bi sorun olmaz. korumayada devam eder. ama adet düzeniniz ve vucut sağlınız için doğrusu çarşamba başlamaktır. bundan sonraki kutuya geçerken öyle yaparsınız. bayanssulusmile
Böyle şeylere inanmayın lütfen. Sanki ilaç kullanmayan her kadın şıp diye hamile kalabiliyor da bir tek ilaç kullananlar sorun yaşıyor..
Hamile kalmak kolay değil ve bunun çok fazla çeşit sebepleri oluyor. Bunun faturasının doğum kontrol haplarına kesilmesi çok anlamsız. 7-8 sene düzenli ilaç kullanıp bırakınca hamile kalan kadınlar da var, hiç korunmadığı halde hamile kalamayan da. Kişi ile ilgili bir durum.
ya peki ben şimdi bu ay ilk arayı verip ikinci kutuya başladım ama salı bittiyse salı başladım. acaba bir sorun olur mu?
şimdi benim anladığım şu 7 gün ara vericez ve salı günün sonuncuyu aldık. çarşamba 1. gün, perşembe 2. gün, cuma 3. gün, cumtesi 4 gün , pazar 5 gün, pztesi 6. gün, salı da 7. gün yani çarşamba başlamamız gerekli hesaplayınca böle çıkıyo:hooray:
ben de sana katılıyorum ama çevreden böyle duyumlar alınca insanın içi gene de rahat olmuyo işte. zaten nedense benim başıma geldi diyen hiç yok hep bi tanıdığım yok arkadaşımın ablası felan insanları tedirgin etmeye bayılıyolar işte ...
neyse benim içim rahat gerisi boş:teytey:
arkadaşlar daha önce yasmini 2 aydır kullandığımı ve hergün kusmaktan bir hal oldğumu yazmıştım.. bırakmak istediğimide cevap yazan olmadı
regl dönemim bitince başladım gene yasmine..kusmalarımda başlayınca eşimde bırak eriyip bittin dedi bende daha fazla dayanamadım bıraktım...
bıraktıktan sonra regl oldum bu normalmi..en son bir hafta önce olmuştum şimdi yine oldum...
acaba ilaçtanmı...yoksa kızlık zarı ile ilgili bişeymi ilişki konusunda sıkıntılarımız varda tam olmuyor
arkadaşlar daha önce yasmini 2 aydır kullandığımı ve hergün kusmaktan bir hal oldğumu yazmıştım.. bırakmak istediğimide cevap yazan olmadı
regl dönemim bitince başladım gene yasmine..kusmalarımda başlayınca eşimde bırak eriyip bittin dedi bende daha fazla dayanamadım bıraktım...
bıraktıktan sonra regl oldum bu normalmi..en son bir hafta önce olmuştum şimdi yine oldum...
acaba ilaçtanmı...yoksa kızlık zarı ile ilgili bişeymi ilişki konusunda sıkıntılarımız varda tam olmuyor
benim çok acil bir sorum var.yasmin kullanmaya yeni başladım aldıgım eczane koruma 1 ay sonra baslar dedi,prospektüste 1 haftadan sonra baslar diyor.sanırım garanti olması için ilk kullananlar 1 ay diyorlar peki bu 1aydan kasıt 1.kutunun bitmesimi?ben 1.kutuyu bitirip ara vermeden 2.kutuya geçicem adet görmek istemedigim için,ek korunmayı ne zaman kesmeliyiz?? Bir de hapı bırakmak istersem kullandıgım kutu bitene kadar kullanıpmı bırakmalıyım o konuda hiç bilgim yok?? cevaplarınızı bekliyorum
benim çok acil bir sorum var.yasmin kullanmaya yeni başladım aldıgım eczane koruma 1 ay sonra baslar dedi,prospektüste 1 haftadan sonra baslar diyor.sanırım garanti olması için ilk kullananlar 1 ay diyorlar peki bu 1aydan kasıt 1.kutunun bitmesimi?ben 1.kutuyu bitirip ara vermeden 2.kutuya geçicem adet görmek istemedigim için,ek korunmayı ne zaman kesmeliyiz?? Bir de hapı bırakmak istersem kullandıgım kutu bitene kadar kullanıpmı bırakmalıyım o konuda hiç bilgim yok?? cevaplarınızı bekliyorum
mrblar bende yasmin kullanmaya yeni başladım herkes ayrı bir görüşte,1ay ek korunma yapılmalı diyende var ilk günden sonra düzenli kullanımda ek korunmaya gerek yok diyende var.İlacın prospektüsü yada doktor tavsiyesinden çok deneyimli arkadaşlara sormak istedim..ilk kutunun 14-15.gününde ilişki yaşasam ekstra korunmam gerekir mi???
adetimi ertelemek için 2.kutuya geçtim hemen, ertelemez mi diyosun? benim kafam cok karıştı ama şimdi.Ben erteler adeti diye biliyordum.peki 1haftalık ara olucak ya, adet görmeme ihtimalim varmı o arada?8.gün hapa başlıyacagım degilmi ister adetin ilk günü ister son günü olsun mühim degil ?koruma hapı aldın gunden hıc aksatmadan aldın surece baslar
yasmın pıyasadakı en zararsız we bıtkı ozlerınden yapılan en hafıf dogum kotrol hapıdır
bırıncı kutuyu bıtır 21 gunde bır adet gorcen zaten
bana doktorum adettın basladıktan 1 we 5. gunu baslayabılrısın cok onemlı dıl demıstı
bu arada hıc bır dogum kontrol hapının koruyuculu %100 dıldır %97 dır
bu arada bırıncı kutudan 2 kutuya gecmen adetını engellemes adet olursun adet olmama gbı bı luksun yok janım gecıktırıcı kullanman bıle ıkı hafta aksatıo her sekılde gorcen yane kadın sonuc olarak dogurgan oldu ıcın
bırakmak ıstedın zaman ıstedın zaman bırak ama korunma ıcın kullanıosan kullan fazla kullanma 1 yıldan doktora danısıpta kullan cocuk ıstedın zaman bazen sorun olbaılıyor bazı bunyelerde