Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar ben yasmine daha yeni başladım sayılır.bugün ikinci pakete geçtim.acaba ilk paketteki gibi ilacı alıdığının ilk haftası korunmak lazımmı:uhm: daha yeni evliyim bir sorun çıksın istemiyorum.bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim:kahve:
Doğum kontrol ilacı hakkındaki tecrübeleriniz,sıkıntılarınız,deneyimleriniz!!!

Hayır başka bi korunma şekliyle korunmana gerek yok ilk kullanmaya başladığında 1 haftalık süreçte korunmada yetersiz kalınabilir diyor doktorlar daha sonrasında için rahat olsun. Ancak çok fazla kullanmanı tavsiye etmem bende 1 yıla yakın kullandım bıraktığımda adet göremedim söktürücülerle gördüm şimdide tedavi görüyorum. Eşlerimizi düşünürken kendimiz sıkıntı çekiyoruz sadece bilgim olsun diye paylaştım bilgiyi.

kızlar hapımın bıtelı 3 gun oldu normalde 3.gun olurdum regl olmadım ya offfffffffff ınsalalh olurummm bu aksammm

ben yazz 24+4 kullanıyorum ama ilk kullandığımda yan etki yapmıştı yine yaptı..ilk sferinde şiddetli bacak ağrısı şimdi ise huzursuzluk sol kol ve göğüs ağrısı..hemen bugün bırakıyorum.acaba yasmine başlasam gelecek ay yine yan etki olur mu?

bence hemen gec bende 24+4 yazz kullandım cok yan etkisini gösterdi aynı sikayetler vardı yasmınle daha guzel hihoyyyt

ben de ablamın doktorunun tavsiyesiyle yasmine başladım test yaptırmadan, adet dönemimdeydim,bir an önce kullanmaya başlayayım dedim. sonrasında bir kadın doğum uzmanına gittim, kan tahlili aldı ve yazz 24+4 verdi. daha iyi, daha düşük dozajlı bir ilaç dedi. yasminin ilk kutusu yarın bitecek,yazz kullanacaktım ama yan etkilerinin çok olduğunu söylüyorlar. doktorda tam tesini söyledi. başka bir uzmana daha mı danışsam acaba?? her iki ilacı kullanan kıyaslayabilecek olan var mı ?
aile hekimime gittim geçenlerde,o da hiç doğum yapmadıysanız 1 yıldan fazla kullanmanızı tavsiye etmiyoruz,hatta 6 ay sonra bırakabilirsiniz dedi. çok kafam karıştı,zaten hergün vücuduma kimyasal almaktan hiç hoşnut değilim..

arkadaşlar ben 1 kutu yasmin bitirdim ara vermeden ikincisine geçtim reglim ertelensin diye.balayı tatilime rast gelmesin diye.balayından dönünce ilacı bıraktım 5,günü regl oldum
bugun regl olalı 5 gün oluyor.
ne zaman ilaç kullanmaya başlayım can lar...

bende hormon bozukluğu var bugün doktor diane diye bi ilaç verdi sitede okudum çok yan etkisi varmış aşırı kilo ve şişkinlik yapıyormuş bende yasmin almayı düşünüyorum o kilo yapıyor mu bilgilendirir misiniz beni?

ben yazz 24+4 kullanıyorum ama ilk kullandığımda yan etki yapmıştı yine yaptı..ilk sferinde şiddetli bacak ağrısı şimdi ise huzursuzluk sol kol ve göğüs ağrısı..hemen bugün bırakıyorum.acaba yasmine başlasam gelecek ay yine yan etki olur mu?

dr.a danıştınız mı acaba bu şikayetlerinizi, malum doğum kntrol hapları dolaşım bozukluğu yapabiliyor deniyor :S

arkadaşlar ben 1 kutu yasmin bitirdim ara vermeden ikincisine geçtim reglim ertelensin diye.balayı tatilime rast gelmesin diye.balayından dönünce ilacı bıraktım 5,günü regl oldum
bugun regl olalı 5 gün oluyor.
ne zaman ilaç kullanmaya başlayım can lar...

regl olduğun ilk gün ilaca başlaman gerekiyordu canım bence biraz geç kalmışsın, bana doktor öyle demişti

