• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yasim 36 ve yeni evliyim cocuk sahibi olabilirmiyim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yeni uyeyim simdiden yanlis ifade kullanirsam ozurdilerim yasim 36 yeni evliyim haziranda evlendim ama temmuzda beraber yaşamaya başladık ocağa kadar da doğum kontrol hapi kullandım eşim askeri personeldi köyde yaşadık sağlık ocağı olmadığı için hipoglisemi (düşük kan sekeri) hastalığım olduğu icin zorluk yaşamamak için korundum şimdide bakıyorum çocuk sahibi olma ihtimali yok diyorlar dogudayim ne yapmam lazim utaniyorum nasil ilerlemem lazim neler yapmaliyim neolur akil verin

Bu kadar üzülmenize şaşırdım.Artık evlilik yaşı ilerledi.Bir çok insan bu yaşlarda bebek sahibi oluyor.40 yaşında,38 yaşında anne olan gördüm

Olmaz diyenleri dinlemeyin, moralinizi bozmayın .

Bakin bunu bilmiyordum hergun ilişkiye görmekte mantıklı değilmiş tabi bunu kulaktan dolma bilgilerle söylüyorum
Gün aşırı ilişki olması öneriliyor. Ama çalışma tempoları ve görev gibi gün aşırı bilemiyorum🤭 internette uyguna satılıyor gittigidiyor, n11 tarzı sitelerde alıp deneyin bence

Çok iyi yapmışsın folik asidin bir zararı yok gebelik düşünmeden en az üç ay önce alınması lazım diyor doktorlar zaten Bn de bi iki ay kullanmıştım olmayınca bi köşeye attım şimdi doğudayım tekrar başlayayım tedaviye dedim doktor direk folik asit kullanıyor musun DİE sordu yok dedim mutlaka kullanmalısın bebeğin tutunmasını sağlıyor dedi
Bende doğudayım ne yazıkki burda doktorlar hep dolu gün vermiyorlar falan bakalim bilmeden iyi yapmışım desenize.folidoce kullanıyorum içinde b12 de var zaten 36 yaşım 44 kiloyumbakalim umutsuz olmak istemiyorum ama tüm çevrem eşimin tarafı artık çocuğun olmaz deyip duruyorlar moral çok iyi veriyorlar yani 😔

Bende doğudayım ne yazıkki burda doktorlar hep dolu gün vermiyorlar falan bakalim bilmeden iyi yapmışım desenize.folidoce kullanıyorum içinde b12 de var zaten 36 yaşım 44 kiloyumbakalim umutsuz olmak istemiyorum ama tüm çevrem eşimin tarafı artık çocuğun olmaz deyip duruyorlar moral çok iyi veriyorlar yani 😔

Acaba civardaki büyük şehirleri mi deneseniz dicem ama sizin sorununuz yok belki de.

Biz bi süre Diyarbakır’da yaşamıştık civardan gelenler oluyordu kadın Doğuma

Sen onlara bakma hiç veren Allah vermeyen de Allah size laf düşmez de Bn de başka bir şehire gidiyorum orda da sadece bir özel hastane var Büyükşehir olmasına rağmen yine de yetersiz buna da şükür devlet hastanesini hiç deneme zaten umursamıyorlar canını da sıkma bana da soruyorlar Bebek var mı hoşlanmıyorum bu tür sorulardan olursa öğrenirsiniz dedim artık sormuyorlar

O kadar çok değişken o kadar çok hikaye var ki insan hep umutlanıyor her zaman. En yakın arkadaşım 37 yaşında, eşi 57 yaşında. Evlendiğinde eşinin yaşından dolayı bebek sahibi olma umudu hiç yoktu bu yüzden çok da rahattı. Düğününden bir ay sonra hamile kaldı. Şimdi 36. haftada önümüzdeki ay meleğine kavuşacak inşallah. Ben de onunla aynı zamanda hamile kalmıştım ama benimki dış gebelikti devam etmedi. Her zaman umut var ama insan önce ben diyecek. Kendi sağlığınız her şeyin üstünde unutmayın. Inşallah nasip olur bir gün umudunuzu kaybetmeyin.

Yeni uyeyim simdiden yanlis ifade kullanirsam ozurdilerim yasim 36 yeni evliyim haziranda evlendim ama temmuzda beraber yaşamaya başladık ocağa kadar da doğum kontrol hapi kullandım eşim askeri personeldi köyde yaşadık sağlık ocağı olmadığı için hipoglisemi (düşük kan sekeri) hastalığım olduğu icin zorluk yaşamamak için korundum şimdide bakıyorum çocuk sahibi olma ihtimali yok diyorlar dogudayim ne yapmam lazim utaniyorum nasil ilerlemem lazim neler yapmaliyim neolur akil verin

36 gec miymisss?

