Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Bende 3 gündür ilk kez doğum konrol hapı kullanıyorum oda yasmin ve 2.günden itibaren kahverengimsi bir akıntım oldu ne yapmam gerekiyor ilacı kesmelimiyim ???? Kullanaların yardımlarını rica ederim...

Akıntı normal . İlacı kesmenize gerek yok.

Bende 7 aydır yasmin adlı ilacı kullanıyorum, 6 aylık evliyim. Şuana kadar ilacın hiç bir yan etkisini görmedim Allaha şükür. Demek her bünye de farklı durumlar gösterebiliyor. Doktora gitmeyi ihmal etmeyin. En garantiye yakın korunma yöntemi doğum kontrol hapı olduğunu unutmayın...

antibiyotiklerin koruyuculuğu azalttığını biliyoruz.
peki ağrı kesiciler de koruyuculuğu azaltıyor mu?

antibiyotiklerin koruyuculuğu azalttığını biliyoruz.
peki ağrı kesiciler de koruyuculuğu azaltıyor mu?

ya arkadaşlar her antibiyotik azaltmıyor. ben sürekli doktorlara soruyorum ve hep aynı cevabı alıyorum. hem prospektüs te de yazıyor bazı antibiyotikler diye. penisilin grubu antibiyotiklerin azaltma ihtimali var. ben hep antibiyotik kullanırım. 2 senedir bişey olmadı.doktorlar ona göre ilaç verdi çünkü.

ağrı kesiciler azaltmıyor biliyorum . parol , advil gibi bir çok ilaç kullandım. doktora sordum hepsinide azaltmaz dedi. ama genede doktora sormadan kullanmamak lazım.

Bende 3 gündür ilk kez doğum konrol hapı kullanıyorum oda yasmin ve 2.günden itibaren kahverengimsi bir akıntım oldu ne yapmam gerekiyor ilacı kesmelimiyim ???? Kullanaların yardımlarını rica ederim...

ilk 3 ay olabilir öle lekelenme. doktora sormuştum önemli bişey değil, geçer dedi. 3. aydan devam ederse sorun oluyormuş. ozaman doktora gitmek lazım. bende de olmuştu 2. ayda geçti.

3 aydır yasmin kullanıyorum
ilk zamanlar ara ara baş ağrısı yaptı ve bana 4 kilo aldırdı
çevremdeki herkes kilo aldığımı söylüyo kıyafetlerim dar geliyo 4 kilo bile1 beden çıkarıyor :KK14:
54 tüm 58 oldum :KK50:

3 aydır yasmin kullanıyorum
ilk zamanlar ara ara baş ağrısı yaptı ve bana 4 kilo aldırdı
çevremdeki herkes kilo aldığımı söylüyo kıyafetlerim dar geliyo 4 kilo bile1 beden çıkarıyor :KK14:
54 tüm 58 oldum :KK50:

aynen valla bende de aynı sorun var 54 kiloydum evlendim 16 ayda 60 oldun nerdeyse :KK43: Baş ağrıları bazen oluyo çok şiddetli değiller Allah'tan .

Görüyorumki her agızdan bi ses çıkıyor. 25 yasındayım yasmin ilacını aldım kullanım için uygun zamanı bekliyorum ve sigarada günde 2-3 tane de olsa içiyorm acaba kullanmalımıyım kullanmamalıyım burdan veya özelime kullanımı hakkında bana bir bilgi verebilecek bayan arkadasım varmı acaba 2 yıllık evliyim ve bu ilk dogum kontrol hapım olacak.

Görüyorumki her agızdan bi ses çıkıyor. 25 yasındayım yasmin ilacını aldım kullanım için uygun zamanı bekliyorum ve sigarada günde 2-3 tane de olsa içiyorm acaba kullanmalımıyım kullanmamalıyım burdan veya özelime kullanımı hakkında bana bir bilgi verebilecek bayan arkadasım varmı acaba 2 yıllık evliyim ve bu ilk dogum kontrol hapım olacak.

en iyisi doktora danışarak ilaca başlamak. herhangi bi rahatsızlık , Sigara içiyo olmak , devamlı bi ilaç kullanıyo olmak yan etkileri tetikleyebilir yada ilacın etkisini azaltabilir. Benim önerim bir uzmana başvurup gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra ilaca başlamanız. Hem içinizde rahat eder.

