Onkoloji - Kanser ve Türevleri Yaşam süresi ne demek kanserde

Çok üzgünüm geçmiş olsun. Annenize psikolojik destek aldırın, bizi son zamanlarda yönlendirdiler baştan yapmadığım için çok pişman oldum. Terapi + ilaç kullandı, bir nebze olsun toparladı psikolojisi. Annemin zamanında sadece damardan kemoterapi vardı, 56 kür aldı, 3 kür radyasyon ve 5 ameliyat, korkunç bir süreçti, şimdilerde tedavileri bu kadar agresif yapmıyorlar, gelişti değişti zaman içinde umarım şifa bulursunuz
Tesekkur ederim rabbim butun hastalara sifa versin
Biz avrupada yasiyoruz burada kanser hastalarina ozel psikolog veriliyo ama annem istemiyo. Mesela kanser olmadan once cok agir bi depresyon geciriyodu cok zor iknayla sadece 4 seans psikoloğa gitti. Red ediyo boyle seyler ona gore degilmis, biraz zor kisiligi var diyebilirim. Yani gerceklerle yuzlesmektense aciyla yasarim mantiginda hep. Hep icine atmakdan bu hastaliga yakalandi zaten.
Bize doktor omru boyunca kemoterapi almali dedi yani oyle radioterapi falan yok annemin durumunda.
Annem suan gidip gelip kemoterapi alim yeter yasadigim kadar yasarim diye salmis durumda kendini. Henuz 55 yasinda cokda genc aslinda

Tesekkur ederim rabbim butun hastalara sifa versin
Biz avrupada yasiyoruz burada kanser hastalarina ozel psikolog veriliyo ama annem istemiyo. Mesela kanser olmadan once cok agir bi depresyon geciriyodu cok zor iknayla sadece 4 seans psikoloğa gitti. Red ediyo boyle seyler ona gore degilmis, biraz zor kisiligi var diyebilirim. Yani gerceklerle yuzlesmektense aciyla yasarim mantiginda hep. Hep icine atmakdan bu hastaliga yakalandi zaten.
Bize doktor omru boyunca kemoterapi almali dedi yani oyle radioterapi falan yok annemin durumunda.
Annem suan gidip gelip kemoterapi alim yeter yasadigim kadar yasarim diye salmis durumda kendini. Henuz 55 yasinda cokda genc aslinda
Benim annem 50 yaşında hastalandı 59 a kadar dayandı. Bu hastalıkla sınamasın Rabbim kimseyi tarifi yok. Şimdi artık umut daha fazla eskisi gibi değil tedaviler, uzun yıllar kendine yetebilerek yanınızda olsun inşallah🙏

Benim annem 50 yaşında hastalandı 59 a kadar dayandı. Bu hastalıkla sınamasın Rabbim kimseyi tarifi yok. Şimdi artık umut daha fazla eskisi gibi değil tedaviler, uzun yıllar kendine yetebilerek yanınızda olsun inşallah🙏
Cok gencmis annenizde rabbim saglik versin onada
Peki siz saglik taramasina girdinizmi.
Annemin tedavi gordugu kanser hastanesinde onko genetik servisi var. Hastanin yakinlarinda tarama yapiliyo. Ben ocagin sonunda giriyorum taramaya. Kardeslerimide ikna ettim. Bilelim tedbirimizi alalim diye

Cok gencmis annenizde rabbim saglik versin onada
Peki siz saglik taramasina girdinizmi.
Annemin tedavi gordugu kanser hastanesinde onko genetik servisi var. Hastanin yakinlarinda tarama yapiliyo. Ben ocagin sonunda giriyorum taramaya. Kardeslerimide ikna ettim. Bilelim tedbirimizi alalim diye

Annem öleli 14 yıl oldu
Genetik tarama yaptırmıyorum hem anne hem baba tarafımda doğru dürüst bir genetik yok
Her yıl kontrollerimi yaptırırım, üç dört yılda bir de kolonoskopi yaptırıyorum, olacağın önüne geçme şansımız yok tedbir bizden takdir Allahtan çokta kendimi buna kodlamak istemiyorum

Annem öleli 14 yıl oldu
Genetik tarama yaptırmıyorum hem anne hem baba tarafımda doğru dürüst bir genetik yok
Her yıl kontrollerimi yaptırırım, üç dört yılda bir de kolonoskopi yaptırıyorum, olacağın önüne geçme şansımız yok tedbir bizden takdir Allahtan çokta kendimi buna kodlamak istemiyorum
Ozur dilerim canim annenin vefat ettigini anlayamamisim. Diger bi topikdede yorum yazan arkadasla karistirdim bir anda. Allah rahmet eylesin ❤️🙏
Iste ben o kodlamadan cikamiyorum
Cocuklarim kucuk aklim onlarda
En azindan tedbir amacli genetik taramaya girip risk tasiyosam yillik kontrolume giderim
Dikkat edilecek seylere dikkat ederim diye dusundum

Ozur dilerim canim annenin vefat ettigini anlayamamisim. Diger bi topikdede yorum yazan arkadasla karistirdim bir anda. Allah rahmet eylesin ❤️🙏
Iste ben o kodlamadan cikamiyorum
Cocuklarim kucuk aklim onlarda
En azindan tedbir amacli genetik taramaya girip risk tasiyosam yillik kontrolume giderim
Dikkat edilecek seylere dikkat ederim diye dusundum
Canım benim hiç önemli değil🩷
Kötüyü düşünme, çağırma her zaman iyimser ol🙏 Bu hastalıkta genetikten çok yaşam şekli önemli, hareketsizlik ve kötü beslenme hastalığı bu, bol bol yürümeye gayret et, bağırsağa iyi gelen gıdaları her zaman tüket, mutfağını sadeleştir paketli gıdalardan özellikle çorbalardan uzak dur. İyimserliğini kaybetme Rabbim çocuklarınla hayırlı uzun bir ömür nasip etsin🙏

Merhaba kızlar şimdi aklıma takıldı bir program izlerken kanser hastası için yaşam süresi 5 yıl vs diolar bu ne demek 5 yıl yaşayıp ölüolar mı anlamadım
Evet ömrü okadar oluyo kanser hastalarında 5 yıl veriyolar ama onu allah bilir yani erken de olabilir daha geçte bu hastanın tedavisine de bağlı biraz. Diğer uygulanan bütün tedaviler hastanın ömrünü uzatmak içindir her kanser hastası kurtulamıyor özellikle de belirli kanser türlerinden kurtulma şansı nerdeyse sıfır.

X