Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
benim de aklıma takılan bir şey var. adetimin ilk günü hapa başlarsam ve ilk günden daha adeti keserse nasıl olacak ki? sıkıntı olmaz mı? hem ilk gün başlayınca 23-24 gün sürmüş olacak az değil mi? :26:

benim de aklıma takılan bir şey var. adetimin ilk günü hapa başlarsam ve ilk günden daha adeti keserse nasıl olacak ki? sıkıntı olmaz mı? hem ilk gün başlayınca 23-24 gün sürmüş olacak az değil mi? :26:

ilk defa kullanımda dediğin gibi tam 28 gün olmadan adet oluyosun ama bazıları ilaç bittikten 2 gün sonra bazıları 5 gün sonra adet olabiliyo. Daha sonraki aylarda 28 gün periyodda düzenli adet oluyosun. Ayrıca ağrı kesici gibi hemen adet kesme durumu yok.Ben 15 aydır kullanıyorum adetlerimde azalma gözlemliyorum oda ilaç yumurtlamaya engel olduğu için sanırım . Doktora başvurmadan ilaca başlamamanızı tavsiye ederim.

başağrısı bırakmaya mı sebep,
ikinci ayımdayım ben de kullanırken inanılmaz başağrım oluyordu ki,ben başağrısı yaşamam normalde hiç,
of napmalı ama ne kullanmalı o halde yaa,
açılan ne yesem diye dört döenen gözlerimi söylemeyeyim hiçç:26:
Benim canım hymarry'im sana sürprizzzz yaptım..ne zamandır yazışmadık kulupte..Canım ben doğum kontrol haplarından korkuyorum..bir ara tedavim için kullanmak zorunda kalmıştım.Mahvoldum.Benim tansiyonum normalde düşüktür ama bu ilaç yüzünden çok yükseliyordu..bir sürü yan etkisi var zaten özellikle ben gibi balık etli bir hatunsan:KK9::KK16::KK16::KK16:

yasminle aynı anda antibiyotik kullanılırsa koruyuculuk etkisini kaybeder mi?

şu an ben de antibiyotik kullanmak zorundayım. saat olarak 2 saat ara çoğu zaman olmadı :KK43:
ben daha çok koruyuculuğun gitmesinden korkuyorum. nette yasmini araştırırken böyle bir şeye rastlamıştım. ek koruma gerekir diyordu. hatta bir bakayım buraya aktarayım.

Aşağıda sıralanan ilaçlarla Yasmin’in bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle Yasmin’i hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Yasmin’i kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz;

rifampisin (Rifadin, Rifcap, Rifex);
fenitoin sodyum (Epanutin, Epitoin, Phenhydan, Phenytoin, Epdantoin, Hydantin);
karbamazepin (Karazepin, Karbalex, Karbasif, Karberol, Kazepin, Tegretol, Temporol, Teril);
barbitüratlar [fenitoin (Epdantoin, Hidantin); fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];
primidon (Mysoline);
okskarbazepin (Trileptal, Epsile, Oxilepsi);
ritonavir (Norvir);
bazı antibiyotikler ve özellikle penisilin grubu ilaçlar [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, İecilline, Pencain-K); benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin); benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur);flukloksasilin (Flix, Floksin); amoksisilin (Alfoxil, Amoksina, Amoxicil, Helipak, Largopen); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin); ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID, Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak); piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin); vb. ];
tetrasiklinler [doksisiklin (Doksin, Monodoks, Tetradoks); tetrasiklin (Tetra, Tetralet, Tetramin). ];
griseofulvin Gefulvin Forte.

Yukarıda belirtilen ilaçların herhangi biri ile kısa süreli tedavi görmeniz halinde, doğum kontrol hapı dışında geçici olarak bir bariyer yöntemi kullanınız ya da başka bir gebelik önleyici yöntem tercih ediniz.

Fenitoin sodyum, barbitüratlar, primidon, karbamazepin, rifampisin, ritonavir, griseofulvin içeren ilaçlardan kullanmanız halinde, ilaç kullanımınız süresince ve tedavinin kesilmesini takiben 28 gün boyunca bariyer yöntemi kullanınız.

Antibiyotik tedavisi görüyorsanız, ilacınızın sonlanmasını takiben 7 gün boyunca bariyer yöntemi kullanınız. Eğer bariyer yöntemi kullanılan dönem, kutunuzdaki doğum kontrol haplarının bitiminden sonra devam ediyorsa, bir sonraki kutuya ara vermeden devam ediniz.

selam kızlarr 5 aylık evliyim ve 6 aydırda yasmin kullandım yılbasında son tabletimi aldım ve bıraktım su an 7 günlük aradayım yasminle ilgili bir cok topic wardı ve kafam karıstı kimi arkadas bıraktıktn sonra hemen hamile kalmıs kimiside 3 ay korunma gerektigini kandan anca atılacıgını söylemiş... bende bebek düşünüyorum haftaya muayene olmaya gidicem saglık acısından ve doktora danısıcam sizlerede haber veririm...

selam kızlarr 5 aylık evliyim ve 6 aydırda yasmin kullandım yılbasında son tabletimi aldım ve bıraktım su an 7 günlük aradayım yasminle ilgili bir cok topic wardı ve kafam karıstı kimi arkadas bıraktıktn sonra hemen hamile kalmıs kimiside 3 ay korunma gerektigini kandan anca atılacıgını söylemiş... bende bebek düşünüyorum haftaya muayene olmaya gidicem saglık acısından ve doktora danısıcam sizlerede haber veririm...

