkür ediyorum...

bende 6 yıl yasmin kulladım. Koruması yüksek olduğunu bilitorum. Birde ilk kez ilaca başladıktan 15- 20 gün sonra tam korumaya başlıyor. Ek bir yöntemle bu dönem korunmalı diye biliyorum.Doktorum öyle söylemişti.

merhaba kızlar;
ben de yeni kullanmaya başlaım ilacı bugun adetimin 3. gunu ve adetim bitti çok şaşırdım ama burdaki yorumları okuyunca normal olduğunu anladım..
benim düğünüme 16 gun kaldı çok heyecanlıyım stresten ölecem nerdeyse:))

merhaba kızlar;
ben de yeni kullanmaya başlaım ilacı bugun adetimin 3. gunu ve adetim bitti çok şaşırdım ama burdaki yorumları okuyunca normal olduğunu anladım..
benim düğünüme 16 gun kaldı çok heyecanlıyım stresten ölecem nerdeyse:))

benm de yarın 5.gün , 24 temmuzda düğünm kullanmaya yarın başlasam mııııı?? Olrmu acaba?

eet 3, günü bitmiş olması normal eskiden 1 hafta sürerdi şimdi 3 gün sürüyo benimde.çünkü hap kanla beraber fazla demir atımını önlemek içinde uygun doktor demişti .

kizlar ben 2 temmuzda adetimin baslamasiyla ilk defa yasmine basladim ilk 2 gun cok iyiydim ama sonra resmen psikolojim bozuldu herseye aglamaya basladim olmadik seyleri kafamda kurmaya basladim coooook mutsuz oldum ve bugun ilaci birakiyorum ne olursa olsun cunku depresyona girmeye hic niyetim yok

kizlar ben 2 temmuzda adetimin baslamasiyla ilk defa yasmine basladim ilk 2 gun cok iyiydim ama sonra resmen psikolojim bozuldu herseye aglamaya basladim olmadik seyleri kafamda kurmaya basladim coooook mutsuz oldum ve bugun ilaci birakiyorum ne olursa olsun cunku depresyona girmeye hic niyetim yok

En azındn başladığınız kutuyu bitirin öyle başlayıp yarım yamalak bırakırsanız vücudunuzun dengesini bozarsınız.

biliyorum ama psikolojimi mahvetti ya . kararsız kaldım şimdi devam etsem mi yoksa bıraksam mı

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.öncelikle herkese yardımları için teşekkür ediyorum.benim bir kaç sorum olucaktı,yasmini birkaç senedir kullananlar varsa cevapladırabilirmi?

benim düğünüm 24 eylül'de..daha ilaca başlamadım.muhtamelen 6-7 ağustos gibi adet olucam ve ilk günü içmeye başlıcam.peki ben evleneceğim zamn ek bir koruma yöntemi kullanmalımıyım.koruyuculuğu yeterli olur mu?çünkü düğünüme 1.5 ay kalmış oluyo.
bir de yaz diye bir koruma hapı daha varmış,yasminden daha iyi olduğu söyleniyo..bu hap hakkında bir bilginiz var mı?

merhaba arkadaşlar.öncelikle herkese yardımları için teşekkür ediyorum.benim bir kaç sorum olucaktı,yasmini birkaç senedir kullananlar varsa cevapladırabilirmi?

benim düğünüm 24 eylül'de..daha ilaca başlamadım.muhtamelen 6-7 ağustos gibi adet olucam ve ilk günü içmeye başlıcam.peki ben evleneceğim zamn ek bir koruma yöntemi kullanmalımıyım.koruyuculuğu yeterli olur mu?çünkü düğünüme 1.5 ay kalmış oluyo.
bir de yaz diye bir koruma hapı daha varmış,yasminden daha iyi olduğu söyleniyo..bu hap hakkında bir bilginiz var mı?

düğünün olacağı zaman 2. kutuya başlamış olacaksın zaten o yüzden ek korumaya gerek yok . Ben düğünde 20 gün önce başladım ek koruma yön . kullanmadık . 1,5 uzun bi süre düğüne kadar korumaya başlar. Şimdiden Mutluluklar .....

düğünün olacağı zaman 2. kutuya başlamış olacaksın zaten o yüzden ek korumaya gerek yok . Ben düğünde 20 gün önce başladım ek koruma yön . kullanmadık . 1,5 uzun bi süre düğüne kadar korumaya başlar. Şimdiden Mutluluklar .....

