Yaşımı yaşamak istiyorum...

Ben de erken evlenenlerdenim,27 aylık bir kızım var. Söylediklerinizin erken evlilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.Farklı düşüncelere sahipsiniz eşinizle,parkta bir salıncağa ben otururum diğerine kızım eşim ikimizi de sallar mesela. Evde birşeyler yapsanız? Bu arada eşinizle yaş farkınızı anlayamadım, yedi yaş mı,yedi ay mı?
Düşüncelerimizdeki farklılık şu noktada. Küçük bir yerde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor. Bende herkesin tanıdığı bir ailenin bir ferdiyim. Yaptığım iş nedeniyle de herkes beni tanıyor. Ben mesela dediğiniz gibi beni de salla diyince sana yakışıyor mu diyor. Bende ayıp değil günah değil ne var bunda diyorum , kızıyor. aramızda 7 yaş var.

Düşüncelerimizdeki farklılık şu noktada. Küçük bir yerde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor. Bende herkesin tanıdığı bir ailenin bir ferdiyim. Yaptığım iş nedeniyle de herkes beni tanıyor. Ben mesela dediğiniz gibi beni de salla diyince sana yakışıyor mu diyor. Bende ayıp değil günah değil ne var bunda diyorum , kızıyor. aramızda 7 yaş var.
Çevreyle hareket eden biri o zaman. Haklısınız elbet fakat ne yapılabilir bu durumda?Yaşla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum kaldıki bizim de yedi yaş var aramızda. Size ve çocuklarınıza düşkün mü?evde yeterli zaman ayırır mı? Problem sadece anlattıklarınız ise kabullenin derim.

ben de 26 yaşındayım hiç ip atlamıyorum, top oynamıyorum, saklambaç oynamıyorum..

yani bunları yapmak için yaşınız geçmiş.. benimde bir çocuğum var ve her yere özgürce gidemiyoruz.. artık anne olunca mecbur çocuğa göre hareket edeceksin..

bir de şunu gözlemledim eşinizle karakteriniz ya da zevkleriniz uymuyor.. o yüzden sorun var.. o doğal yaşamı sevmiyor.. daha modern.. sen dağ, bayır doğal ortama ilgi duyuyorsun..

burda sizin sorununuzu sadece şöyle görüyorum. ev de kadın sıkılırken birşey yapmayayıp hatta önemsemeyip arkadaşlarıyla takılan adamın bencilliği..

Ben mi ifade edemiyorum bilemiyorum ama çocuklar büyümeye başlayınca hareket etmek istiyorlar. Bekarken voleybol çok oynardık.İyi de oynarım. Neden piknikte oynamıyım, ağaçların arasında saklambaç oynamak isterlerse neden oynamıyım. Eşim bunlara karşı. Bir yere gidiyoruz çocuklar sessizce oynayacak biz günlük şeylerden konuşucaz yiyip içip gelicez. İstediği bu. Vallahi kendimi geçtim çocuklar bile artık bunaldı. Çocuk olduklarına pişmanlar. İşten geliyorum çok sıkıldılar sahile indiriver iki taş atarlar kumla oynarlar diyorum.onlarla mı uğraşıcam diyor.Orda adam gibi durmayacaklar diyor. Çocuklar da evle birbirlerini yiyor. Yemek faslı sonrası eşim gidince bu kendinden geçmiş çocuklarla ben resmen savaşıyorum.

ben 35 im böyle şeyler hissetmiyorum. yaşla alakası yok hissettiklerinizin eşinizle ortak paylaşım alanları bulmanız lazım.

eşinizle zevklerniz farklı o kadar.siz gezmemekten bunalmışsınız daha çok.ben şu an 30 yaşındayım sizin kadarken de bağ bayır değil avmlere gidip kahve içip tatı tatlı sohbet etmeyi severdim hala da öyle.yani dediğim gibi eşinizle zevkleriniz başka asıl problem o gibi.çocukları haftada bir bir yakınınıza bırakıp birbirinize vakit ayırmanın yollarını arayın.

Ben 30 yaşındayım ama emin ol 20 yaşımdaki gibiyim. Hayatı yaşama, gezip tozma anlamında. Eşimde benim gibi. Yani 30 yaş tüm bunları yapmak için çok geç bir yaş değil keza 35 yaşta öyle... Ama sen benden 4 yaş küçük olmana rağmen hayat enerjin sönmüş eşinin de katlısıyla... üzüldüm adına ama erken çocuk sahibi olmuşsun.