benim okuduğum kaynaklarda ilacın kandan atılacağından bahsetmişyo ama ilaç kullanırken yumurtlama olmadığı için ilk aylardaki hamileliklerde anomali riskinde bahsediyo yani her ihtimale karşı 3 ay korunmak gerekirmiş yinede en güzel bilgiyi doktorun verecek zaten ben paylaşmak istedim sadece bende 6 ay sonra ilacı bırakmayı düşünüyorum kısmet olursa .

benim okuduğum kaynaklarda ilacın kandan atılacağından bahsetmişyo ama ilaç kullanırken yumurtlama olmadığı için ilk aylardaki hamileliklerde anomali riskinde bahsediyo yani her ihtimale karşı 3 ay korunmak gerekirmiş yinede en güzel bilgiyi doktorun verecek zaten ben paylaşmak istedim sadece bende 6 ay sonra ilacı bırakmayı düşünüyorum kısmet olursa .

bilgin için tşkler canım herkes ayrı ayrı şeyler diynce kafam karıstı buradaki bilgilerede sabit kalmak istemem zatn doktora gidicektim en dogu bilgiyi alıp paylasıcam burdada...

arkadaşlar ben ilaca başlayalı on gün oldu bugün on birinciyi alacağım. ama felaket depresif bir ruh hali içindeyim. her şeye moralim bozuluyor, daha doğrusu hiç düzelmiyor, sürekli uyumak istiyorum. midem de çok kötü yemek yiyemiyorum. acaba bu sadece ilk kullanımın etkisi mi daha sonra düzelme ihtimali var mı?

arkadaşlar ben ilaca başlayalı on gün oldu bugün on birinciyi alacağım. ama felaket depresif bir ruh hali içindeyim. her şeye moralim bozuluyor, daha doğrusu hiç düzelmiyor, sürekli uyumak istiyorum. midem de çok kötü yemek yiyemiyorum. acaba bu sadece ilk kullanımın etkisi mi daha sonra düzelme ihtimali var mı?

bende ilacı ilk kullanmaya başladığımda çok asabiydim ama o esnada düğün hazırlıkları vardı strestenmi yoksa ilaçtanmı anlayamadım.

sizlere bir sorum olucak yasmini bırakalı 4 gün oluyor adetimi oldum bitti ama hala cok az kahverengimsi bi akıntım war hani adet bitiminde gelen jöleli gibi şimdi korkmaya basladım kist falanmı war acaba yada yasmini bırakınca normalmidir ?

sizlere bir sorum olucak yasmini bırakalı 4 gün oluyor adetimi oldum bitti ama hala cok az kahverengimsi bi akıntım war hani adet bitiminde gelen jöleli gibi şimdi korkmaya basladım kist falanmı war acaba yada yasmini bırakınca normalmidir ?

Yok tatlım kist felan değildir merak etme. Ben de ağustostan bu yana kullanıyorum ve başladıktan sonraki her adetimi öyle kahverengi jölemsi şekilde oldum ayrıca hem adet miktarım hem de olduğum gün sayım azaldı. doktora sordum acaba bi sorun mu var diye yokmuş; Çünkü ilacı alırken hormonlarımız etkileniyormuş ve ilacın sağladığı hormon desteğiyle adet görüyormuşuz. bi nevi adet söktürücü ilaç gibi yani. Adet miktarı azalınca da kan pıhtılaşmış şekilde geliyor ve haliyle kahverengileşiyor.
Ama için rahat etmezse yine de bi doktora görün derim ben.

4 yil kullandim hicbir yan etkisini gormedim yasminin ama ilac kullanmadan once karacigerine baktirman gerek. Dogum kontrol haplari karacigeri etkilediginden herhangi bir sorununun olmamasi gerek dedi doktorum. Ben hicbir sorun yasamadim.

selam arkadaşlar, 3 ay önce çikolata kistinden ameliyat oldum,ilk 3 ay için iğne vurdular yalancı menopoz oldu, doktora kontrole gittiğimde miranova adında doğum kontrol hapı verdi ve kullanmamı istedi kist oluşumunu önlüyormuş. doğum kontrol haplarının bir çok yan etkisi var fakat genç kız olduğum için kilo aldırıyor mu, kıllanma yapıyor mu? bunu çok merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.....

Yok tatlım kist felan değildir merak etme. Ben de ağustostan bu yana kullanıyorum ve başladıktan sonraki her adetimi öyle kahverengi jölemsi şekilde oldum ayrıca hem adet miktarım hem de olduğum gün sayım azaldı. doktora sordum acaba bi sorun mu var diye yokmuş; Çünkü ilacı alırken hormonlarımız etkileniyormuş ve ilacın sağladığı hormon desteğiyle adet görüyormuşuz. bi nevi adet söktürücü ilaç gibi yani. Adet miktarı azalınca da kan pıhtılaşmış şekilde geliyor ve haliyle kahverengileşiyor.
Ama için rahat etmezse yine de bi doktora görün derim ben.

tşk ediyorum arkadasım sanırım adetimin devamıydı gelen akıntı bugün doktora gittim şükür hiçbir rahatsızlığım yok sadece iltihap warmıs onun için fitil verdi birde folbiol verdi okadarcık....

bayanlar yasmin kullanıp sivilce sorunu yaşayan varmı aranızda?
yasminin sivilceye iyi geldiği söyleniyor ama bende tam tersi sivilce çıkardı:KK43:

X