-
- Konu Sahibi yosunlukek
insanlar iyi ya da kotu olmayi tercih eder, sizin nene kotu olmayi tercih etmis. Bence online terapi bulun psikologun kafasini yesin birazMerhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendisi inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisidir. Gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor. Ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinleri saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengem için “yürürken inşallah düşer ölürsün” diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor. Yengem gelince “ oyy canım seni çok özlemişim” diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor. Dışarı çıkamıyorum resmen işe gittiğim için annemi dolduruyor özel bir kurumdayım, gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol. Yeter kız kısmına diyor. Annemi de sürekli dolduruyor bana karşı allahtan annem dinlemiyor tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum
Annem hemşire zaten doktoruyla konuştuk birkaç ilaç değişti fakat sonuç aynı olduİlacı kesmek yerine doktorla bu durumu paylaşıp buna sebep olmayacak bir ilaç değişimi yapılması mantıklı olan değil mi?
Yapamasam da korkturum:) Kız senı kapatırım huzur evıne yeter dedikodu yaptıgın dıye.Yapamaz oralarda atamayız öyle üzerimize her şeye rağmen emeği var sadece evi olsa biz sürekli gitsek iyi olur diye düşünüyorum
Altına bez bağlayın ne olacak, psikolojik olarak yıpratmaktansa bez bağlamak daha rahat. Ayrıca doktora söyleyin ilaç kullandıktan sonra altına kaçırma oluyor , onun da ilacı var.Yaptık bunu ama bu sefer altına kaçırma problemleri oldu neden bilmiyoruz ilacı bırakınca düzeliyordu biz de ilacı kestik tamamen
Zaten diyoruz evdeki tek sohbet bu biliyoruz biz nerde olduğumuzu dedikçe asla söylenmesi durmuyorYapamasam da korkturum:) Kız senı kapatırım huzur evıne yeter dedikodu yaptıgın dıye.
Yalnızlıktan olursun orda karısma kımseye dıye ıslerım herhlade.Buyuklere saygı ok.AMa bazı buyukler yaslandıkca cocuklasıyor,lafını sözunu bılmıyorlar.Lafımı esırgemem yanı boyle bırıne.Bız bılırız nezaman gelcegımızı eve dıyemıyor musunuz?
Söylenirse söylensin, çıkın odadan , siz neden yaşlı bir kadının dediklerine böyle takıyorsunuz. Ciddiye alıyorsunuz.Zaten diyoruz evdeki tek sohbet bu biliyoruz biz nerde olduğumuzu dedikçe asla söylenmesi durmuyor
Eşimin babaannesi de öyle bir kadındı cenazesinde bir Allahın kulu ağlamadı ..Ne diyim Allah kurtarsın bacım ya nefretlik insanlar bunlar yaşlı masli saygı ama saygı da hak edene duyulurMerhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendisi inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisidir. Gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor. Ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinleri saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengem için “yürürken inşallah düşer ölürsün” diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor. Yengem gelince “ oyy canım seni çok özlemişim” diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor. Dışarı çıkamıyorum resmen işe gittiğim için annemi dolduruyor özel bir kurumdayım, gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol. Yeter kız kısmına diyor. Annemi de sürekli dolduruyor bana karşı allahtan annem dinlemiyor tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum
yaşlılara bakılması değer verilmesini isteyen üyelerdenim ama bu ne anacığımm.ömür törpüsü çekilecek çile değil allah sabır versin.sizleri psikolojik olarak bitirmiştir haklısın.ben de anneme bakıyorum 9 yıldır ama ağzı var dili yoktur kadının.böyle olsa yeminlen kendi annemi bile çekemezdim.huzurevi imkanı falan varsa araştırın bu nee
"Oralar" diyorsunuz, sanki işkence merkezi gibi. Kalan binlerce yaşlı var. Hepsi birilerinin başından atılmış zavallı kimseler değil üstelik. Ben şu an sıkıntılı bir dönemimdeyim bu yüzden şimdi değil ama çok önceden arkadaşlarım ile birlikte izin alabildiğimizde gidiyorduk. Bazı yerler baya lüks hatta. İçinde orada kalmak istediği için kalan emekli müsteşarlar bile vardı. Ben de ileri yaşlarımı görsem ve artık kendi kendime yaşayacak bakacak imkanım kalmasa eğer olmuşsa bir çocuğumla kalmayı değil imkanları iyi olan bana iyi bakılacak bir yerde akranlarımla kalmayı isterdim.Yapamaz oralarda atamayız öyle üzerimize her şeye rağmen emeği var sadece evi olsa biz sürekli gitsek iyi olur diye düşünüyorum
Uzaktan yorum yapmak kolay :) sizin de bütün gün başınızda ağzından tek iyi kelime çıkmayan bir insan olsa, bütün gün başkalarının dedikodularıyla tüm enerjinizi alan bir insan olsa bakalım böyle kolay mı takmayın demek :) İnan takmıyoruz zaten ama sizce böyle bir ortam sağlıklı mı ? Pardon takmamız gerekirdi aynenSöylenirse söylensin, çıkın odadan , siz neden yaşlı bir kadının dediklerine böyle takıyorsunuz. Ciddiye alıyorsunuz.