Doktor tavsiye etti fakat burda ceşit ceşit belirtiler okuyunca kendimi bir türlü ikna edemiyorm.:KK52:

bende doktor tavsiyesiyle başladım 1,5 sene oldu bu ay son artık içmicem . Gelgitler bende de çok oluyo bu aralar birde olumsuz haberleri okuyunca tedirgin oldum. Yine de en güvenilir yöntem bu sanırım . Hepsinde risk var ama ilaçta daha az. Eğer çocuk kesinlikle istemiyorsan kaza yaşamamak için ilaç kullan.

3 aydır yasmin kullamnıyorum 5 kilo aldım cildime olumlu etkileri oldu
yanlız ben bu yasmine devam ediyorum daha kilo alıcakmıyım 5 kilo bile çokk fazla daha fazla almak istemiyorum :KK50:

bu hafta ilacım bitti ve ben en son hangi gün içtiğimi unuttum kzılar :78:

cumamıydı cumartesi mi :84:

ne yapacağım ben şimdi :KK28:

Son düzenleme:
bu hafta ilacım bitti ve ben en son hangi gün içtiğimi unuttum kzılar :78:

cumamıydı cumartesi mi :84:

ne yapacağım ben şimdi :KK28:

her ay aynı gün bitmiyor mu kutu, mesela benim hep pazartesi günleri bitiyor salı günü diğer kutuya başlıyorum. geçen ay hangi gün bittiğini hatırlarsan bu ay da o gündür

her ay aynı gün bitmiyor mu kutu, mesela benim hep pazartesi günleri bitiyor salı günü diğer kutuya başlıyorum. geçen ay hangi gün bittiğini hatırlarsan bu ay da o gündür

geçen ay pazardı sanki

ama en son dün içmedim ki :95:

cuma diye düşünüyorum ama bişi olur mu acaba :78:

geçen ay pazardı sanki

geçen ay pazardı sanki

herhalde 1 günden bir şey olmaz ama dediğim gibi her ay aynı gün bitmesi lazım çünkü 28 gün geçiyor tekrar aynı güne denk geliyor. peki kutu bittikten kaç gün sonra regl oluyorsunuz ona göre ayarlayın, yani diyelim 4 gün sonra oluyorsan regl olduğun günden 4 gün önce ilacı bitirmişsindir

herhalde 1 günden bir şey olmaz ama dediğim gibi her ay aynı gün bitmesi lazım çünkü 28 gün geçiyor tekrar aynı güne denk geliyor. peki kutu bittikten kaç gün sonra regl oluyorsunuz ona göre ayarlayın, yani diyelim 4 gün sonra oluyorsan regl olduğun günden 4 gün önce ilacı bitirmişsindir

tamam canım teşekkür ederim yardımın için ayarşıcam bir şekilde artık
dün içmediğime eminim
cumarteside içmedim galiba cuma bitti artık napıyım şansa :78:

arkadaşlar selam:) ben 2 senedir yasmin kullanıyorum. cinsel isteksizlik dışında pek bir sorunum olmadı. arasıra hapı unuttuğum günlerde oldu ama aynı şekilde unuttuğumu anladığım anda almaya devam ettim. son adetim ayın 2sinde bitti ilacıda aynı gün almaya başladım.yaklaşık bir hafta oldu ilaca yeniden başlayalı ama bu sefer ilk defa göğüslerim hasassiyet ve şişlik var ve adetime daha 15 günden fazla var neden böyle oldu anlayamadım başına böyle birşey gelen var mı? paylaşırsa çok sevinirim.

ya kızlar ben bu ilacı 2.haftanın sonunda bıraksam ne olur? çok kilo aldım ya 10 günde!

hiç hapı bırakan var mı? ne oluyor yarım bırakınca???

X