Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bende başladım ilaca, 14 mayısta düğünüm 2 ay önce başlamam gerekiyomuş o yüzden şubat sonu adetim bitince başladım.. kuzenimin eşi doktor, o adetin bitince başla dedi o şekilde başladım, bulantı kusma ağrı sancı vs hiçbir sorunla karşılaşmadım..

varislerden şikayet edenler var, prospektüstede yazdığı gibi sigara kullanıldığı zaman varis vs damarlarda sornlara yol açıyormuş ikisinden birinden vazgeçmen çok iyi olur :)

ayrıca bir diğer kuzenimde bu hapı kullandı, 2010nisanda evlendi, yılbaşında çocuk yapmaya karar verip ocak ayında hapı bıraktııı ve geçen hafta öğrendik ki 1 aylık hamile :)

Ya kızlar bir şey sormak istiyorum :18: Ben az önce yasmini içerken dünükini içmediğimi farkettim. İki tane birden aldım .Ama meğer ilacın ters tarafındaki perşembeyi içmişim. Şimdi bakınca perşembe içilmemiş gibi görünüyor. Anlatabildim mi bilmiyorum. ne yapmalıyım. Aynen devam mı edeyim kullanmaya, bir şey olur mu? :KK37: Kafam karıştı....

Ya kızlar bir şey sormak istiyorum :18: Ben az önce yasmini içerken dünükini içmediğimi farkettim. İki tane birden aldım .Ama meğer ilacın ters tarafındaki perşembeyi içmişim. Şimdi bakınca perşembe içilmemiş gibi görünüyor. Anlatabildim mi bilmiyorum. ne yapmalıyım. Aynen devam mı edeyim kullanmaya, bir şey olur mu? :KK37: Kafam karıştı....

birgün ara verip eski düzenine dönebilirsin.

4 aydır yasmin kullanıyorum ve benimde bacaklarımda varisler oluşmaya başladı.

bende 1yıldır kullanıyorum yasmini, sigara içme gibi bir problemimde olmadığı halde, benmde bacaklarımda varisler ve sol bacağımda sızlamalar oluştu...kasılıyor gibi...En kısa zamanda bir doktora kontrole gidicem inş...korkar oldum iyice...

bende 1yıldır kullanıyorum yasmini, sigara içme gibi bir problemimde olmadığı halde, benmde bacaklarımda varisler ve sol bacağımda sızlamalar oluştu...kasılıyor gibi...En kısa zamanda bir doktora kontrole gidicem inş...korkar oldum iyice...

doğum kontrol haplarının kanı pıhtılaştırma gibi bir yan etkisi var malesef dikkatli olun. ben ilaca başlamadan önce doktor kan sayımı yaptırmıştı bu yüzden kaç saniye kanama duruyo , pıhtılaşıyo diye.

slm arkadaşlar ben yaklasık 6 senedır desolet kullanıyordum ondanda cok memmundum yasminin daha ıyı oldugunu duydum ve dün yasmin aldım bı tane içtim bulantı felan olmadı şimdilik inş cok memmun kalırım desolet 6-7 kılo aldırmıstı yasmin zayıflatıyor diye duydum aslında o sebepten dolayı yasmın aldım ama bide doktora gitmedım ben kendım degiştırdım bişey olurmu acaba :44:

arkadaşlar iyi akşamlar bi sorum olcak bende korunma amaçlı değil ama adet düzensizliğinden dolayı doktor yasmin verdi. bir haftador içiyorum ama okuduklarım beni endişelendirdi.kutuyu bitirip bıraksam adetim dahada mı düzensizleşir.ara kanamalarım vardı benim adetim gelcek gibi oluyordu ama tam gelmiyordu.napsam varmı benim gibi olan.horman değerlerim anormal çıkmadı kist falanda yok sadece düzensiz adetim ara kanamalar oluyor.keşke hiç başlamasaydım diyorum daha beter olmasından korkuyorum.bi fikir verirseniz çok sevinirim

