Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya kızlar ben bu ilacı 2.haftanın sonunda bıraksam ne olur? çok kilo aldım ya 10 günde!

Hiç hapı bırakan var mı? Ne oluyor yarım bırakınca???

canım düğünden öncfe başlamıştım 2 ay kullandım çok fazla midee bulantısı ve huzursuzluk bide ara kanamam çok oluyo diye yarıda bıraktım vee hormon dengem alt üst oldu ilk ay 15 gün sonra adet gördüm daha sonra 2 ay görmedim ve peşine 10 gün sürekli kahve akıntım oldu ve bir ay sonra normal adet gördüm eğer sıkıntın yoksa kutuyu bitirip bırak geçen hafta k.doğum uzmanına gittim ve bu problemlerimin hepsinin kutuyu yarıda bırakmamdan kaynaklandığını söyled

10 günde 3 kilo... demek ki hap bitene kadar beklersem 6 kilo ve krater gibi bir surata sahip olacağım.

seçim yapmam çok zor:)

kızlar eminönünde bir eczanede yasmin 13 liraya satılıyor, yani sadece yasmini değil bütün ilaçları indirimli satıyorlar. yolu düşen olursa özelden adresini verebilirim

10 günde 3 kilo... demek ki hap bitene kadar beklersem 6 kilo ve krater gibi bir surata sahip olacağım.

seçim yapmam çok zor:)

çekilme kanaması oluyor bırakınca birsüre sonrada adet görüyorsun yada gecikiyor o zaman hemen hamilemiyim acaba soruları soruyorsun kendine yani bırakınca muallakta kalıyor insan.. aslında kullanınca ve hafif yürüyüşlerle düzenli bir hayatın oluyor adetlerin az, sancısız, düzenli oluyor ,sivilceler geçiyor falan kilo problemi dışında pek bir yan etkisi yok yani bırakmamanı tavsiye ederim:)

yasmin kullanmaya Haziran 2009 da başlamıştım.. Ağustos 2009 da da evlendim ve 2 ay sonra hamile kaldım.. üstelik bu tip hasssas konularda çok dikkatli eşimin olmasına rağmen şimdi yıl 2011 ve benim 8,5 aylık bir kızım var..:KK1:

üff çok karasız kaldım iki senedir prezervatif kullanıyorduk yeter dedim ilaç kullanmaya karar vermiştimki yorumları okudukça vazgeçtim :KK50:

bende bu ay kullanmaya başladım....
umutlanarak başlamıştım ama ilk 1 hafta mide bulantısı yaşadım o geçti derken bu seferde adetim bitmek bilmiyor bugün 15.günü:2:
bu kutu bitsin kullanmayacağım hayal kırıklığına uğrattın beni yasmiiiiiiiiiiiin:63:

üff çok karasız kaldım iki senedir prezervatif kullanıyorduk yeter dedim ilaç kullanmaya karar vermiştimki yorumları okudukça vazgeçtim :KK50:

herkeste yan etkiler farklı oluyo benim kilo alma haricinde çok fazla yan etki olmadı arada baş ağrıları ilk aylarda mide bulantıları olmuştu. Eğer eşin kondom kullanıyosa ilaca başlama boşuna kimyasalları yükleme vücuduna. Bende 1,5 sene kullandım bu ay içmicem artık .

yasmin kullanmaya Haziran 2009 da başlamıştım.. Ağustos 2009 da da evlendim ve 2 ay sonra hamile kaldım.. üstelik bu tip hasssas konularda çok dikkatli eşimin olmasına rağmen şimdi yıl 2011 ve benim 8,5 aylık bir kızım var..:KK1:

ilacı düzenli kullanırken mi hamile kaldın yoksa unuttun mu ben 1,5 sene kullandım bi sorun olmadı . İlk aylarda bebek olucak die ödüm kopuyodu.

Üff yazdıklarınızdan korktummm:18:

mayısta evleniyorum daha dr.a gitmedim,aslında hap kullanmakta istemiyorum ama başka da mantıklı bir yol yok...stres bitmiyor hiç yaa:97:

Bana doktor kistlerim için bir de E2 hormonum düşük çıktı o yüzden diana 35 isimli ilacı verdi ilk kez kullanmama rağmen hiç bir yan etki yapmadı ne mide bulantısı, ne baş dönmesi , ne baş ağrısı, ne de ara kanama, ne de sinir ve kilo. Tam tersi cildim daha iyi oldu gibi ve tüylerimin çıkma zamanı uzadı ve göğüslerim dolgunlaştı gibi ara verdiğim zaman da hemen regl oldum. Şimdilik 4 ay filan kullanıcam sonra bırakıcam korunma amaçlı kullanmıyorum zaten ama ilerde evlenirsem tekrardan bu ilacı kullanırım gibi geliyor.

Son düzenleme:
ya bayanlar ben şimdi mayısın 14ünde evleniyorum,ne zaman dr.a gitmeliyim korunmayla ilgili olarak?şimdi martın ilk haftası adet olucam ve bu hafta gitme imkanım yok dr.a...eğer hap kullanacaksam nisandaki adette başlasam olur mu?

ya bayanlar ben şimdi mayısın 14ünde evleniyorum,ne zaman dr.a gitmeliyim korunmayla ilgili olarak?şimdi martın ilk haftası adet olucam ve bu hafta gitme imkanım yok dr.a...eğer hap kullanacaksam nisandaki adette başlasam olur mu?

ben düğüne 20 gün kala gitmiştim doktora adetimin ilk günü başladım ek bi korumaya da gerek yok sen nisanda yada mayısta düğünden önceki adet döneminde başalasan olur

ek korumaya gerek yok dedim ama ben yasmin kullandım her ilaç aynı olmayabilir

nisanda başlasan olur tabi ki canım boşuna martta başlama ben de düğünden 1 ay önce başlamıştım

slnaras ve yarenka teşekkürler...:)

internette bu haplarla ilgili kötü kötü şeyler okudum açıkçası çok korkuyorum...dr.a gidincede konuşucam tabi...

bence sivilcelerin için d.k.h kullanma . cildiye doktoruna gitmeni tavsiye ederim d.k.h hormon sonuçta

Son düzenleme:
2 senedir yasmin kullanıyorum. geçen ay iki kutu arka arkaya ara vermeden kullanmıştım. kutum biteli 5 gün oldu yarın 6. gün olucak. adet olmadım. daha önce de 6. gün adet olmuştum bir sefer ama böyle istisnalar sürekli olmaz ki. tedirginim. böyle birşey yaşayan var mı?

X