- 10 Ekim 2014
- 31.666
- 141.724
-
- Konu Sahibi mahmut abi
biraz suyum vardı da baş ucumda az az içtim biterse kalkamıyorum diye ve 3 gün aç durdum evet, Kedimin de maması vardı kabında ama tazeleyemedim tabi, içim rahat etmedi ama kalkacak durumda değildim.
Katip kayınbaba ile kayınvalide ayrı mı? O yüzden mi kayınbaba sizle kayınvalide ayrı?Kayınbabam evlendiğimizden beri bizimle yaşıyor çok memnunum, o aileden biri, bizden başkasının bakma ihtimali bile yok, başka yerde rahat edemez benim de aklım kalır. Kaynanam beni beğenmez etmez ama sahip de çıkar Allah var. Ama kaynanama bakma ihtimalim kayınbabam varken yok. Yine de üstünden elimi çekmem lakin. Sebebi dünya kavgamız da olsa dışarı karşı bana sahip çıkmasıdır. En azından benimsedi yani, her ne kadar bu lütfuna muhtaç olmasam da Allah razı olsun yine. Kendi babam 2 yıl önce rahmetli oldu, annemin ciddi sağlık sorunları yok hali hazırda. O taraftan bana ihtiyacı olan birileri yok yani.
çok geçmiş olsun.Buyuk sorumsuzluk evde cocuk olsa boyle kalkacak halim yok diyip kendi haline mi salardiniz yemek var yesin diye.
Yillar önce ben ameliyat gecirdim, yillar sonra eşim ameliyat gecirdi kaza sonrasi bacagimin birini kullanamadim bir süre vs hastane, refakat kimseye kendimizi baktirmadik ihtiyac duymadik kimseden kendim icin bakim aramadim ama annemden kediye mama vermesini istedim ayni yerde bile yasamiyorduk.
Evde baska canli varken yardim istememe lüksünüz yok.
Evet ayrı. Eşim 8 yaşındayken kavga dövüş ayrılmışlar. Kaynana halen tiksiniyor kayınbabadan. Uzun zamandır uzaktaydık kaynanadan, 2 yıldır yakınız, birbirlerini sindirene kadar canımız çıktı.Katip kayınbaba ile kayınvalide ayrı mı? O yüzden mi kayınbaba sizle kayınvalide ayrı?
Koca yürekli gelin beeEvet ayrı. Eşim 8 yaşındayken kavga dövüş ayrılmışlar. Kaynana halen tiksiniyor kayınbabadan. Uzun zamandır uzaktaydık kaynanadan, 2 yıldır yakınız, birbirlerini sindirene kadar canımız çıktı.
ben almamEğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.
Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Yetersiz olma konusundaki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Geriatrik bakım çok farklı bir şey. Gerilerde bir yorumumda yazdım, tekrar olmasın. Çocuk bakımına veya bünyesi normal çalışan bir genç veya orta yaş hasta bakımına benzemiyor, hiç alakası yok, gerçekten zor.bakıma muhtaç kişilere bu konularda eğitimli, bilinçli, profesyonel kişilerin bakması doğru olur
bir sürü özel ihtiyaçları oluyor çünkü sıradan vatandaşlar olarak biz bu ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kalıyoruz
bakıma muhtaç kişilerin bakımını normal insanların üstlenmesi hem hastaya hem de üstlenen kişilere eziyet
bir de bu sorumluluğu almak doğru gelmiyor bana çünkü bu konuda yeterli değiliz.
ayrıca çoğu insanın tepki gösterdiği huzurevi konusu bana çok mantıklı geliyor yaşlılar için
çünkü orada özel doktorları oluyor, özel ilgi görüyorlar, sağlıkları kontrol altında, sosyalleşebiliyorlar, çevre ediniyorlar
Ben bakarım sanırım.Ama eşimin daha çok sorumluluk alması kaydıyla.Esim de herseyine koşacak, benden de çok koşacak hatta.Sunu unutmayacak ,o benim annem değil.Ama merhamet ederim insanalra iyi davranirim.Ana baba hakkı ödenmez.Bir yolunu bulur bakmaya çalışırım.Zaten kaynım bekar.Bu gidişle biz bakacağızEğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.
Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
zaten maddi imkanı olan kişiler evde bakıcı tutabilir. o daha iyi bir seçenek elbetteYetersiz olma konusundaki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Geriatrik bakım çok farklı bir şey. Gerilerde bir yorumumda yazdım, tekrar olmasın. Çocuk bakımına veya bünyesi normal çalışan bir genç veya orta yaş hasta bakımına benzemiyor, hiç alakası yok, gerçekten zor.
Bir tek huzur evi konusundaki düşüncelerinize şahsen katılmıyorum. Huzur evleri ile yakın tecrübem oldu ve doktor ve sağlık kontrolleri konusunda haklısınız, ancak özel ilgi ve sosyalleşme olmuyor maalesef. Doktor günde 5 dakika 10 dakika görüyor ama onun dışında 24 saat bakıcılar ilgileniyor. bakıcılar da insan ve maalesef bazı üzücü şeyler yaşanıyor. Evde de bakıcı ile yaşanabilir bunlar tabi ama sizin tuttuğunuz bakıcıyı sizin kontrol etme şansınız var, patronu da siz oluyorsunuz, ama ne yazık ki huzur evinde sizin hiçbir söz hakkınız dahi olmuyor.
Bilemiyorum ya kalbim çok kırıldı bazı konulara Allah düşürmesin sadeceEğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.