Yaşadıklarımı yasarmiyim

Ben cehennemde yanmasiyla pek ilgilenmem acikcasi,yaniyosa burda yansin da gorelim, dost dusman adam ölmüs ben ölmüsüm,ordaki derdim de adamin yanmasi olmaz valla
Ay evet yaşarken gözleriyle görmeli insan.. Ki belki içi soğur biraz.

Ben cehennemde yanmasiyla pek ilgilenmem acikcasi,yaniyosa burda yansin da gorelim, dost dusman adam ölmüs ben ölmüsüm,ordaki derdim de adamin yanmasi olmaz valla
İşte adam burada yanmıyor Sevgili darkmore ... Niye ? Çünkü eşleri aklıyor affediyor.. Diğer kadın günahkar, pis şu bu ilan ediliyor.. Eeee adam da burada affeden yüce gönüllü, fedakar eş kontenjanından yırtıyor.. Mecburen hesaplar cehenneme kalıyor..
Benim eski eşim benden sonra evlendi. Evleneceği insana boşanma nedeni olarak beni karalayıcı şeyler söylediğini duydum ortak bir arkadaşımızdan ve tabi hazmedemedim. Kadına boşanma sebebimizin sadakatsizlik olduğunu bildiren bir mesaj gönderdim.
İspat istedi benden... İspatları da gönderdim... Verdiği cevap " beni aldatacağını düşünmüyorum, bana çok aşık " dedi ve bile bile evlendi. Hem aldatıldı hem üstüne dayak yedi...
Demem o ki, kadın milleti de bir tuhaf :)))

Öncelikle nasıl bir ruh haliyle bunu yaptığın önemli, şuandaki pişmanlığın önemli fakat yapılacak çok iş var, tövbe ettiysen geri dönüşü düşünmemek ve yaptığın işle kaç insanın hayatını öncelikle kendi hayatını mahvetmeye çalıştığını unutmayacaksın. Pişmanlık insana tekrar aynı hatayı yaptırmaz fakat hayata küstürebilir. Bunu yapma, ibadetlere namaza ve oruca yönel özellikle oruç nefsin kötülükleri emretmesini engelleyerek seni kötü işlerden kötü düşüncelerden korur. Namazlarında affını isteyerek dua et ki Allah çok merhamet edendir. Yaptıklarını kimseye anlatma, yeni bir insan olmaya çalış. Kendini iyileştirmek için hayır işleriyle uğraş yaşlılar, yetimler, sokak çocukları. Allah tövbe edip de doğru yolu arayanlara elbet gösterir. Kendinden nefret etme fakat üzdüğün insanlar için dua et yürekten, Allah onlara güzellikler yaşatsın ki senin verdiğin sıkıntı varsa unutsunlar. Evlenmekten korkma, eğer kısmetinde varsa da kaçma bu seni daha fazla gayrimeşru ilişkiden korur. Öyle bir insanla evlensen dahi içinde bulunduğu durumu en iyi anlayacak ve onu bu günahtan kurtaracak kişi de sensin belki de unutma. Veya senin gibi tövbe etmiş bir insanla güzel bir başlangıç yaparsın bilinmez. Allah adaletlidir, senin şuan yaşadığın pişmanlık dahi yaşadıklarının bedeli böyle düşün. Hayırlı işlere yönelmeyi ihmal etme, Kuran'ı mealinden oku muhakkak, Allah'ın cezalandıran değil bağışlayıcı olduğunu göreceksin. Yaptığın iyi işlerin kötülüklerden çok olmasına gayret et artık. Kimseyi kınama bir suçundan dolayı herkes hepimiz hatalar yaptık ve bir kısmımız tövbe ederek döndük dönüyoruz. Tövbe etmeden bu dünyadan göç eden o kadar insan var ki, şükretmeyi sakın unutma çünkü Allah izin vermedikçe biz O'na dönemez doğru yolu bulamayız.

Cok gecmis olsun uzuldum boyle bir hikayeniz oldugunu bilmiyordum.

İspat istemis yollamissin halbuki. Kadin olsun erkek olsun,gecmisinde aldatma olan bir insanla neden evlenirler ki? Ona yapan sana yapmayacak mi? Seviyor asik zart zurt. He sevgi her seyi cozuyor zaten

Ne kadar güzel, ne kadar yapıcı ve caydırıcı yazmışsınız.... teşekkürler....

Ne kadar güzel yazmışsınız, sıcacık açık net anlatmışsınız. Bidaha bidaha okuyası geliyor insanın. Belli ki yüreğiniz çok güzel sizin..

Dark bazı kadınlar veya erkekler evli veya ilişkisi olan insanla sevgili olup evleniyor . O yüzden bile bile lades diyen çok var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…