Cnm o soyleyenler halt etmiş bir tanıdıgım 42 yasında dogal yolla anne oldu diğeri 40 yasında yaşla pek ilgisi yok aslında bu işler nasip kısmet Rabbim ol derse oluveriyor

Benim size tavsiyem ilk 3 ay ovulasyon testleriyle yumurtlamanızı evde takip edip o günleri değerlendirmeniz. Forumda ovulasyon konusuyla ilgili cok topic var onları okuyun. Marka olarak da laboquick tavsiye ediyorum bende
Tabi öncesinde mutlaka adetin 3.günü yapılan vajinal Muayene ve hormon testlerini mutlaka yaptırın. Hersey normalse ovulasyon takibine baslayın. 3 ayda yine olmazsa bu sefer eşiniz spermiyogram testi yaptırsın artı varikosel var mı bir bakılsın. Erkekte sperm anomolisi ve sayı hız gibi değerler düşükse yine hamile kalamazsınız. Sperm değeeleride normal gelirse hsg denilen işlemi yaptırın yani rahim filmi. Bu cok onemli tüpler kapalımı şekil bozukluğu varmı bunlara bakılıyor. Tüpler kapalıysa ztn gebe kalamazsınız. Bunu onceden ogrenmek zaman kazandırır
Tüp bebek maddi manevi zor bir tedavi sekli umarım normal yolla gelir mucizeniz

Öncelikle Çevrenizde olumsuz konuşan herkese kulağınızı kapatın 36 yaş ne evlilik için ne çocuk için ileri bir yaş değil tanıdığım birçok kişi inanin 37 38 inde evlenip normal yoldan çocuk sahibi oldular, arkadslar da yazmış ama benimde tavsiyem ilk adette 3. Gün mutlaka gidip hormon baktırın ve klomen dahi olsa Dr la görüşüp direk tedaviye başlayın. Olumsuz düşünüp Beyninizi dolayısıyla rahim ve yumurtaliklarinizi olumsuz etkilemeyin

Cnm o soyleyenler halt etmiş bir tanıdıgım 42 yasında dogal yolla anne oldu diğeri 40 yasında yaşla pek ilgisi yok aslında bu işler nasip kısmet Rabbim ol derse oluveriyor

Benim size tavsiyem ilk 3 ay ovulasyon testleriyle yumurtlamanızı evde takip edip o günleri değerlendirmeniz. Forumda ovulasyon konusuyla ilgili cok topic var onları okuyun. Marka olarak da laboquick tavsiye ediyorum bende
Tabi öncesinde mutlaka adetin 3.günü yapılan vajinal Muayene ve hormon testlerini mutlaka yaptırın. Hersey normalse ovulasyon takibine baslayın. 3 ayda yine olmazsa bu sefer eşiniz spermiyogram testi yaptırsın artı varikosel var mı bir bakılsın. Erkekte sperm anomolisi ve sayı hız gibi değerler düşükse yine hamile kalamazsınız. Sperm değeeleride normal gelirse hsg denilen işlemi yaptırın yani rahim filmi. Bu cok onemli tüpler kapalımı şekil bozukluğu varmı bunlara bakılıyor. Tüpler kapalıysa ztn gebe kalamazsınız. Bunu onceden ogrenmek zaman kazandırır
Tüp bebek maddi manevi zor bir tedavi sekli umarım normal yolla gelir mucizeniz
Aminn inş çok bilgi aldım sayenizde inş her isteyen anne olabilir .

O kadar çok değişken o kadar çok hikaye var ki insan hep umutlanıyor her zaman. En yakın arkadaşım 37 yaşında, eşi 57 yaşında. Evlendiğinde eşinin yaşından dolayı bebek sahibi olma umudu hiç yoktu bu yüzden çok da rahattı. Düğününden bir ay sonra hamile kaldı. Şimdi 36. haftada önümüzdeki ay meleğine kavuşacak inşallah. Ben de onunla aynı zamanda hamile kalmıştım ama benimki dış gebelikti devam etmedi. Her zaman umut var ama insan önce ben diyecek. Kendi sağlığınız her şeyin üstünde unutmayın. Inşallah nasip olur bir gün umudunuzu kaybetmeyin.
Amin inş. Allah sizede anne olmayı nasip etsin.ben 36 yaşındayım eşim 30 yaşında ve ailesi zaten pekde severek beni almadilaroyuzden şimdide hastalıklı gözüyle bakıyorlar

Cnm dediğim gibi bu işler yaşa bakmıyor
Ben 27 yasında evlendim yaş oldu 34 elde var sıfır 3 tüp denememiz var erkek infertilitesi nedeniyle olmuyor bizimde
Yazgıda ne varsa o
Allah hepimize bu güzel mucizeyi nasip eder inş benim yinede umudum var Rabbim yeterki ol desin gerisi boş aslında

Cnm dediğim gibi bu işler yaşa bakmıyor
Ben 27 yasında evlendim yaş oldu 34 elde var sıfır 3 tüp denememiz var erkek infertilitesi nedeniyle olmuyor bizimde
Yazgıda ne varsa o
Allah hepimize bu güzel mucizeyi nasip eder inş benim yinede umudum var Rabbim yeterki ol desin gerisi boş aslında
Inş tez zamanda o güzel haberi alırsınız

Merhabalar, yaşın tek başına hicbir önemi yok, muayene ve hormon değerleri onemli, ben de gec evlendim 34 yaşındayım muayenem ve degerler normal cikti esimde de sorun cikmadi doktorum normal yolla gebe kalabilecegimi söyledi ama yaşımızdan dolayi 6 ay muddet verdi, 5 ay sonra gebe kaldım, ama maalesef 6. haftada kaybettik, yarın kurtaj olacagim ve sonrasında gerekli ileri testleri yaptiracagim, tavsiyem daha fazla geciktirmeden muayene olarak doktorunuzla bir yol cizmeniz, önümüzde zorlu bir yol var anladığım kadarıyla...

Back