Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bende dün akşam kalp çarpıntısı oldu çok fazla.
uyumakta da güçlük çektim.
sanırım yasminden. bu hap bana yaramıyo heralde.
son 4 hapım kaldı. içip içmemekte kararsız kaldım. korktum yani.
bırakıp bayramdan sonra doktora gitmeyi düşünüyorum.

kızlar bende bir süredir yasmin kullanıyrum ancak ilacın bitmesine iki gün kala kanamam başladı sizce ilacı kullanmaya devam mı etmeliyim aklım karıştı ara kanama gibi değilde regl sanki ne yapmalıyım

eger hamile kalmak istiyorsaniz 3 ay onceden birakman gerekiyormus hapi.. ben hala adet olmadim bilmiyorum nolucak haftaya hastaneye gidecem akintim var ama hala birsey yok
yasmin 3 ay kullanmis oldum simdi ama bir sikayet yoktu bu son ay niye boyle oldum bilmiyorum 2 gun unuttum diyemi acaba bir suru soru isareti

Merhabalar
ben yaklaşık 6 aydır Yasmin'i kullanıyorum ve bu aya kadar hiç bir problemim yoktu
bu ay yani regl olduktan 7 gün sonra yeni kutuya geçmem gerekirken ilacı o an için alamadığımdan 4 gün sonra başladım
normalde hep cuma gününden başlardım ve saat yönünde devam ederdi ilk kez bu ay salı günü kullanmak zorunda kaldım ve ilacı o anlık dalgınlık ve yorgunluğumla yanlış aldım
normal şekilde başlamam gereken cumadan sonra devam eden salı günü almam gerekirken ilacın bitiş noktasından başladım ve cumaya kadar aldım
ilacı bitiş kısmının salı gününden sonra tam 1 hafta kullandım ve pazartesi günü kanamamın başladığını fark ettim 1. haftaki salı günü çok rahatsızlandım aşırı bir mide bulantısı ve anlayamadım bi şekilde içimin çekilmesiyle hemen hastaneye gittim ama dr.a bu şekilde anlatamadım durumumu kanamam geçer diye bekledim ama geçmedi şuan normal adet görür gibiyim 15 gün içinde 2 kez adet oldum :KK43:
Eşimle hemen bir kadın doğum uzmanına gidicektik ama bayram üzeri olduğu için hangi Dr'u arasak randevu alamadık:KK43:
bayramdan sonraki ilk pazartesi günü soluğu Dr.da alacağım ama daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
bu tamamen benim hatamdan kaynaklandı 6 ayda hiç bir şey olmadı ama ben ilaca dalgınlıkla bitiş noktasından başlayınca her şey berbat oldu
başına böyle bişey gelen varsa bana fikir verebilir mi?
içim içimi yiyor hormonlarımla oynadım her şeyi berbat ettim diye çok korkuyorum üstelik eşimle 5-6 aya kadar bebek planları yapıyorduk:KK43:
bu arada ilacı rahatsızlandığım gün bıraktım ve bidaha almadım
DR.a gitmeden içim rahat etmeyecek ama yardımcı olan olursa çok sevinirim

benimde aynı sorunum var geçn çarşamba hap bitti ve ben alamadım hapı bugün 5 ci gün kullanmaya başlayan oldumu böyle aranızda sorun olurmu kararsızım

kızlar ben hormon tedavisi için diane 35 kullanmıştım ama cilt sorunlarımada iyi gelmişti , ancak diane nin yan etkileri yasmin e göre fazlaymış diye duydum .. bir süre yasmin kullanmaya devam etsem diyorum cildim için , ancak bu dogum kontrol haplarının kac yıla kadar kullanımı güvenli bilginz var mı?

ben yasmin'i 1 senedir düzenli kullanıyorum.
cildimde regl öncesi olan sivilcelerimi kesti,15tane cıkıyosa regl olacagım zaman 1 tane cıkar oldu.bu acıdan cok faydasını gördüm.
sırf cildim icin kullanıyorum o yüzden de arada ilacı sektirerek kullanıyorum fakat ilacımın bitmesine 7tane var ve kahverengi bi akıntı geldi
bunu anlamadım bu ay :44:

Merhabalar
ben yaklaşık 6 aydır Yasmin'i kullanıyorum ve bu aya kadar hiç bir problemim yoktu
bu ay yani regl olduktan 7 gün sonra yeni kutuya geçmem gerekirken ilacı o an için alamadığımdan 4 gün sonra başladım
normalde hep cuma gününden başlardım ve saat yönünde devam ederdi ilk kez bu ay salı günü kullanmak zorunda kaldım ve ilacı o anlık dalgınlık ve yorgunluğumla yanlış aldım
normal şekilde başlamam gereken cumadan sonra devam eden salı günü almam gerekirken ilacın bitiş noktasından başladım ve cumaya kadar aldım
ilacı bitiş kısmının salı gününden sonra tam 1 hafta kullandım ve pazartesi günü kanamamın başladığını fark ettim 1. haftaki salı günü çok rahatsızlandım aşırı bir mide bulantısı ve anlayamadım bi şekilde içimin çekilmesiyle hemen hastaneye gittim ama dr.a bu şekilde anlatamadım durumumu kanamam geçer diye bekledim ama geçmedi şuan normal adet görür gibiyim 15 gün içinde 2 kez adet oldum :KK43:
Eşimle hemen bir kadın doğum uzmanına gidicektik ama bayram üzeri olduğu için hangi Dr'u arasak randevu alamadık:KK43:
bayramdan sonraki ilk pazartesi günü soluğu Dr.da alacağım ama daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
bu tamamen benim hatamdan kaynaklandı 6 ayda hiç bir şey olmadı ama ben ilaca dalgınlıkla bitiş noktasından başlayınca her şey berbat oldu
başına böyle bişey gelen varsa bana fikir verebilir mi?
içim içimi yiyor hormonlarımla oynadım her şeyi berbat ettim diye çok korkuyorum üstelik eşimle 5-6 aya kadar bebek planları yapıyorduk:KK43:
bu arada ilacı rahatsızlandığım gün bıraktım ve bidaha almadım
DR.a gitmeden içim rahat etmeyecek ama yardımcı olan olursa çok sevinirim

ilacın ok yönündeki sırası hiç önemli değil ben bazen bir sağdan bir soldan alıyorum ama 4 gün geç başlamanız sorun olabilir

5 gündür yasmin kullanıyorum.baş ağrılarım var biraz tedirgin oluyorum ne zaman gececek bu ağrılar.bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun

Prospektüsünde de yazıyor gerçi ama, migreni tetikleyebilyor yasmin. Bir de ilk ay yan etkileri olabiliyor, sürekli hafif bir akıntı, psikolojide değişiklikler ya da başağrısı gibi.. Çoğu zaman hafif atlatılıyor ya da sonraki aya kalmıyor, bende pek bir teki olmamıştı akıntı dışında..

Ben 2 seneye yakın kullandıktan sonra bıraktım, 4. ay hamile kaldım. Kilo artışı yapmadı, sivilcelerimi mucize gibi geçirdi, kanamayı azalttı, hem gün sayısı kısaldı, hem de kanama miktarı azaldı.

Ben sürekli aynı saatte alıyordum, adetim de hep aynı saatte geliyordu, adet olacak mıyım, ne zman olacam, aman tedbirli olayım filan dertleri hiç kalmamıştı, çok güzel o açıdan. Şimdi hiç olmuyorum, bu daha güzel tabi :KK49:

Ben yasmin kullanırken bitince adet geciktirici kullandım bu ay. Kullanılmaması gerekiyormuş yan etkisi nedir bilmiyorum.

Hiç başına böyle bişi gelen var mı :KK43:

Sadece 2 tane yuttum adet geciktiriciden ama son içtiğimden beri 3 gün geçmesine rağmen adet olmadım daha.

Son düzenleme:
merhaba bende yasmini 2 senedır kullandım 6 aydır oldu bırakalı adet düzenlıgım gayet ıydi yani bende memnunum...

5 gündür yasmin kullanıyorum.baş ağrılarım var biraz tedirgin oluyorum ne zaman gececek bu ağrılar.bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun

ben yasmini 5 ay kullandım kullandığım süre boyunca baş ağrısı çektim mide bulantım ve göğüslerimde şişlik vardı bıraktım .

Bende 2 aydır kullanıyorum şimdilik memnumum. Koltuk altımda bu ay peş peşe 3 tane şişlik yaptı geçtiler hemen ama ilaçtan mı başka bişeyden mi bilemiyorum daha önce de ara sıra şişlik olurdu zaten,yağ bezesi gibi.

ben de bu ay başladım kullanmaya, düzenli saatlerde almaya çalışıyorum, biraz mide bulantım oldu ilk bir kaç gün ama gayet iyiyim şimdi. yalnız bir şey soracağım, düzenli olarak almaya devam ettiğimde bu verilen aralarda ekstra korunmak gerekiyor mu?

Son düzenleme:
X