Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Daha önce doğum kontrol hapı kullanmamıştım. Yan etkisi en az yasminin diye yasmin aldım, adetimin ilk günü başlayamamıştım belki ondan ilk hafta canıma okudu. Mide bulantısı, kusma, batın ağrısı, çok şiddetli susuzluk çektim, tualete çok çıktım.. Daha önce de duymştum alışana kadar sorun yaşanıyormuş diye bırakmadım bende.. 4 aydır kullanıyorum başka da sorun yaşamadım o ilk haftadan sonra.. ilo almadım, iştahım aynı sadece sanırım biraz göğüslerim büyüdü gibi o da bana yan etki sayılmaz benim için çok da güzel oldu diyorum :KK43::KK16:

yazmıştım..emar sonuçlarımda dizimin su topladıgı ortaya çıktı.ilaç ve sprey vermiş 20 gün kullansın geçmezse fizik tedaviye gitsin demiş doktor..5 gündür daha ilaçların tesirini göremedim hala ağrıyor..tetikteyim..haberlerdeki bayanında teşisini geç koymuslar bulamamışlar nedenini.sonradan çıkmış.bende sonuç alamazsam daha derinlemesine baktıracagım..

geçmiç olsun.. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin. hayırlı cumalar...

kızlar yasmini bıraktıktan sonra adet düzensizliği yaşayan var mı aranızda?adetim 3 gün gecikdi.ve ben bunalımlardayım :KK43:((((((((

canım ben de yasmin kullanmıştım ama düzensizlik bende çok az olmuştu.. yani ilk ay 2 gün ikinci ay 1 gn düzensiz oldu sonra zaten normale döndü

canım ben de yasmin kullanmıştım ama düzensizlik bende çok az olmuştu.. yani ilk ay 2 gün ikinci ay 1 gn düzensiz oldu sonra zaten normale döndü

yok zaten hapı kullanırken düzenliydi.bırakdım düzensizleşti.ve hamile olabilir miyim diye çok korkuyorum :KK43:(

ben hapı kullanmadan önce düzensizdi ve ağrılıydı özel günlerim o yüzden kullanmıştım zaten sonra evlenince de korunmak amaçlı kullandım 6-7 ay sonra hamile kaldım ama kimi hemen kalabiliyormuş bence sen 3-4 gün daha bekle bi test yap bakalım :KK31:

bi de bence korkma kısmetse bebişinin gelmesi engelleyemezsinki zaten :KK17:

ben hapı kullanmadan önce düzensizdi ve ağrılıydı özel günlerim o yüzden kullanmıştım zaten sonra evlenince de korunmak amaçlı kullandım 6-7 ay sonra hamile kaldım ama kimi hemen kalabiliyormuş bence sen 3-4 gün daha bekle bi test yap bakalım :KK31:

bi de bence korkma kısmetse bebişinin gelmesi engelleyemezsinki zaten :KK17:

2 sene kullandım.3 ay oldu bıraktım.ama bebek istediğimiz için değil.bazı yan etkilerinden dolayı.bıraktım ama ek korunma yöntemi uyguluyoruz.ilk ay ayın 24ünde,ikinci ay 21inde oldum.bu ay 3 gün gecikdi :KK43:acaba hapı bırakınca düzensizleşebiliyor mu diye merak ettim.offff kadın olmak ne zor ya.diğer topiklere bakıyorum.evlat hasretiyle yanıyolar bi umut arıyolar.Allahım istiyenlere versin

benim sizlere birkaç sorum olucak
*Yasmini kullandıgım kutu bitince bırakmayı düşnüyorum söylenenlere göre bırakıldıgında 3 ay korunmaya devam edilmesi aksi halde kist olusabilecegini duydum dogruluk payı nedir ?
**Diğer bir sorumda yasmine ara verip tekrar kullanmaya baslamak istedigimde dikkat etmem gereken şeyler warm merak ediyorum şimdiden tşkler...

Merhaba kizlar bende yasmin i sivilceler icin kullanmak istioyrum cildi güzellestirdigini ve kilo aldirmadigini duydum.ilk defa kullanicam dogum kontrol hapi oyüzden pek fazla bilgim yok.. sanirim bu ilacin 1 ayligi 3 ayligi falan varmis ayri ayri..bunlarin fiyatlari ne acaba?

Merhaba kizlar bende yasmin i sivilceler icin kullanmak istioyrum cildi güzellestirdigini ve kilo aldirmadigini duydum.ilk defa kullanicam dogum kontrol hapi oyüzden pek fazla bilgim yok.. sanirim bu ilacin 1 ayligi 3 ayligi falan varmis ayri ayri..bunlarin fiyatlari ne acaba?

21 günlük kullanımlık olanlar war canım benim kullandıgım banada genelde eşim alıyor fiyatı 15-20 tl arası...

