Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar mrb bnm bi sorum olacak geçenlerde televizyonda doğum kontrol hapı kullanan bi kaç kızda felç geçirme olayları olmuş bnde yasmin kullanıyorum ve pko hastayım çok morelim bozuldu bi bilginiz varsa lütfen paylaşın:KK43:(((

selam kızlar..cuma günü yeni kutuya başlamam gerekiyordu..2,5 yıldır kullanıyordum ama haberlerdeki hatunları gördüm sol bacaklarındaki damarları tıkanmış.benimde 1 aydır sol bacagım agrıyor korktum bırakmaya karar verdim.emar sonuçlarım yarın çıkacak çok korkuyorum :18:

DOĞUM KONTROL HAPI KULLANILMASI ÖNERİLMEYEN KADINLAR

Dünya Sağlık Örgütü, hangi kadınların doğum kontrol hapı kullnmaması gerektiğini hekimlere duyurmuştur.Doğum kontrol hapı kullanması kesinlikle yasak olan kadınlar ;

35 yaşını aşmış ve aynı zamanda günde yarım paketten fazla sigara içen kadınlar
Gebelik şüphesi olan kadınlar,
Adet kanaması dışında anormal kanamaları olanlar
Emziren anneler
Meme kanserine yakalananlar
Tansiyonu yüksek olan hanımlar
Kan yağları ve kolestrolü yüksek olanlar
Damar tıkanıklığı geçirenler
Ciddi kalp rahatsızlığı bulunanlar
Beyin kanaması geçirmiş olan kadınlar
Şekeri yüksek çıkan, yeterince tedavi olmamış şeker hastası olan kişiler
Karaciğer rahatsızlığı olan kadınlar. Örneğin sirozu olan yada hepatit geçiren kadınlar
35 yaşını aşmış ve günde yarım paketten fazla sigara içen kadınlar doğum kontrol hapı kullanmamalıdır.Bu kadınlarda doğum kontrol hapları damar tıkanıklığı riskini arttırmaktadır.

bunu paylaşmak istedim bayanlar..

Haberleri izledikten sonra ben de baya korkmaya başladım:/
10 gün önce adet düzensizliği için kullanmaya başladım.Kötü örnekleri görünce artık psikolojik olarak mıdır nedir sol bacağımın uyuştuğunu hissediyorum=)=)=)Hep kontrol ediyorum acaba şişti mi diye.Benim çok fazla adet görme durumum strestenmiş.Böyle giderse sol bacağıma baka baka iyice strese giricem=)

Ne yapsam acaba:/

Son düzenleme:
şuan hastanede yatan bayanlarda ilacı kullanmaya başladıktan 12-15 günden sonra fenalşmışlar:KK43:bn 1 senedir kullanıyorum hiç bir yan etkisi olmadı ama genede korkuyorum ne yapacagımı bilmiyorum arkdaşlar yaaa:KK43:

selam kızlar..cuma günü yeni kutuya başlamam gerekiyordu..2,5 yıldır kullanıyordum ama haberlerdeki hatunları gördüm sol bacaklarındaki damarları tıkanmış.benimde 1 aydır sol bacagım agrıyor korktum bırakmaya karar verdim.emar sonuçlarım yarın çıkacak çok korkuyorum :18:

emar sonuçlarını ve doktorun söylediklerini bizimle paylaşır mısın bizde ona göre tedbirimizi alalım. Şimdiden geçmiş olsun

bende duydum kıza doktor cildi düzelsin diye vermiş hastanelik olmuş bende cildim için kullanıyorum :18:
özellikle bu ara niye böyle üst üste oldu ya :KK19:

kızlar bende bir yıldır kullanıyorum hatta okuyoruz burda 7 yıl kullananlar var bence bir tesadüftü hem herkesde aynı etkiyi göztermiyorki bende tereddüt ettim ama bilmiyorum birşey olsa hemen tepki veriridi vücut sanırım

bncede cnm haklısın zaten o fenalaşan hanımlarda 12 gün sonra felan olmuşlar olsaydı olurdu şimdiye kadar bnce korkmayalım ve takmayalım kafamıza taktıkça daha da üzülüyoruz şimdi herkese acil şifalar dilerim..

kesinlikle canım psikolojimi bozmanın alemi yok bence sonuçta sağlık bakanlığıda görüyor bu haberleri ve ben yasminden memnun olmayan kişi sayısını çok az gördüm hep

valla bende 1,5 yılı geçti hala kullanıyorum
çok ta memnunum
arada göğüs ağrısı yapması dışında
yine de bi dr a gitmenin vakti geldi sanırsam...
peki o felç geçirenler yasmin den dolayı mı diğer haplardan dolayı mı
rahatsızlanmışlar acaba???
:44:

arkadaşlar ben de moraliniz bozmuş olmayım ama son yorumlarda yasminle ilgili endişelerin olduğunu okudum ben de çok içaçıçı şeyler söyleyemicem..bizzat kendim yaşıorum suanda çünkü...bana da doktorum sivilcelerim için vermişti kasımın 11 inde adetimin ilk günü başladım..çünkü doktor öle başlamamı istedi..benim adetim biraz uzun sürer 8-9-10 gün arası bu sefer ilacın etkisiyle 13-14 gün sürdü 5-6 günü lekelenme şeklinde..doktoruma danıştım devam et dedi..ama başağrımda oluodu ama vücut alışık olmadığı için herhalde dedim umursamadım..birinci kutu bittikten sonra 2 gün geçince adetim geldi yine ama lekelenme gibi öle kanlı falan deil..7 gün aradan sonra ikinci kutuya başladm 10 gün falan içmişimdir dün gece itibariyle.. ama bu seferde sağ ayağımda uyuşma yel sızı gibi bişey hissediorum başağrım hala var ve gece uyku uyuyamadım ..sıkıntıdan öldüm ..ayın 11 inden(bi önceki normal adet sirkü tarihim) beri olan o sıkıntılarım dün gece pik değere ulaşınca ilacı bırakmaya karar verdim..doktor da bulamadım soracak ..kendi doktorum tıptaydı aradım ama ulaşamadım..ben de gidemedim..bulunduğum yerdeki hastanelerde beni acil olarak nitelendirmediği için randevusuz almadılar..şimdi bu ilacı direkt bırakmamın bir sakıncası vr mı ??yardım ederseniz seviniirm..sağlıkla kalın..:KK58:

yasmini bıraktıktan sonra hamile kalanlarrrrr cocugunuzun cınsıyetı ne olduuuuuuuuu

arkadaşlar ben de moraliniz bozmuş olmayım ama son yorumlarda yasminle ilgili endişelerin olduğunu okudum ben de çok içaçıçı şeyler söyleyemicem..bizzat kendim yaşıorum suanda çünkü...bana da doktorum sivilcelerim için vermişti kasımın 11 inde adetimin ilk günü başladım..çünkü doktor öle başlamamı istedi..benim adetim biraz uzun sürer 8-9-10 gün arası bu sefer ilacın etkisiyle 13-14 gün sürdü 5-6 günü lekelenme şeklinde..doktoruma danıştım devam et dedi..ama başağrımda oluodu ama vücut alışık olmadığı için herhalde dedim umursamadım..birinci kutu bittikten sonra 2 gün geçince adetim geldi yine ama lekelenme gibi öle kanlı falan deil..7 gün aradan sonra ikinci kutuya başladm 10 gün falan içmişimdir dün gece itibariyle.. ama bu seferde sağ ayağımda uyuşma yel sızı gibi bişey hissediorum başağrım hala var ve gece uyku uyuyamadım ..sıkıntıdan öldüm ..ayın 11 inden(bi önceki normal adet sirkü tarihim) beri olan o sıkıntılarım dün gece pik değere ulaşınca ilacı bırakmaya karar verdim..doktor da bulamadım soracak ..kendi doktorum tıptaydı aradım ama ulaşamadım..ben de gidemedim..bulunduğum yerdeki hastanelerde beni acil olarak nitelendirmediği için randevusuz almadılar..şimdi bu ilacı direkt bırakmamın bir sakıncası vr mı ??yardım ederseniz seviniirm..sağlıkla kalın..:KK58:

Ne yaptın bilmiyorum ama bence bırakmalısın.Başağrısı bu tür haplarda kesmeyi gerektiyor diye biliyorum

ben 1 yıl kullandım çok iyi bi ilaç .sonradan gebede kaldım hoş gebelik doğumla sonuçlanmadı..
iyi bi ilaç sorun yok bence

yazmıştım..emar sonuçlarımda dizimin su topladıgı ortaya çıktı.ilaç ve sprey vermiş 20 gün kullansın geçmezse fizik tedaviye gitsin demiş doktor..5 gündür daha ilaçların tesirini göremedim hala ağrıyor..tetikteyim..haberlerdeki bayanında teşisini geç koymuslar bulamamışlar nedenini.sonradan çıkmış.bende sonuç alamazsam daha derinlemesine baktıracagım..

ben 6 aydır kullanıyorum yasmini genel olarak bir şikayetim
yok ilk zamanlar gögüslerde felaket siskinlik vardı şimdi oda yok
iştah acma yada tüylenme yapması bende etki etmedi
hatta iştahımı bile kapadı ama cıka haberlerden sonra bende
tedirgin olmaya basladım

başağrısı bırakmaya mı sebep,
ikinci ayımdayım ben de kullanırken inanılmaz başağrım oluyordu ki,ben başağrısı yaşamam normalde hiç,
of napmalı ama ne kullanmalı o halde yaa,
açılan ne yesem diye dört döenen gözlerimi söylemeyeyim hiçç:26:

bayanlar ilkinde bnde çok korktum ama şöle bir durum herekste ayın etkiyi yapmıyorki bu ilaçlar yani hangisini kullandılar onuda bilmiyoruz o yuzden herkesin içi rahat olsunrabbimize dua edelimki bi sorun çıkmasın amin....

X