Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
yasmin kullanmaya 2gün önce başladım daha önce farklı bir hap kullanıyordum kokulara karşı aşırı hassasiyetim başladı bu hapla birlikte ama yan etkilerde böyle birşeyden söz etmiyor ama sebebi yine de yasmin olabilir mi acaba???

sebebi yasmin bendede mide bulantısı kas ağrıları yapmıştı.ama bir ayda tölere eder vücudun endişelenme.

angel ertesi gün anladım unuttuğumu ve unutulunca 2 tane içmek gerekiyormuş sanırım bu konudada bilgim olmadığı için ben yine 1 tane içtim offf çok sıkıntılı bir durum...

angel ertesi gün anladım unuttuğumu ve unutulunca 2 tane içmek gerekiyormuş sanırım bu konudada bilgim olmadığı için ben yine 1 tane içtim offf çok sıkıntılı bir durum...

o ay içinde sadece bir kez unuttuysan muhtemelen hamile kalmamışsındır. ama genelde hap 12 saatten uzun süre unutulduğunda bi kaç gün ek koruma önerilir. yinede hamile olduğunu sanmıyorum. kutu bitince anlaşılır zaten bu kadar gerilmene gerek yok. sakin ol bekle. bence hamile değilsin.

Kızlar adetimin 3. günündeyim. 4. günde yasmine başlasam sorun yaşar mıyım?kafamçokkarıştı

Merhaba kızlar kafama takıldı ben yasmini 7 aydır kullanıyorum yaklasık.
Dün yeni kutuma baslamam gerekiyordu fakat tamamen aklımdan cıkmıs nöbetci eczaneyede gidemedim dün aksam. Bugün aldım ve iki tane birden yuttum dünü ve bugünü..

Dogru yapmısmıyım?

Son düzenleme:
canım bana hıc kasıntı yapmadı

kızlar ıkı taneyı bırden ıcmeyın bana doktorum oyle demıstı unuttuysanız 12 saat gecmeden bırını sabah bırını aksam olark yutunnn ben oyle yapıyorum

kızlar ben 1 kutumu içtim yoğun bulantı ve kusmanın çok oldğu günler geçirerek
bu pis yasmin yüzünden evlendiğim gece banyoda sabaha kadar kustumkaydirigubbakcemile3
sonra ara vermeden ikinci kutuya geçtim reglim olmasın diye balayı bitince onu bıraktım bir hafta ara verdikten sonra gene başladım başladığım günden bugune gene kusuyorum

doktor az sık dişini dedi 2-3 ay ama zaten zayıfım iyice zayıfladım bulantıdan yemek yiyemiyorum

yasmini bırakıcam galibamafoldumben
geri çekme yöntemini kullanıcaz:çok üzgünüm:

merhaba hanımlar ben yasmin deilde saglıkocagının verdigi mikro diye baslayan şimdi hatırlayamadfım ismini dogum kontrol hapını kullanmaya basladım 1 haftadır herzaman 5 ci gün adetim biterdi şimdi 2 gündür ara ara azda olsa kanama olması normalmi yoksa anormalmidir teşekkür ederim

kızlar benim birinci kutumun bitmesine 4 gün kaldı göğüslerimde şişkinlik dışında başka bir etki göstermedi şimdilik.. hatta göğüslerim daha dolgun ve güzel gözüküyo.kaydirigubbakcemile3. 7 gün ara verip ikinci kutuya geçicem. ama çevremdekiler hap kullandıktan sonra hamile kalma olayıın zorlaştığını söylüyolar bi bilgisi ya da tecrübesi olan varmı???bilmiyorumkismile

selam 1 senedir yasmin kullanıyorum doktora danışarak başladım ilaca 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum bir sorun olur mu acaba .

Böyle şeylere inanmayın lütfen. Sanki ilaç kullanmayan her kadın şıp diye hamile kalabiliyor da bir tek ilaç kullananlar sorun yaşıyor..

Hamile kalmak kolay değil ve bunun çok fazla çeşit sebepleri oluyor. Bunun faturasının doğum kontrol haplarına kesilmesi çok anlamsız. 7-8 sene düzenli ilaç kullanıp bırakınca hamile kalan kadınlar da var, hiç korunmadığı halde hamile kalamayan da. Kişi ile ilgili bir durum.

kızlar şu 7 gün ara konusu kafama takıldı. aslında bundan önce 1 sene doğum kontrol hapı kullandım. mesela salı bittiyse yani salı günü son hapı içtiysem haftaya salı geri başladım. herhangi bişey olmadı hamile kalmadım ama salı bitince haftaya salı mı başlamam gerekiyor çarşamba mı? bu şimdi aklımı kurcaladı. doğru kullanmak istiyorum yardım edermisiniz?

onceki sayfalara baktım bazıları salı son hapı içtiysen haftaya salı ilk hapı alıcaksın demişler bazıları da salı son hapı aldıysan haftaya çarşamba ilk hapı alacaksın demiş. kafam karıştı. neden bunu daha önce düşünmedim acaba

yardım edin bana...

Son düzenleme:

7 gün ara verip 8. gün hapa başlaman gerekiyor. yani salı bittiyse haftaya çarşamba yeni hapa başlamalısın.

ya peki ben şimdi bu ay ilk arayı verip ikinci kutuya başladım ama salı bittiyse salı başladım. acaba bir sorun olur mu?

bi sorun olmaz. korumayada devam eder. ama adet düzeniniz ve vucut sağlınız için doğrusu çarşamba başlamaktır. bundan sonraki kutuya geçerken öyle yaparsınız. bayanssulusmile

ben yasminden hic memnun kalmadim dokorda sasirmisti.ilk hastasi benmisim 63 kilo ile yasmine basladim.3 ayda 3 kilo aldirdi bana.deli doktorum ayilmadi keske biraksaydim.sadece ilk hastamsin kilo aldiran dedi.ve degistirmek aklina gelmedi.9 aya yakin kullandim ve ben 75 lere ciktim bu hap sayesinde.ara verdigim 7 gündede hic regl olmadim.9 ay boyunca.ayrica cene altinda tüylenmeye neden oldu.biraktigim halde o gelen kilolardan kurtulmak ne mümkün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…