Yaşadığım durum için ne yapmalıyım?

uzguuun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2021
333
90
48
25
Arkadaşlar ben sürekli kendimi huzursuz ve suçlu hissediyorum. Sürekli hata yapmışım hissi var içimde. Bu daha çok bulunduğum ilişkide yaşanıyor. Ayrılık süreci geçirdik.Zor bi dönemdi. Sonrasında hep aldatmışım gibi hissettim. Yok şuna mesaj attım mı şunu yaptım mı acaba aldattım mı gibi düşünceleri zihnimden atamıyorum. İşin garip yani bunları düşünmek kendimden emin olmamı engelliyor. sürekli kötü senaryolar var aklımda acaba kötü bişey hatırlarsam nasıl dayanırım ya terkedilirsem gibi. bi konuyu çözsem başka konuda kendimden şüphe duymaya başlıyorum. döngü gibi ardı ardına devam ediyor. çok mutlu olduğumda sanki arkasından kötü bişey olacak diye hissediyorum. Diyelim elimi 2 kez yıkamazsam kötü bişey hatırlayacağım filan diyorum kendi kendime. bu düşünceden kurtulmak için de tekrarlı davranışlarım oluyor. huzurum kalmadı açıkcası. bu gibi bi durum yaşayan var mı? siz nasıl üstesinden geldiniz ne yapılmalı?

Merhaba bende sürekli kendinde hata ararım ve olanları sürekli düşünürüm çok fazla dauntkanlikarim var yaşım 30 destek almak ayıp değil alacağım sekizde almalısınız bence ..

bu aldatmışsınız gibi hissetme olayı acaba erkek arkadaşınız size öyle hissettirdiği için olabilir mi? yıllar önceki sevgilim beni kötü kadın olduğuma inandırmıştı, arkadaşlarıma ben ..... mıyım diye soruyordum mesela

Hazır olayların başındayken, kendinizde olan takıntı diycem kusura bakmayın farkındayken ve yanlış olduğunun bilincindeyken geç kalmadan hemen bir uzmandan yardım almalısınız

Bu bi nevi vesvese.
Vesveseyi ne kadar dinlersen o kadar artmaya devam eder.
Misal kötü düşünceler geldiği anda sesli olarak bişeyler söyle kendi sesine kulak ver. Ve içinden de söylediğin kelimelerin yazılışını hayal. Et. Bunları yaparken aynı zamanda o düşünceleri düşünmeyeceksin.
Yada elini 2 kere yıka yoksa şu olur gibi durumlar da da. O fiili yapma. Elini 1 kere yıka ve bırak..
Çünkü içinden geçenlere kulak verirsen artar. Ama onları dinlemeyerek susturursun.

Tabiki geçmezse bir uzman desteği almalısınız.. Ama düşüncelere kulak asmayın.. Vesvese olduğunu farkına varın.

Bu tek taraflı olmuyor karşındaki insan sana öyle dusunduruyor iliskindeki .ama normal hayattaki dusuncelerin pskolog ile konusup rahatlatmasi gerektiğini düşünüyorum

Ve demeliyim ki sevgilinden biraz uzak dur osana iyi gelmiyor bence

Sevilmeden büyümenin sonuçları. İçinizdeki çocuk çok yalnız. Başkaları için yaşamaktan yorulmuş. Bı durun dinlenin. Kendinizi duymaya çalışın.

deneyeceğim teşekkür ederim

Hazır olayların başındayken, kendinizde olan takıntı diycem kusura bakmayın farkındayken ve yanlış olduğunun bilincindeyken geç kalmadan hemen bir uzmandan yardım almalısınız
en az maliyetle (durumum yok işsizim) nasıl halledebilrim

Merhaba bende sürekli kendinde hata ararım ve olanları sürekli düşünürüm çok fazla dauntkanlikarim var yaşım 30 destek almak ayıp değil alacağım sekizde almalısınız bence ..
nasıl alıyorsunuz nereden daha doğrusu. bir sean için 300 diyorlar

Kusura bakmayın ama çok yanlış düşünüyorsunuz atıyorum bir şeker tansiyon hastası oldunuz ilaç kullanmayacak mısınız bağımlılık yapıyor diye.
terapiyle aynı anda gitmeli diye düşünüyorum ben sadece ilaçla nereye kadar ki 5dklık muayenede sıkıntımı nasıl çözecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…