Merhaba arkadaslar cok soru soruyorum bılıyorum ama benım kutu bıtelı 2 gun oldu ama ben hala adet olmadım ne zaman olacagım fıkrınız varmı ya adetımın 1. gunu ıcmıstım eczacı kutu bıttıkten 1 gun sonra olur dedı ama 2 gun oldu tık yok valla ya :KK43:

Merhaba arkadaslar cok soru soruyorum bılıyorum ama benım kutu bıtelı 2 gun oldu ama ben hala adet olmadım ne zaman olacagım fıkrınız varmı ya adetımın 1. gunu ıcmıstım eczacı kutu bıttıkten 1 gun sonra olur dedı ama 2 gun oldu tık yok valla ya :KK43:

4 üncü gün falan adet olursun. prospektüste de 3. gün yazıyo zaten ama ben hep 4. gün olurum tanıdığım bi çok kişi de 4. gün oluyo

kızlar ben de 1,5 yıldır kullanıyorum çok memnunum ama ara ara göğüs ağrılarım oluyo,hafif bi ağrı ama ara ara yani...

bi de eskiden adetime 1 hafta kala ağrı ve şişlik başlardı,şimdi neredeyse 2 hafta var
yine şişti ve acaip hassas
neden böyle oluyor acaba,korkmaya başladım,braksam mı acaba_?
sizde de böyle göğüs hassasiyeti oluyor mu?

kızlar ben de 1,5 yıldır kullanıyorum çok memnunum ama ara ara göğüs ağrılarım oluyo,hafif bi ağrı ama ara ara yani...

bi de eskiden adetime 1 hafta kala ağrı ve şişlik başlardı,şimdi neredeyse 2 hafta var
yine şişti ve acaip hassas
neden böyle oluyor acaba,korkmaya başladım,braksam mı acaba_?
sizde de böyle göğüs hassasiyeti oluyor mu?

o ilacın yan etkisi zaten.. ilk aylarda yoğun olması doğaldır. sonrada azalır ama gögüslerin muhtemelen 1 beden büyümüş olur.

o ilacın yan etkisi zaten.. ilk aylarda yoğun olması doğaldır. sonrada azalır ama gögüslerin muhtemelen 1 beden büyümüş olur.

85-90 civarına geldi zaten
normalde her adetten önce olurdu da
bi kaç aydır daha da erken şişiyo
korktum valla
kötü bişey olmasın da...eyvahedigeldismile

bende yasmini uc yildir kullaniyorum ve hicbir yan etkisini gormedim arada bas agrisi oluyo.iki ay once biraktim ve hemen hamile kaldim

bende yasmini uc yildir kullaniyorum ve hicbir yan etkisini gormedim arada bas agrisi oluyo.iki ay once biraktim ve hemen hamile kaldim

bende göğüs hassasiyeti dışında hiç bir yan etki görmedim
iyi ne güzel hemen hamile kalmışsınız,bazıları 5-6 ayı buluyormuş çünkü...

kızlar 2 aydır yasmin kullanıyorum ve bu ay 7 günlük aranın 5. günündeyim hala adet olmadım. normalde 3 üncü günün sonunda adet olurdum. tek bir hapı bile unutmadım yada geciktirmedim. tamamen doğru kullandım. hamile kalmış olabilirmiyim? yoksa böyle şeyler olur mu?

slm kızlar ben 7 aydır yasmin kullanıyorum fakat bu ay 1 gün önceden başlamışım ve yine bu ay 1 tane içmeyi unuttum ertesi gün eşimle birlikte olduk ve ertesi gün yumurtlama günümdü hamile kalmış olabilirmiyim, böyle bişey yaşayan var mıdır aranızda.... uykularım kaçıyor çok taktım sanırım kafama lütfen yardımmmm

slm kızlar ben 7 aydır yasmin kullanıyorum fakat bu ay 1 gün önceden başlamışım ve yine bu ay 1 tane içmeyi unuttum ertesi gün eşimle birlikte olduk ve ertesi gün yumurtlama günümdü hamile kalmış olabilirmiyim, böyle bişey yaşayan var mıdır aranızda.... uykularım kaçıyor çok taktım sanırım kafama lütfen yardımmmm

hatırlayınca içtin mi peki? ne kadar zaman geçmişti unutalı?

X