21 günlük kullanımlık olanlar war canım benim kullandıgım banada genelde eşim alıyor fiyatı 15-20 tl arası...

hmm ben yurt disinda yasiyorm bu hap burada cok pahali oldugu icin ben en yüksek hangisiyse onu almak istiyorum aslinda.. en cok kullanacagim 3 aylik mi onu biliyormusun ?

birde diane 35 falan arastirdim ama burada cok fazla yorum bulamadim sanirim en iyisi yasmin?

Son düzenleme:
hmm ben yurt disinda yasiyorm bu hap burada cok pahali oldugu icin ben en yüksek hangisiyse onu almak istiyorum aslinda.. en cok kullanacagim 3 aylik mi onu biliyormusun ?

birde diane 35 falan arastirdim ama burada cok fazla yorum bulamadim sanirim en iyisi yasmin?

canım yasmin paket halinde satılır içerisinde 21 tablet bulunmakta 21 gün içiyorsun kutu bitince 7 gün ara verilir 8.gün tekrar yeni pakete baslanır benim bildigim bu :))

Ne yaptın bilmiyorum ama bence bırakmalısın.Başağrısı bu tür haplarda kesmeyi gerektiyor diye biliyorum

teşekkür ederim cnm..o gün itibariyle bırktım zaten..bırakmazsam ölecektim o sıkıntıdan heralde..bıraktım adetim geldi 2 gün de adet olmak ne güzel şeymiş..:) ilaca başlarken adetin ilk günü başlamak dengemi bozdu..çünkü normal adet sirküsünü bozuo..ilacı ilk gün içince 21 gün sonra ilacı bıraktığınızda 2 gün sonra adetiniz gelio..(benimki lekelenme şeklinde oldu yalnız.) o zaman 23 günde adet görmüş oluosunuz..7 gün aradan sonra tekrar başladığınızda da ilaca ilk başladığınız adet gününüz geldiğin de ilaç içtiğiniz için adet olmuosunuz ve bu sıkıntı insanı öldürüo...bence bu tür ilaçlar adetin 5. günü başlamalı..o zaman normal adet tarihiniz değişmio hesapladım .. :):siz de benim gibi sıkıntı çekmeyin..doktorunuza bu durumu sorun..ben mahvoldum siz olmayın bari..bye

canım yasmin paket halinde satılır içerisinde 21 tablet bulunmakta 21 gün içiyorsun kutu bitince 7 gün ara verilir 8.gün tekrar yeni pakete baslanır benim bildigim bu :))

yok canim benim demek istedigim mesela 3 aylik bi arada oluyormus sadece 21 günlük deil.. mesela 21 gün iciyosun ara veriyosun yine hap almaya gitmeden ayni ilaca devam ediyosun

kızlar birsey sorcam bende pko var yasmin kullanıorum bayagı ara vermistim kullanmıodum basladım tekrar yalnız 7 gün ara verioduk biliorum ama benm ilac cumartesi bitti bugün mü icemeliyim yeni ilacı yoksa yarın mı ?

kızlar birsey sorcam bende pko var yasmin kullanıorum bayagı ara vermistim kullanmıodum basladım tekrar yalnız 7 gün ara verioduk biliorum ama benm ilac cumartesi bitti bugün mü icemeliyim yeni ilacı yoksa yarın mı ?
evet ilacınız cumartesi bittiyse yeni kutuya pazar günü yani yarın başlayacaksınız

bende sivilcelere çok iyi geldi ama ilacın 3 aylığı falan yok sadece 21 tablet var her kutuda yani 1 aylık ve fiyatı da 16.25 tl

evet ilacınız cumartesi bittiyse yeni kutuya pazar günü yani yarın başlayacaksınız

bende sivilcelere çok iyi geldi ama ilacın 3 aylığı falan yok sadece 21 tablet var her kutuda yani 1 aylık ve fiyatı da 16.25 tl

hmm demekki ben yanlis bilgi edinmisim.. ama mutlaka kullanmak istiyorum roaccutaneden iyidir..25 yasindayim hic kullanmadim hayatimda belki 1-2 tablet aldim istah acinca biraktim kullanmis sayilmam yani..

benim bi sorum olacak. uzun yıllar doğum kontrol hapı kullanımından sonra kolay hamile kalınabiliniyormu acaba

kızar çok fazla başagrısı tutan olmuş ama zaten ilacın prospektüsünde de "başağrısı yapar" diye yazıyor ayrıca migren varsa migreni arttırıyor yoksa da başlatabiliyor ...

4 yıl kullandım yasmini, 2009ekimde kullanmayı bıraktım 2010mayıs ta hamile kaldım...

Son düzenleme:
benim bi sorum olacak. uzun yıllar doğum kontrol hapı kullanımından sonra kolay hamile kalınabiliniyormu acaba

İlk bebeğimde yasmini bıraktım iki ay sonra hamile kaldım. İkincisinde ise 6 yıl kullandıktan sonra ara verdim ve 3. ay hamile kaldım canım.

X