Yanlış anlaşılmasın oraları kötülemedim elbette ben de yaşlandığımda bunu isteyebilirdim… fakat kendisi böyle bir durumda çok üzülür asla istemez biz de kıyamayız bu duruma"Oralar" diyorsunuz, sanki işkence merkezi gibi. Kalan binlerce yaşlı var. Hepsi birilerinin başından atılmış zavallı kimseler değil üstelik. Ben şu an sıkıntılı bir dönemimdeyim bu yüzden şimdi değil ama çok önceden arkadaşlarım ile birlikte izin alabildiğimizde gidiyorduk. Bazı yerler baya lüks hatta. İçinde orada kalmak istediği için kalan emekli müsteşarlar bile vardı. Ben de ileri yaşlarımı görsem ve artık kendi kendime yaşayacak bakacak imkanım kalmasa eğer olmuşsa bir çocuğumla kalmayı değil imkanları iyi olan bana iyi bakılacak bir yerde akranlarımla kalmayı isterdim.
Altına bez bağlamak ile , bu lafları çekmek arasında seçim yaparken , sizin bütün gün ağzından tek iyi kelime cikmayan insanı, dedikoduyu seçen sizsiniz. Hangisi daha enerji tüketici diye sorulduğunda siz bez bağlamayı seçmişsiniz. Demekki alta bez bağlamak sizin için daha kafaya takılacak bir konu. Ozaman canım, ilaç kullanmadan, alta bez bağlamadan kafayı sıyırıp şikayet etmekten başka bisey yapmadığın hayatında mutluluklar. Böyle yapmaya devam edersen sonun anneannen gibi olur, çünkü tek yaptığın şikayet etmekUzaktan yorum yapmak kolay :) sizin de bütün gün başınızda ağzından tek iyi kelime çıkmayan bir insan olsa, bütün gün başkalarının dedikodularıyla tüm enerjinizi alan bir insan olsa bakalım böyle kolay mı takmayın demek :) İnan takmıyoruz zaten ama sizce böyle bir ortam sağlıklı mı ? Pardon takmamız gerekirdi aynen
Aaaa kafanız iyi mi sizin ??? Hangi ilacı kullandıysak işe yaramadı hepsinde sonuç o oldu kaldı ki kullandığı süre boyunca da bi değişiklik göstermedi. Ayrıca nereden canın oluyorum senin ?Altına bez bağlamak ile , bu lafları çekmek arasında seçim yaparken , sizin bütün gün ağzından tek iyi kelime cikmayan insanı, dedikoduyu seçen sizsiniz. Hangisi daha enerji tüketici diye sorulduğunda siz bez bağlamayı seçmişsiniz. Demekki alta bez bağlamak sizin için daha kafaya takılacak bir konu. Ozaman canım, ilaç kullanmadan, alta bez bağlamadan kafayı sıyırıp şikayet etmekten başka bisey yapmadığın hayatında mutluluklar. Böyle yapmaya devam edersen sonun anneannen gibi olur, çünkü tek yaptığın şikayet etmek
Yapmayın lütfen, benim ailemde sağlıkçı, hemşiresi, doktoru , eczacılık. ÖZellikle yeşil reçeteli ilaçların işe yaramamasina imkan yok. Herhalde anneneniz dünyada tek ve ilk olmalı. .anladım demek ki bir tek sizin annenenizde nedense işe yaramıyor ve hiç ama hiç bir etkisi olmuyor satışına sınırlama getirilmiş, yeşil reçete ile satılan bu ilaçlar. Çünkü anneannemin dedikodusunu ve kötü konuşmasını o ilaçlar bile engelleyemedi. Acaba sizin mi kafanız iyi , o ilaçları anneannemin alması gerekirken siz mi aldınız??Aaaa kafanız iyi mi sizin ??? Hangi ilacı kullandıysak işe yaramadı hepsinde sonuç o oldu kaldı ki kullandığı süre boyunca da bi değişiklik göstermedi. Ayrıca nereden canın oluyorum senin ?
Sizin gibi biriyle daha fazla münakaşaya girmeyeceğim. Konumdan uzak durursanız çok sevinirimYapmayın lütfen, benim ailemde sağlıkçı, hemşiresi, doktoru , eczacılık. ÖZellikle yeşil reçeteli ilaçların işe yaramamasina imkan yok. Herhalde anneneniz dünyada tek ve ilk olmalı. .anladım demek ki bir tek sizin annenenizde nedense işe yaramıyor ve hiç ama hiç bir etkisi olmuyor satışına sınırlama getirilmiş, yeşil reçete ile satılan bu ilaçlar. Çünkü anneannemin dedikodusunu ve kötü konuşmasını o ilaçlar bile engelleyemedi. Acaba sizin mi kafanız iyi , o ilaçları anneannemin alması gerekirken siz mi aldınız??
Bdnm anneannem.bunun biraz daha hafif versiyonu. Allahtan kendi evi var da kmseye yuk degil. En son kucuk kuzenlerimden biri hukuk bitirince tuh kiz avukat mi oldu simdi avukatlari elden gecirmeden is vermiyolarmis dedi. Hepmiz bi posta o kuzenim ve teyzem.duymadan canina okuduk kapadi cenesini. Tum.eski nesil bole degil ama bunlar icin hayat sadece kadin kisminin her firsatta birileriyle dusup kalkacagindan emin olmak Uzerine. Erkegin elinin kiri deyip geciyolar. Bakmak iatemiyosaniz gonderin dayiniz katlansin biraz da. Tek coxugu anneniz degilMerhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendisi inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisidir. Gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor. Ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinleri saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengem için “yürürken inşallah düşer ölürsün” diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor. Yengem gelince “ oyy canım seni çok özlemişim” diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor. Dışarı çıkamıyorum resmen işe gittiğim için annemi dolduruyor özel bir kurumdayım, gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol. Yeter kız kısmına diyor. Annemi de sürekli dolduruyor bana karşı allahtan annem dinlemiyor tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum