Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
selam
benim bi sorum olucaktı
ben bekarım bi ara adet düzensizliği yaşamıştım kısmende yaşıyorum bazı aylar doktorum diane 35 vermişti kilo yapıyor ağır bi ilaç
akne problemimde var aşırı değil ama
evlenicem 7-8 aya kadar evlendiğimde zamanda hapla korunucam
acaba şimdiden başlasam bi sakıncası olurmu

eğer adet düzensizliği ve akne problemin aşırı değilse bu arada ilaç içme boşuna . yan etkileri ne kadar az olursa olsun kimyasal madde sonuçta düğüne 1 ay kala başlaman daha ii olur. Ayrıca Yasmin gerçekten çok hafif bi ilaç onu deneyebilirsin. Ben 15 aydır kullanıyorum ilk zamanlar biraz mide bulantısı yapmıştı. Şimdi bi sorun yok. Sadece adetleri biraz azalttı.

Kızlar ben doğum yapalı 18 ay oldu
Doktoruma spiral tak diye ısrar etmeme rağmen bana yasmini önerdi Ve gerçekten yan etkisinin çok çok az olduğunu söyledi kullanmadan önce benden çok araştırdım bu bacaklarıdaki damar tıkanıklığına yol açtığını okuyunca doktoruma sordum kullanmaya çekindim çünkü.
Fakat doktorum bana bunun tamamen sigara ile aynı anda kullanılan tüm ilaçların damar tıkanıklığına yol açabileceğini söyledi. Ve bu ilacın prospektüsünde de yazıyor zaten. Dğer durumlara gelince, Adet düzensizliğim çok fazla idi 3 ayda bir adet olurdum tamamen düzene girdi.
Hamilelikte hormon değişimi yüzünden vücudumda ve yüzümde sivilce çıkmayan yer kalmamıştı üstelikte iltihaplı acı verici ne ilaç sürdüysem kullandıysam geçmedi ama yasmini düzenli kullandıkça sivilceden eser kalmadı bende bebek gibi pürüzsüz tenim var ve sadece yasminle başka hiç bir şey yok.
Bunun dışında korunma yöntemimde yok ayrıca sadece yasminle korunuyorum ve hamile kalmadım hiç.
Ve doktorum bebek istediğim an hapı bırakmamın yeterli olduğunu söyledi 6 ay 1 yıl gibi bir zamana ihtiyacın yok bıraktığın zaman ertesi ay hamile kalırsın dedi.

Yani bence gerçekten gayet masum bir d.k. hapı ben çok araştırdım ve doktora herşeyini sordum bende ne kilo alımı oldu nede tüylenme.

merhabalar..2 gun ustuste yasmını kullanmayı unuttum cunku yogundum ve aklıma geldıgı anda bıle alamamstım 2 gunun sonunda kanamam geldı..yasmını almayı 2 gun unutunca boyle bı sorun oluyor mu

benimde bir sorum olcak. daha önce başka bir ilaç kullanmıştım ama o ilacı kullanırken hem şişlik hemde mide nulantısı ve leke leke kanamam olmuştu bende onu bıraktım ve yasmine başladım. adetimin ilk günü başladım ilacım salı günü bitti ve hala adet görmedim. bide ilacım salı günü bittiği için haftaya salı günü yeniisinemi başlıyacağım.cevaplarsanız memnun olurum

merhabalar..2 gun ustuste yasmını kullanmayı unuttum cunku yogundum ve aklıma geldıgı anda bıle alamamstım 2 gunun sonunda kanamam geldı..yasmını almayı 2 gun unutunca boyle bı sorun oluyor mu

kaç gün vardı peki normalde adet dönemine?
2 günlük unutma ardından normal aslında çünkü zaten paket bittiğinde de iki gün içinde adet kanaması oluyor.

benimde bir sorum olcak. daha önce başka bir ilaç kullanmıştım ama o ilacı kullanırken hem şişlik hemde mide nulantısı ve leke leke kanamam olmuştu bende onu bıraktım ve yasmine başladım. adetimin ilk günü başladım ilacım salı günü bitti ve hala adet görmedim. bide ilacım salı günü bittiği için haftaya salı günü yeniisinemi başlıyacağım.cevaplarsanız memnun olurum

hımmmm adetin ilk günü alınmaz diye biliyorum
benim doktorum adetin beşinci günü kullanmaya başlayacaksın dedi hormonların düzeni açısından yani haftasında diye bir durum yok aslında prospektüste de yazıyor bu. Adet kanaması ya bitmiş oluyor yada bitmek üzere böylece her ayın aynı günü düzenli bir şekilde adet olunuyor.
Bence haftasında değilde adetin beşinci günü almaya başlayın paket bitene kadar.

salı günü son ilacı içtiysen 7 gün ara verip 8. yani çarşamba günü ilaca başlaman gerekiyor.

2 günlük unutma ardından normal aslında çünkü zaten paket bittiğinde de iki gün içinde adet kanaması oluyor.

benim doktorum adetin beşinci günü kullanmaya başlayacaksın dedi hormonların düzeni açısından yani haftasında diye bir durum yok aslında prospektüste de yazıyor bu. Adet kanaması ya bitmiş oluyor yada bitmek üzere böylece her ayın aynı günü düzenli bir şekilde adet olunuyor.
Bence haftasında değilde adetin beşinci günü almaya başlayın paket bitene kadar.

Adetin 5. günü gibi bişey söyleyemeyiz çünkü herkesin adet günü farklı olur ben ilaç bittikten 4 - 5 gün sonra oluyorum mesela İki kutu arasında 7 gün içmeyip 8. gün başlanacak.

daha olmama 12 gun vardı..daha oncede unuttum ıcmeyı 2 hapım kalmstı 3 gun sonra kanamam oldu..ama bu sefer bu kadar erken olması sasırttı :/

Adetin 5. günü gibi bişey söyleyemeyiz çünkü herkesin adet günü farklı olur ben ilaç bittikten 4 - 5 gün sonra oluyorum mesela İki kutu arasında 7 gün içmeyip 8. gün başlanacak.
teşekkür ederim canım yazdığın için çarşamba günü alacakmışım okudum prospektüüsünühaklısın saol

canım cevapladığın için teşekkür ederim ama yanlış bilgilendirmeyelim diye ben düzeltmek istedim araştırdım prospektüsüne baktım senin cevabını okuduktan sonra eger ilaca yeni başlıyorsanız adetinizin ilk günü başlıyorsunuz .

salı günü son ilacı içtiysen 7 gün ara verip 8. yani çarşamba günü ilaca başlaman gerekiyor.
canım çok teşekkür ederim saol

ben prospektüste yazanı yazıyorum arkadaşlar. normal siklusun ilk günü başlamak üzere her gün yaklaşık aynı zamanda bir miktar sıvı ile alınır. 21 gün boyunca günde 1 tb kullanılır. 7 günlük aradan sonra yeni pakete geçilir. son tb alımını takiben 2-3 gün sonra kanama başlar ve yeni pakete geçilmeden önce kesilmeyebilir.

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Heralde genel olarak ilk kutudan sonra böyle bi karmaşa yaşanıyo ne zaman içsem die . 7 günmü beklesem adet olunca mı içsem bende yaşamıştım bunu.

salı günü bittiyse cumartesi falan adet olursunuz mesela benim pazartesi günleri bitiyor cuma akşamı oluyorum. yeni pakete de haftaya çarşamba başlayacaksınız

bayanlar ben yasmini her akşam 11 de içiyorum dün akşam içmeyi unutmuşum..
şimdi o unuttuğum neolucak bu akşam 2 tanemi içicem :44:

bayanlar ben yasmini her akşam 11 de içiyorum dün akşam içmeyi unutmuşum..
şimdi o unuttuğum neolucak bu akşam 2 tanemi içicem :44:

dün unuttuğun ilacı şimdi al akşama bugünkü ilacını alırsın . Unuttuğun ilacı aklına gelince alabilirsiniz akşamı beklemene gerek yok.

hanımlar dogum kontrol hapları yuzunden hastanelık olanlar yogun bakımda hanımlar varmış..haberlere cıktı.. korktum ya guvenlı mı bu yontem

hanımlar dogum kontrol hapları yuzunden hastanelık olanlar yogun bakımda hanımlar varmış..haberlere cıktı.. korktum ya guvenlı mı bu yontem

Doğum kontrol haplarının yan etkileri var ama herkeste aynı olucak die bişey yok. Gazete damar tıkanıklığından bahsediyordu. Sigara kullananların çok dikkat etmesi gerekir bu konuda. Bir başka ilaç kullanlar hastalığı mutlaka doktora danışarak başlasınlar ilaca. Ben doktor kontrolünde başladım ilaca 15 ay oldu. Çok güvendiğim birine de tahlilleri göstermiştim. Bende bazen korkmuyo değilim ama başka ne yapabilirim bilmiyorum en güvenli yöntem bu geliyo. 7 ay daha sabretmem gerekiyo.

X