Yaşımı yaşamak istiyorum...

Sevgili arkadaşlar ben 17 yaşında evlendim. 18 de ilk 21 de ikinci çocuğum oldu. Şimdi 26 yaşımdayım. Eşimle aramızda yaklaşık 7 ay var. Görücü usulü ama severek evlendim. Eşim sakin yapılı bir insan değildir. Etrafıma baktığımda güzel giden bir evliliğim var. Benim sıkılmama sebep olan şeyse şu; 17 de evlenince mecburen daha olgun davranmak zorunda kalıyor insan..Hani 17 iken 20 gibi diyelim. E çocuklar oldu 20 de 25 gibi hissetmeye başladım. İşe başladım.. Pozisyon, iş ortamı falan derken yaş oldu 26 ama 30 gibi hissediyorum. sonuçta 9 yıllık evliyiz baştan beri eşime diyorum..Ben çok gencim unutma hani gezmek, romantik bir dönem yaşamak, cıvıl cıvıl çocuolmak istiyorum diye..Ben babamın evinde hiçbir şey görmedim. Evlenince gezersin evlenince kocan alsın vs. Haklısın diyor ama netice yok. Hep diyorum sen benim yaşımdayken neler istiyordun öyle düşün diye.
Pikniğe gidelim diyorum. Ama rahat bir yer olsun git otur ye iç değil. İp atlayalım oyunlar oynayalım, top oynayalım çocuklarla diyorum. Saçmalama diyor. İki çocuk annesisin.. Gezmeye gidelim diyorum. Ben istiyorum ki dağ bayır gezelim..O gittiğimiz yerde alışveriş yapıp güzel bir mekanda sohbet düşünüyor. Etrafıma baktıkça üzülüyorum. Yaşıtlarım geziyor dolaşıyor, birçok duyguyu yeni yeni yaşamaya başlıyorlar. Sanki benim için herşey bitmiş gibi geliyor. Akşamları birşeyler yapalım diyorum. Olmaz çocuklar burnumuzdan getirir diyor.Ama kendisi evde sıkılıyor bira takılayım diyip abisinin arkadaşlarının yanına mutlaka her akşam gidiyor. Çocuklar uyuduğu için ben evde oturuyorum. Bir yere oturmaya gidemiyoruz kızımız çok mızmız.. Gitsek pişman oluyoruz.
Birde hani ben istiyorum sevgisini göstersin insan yanında sanki ben yabancıyım yani tam ataerkil davranış tipi. Çok üzülüyorum sanki 26 değil 30 35 gibiyim.. Yüzüne bile bakmak istemiyorum. Sanki herşey boğuyor beni..
yaşım 35 , 4 yaşında 2 bebe :)) sen ne mutlu erken büyüyttün bide bu tarafından bak. o dediğin gezmeler çocuklyken zor bacım, bide benim eşimde sevmez gezmeyi hele tatile gitmeyi hiç hiç sevmez, gittiğimiz yerde bile çocuk gibi burnumdan getirir eşim, evde muhabbeti sevmez...vs..vs... gönlüm 18 , ruhum 60 oldu gerçek yaşım 35 bu denkleme göre sonuç sıfıra sıfır elde var 1 mızmız koca 2 bebe , gezmeyi boşverdiim bacım evde daha rahatım en azından :))))))

bu biraz da sizinle ilgili. ben 5. bebeğime hamileyken patene binmiştim. eğer kilolu değilsen evli olduğun hele ki anne olduğun hiç belli olmaz istediğini yapabilirsin. çocuklar yanımızda yokken bize bekar muhabbeti yapıyorlar hep :) 18de evlendim ben de; ama hiç bir şeyden kusur kalmadım. kalamam :))))
kııııızzz benim içim geçmiş anaaaaammm :)
5 çocuk nasıl bakıyosun alkışlıyorum sizi , tek mi bakıyorsunuz, çoğul gebelik oldumu , kaç yaşındalar ooofff aklımda deli sorular :)))))
bu enerji için ne yiyorsanız bizede söyleyin :))))))

Hem erken evlenmek, hem zevklerinin uyuşmadığı bir adamla evlenmek, erkenden peş peşe çocuk sahibi olmak... derken hata üstüne hata yapmışsınız. Şimdi de yaşınızı yaşamak istiyorsunuz. Malesef siz tercihlerinizi ve bunların sonuçlarını yaşıyorsunuz zaten. Bu saatten sonra geri sarıp da bekar kızlar gibi yaşınızı yaşayamazsınız. Kocanızın zevkleri ters ise, ona ters şeyleri onunla da yaşayamazsınız. İkiniz de birbirinizin önerisini saçma bulacaksınız. Benim tavsiyem, bu durumda en fazla yapabileceğiniz şey, eşinizi istemediği gezmelere katmadan, çocuklarınızla aktivite yapmanız. O da çocuklarınızın izin verdiği derecede, onlara uygun olacak kadar... çok bir şey beklemeyin. Elinizdeki hayatı dolu dolu yaşamaya çalışın. Velhasılı, Bu yaşıtlarım gibi gezeyim eğleneyim olaylarını evlenmeden önce düşünecektin arkadaşım. Şimdi yapacak bir şey yok. Kendinizi yaşıtlarınızla kıyaslamayın, evli ve çocuklu genç kadınlarla kıyaslayın.

