Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
2. kutuya hiç ara vermeden geçerseniz tabi ki adet olmazsınız, ne zaman bırakırsanız o zaman olur. ayrıca adet olsanız da olmasanız da 8. gün ilaca başlayacaksınız

bence en az 1 hafta 10 gün kadar ek koruma uygulayın. 7 günlük arada da korunmaya gerek yok

ben ilk 7 gün korundum 8. gün korunmadık ilk paketi bitirdik. ve dünde regl oldum demekki hamile deilim ve demekki öle 1 ay felan korunmaya gerek yokmuş :)) başka bünyede ne gibi etki gösteriri bilinmez ama

Teşekkürler arkadaşlar.Ben de haplarımı düzgün kullanıyorum yani şimdilik inşallah bozulmaz:)tekrar bir doktora daha sorucam çünkü ek koruma yöntemi istemiyorummmm

4 ay falan kullandım yaklaşık 1 ay önce sol kolum ve göğsüme ağrı girmeye başlayınca yarıda bıraktım 3 gün sonra kanamam oldu adet kanaması mı bilemiyorum.normalde adetimin 14 gün sonra olması gerekiyodu ama ben hala adet görmedim düzen falan kalmadı bende acaba bunun gibi bir durum yaşayan var mı?

Son düzenleme:
kızlar merhaba bende yasmine başlamak istiyorum kilo almaktan korkuyorum
kullananların böyle bi sorunu oldumu zaten kilo veremiyorum birde almayayım

Sevgili arkadaşlar sizden bir konuda yardım istiyorum. Yasmin'i doktoruma danışmadan (neden böyle bir hata yaptım bilmiyorum) bundan tam 17 gün önce adetimin ilk gününde aldım. Yani 20 ekim tarihinde adetimin ilk günü başladım. Fakat ilacı almaya başladığım günden beri yani 17 gündür kanamalarım hiç bitmedi. Adet kanaması gibi olmassada ara ara koyu renkli veya açık renkli lekeler halinde kanamalarım oluyor. ilacımın bitmesine sanırım 2,3 gün kaldı bittiğinde hemen doktoruma gideceğim fakat kullananlardan bilgi istiyorum acaba bu normaldir ilk ayda böyle etkiler olabilir mi?

bende böyle bir şey olmamıştı ama burdaki arkadaşların çoğunda olmuş, ilk aylarda olması normaldir canım korkmana gerek yok bence

gögüs ağrısı olan birini duydum doktora gitti testler röntgenler falan doğum kontrol hapından oldugunu soylemış doktor

mrb arkadaşlar,yasmin kilo aldırıyo diye duydum aranızda kilo alan varmı,bnde başlıcam yasmine çnkü korkuyorum kilo alıcam diye

canım bende doktora basvurmadan kullanmaya basladım benimde ilk kullandıgın zaman öyle olmustu ama simidi öyle bi sorunum yok korma ilk kullandıgın zaman olurmuş

Bende bu ayın 3 ünde kullanmaya başladım yasmini daha önce hiç kullanmamıştım.ek koruma yöntemi kullanmasam ne olur ilk ay?doktor önerdi ama burda yazılanlarda ve hapın içinde alınan ilk gün koruma başilar diyor.

Eğer ilk günden itibaren hapları aynı saatte almaya gerçekten dikkat edebilecekseniz ek korumaya gerek yok. Ama o alışkanlığı kazanmak o kadar kolay olamayabileceği için tedbir olsun diye ek koruma öneriliyor.

arkadaslar ben yasmini bu ay 3 ay oldu hapim bitti 7 gun icerisinde adet olmam gerekiyordu olmadim acaba bir fikriniz varmi ? yardimci olurmusunuz .bugun tekrar atmam gerekiyor hapa ama adetim olmadi neden acaba ... 2 gun de unutmustum bu ay zaten ama daha sonra atmistim

gebelik testi yapın sanmıyorum ama emin olmak için bu gerekli.
eğer gebelik yoksa rahim duvarınız çok inceldiği için regli olmamış olabilirsiniz.
8.gün hapı içmeye başlayabilirsiniz.

2 gun unuttup diye gecikmis olamazmi test yaptim negatief cikti zaten

bende ilacın 2. haftası içerisinde 1 gün unuttum içmeyi ve ertesi gece diğer hapı içerken farkettim unuttuğumu iyi ki üzerinde günler yazıyor
2. hafta içerisinde unutulursa herhangi bir ek korumaya gerek yok yazıyor diye korunmadık

ilacım bitti ve 3. gün adet oldum.. ayrıca 2 aydır kullanıyorum henüz göğüs hassasiyeti dışında bir yan etkisini de görmedim. özellikle ilk kutuda göğüslerim bariz şekilde büyüyüp dikleşmişti ve çok ağrıyodu. ama 2. kutuda bu daha azaldı sanırım gittikçe bünye alışacak bu sorun da kalkacak ortadan.. kilo alımından bahsedenler olmuş. ben de 2 kilo aldım 48- 49 arası gidip geliyorum.. ama zaten düğün üzeri stresten çok zayıflamıştım normal kiloma döndüm tekrar.. iştah açtığını söyleyebilirim fakat ne kadar yiyeceğiniz sizin elinizde. inşallah başka bir yan etki de görmem ilerleyen zamanlarda
çünkü hapla korunmak çok rahatmış :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…