Siz yaşayamadığınız çocukluğu geri istiyorsunuz..:KK42:
haksızda değilsiniz hani.ama herşey zamanında güzel....

Çok erken evlenmişsin ya. bunları düşünmen de böyle hissetmen de normal. Bence sen program yap. O sana dahil olsun ya da akşam o çıkmadan sen çık dolaşıp geliyim de. Sen arkadaşlarınla çık gez dolaş. Bende ara ara böyle hissediyorum. Hemen dediğim gibi yapıyorum. İnan o bile beni o kadar çok motive diyorki...

Ben mi ifade edemiyorum bilemiyorum ama çocuklar büyümeye başlayınca hareket etmek istiyorlar. Bekarken voleybol çok oynardık.İyi de oynarım. Neden piknikte oynamıyım, ağaçların arasında saklambaç oynamak isterlerse neden oynamıyım. Eşim bunlara karşı. Bir yere gidiyoruz çocuklar sessizce oynayacak biz günlük şeylerden konuşucaz yiyip içip gelicez. İstediği bu. Vallahi kendimi geçtim çocuklar bile artık bunaldı. Çocuk olduklarına pişmanlar. İşten geliyorum çok sıkıldılar sahile indiriver iki taş atarlar kumla oynarlar diyorum.onlarla mı uğraşıcam diyor.Orda adam gibi durmayacaklar diyor. Çocuklar da evle birbirlerini yiyor. Yemek faslı sonrası eşim gidince bu kendinden geçmiş çocuklarla ben resmen savaşıyorum.

Cok erken ve yalnis biri ile evlenmissin. Zaten bir 24 yasindaki adam, 17 yasindaki kiz ile ne arar? Benim gözümde (kusura bakmada) sübyancidan baska birsey degildir. Genç oldugun için senin ile evlenmis, yoksa baska hiç bir ortak noktaniz yok. Ki sorun sadece o bile degil, seni tamamen umursamiyor. Ondan küçüksün diye, senin uzerine hakimiyet kurmak istiyor. Istedigin seyler uç noktalar degil zaten. Kendini göstermek, onun kurallarina göre yasamani istiyor.

Ben senin yerinde olsam artik resti çekerdim. Bir daha o aksam aksam arkadaslari ile bulustugunda, kapiyi kilitlerdim ve anahtari üzerine birakirdim, ki girmesin. Ki görsün anyayi konyayi. Oh be beyefendinin rahatina bak. Hem çoçuklar ile ograsma, hem aksamlari esini çoçuklarin ile tek basina birak. Adam agir basli felan degil, bildigin umursamaz!

her seyi zamanında yaşamalı insan..ben üniversiteyi bitirdigimde 22 yaşındaydım, siz o yaşta coktan anne olmussunuz bile. düşünüyorum da o yaşımı, gençlik başımda duman zamanları :) ekmegimi kazandım ve 25 de evlendim ki bence bu yaş bile evlilik için erken sayılırdı. evlendikten hemen sonra çocuk istemedik, gönlümüzce gezdik, tozduk. 28 de anne oldum..şimdi düşünüyorum da hiçbir seyde aklım kalmadı, her seyi dolu dolu, doya doya yaşadım...iyi ki öyle olmus. bunları niye yazdım ola ki sizin gibi 'çocuk' yaşta evlenmek isteyenler varsa belki bu düşüncelerini ertelerler diye...

beni de salla diyince sana yakışıyor mu diyor.
ama siz de yaınızdan bayaa küçük hissediyorsunuz sanırım, sizin ruh halinizde de bi yaş farkı var kendi içinizde yani. Sanırım siz erken evlendim erken evlendim diye diye kendinizi bi kaosun içine sokmuşsunuz, yani evlendiğiniz yaşta sabit kalmışsınız gibi hissediyorsunuz gibi geldi bana, 26 yaşında evlendim ben, o yaşlarıma baktığımda salıncakta sallanmak istemezdim ben küçükte değildim yani, öylede hissetmiyordum. Yani ruhunuz çocuk sanırım ancak bunun yaşla alakası yok, sanki siz 35 inde de beni de sallasana diyecek biriniz. erken evlenme erken çocuk sahi olmaya bağlamışsınız ama onla alakası yok gibi geldi.

Erken çocuk sahibi olmanın avantajlarını düşünün sürekli, olumsuz noktalarına değil de olumlu yanlarına odaklanın; zira, olan olmuş. Rabbim hayırlı güzel ömür versin evlatlarınıza.

