Bu ülkede HAKİKİ hocaların dahi fütursuzca karikatürleri yazılıp çiziliyor bir şey olmuyor da,bu çakmanın karikatürü yapılmış çok mu. Pehhh.. az bile. Görünen köy kılavuz istemz. Kimse savunmaya çalışmasın. Yok bılemezsiniz yok şöyleydi böyleydi. Atalarımız ne güzel demiş. ' Dervişin fikri ney ise,zikri de odur '. Diyecek tek şey var. '' ALLAH c.c bu adamın yardımcısı olsun..
bunun diğer muadilide hacamat diye bi dergionunda çizimleri berbat, bunlar penguen tarzı dergilere alternatif olarak çıktılar ama malesef ne çizim ne espiri olarak pek aşık atamıyorlar
bunun diğer muadilide hacamat diye bi dergionunda çizimleri berbat, bunlar penguen tarzı dergilere alternatif olarak çıktılar ama malesef ne çizim ne espiri olarak pek aşık atamıyorlar
Mizah yaratıcılık ister, yetenek, düşünen çalışan bir beyin ister. İslam da tam tersi yaratıcılığı, düşünmeyi yasaklar. Bunlar yasaklanınca yetenek de gelişemez. Açık bir zihin iyi mizah yapabilir, yasaklarla çerçevelenmiş olan değil. O yüzden bunların mizahı bu kadar.
Oooo islam dininde ne yasaklar varmış da haberimiz olmamış, bu hocanız mı yasak islamda düşünmek diye açıklama yapmıştı ?Mizah yaratıcılık ister, yetenek, düşünen çalışan bir beyin ister. İslam da tam tersi yaratıcılığı, düşünmeyi yasaklar. Bunlar yasaklanınca yetenek de gelişemez. Açık bir zihin iyi mizah yapabilir, yasaklarla çerçevelenmiş olan değil. O yüzden bunların mizahı bu kadar.
Kuran sürekli düşünün der. Size yolu gösterir. Koyun gibi güdülmek değil de size seçenek sunar ve siz aklederek tercihinizi yaparsınız. İslam size bu doğrudur der siz onu inkar ederseniz inanmamış olursunuz veya kabul edersiniz evet dinim bana bunu söyledi ve ben aklımla kalbimle kabul ediyorum dersiniz. Mizah alanındaki düşünmeyi tüm islama denk getirmeniz çok yanlış. İslam düşünmeyi yasaklamaz. Kuranda düşünme ile ilgili ayetleri araştırın. Zaten düşününce şu karikatüründe ne kadar yanlış olduğunu kabul ediyoruz. İnanan veya inanmayan. İnsan olan düşünür. İslam bir dindir ve din insanlığın özüdür. Bu nedenle islam düşünmeyi yasaklar demeniz doğru bir cümle değil.Mizah yaratıcılık ister, yetenek, düşünen çalışan bir beyin ister. İslam da tam tersi yaratıcılığı, düşünmeyi yasaklar. Bunlar yasaklanınca yetenek de gelişemez. Açık bir zihin iyi mizah yapabilir, yasaklarla çerçevelenmiş olan değil. O yüzden bunların mizahı bu kadar.
Cok yanlış dusunuyorsunuz kuranda cogu ayet düşünmez misiniz akil etmez misiniz diye naslar sayisini unuttum ama pekcok ayette akil kelimesi yer alir.islami yanlis yansitan kisiler yuzunden lutfen dinimizi yargilamayalim.Mizah yaratıcılık ister, yetenek, düşünen çalışan bir beyin ister. İslam da tam tersi yaratıcılığı, düşünmeyi yasaklar. Bunlar yasaklanınca yetenek de gelişemez. Açık bir zihin iyi mizah yapabilir, yasaklarla çerçevelenmiş olan değil. O yüzden bunların mizahı bu kadar.
Hayır.gerçek hoca kim mesela
6 yaşında ki çocukla evlenilebilir diyenler mi
Anlamak istediğim için, Objektif bakarak ve araştırarak . Sevmediğim kişilerin dahi kitaplarını alıp okuyarak.Hakikiyi çakmayı nasıl anlıyorsunuz ?
Aynen öyle şirk koşmak; ALLAH Katında affedilmek tek günahtır. Mesela merhumun şu sözü gbii değil mi ?
''Atatürk'e sayın demek yetmez. Onu da ben umursamazlık gibi anlarım, Büyük Atatürk, Aziz Atatürk, Ölümsüz Atatürk, Eşsiz Atatürk onlar bile az! '' (Benim atatürke karşı bi düşmanlığım yok,ilersi hududu aşmaktır. Bu cümle Hududu aşıyor ! )
Bazı arkadaşlarda ne kadar gocunmuş söylediklerime. Karalama kampanyası başlatmışlar. Eyvallah dostlar. Benim hiçbir şey bildiğim yok,Sizin de HİÇBİR şey bildiğiniz yok. Bizler ALLAHın bize ve peygamberlere bildirdiği kadarını bilebiliriz. En doğrusu RABBIM bilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?