çok teşekkr ederim veridigin biligiler için:)
bir de "yazz"isimli bir ilaç var,onu mu kullansam acaba diorum,onu içsem de düğüne kadar koruyuculuk sağlarmı?

ben de 14 aydır yasmin kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim gayet memnunum. 1.5 ay iyi bir süre koruma sağlar merak etme, ben de 1 ay önce başlamıştım. ayrıca hangi ilacı kullanırsan kullan o süre içinde korur yani yazz ya da yasmin farketmez

arkadaşlar ben 2 haftadır yasmin kullanıyorum yüzümde sivilce yaptı bir de hafif baş ağrısı devam edip etmemek konusunda kararsız kaldım sizce birinci kutudan sonra devam etsem çıkan sivilceler geçer mi bir de baş ağrısı geçer mi ? bir de ramazan geliyor şimdi başım ağrıdığında ağrı kesici içebiliyorum ama ramazanda içemicem o yüzden yardımınıza ihtiyacım var

arkadaşlar ben 2 haftadır yasmin kullanıyorum yüzümde sivilce yaptı bir de hafif baş ağrısı devam edip etmemek konusunda kararsız kaldım sizce birinci kutudan sonra devam etsem çıkan sivilceler geçer mi bir de baş ağrısı geçer mi ? bir de ramazan geliyor şimdi başım ağrıdığında ağrı kesici içebiliyorum ama ramazanda içemicem o yüzden yardımınıza ihtiyacım var

canım aynı yan etkileri bende de göstermişti. ben şimdi 2.kutuya başladım ve öyle eskisi gibi baş ağrısı yapmıyor. bir de sivilcelerim çok azaldı. bu hapı kullanmaya başlamadan önce adet dönemime yakın yüzümden iki üç sivilce çıkardı. ilk başladığımda adetime denk geldiği için yine sivilceler çıkmıştı ama bu sefer öncekilerden çok daha fazla çıktı. şimdi ikinci adetim bitmek üzere ve yüzümde hiç sivilce kalmadı. önce coşturdu sonra yok etti sivilcelerimi. inşallah sende de böyle olur. gerçi herkesteki etkisi farklı oluyormuş. ben şuanda yasminden çok memnunum. inşallah sonrasıda böyle devam eder.

canım aynı yan etkileri bende de göstermişti. ben şimdi 2.kutuya başladım ve öyle eskisi gibi baş ağrısı yapmıyor. bir de sivilcelerim çok azaldı. bu hapı kullanmaya başlamadan önce adet dönemime yakın yüzümden iki üç sivilce çıkardı. ilk başladığımda adetime denk geldiği için yine sivilceler çıkmıştı ama bu sefer öncekilerden çok daha fazla çıktı. şimdi ikinci adetim bitmek üzere ve yüzümde hiç sivilce kalmadı. önce coşturdu sonra yok etti sivilcelerimi. inşallah sende de böyle olur. gerçi herkesteki etkisi farklı oluyormuş. ben şuanda yasminden çok memnunum. inşallah sonrasıda böyle devam eder.

çok teşekkür ederim cevabın için :) bir de birşey daha sormak istiyorum bende kaşıntı da yaptı son günlerde ben de kaşıyınca bütün vücudum kabardı kıpkırmızı oldu acaba başına böyle birşey gelen var mıdır

Merhaba kızlar ,

Ben ilk hapa perşembe başlamıştım, sırayla düzgünce almaya devam ederken , bir karışıklık oldu.

Gecen hafta çarşamba günü aceleyle ters ok yönündeki çarşambayı almışım. Perşembe günüde dogru ok yönündeki salının devamı olan çarşambayı dolu yani almamışım gibi görünce , perşembe günü boşboşuna 2 hap içtim.

Sorum şu :
1 hapı fazla içtiğim için 1 hap eksik kaldı. 21. gün hap almasam birşey olurmu?
Yada yeni bir paket alıp son tableti ordan mı alsam?Böylece içimde şüphe kalmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
yasmin saç dökülmesini artrırmı, azaltır mı yoksa bi etkisi olamaz mı BİLEN,DUYAN,YAŞAYAN YAZSIZN LÜTFENNN

yasmin saç dökülmesini artrırmı, azaltır mı yoksa bi etkisi olamaz mı BİLEN,DUYAN,YAŞAYAN YAZSIZN LÜTFENNN

valla benim birinci kutumun bitmesine 3 gün kaldı ben saçlarımı günde 3 defa tararım ve baya dökülürdü saçlarım bana yasmin azalttı gibi geliyor yani eskisi gibi dökülmüyor ortadan kopmuyor

bende yasmini kullanmaya yeni basladim.ilk kutumun bitmesine 4 gün daha var..ama hep siyah leke geliyor bende bu normalmi ? yoksa hep böyle devam edicek mi bu? iyi biseymi kötü biseymi cözemedim..

X