bır hafta kullanmışsın bı yan etkı yaşamadıysan korkmana gerek yok bence her insanın bunyesı farklı ben desolet kullandım 6 sene yasmın daha ıyı dıye duydum dün yasmıne geçtım su an memmunum ama daha 2 gün oldu kullanmaya başlayalı bence tablet bıttıkten sonra adet düzenıne göre hareket et eger düzgünse devam edersın bı sorunla karsılasırsan tekrar doktora gidersın sıkma canını

yaklaşk 1 senedir ginera doğum kontrol hapı kullanıyorum.
İlişkide isteksizlik var. Yani kırk yıl girmesem istemicekmişim gibi.
Acaba hapla bir ilgilisi olabilirmi diye düşünüyorum.
Bilgisi olan varmıdır?

haptan olucagını sanmıyorum ama bı doktora git bence bende senın gibiyim malesef ama ben 9 senedır böyleyım ben dogumdan sonra öyle oldum cok kötü bır durum gerçekten halada öyleyım doktorada gitmedım kadın hastalıkları bölümüne gittim o bıze bu konuda yardımcı olamıyor psikiyatrı yada psikologa gitmemız gerekıyormus zamanında gitmedıgıme pişmanım düzelir sandım ama düzelmedı cekınıyorum bırazda

Meraba kızlar bende doğumdan önce 8-9 ay yasminle korunmuştum hiç sorun olmadı.Şimdide bebeğim 9 aylık ve emmiyor yasmine başladım.Adetimin ilk günü almaya başladım 9-10 güne kadar az az geldi.Ve de tam bitti dedim dün sinirlerim bozuldu bağırdım çağırdım çok yani aşırı sinirlendim (bu arada öğretmenim öğrencim arrkadaşının kafasını tutup merdivene çarpmış) ve bitti dediğim kanama gene gelmiş.Diyorum acaba haptanmı yoksa sinriselmi:KK31:

daha önce kullanmışsın sorun yaşamamışsın sinirselde olabilir haptanda ama hap zaten adet düzenleyıcı bilemıyorum adetın devam ederse doktora gidersın belkıde normaldır sonra düzene girer canım

hemen cvp verdiğin için sağol canım bende sinirsel diye düşünüyorum.Bu ralar çok stresliyim zaten sresten adet düzenim şaştı.Umarım düzene girer.

bır hafta kullanmışsın bı yan etkı yaşamadıysan korkmana gerek yok bence her insanın bunyesı farklı ben desolet kullandım 6 sene yasmın daha ıyı dıye duydum dün yasmıne geçtım su an memmunum ama daha 2 gün oldu kullanmaya başlayalı bence tablet bıttıkten sonra adet düzenıne göre hareket et eger düzgünse devam edersın bı sorunla karsılasırsan tekrar doktora gidersın sıkma canını

teşekkür ederim adetim normalde 32 günde bir falan geliyordu ama son dönemde ara kanamalar oldu bi adam akıllı gelmedi hiç kasık ağrısı falan yaşamadım göğüslerim sertleşmedi acı falan olmadı korktujm bende bi sorun var diye.doktor hormansal bişi olmadığını kistde olmadığını söyledim stres kaynaklı olablir biz hapa başlayalım 3 4 ay kullan dedi.bırakınca nasıl olcak daha düzensiz olmasından korkuyorum veya hapsız adet görememe gibi bi problem olmaz dimi...

yok sanmıyorum düzelir bence düzelmezse devam edersın ben korunma amaçlı kullanıyorum ama adet düzenlemek için başlamıstım bı daha hiç ara vermedım aslında benımde ara vermem gerek ama bı doktora gıtmem gerek allaha sükür hiç de yan etkı olmadı ama ara vermek gerekıyormus sanırım

kızlar lütfen acil cevap
yasmın ac karnına mı tok karnına mı kullanılır?
adet olalı 1 hafta oldu bitti kullanmamda mahsur varmı?
doktor 1 ay onceden basla demıstı 24 unde evlenıyorum da..napıyım yardım lütfen

X