28 neden olamaz?Genel olarak o kanser turune yakalanmis insanlar 5 yil o kanserle yasayip oluyor demek. Ortamala olarak dusunebilirsiniz 4de olur 6da ama 28 olamaz mesela
Ortama mantigina bakarsak matematik olarak ve bir grup sayinin ortalamasi beşse o grup 5 etrafinda yogunlasir. Tabiki 28de olabilir grupta ama o dengeleyecek 0,2 gibi bir sey de olmasi lazim. 0,2 de 28 de nadir orneklerdir ihmal edilebilir.28 neden olamaz?
Şimdi biraz araştırdım misal triod kanseri en hafif kanserlerdenmiş misal hasta vücunda o kanser 5 yıl sonra tekrar nüksedebilirmiş yaşam süresi kanserin yani hasta 5 yıl sonra ölecek diye bişey yokmuş nenkadar doğru bilememGenel olarak o kanser turune yakalanmis insanlar 5 yil o kanserle yasayip oluyor demek. Ortamala olarak dusunebilirsiniz 4de olur 6da ama 28 olamaz mesela
Merhaba kızlar şimdi aklıma takıldı bir program izlerken kanser hastası için yaşam süresi 5 yıl vs diolar bu ne demek 5 yıl yaşayıp ölüolar mı anlamadım
ben emin değilim ama tam olarak dediğiniz gibi değilOrtama mantigina bakarsak matematik olarak ve bir grup sayinin ortalamasi beşse o grup 5 etrafinda yogunlasir. Tabiki 28de olabilir grupta ama o dengeleyecek 0,2 gibi bir sey de olmasi lazim. 0,2 de 28 de nadir orneklerdir ihmal edilebilir.
Şimdi diyelim triod kanseri teşhisi 5 yıl önce konulmuş biri 5 yıl bitince ölüyor mu ?Eksik duymuş olabilir misiniz çünkü genelde sağkalım süresi yüzde ile birlikte verilir. 5 yıllık sağkalım %70 filan denir mesela.
Papiller tiroid kanseri yavaş seyirli kanserler ara- sındadır ve total tiroidektomi sonrası radyoaktif iyot ablasyon tedavisi uygulanmasından bağımsız olarak beklenen 30 yıllık yaşam süresi %90'nın üzerindedir.Bunu da yeni buldum cnm Allah ım esirgesin cümlemiziEksik duymuş olabilir misiniz çünkü genelde sağkalım süresi yüzde ile birlikte verilir. 5 yıllık sağkalım %70 filan denir mesela.
O zaman o yasam yada sagkalim suresi degildir.Şimdi biraz araştırdım misal triod kanseri en hafif kanserlerdenmiş misal hasta vücunda o kanser 5 yıl sonra tekrar nüksedebilirmiş yaşam süresi kanserin yani hasta 5 yıl sonra ölecek diye bişey yokmuş nenkadar doğru bilemem
Papiller tiroid kanseri yavaş seyirli kanserler ara- sındadır ve total tiroidektomi sonrası radyoaktif iyot ablasyon tedavisi uygulanmasından bağımsız olarak beklenen 30 yıllık yaşam süresi %90'nın üzerindedir.Bunu da yeni buldum cnm Allah ım esirgesin cümlemizi
Merhaba kızlar şimdi aklıma takıldı bir program izlerken kanser hastası için yaşam süresi 5 yıl vs diolar bu ne demek 5 yıl yaşayıp ölüolar mı anlamadım
Onu bilmiyorumda vücuda girdimi iflah olunmuyor. Daha dün burda komşuyu kaybettik vefat etti. Bir sene olmadı kanserw yakalanali adamcağız.Merhaba kızlar şimdi aklıma takıldı bir program izlerken kanser hastası için yaşam süresi 5 yıl vs diolar bu ne demek 5 yıl yaşayıp ölüolar mı anlamadım
AminOrtalama yaşam süresinden bahsetmiştir
Kanser derya deniz bir konu çok çeşiti çok değişkeni var
Annemi kolon kanserinden kaybettim, 9 yıl yaşadı teşhisten sonra yani kağıt üzerinde 9 yıl.... O sürede öyle şeyler yaşandı ki bazen aklını kaçıracak gibi oluyor insan yani yaşam süresi kaliteli yaşamı kastetmiyor genelde. Agresif türler için yaşam süresi ne kadar uzarsa acıda o kadar uzuyor. Bazı türleri var tedaviye bile vakit olmuyor iki üç ay sürmüyor... Rabbim kimseyi kanserle imtihan etmesin, düşmanıma bile vermesin tarifi olmayacak derece zor bir hastalık. Tabi tedavisi mümkün olan türleri de var artık tiroid ve meme kanseri gibi.