5 çocuk nasıl bakıyosun alkışlıyorum sizi , tek mi bakıyorsunuz, çoğul gebelik oldumu , kaç yaşındalar ooofff aklımda deli sorular :)))))
normalde tek bakıyorum canım. üniversite okuyorum. vize final döneminde annem bakıyor. gezmeye gittiğimde, temizlik yaptığımda, hastalık vs olduğunda anneme bırakıyorum. onun dışında tek bakıyorum.
diyet yapıyorum bu ara. pek bir şey yediğim söylenemez :)

çoğul yok tek tek hepsi. en büyüğü 7,5 sonraki 6,5- 4,5- 2,5 ve 6 aylıklar :))) bana kalırsa büyüdüler bile :)

Sevgili arkadaşlar ben 17 yaşında evlendim. 18 de ilk 21 de ikinci çocuğum oldu. Şimdi 26 yaşımdayım. Eşimle aramızda yaklaşık 7 ay var. Görücü usulü ama severek evlendim. Eşim sakin yapılı bir insan değildir. Etrafıma baktığımda güzel giden bir evliliğim var. Benim sıkılmama sebep olan şeyse şu; 17 de evlenince mecburen daha olgun davranmak zorunda kalıyor insan..Hani 17 iken 20 gibi diyelim. E çocuklar oldu 20 de 25 gibi hissetmeye başladım. İşe başladım.. Pozisyon, iş ortamı falan derken yaş oldu 26 ama 30 gibi hissediyorum. sonuçta 9 yıllık evliyiz baştan beri eşime diyorum..Ben çok gencim unutma hani gezmek, romantik bir dönem yaşamak, cıvıl cıvıl olmak istiyorum diye..Ben babamın evinde hiçbir şey görmedim. Evlenince gezersin evlenince kocan alsın vs. Haklısın diyor ama netice yok. Hep diyorum sen benim yaşımdayken neler istiyordun öyle düşün diye.
Pikniğe gidelim diyorum. Ama rahat bir yer olsun git otur ye iç değil. İp atlayalım oyunlar oynayalım, top oynayalım çocuklarla diyorum. Saçmalama diyor. İki çocuk annesisin.. Gezmeye gidelim diyorum. Ben istiyorum ki dağ bayır gezelim..O gittiğimiz yerde alışveriş yapıp güzel bir mekanda sohbet düşünüyor. Etrafıma baktıkça üzülüyorum. Yaşıtlarım geziyor dolaşıyor, birçok duyguyu yeni yeni yaşamaya başlıyorlar. Sanki benim için herşey bitmiş gibi geliyor. Akşamları birşeyler yapalım diyorum. Olmaz çocuklar burnumuzdan getirir diyor.Ama kendisi evde sıkılıyor bira takılayım diyip abisinin arkadaşlarının yanına mutlaka her akşam gidiyor. Çocuklar uyuduğu için ben evde oturuyorum. Bir yere oturmaya gidemiyoruz kızımız çok mızmız.. Gitsek pişman oluyoruz.
Birde hani ben istiyorum sevgisini göstersin insan yanında sanki ben yabancıyım yani tam ataerkil davranış tipi. Çok üzülüyorum sanki 26 değil 30 35 gibiyim.. Yüzüne bile bakmak istemiyorum. Sanki herşey boğuyor beni..

Neden o kadar erken evlendin ki? Ben senden büyüğüm, daha yeni evlenicem bu yaz. 30' umda da çocuk yaparım inşallah.. Aman dünyaya çocuk bakmaya mı geldim? Allah verirse her zaman olur.

Sen yaşını yaşamaya geç kalmışsın erkenden her şey olsun diye heveslenirken. .

ben 25 yaşındayım ip de atlıyorum salıncakta da sallanıyorum ağaçlara da tırmanıyorum ama ben bunları kendimi bildim bileli yaparım bi nevi karakterim çocuk ruhlu diyrbiliriz. çocuk olsa ayağımı bağlar mıydı muhtemelen bağlardı
ama yine de çocukları eğitmek sizin elinizde yavaş yavaş alıştırın bence bir yerlere gitmeye.
bilemedim ya sizin de hakkınız içinizden geldiği gibi yaşamak.
ama eşinizin eğlence anlayışı farklı
siz onun isteklerine ayak uyduruyorsunuz o da sizinkilere uydurmalı

Hayatta ne yapmak istediğini nasıl yaşamak istediğini bilmeden evlendiğin için bunları yaşıyorsun. Eşinle zevkler uyuşmuyor ve sanırım dönemsel olarak da bir patlama noktasındasın. Bahar aylarında çok şey yapmak isteriz :) yoksa 35 yaşında da söylediklerni yapabilirsin. İp atlamakta ne var. Git atla. Kocana bağlı olmak zorunda değilsin :)

normalde tek bakıyorum canım. üniversite okuyorum. vize final döneminde annem bakıyor. gezmeye gittiğimde, temizlik yaptığımda, hastalık vs olduğunda anneme bırakıyorum. onun dışında tek bakıyorum.
diyet yapıyorum bu ara. pek bir şey yediğim söylenemez :)
nutkum tutuldu sizi sadece alkışlıyorum :)))))) bravo walla :)))))

X