Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar benim dr umda çok yoğun adet kanaması olduğum için yasmin ilacı önerdi bana ama eşim kullanmamı istemiyor napsam daha önce bu tarz ilaç kullanmadım yan etkisi gösterirde "bak ben sana demiştim kullanma" dicek diye kullanamıyorum:44:

dün başladım yasmine
2 yıldır eşim korunuyordu
adetlerim düzensiz hem onları düzenler
hem korunma için başladım tek korkum kilo almak
zaten maşallahım var
kullanan ve kilo alan arkadaşlar kilo dediğiniz
şişkinlikmi yoksa iştah filanmı açıyor bu hap
kilo aldırıcaksa bırakırım kutu bitince:18:

kızlar yasmini adet sancım için doktorum verdi ama ilaçtan mı bilemiyorum ilk gün bulantım kusmam oldu ertesi günlerde de bulantım devam edince bıraktım iki gün sonra kanamam oldu ikinci gündeyim cok yogun ne yapacagımı sasırdımmm:KK43:

ya kızlar 2 senedir düzenli kullanıyorum ama tek göğsümde hassaslık yapıyo benim diğerinde de yapıyor da sol göğsüm daha hassas
tek yan etkisi bu bende yoksa çok memnunum
var mı sizde de göğüs hassasiyeti,dokunulunca ağrı hissedden???

geçen hazirandan beri yasmin kullanıyorum ve çok memnunum, ilk kutu da mide bulantısı yaptı biraz ve ilk aylar gögüs hassasiyeti, onun dışında kilo almadım hiç, göbek de yapmadı, gögüslerim daha dik ve güzel oldu :) 7 günlük aradan sonra ilk başladığım gün bazen bulantı yapıyor ama çok ciddi boyutlarda değil

bir de yeni kullananlara bilgilendirme amaçlı olarak, ilk kullanırken adetin 1 ile 6. gün arası kullanıyorsun, daha sonra 21 günden sonra 7 gün ara veriyorsun, zaten o şekilde izliyor kendini, örneğin ben hep cumartesi son hapımı alıyorum, çarşamba günü adet oluyorum, bitsin bitmesin adetim pazar günü hapa başlıyorum, hep bu şekilde oluyor

dün başladım yasmine
2 yıldır eşim korunuyordu
adetlerim düzensiz hem onları düzenler
hem korunma için başladım tek korkum kilo almak
zaten maşallahım var
kullanan ve kilo alan arkadaşlar kilo dediğiniz
şişkinlikmi yoksa iştah filanmı açıyor bu hap
kilo aldırıcaksa bırakırım kutu bitince:18:

iştah açıyo mu bilemiyorum çünkü ben iştahı açık biriydim zaten ama 53 kilo evlendim 16 ayda 60 oldum maşallahım var şişkinlikte yapıyo sanki hamileymiş gibi hissettiriyo adetlerde azalma olduğu için sanırım bu şişkinlik.

bence herilacın insanın üzerinde belli olumsuz etkileri var en iyisi bir yeri yaparken başka bir yeri olumsuz etkilemesi riski göze alan kullanır tşk

yasmini kullanan bayanlar yardımızıa ihtiyacım var :KK14:
mayısta düğünüm olucak
ama aralıkta olan düğünüm iptal olunca aldığım yasmini hiç kullanmadan saklamıştım.
1 ay önce başlamam gerektiği söylenmişti o zaman ama sonra birçok ark.ım 2 ay evvel başladıklarını söledi
dün adetimin 2. günüdü.
bende başladım ama mide bulantısı göğüs ağrısı oldu bugün
devam edip etmeme konusunda kararsızım.
ilk başlarda oluyormu bunlar acaba.
sonra geçermi yoksa ben mi fazla tedirgin oluyrm.
ya da erken mi başladım? stresten adet günüm değişirse die korktum aslında belki düzenler diyerek düşündüm.
başka yan etkisi varmı ki.

birde cuma günü adet oldum fkt p.tesiden başladım.
sırayı daha rahat takip edebilceğimi düşündüm.
21 gün içip 7 gün bırakılıo dimi

Son düzenleme:
mayısta düğünüm olucak
ama aralıkta olan düğünüm iptal olunca aldığım yasmini hiç kullanmadan saklamıştım.
1 ay önce başlamam gerektiği söylenmişti o zaman ama sonra birçok ark.ım 2 ay evvel başladıklarını söledi
dün adetimin 2. günüdü.
ya da erken mi başladım? stresten adet günüm değişirse die korktum aslında belki düzenler diyerek düşündüm.

Canım bende düğünüme 2 ay varken başladım yasmin'e... 21 gün kullanıyorsun 7 gün bırakıyorsun 8. gün adetin bitsede bitmesede hapa başlıyorsun.. Bende hiçbir belirti olmadı yani ağrı sızı felan.. çok rahatsız ederse mutlaka bir doktora git. :KK19:

mayısta düğünüm olucak
dün adetimin 2. günüdü.

1 ay önceden de başlayabilirdin canım ben öyle yapmıştım ama sorun değil ayrıca keşke adetinin ilk günü başlasaydın bana doktor öyle demişti çoğu kişi de öyle kullanıyor, 7 gün ara verip 8. gün diğer kutuya başlayacaksın. ilk başlarda öyle yan etkilerinin olması normal canım merak etme

merhaba arkadaşlar ben yasmini 6 aydır kullanıyorum
çok yoğun adet kanamam ve ağrım oluyordu, bunlara çok iyi geldi artık hiç ağrım olmuyor ve daha az kanamam oluyor
fakat bende çok fazla mide bulantısı yapıyor sigara içemez hale geldim:KK74: ve bacaklarımda damarlar çıkmaya başlayınca araştırdım ki damarlarda tıkanıklık yapıyormuş özellikle varis sorunu olanların kullanmaması gerekiyormuş
acaba benimle aynı sorunu yaşayan başkaları var mı

merhaba arkadaşlar yasmin kullananlar bu ilacın kullanımı nasıl olacak adetin ilk gunu mü başlanacak ve daha sonra kac gun sonra ilaça tekrar baslanacak.bilgilendirirsenız benı cok sevıneceğım sımdıden tesekku ederım..

canım ilaca adetinin 2. ya da 5. günü başlıyorsun ve her gün aynı saatte ilaı alıyorsun 21 gün sonra tablet bitiyor ve bir hafta ara veriyorsun o bir hafta içinde kanamam oluyor ve adetin bitmese bile 7 gün sonra yeni tablete başlıyorsun

Canım bende düğünüme 2 ay varken başladım yasmin'e... 21 gün kullanıyorsun 7 gün bırakıyorsun 8. gün adetin bitsede bitmesede hapa başlıyorsun.. Bende hiçbir belirti olmadı yani ağrı sızı felan.. çok rahatsız ederse mutlaka bir doktora git. :KK19:

1 ay önceden de başlayabilirdin canım ben öyle yapmıştım ama sorun değil ayrıca keşke adetinin ilk günü başlasaydın bana doktor öyle demişti çoğu kişi de öyle kullanıyor, 7 gün ara verip 8. gün diğer kutuya başlayacaksın. ilk başlarda öyle yan etkilerinin olması normal canım merak etme

sağolun bilgi için kızlar
ama ilaca devam etmemeye karar verdim
yoğun ağrılar olmaya başladı
çalışıyrm ve sürekli midem bulanıo çıkarıyrm.
bünyem kaldırmadı sanırım.
devam ederse bulantılarım dr ye gidicem

canım ilaca adetinin 2. ya da 5. günü başlıyorsun ve her gün aynı saatte ilaı alıyorsun 21 gün sonra tablet bitiyor ve bir hafta ara veriyorsun o bir hafta içinde kanamam oluyor ve adetin bitmese bile 7 gün sonra yeni tablete başlıyorsun

cok tesekkur ederım canım verdıgın bılgıler ıcın cok cok sagolllll :KK19:

merhaba arkadaşlar yasmin kullananlar bu ilacın kullanımı nasıl olacak adetin ilk gunu mü başlanacak ve daha sonra kac gun sonra ilaça tekrar baslanacak.bilgilendirirsenız benı cok sevıneceğım sımdıden tesekku ederım..

adetin ilk günü başlayacaksın ve kutu bitince 7 gün ara verip 8. gün başlayacaksın

ilk kullanımda adetin ilk günü başlıyorsun kutu bitince 7 gün ara verip 8. başlıyorsun adetin kaçıncı günü olduğu önemli değil .örnek verecek olursak salı günü son ilacı içtiysen 1 hafta sonra çarşamba yani 8. gün yeni kutuya başlıyosun

ilk kullanımda adetin ilk günü başlıyorsun kutu bitince 7 gün ara verip 8. başlıyorsun adetin kaçıncı günü olduğu önemli değil .örnek verecek olursak salı günü son ilacı içtiysen 1 hafta sonra çarşamba yani 8. gün yeni kutuya başlıyosun

canım cok cok tesekkur ederım verdıgın bılgı ıcın cok sagol :13:

kızlar sizde de kullanmaya başladıktan sonra kanın miktarında azalma oldu mu? Benim baya bir azaldıda...

X