30-35 hissetmen nasil bisey ya :KK70:
33 yasindayim, ip de atliyorum top da oynuyorum, o kadar buyutme gozunde 30-35 yasi genciz biz daha :cool:

Yaşınızla alakalı bir durum değil bence,aynı yaştayız ve dediklerinizi yapabiliyorum,çocuğum da var.Tamamen farklı olmanızdan kaynaklanıyor,eşinizle paylaşın hissettiklerinizi.Kısıtlama yapılması ya da çoluklu çocuklu koca kadınsın baskısını hissettirmesi çok kötü

erken yaşta anen olunca da insan kısıtlanıyor tabi. sorun sadece eşinizde değil. tabiki eşinizinde dışarda rahat rahat takılmasına başından beri izin vermişsiniz.şimdide çok bunalmışsınız belli. bazı dönemler olur öyle. eşinizi alın çocukarı bırakıp bi hafta sonu tatile çıkın. planınızıda önceden yapın ve eşinizle paylaşın.

ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen. evlilik böyle bişey işte

[QUOTE="zeynep69, post: 41271685, member: 30eZaten bulunduğum pozisyon ve ortam gereği dediğiniz ortamlarda bulunuyorum ara sıra..Benim takıldığım nokta evde olmak değil. Hani evde duralım muhabbet edelim keyifli zaman geçirelim mutlu olurum.Ama benim içim hala kıpır kıpır.Hani yeni evliymişiz gibi ilgilensin istiyorum..O da yirmi yıllık evli gibi davranıyor..Yolda yürüyoruz elini tutıym bari diye zarf atıyorum yada elimi uzatıyorum elimi itiyor, yada ters cevap veriyor. hala niye evli duruyoruz diye düşünüyorum. Normal hali ağırbaşlı biridir. Ama yeter ki istesin birden içinden Cem Yılmaz çıkıyor.Ortamı gülmekten öldürüyor. Ama benim yanımda hep o ağırbaşlı adam var. Yanımızda başkaları yoksa hep aynı.26 yaşımdayım ve aşk bitti.Ömür böyle mi geçecek diyorum. Olur mu yavrum ben sana hala aşığım diyor da gösterge yok. Benim demek istediğim yaşıtlarım yolun başındayken ben sonunda gibi hissediyorum.

Ailem kesinlikle öyle gezme tozma olaylarına onay vermezdi. Düşünün bir kız arkadaşımın evine gitmeden eğitim dönemim bitti. İŞuraya gezi var desem evlenince kocanla gidersin dediler. Şunu almak istiyorum dedim. Almadılar. Hemen çocuk yaptık çünkü benim ve eşimin çocuk sahibi olmakla ilgili olası problemlerimiz vardı. Olmasa da benim eşim evlendiğimizde (24 yaşındaydı) gencim benim bir ortamım var der. Hep onlarla takılırdı.. Bana da gitmek istediğim yere gitme demezdi. Şimdi de ben ona diyorum sen o zaman gencim ben sosyal ortamım var vs diyordun evde durmuyordun. Beni anla diyorum. Anlıyorum diyor. O kadar. Bunalıyorum hemde çok :mad::mad:[/QUOTE]
Haklisin ya sana da hak veriyorum. İs artik esinde umarim ikna edip alistirirsin birlikte disarda vakit gecirmeye

bu biraz da sizinle ilgili. ben 5. bebeğime hamileyken patene binmiştim. eğer kilolu değilsen evli olduğun hele ki anne olduğun hiç belli olmaz istediğini yapabilirsin. çocuklar yanımızda yokken bize bekar muhabbeti yapıyorlar hep :) 18de evlendim ben de; ama hiç bir şeyden kusur kalmadım. kalamam :))))

bu biraz da sizinle ilgili. ben 5. bebeğime hamileyken patene binmiştim. eğer kilolu değilsen evli olduğun hele ki anne olduğun hiç belli olmaz istediğini yapabilirsin. çocuklar yanımızda yokken bize bekar muhabbeti yapıyorlar hep :) 18de evlendim ben de; ama hiç bir şeyden kusur kalmadım. kalamam :))))
27 yaşında beş çocuk annesi misiniz şok oldum

Erken yaşta evlenmenin büyük zorluğudur ergenden yetişkin davranışı beklemek. E gençliğini yaşayamamışsın haliyle yaşın kaç olursa olsun o zamanlarda yapamadıklarını yapmak istiyorsun. Eşinin anlayış göstermesi ve çocukları bahane etmemesi lazım :/ ha yok çocuklarla zor olur diyosa çocuklara bi kaç saat bakacak anne baba filan varsa bırakın kaliteli zaman geçirin bence

X