Kadinlar Gününde KK de Böyle Bir Konu Açmak

Bunda bu kadar takılacak ne var anlamadım kendini böyle düşündüğün için suçluymşsun gibi anlatmışsın. Niye taşlanasın gayet normal.
Bende kadınların tribi, kaprisi, nıye aramadın, niye cagırmadınları fılan çekemiyorum, bıktırıyor ve ugrasamıyorum gercekten. Yüzeysel bir arkadaşlık kurabılırım hatta kurmasam daha iyi ama öyle yakın, dost olamam. 1 tane vardı iyi bir kadın arkadaşım ama uzun zaman oldu görüşmüyoruz.

Tabiki kadınlara ön yargılı değilim, nefret etmıyorum anlaşırsak arkadasım dostum olabilir, bunu isterim. Onun dışında erkek arkadaşlarımla daha rahat ettim hep. Ancak erkeklerde de feci dedikodu dönduren saçma sapan tipler tabi ki var. Sadece sevmedıgım özellikte kadınlar karsıma daha sık cıkıyorken, erkeklerde öyle karaktere daha az rastladım ben kendi adıma.
Kendimi suclu goruyorum cunku her yerde kadin dayanismasi kadinin dostu kadin olmali cumlesi o kadar cok geciyor ki ben mi problemliyim acaba diye takiliyor kafama

Malesef birçok kadın-sayıları hatırı sayılır kadar fazla- eğer güzelsen ya da güzel giyiniyorsan ya da işinde başarılıysan ya da sosyalsen vb. hemcinsini çekemiyorlar. Kıskanıyorlar. Kıskanılıyorum demek ucuz bir kelime ama bariz bunu yaşıyoruz zaman zaman bazıları tarafından yaşatılıyoruz.
Erkekler böyle durumlarda tam tersi yanaşma güdüsüyle bazen de yanaşma asılma güdüsü olmadan ancak hemcinsi olmadığımız için kıskanmadan kendine bir tehdit olarak görmeden daha ıyı olabiliyorlar.
Ancak bütün kadınlar böyle değil. Yine de bence kadının en yakını kadın olmalı. Ben kendim adına bir erkekle bayan arkadaşım gibi her şeyimi paylaşamam. Evde başbaşa oturup kahve sohbeti yapamam mesela.
Yanlış anlamayın ama eğer çok dikkat çekmiyorsan görüntünle ya da başarınla sivrilen bir tip değilsen vs. daha kolay ortamlara gruplara kabul ediliyorsun. Benim tespitim bu.
Bu yüzden kadın kadına arkadaşlıklar erkek erkepe olandan daha az ömürlü daha az sayıda bence. Malesef!

Erkeğin de kadının da iyisi var , kötüsü var
Ben insanlarla çok vıcık vıcık ilişkiler kurmam ama özellikle iş yerimde görüştüğüm sağlam kadın arkadaşlarım var
Diyaloglarımız zamanla şekillenmiştir, bence yaklaşmanın ve beklentinin dozunu iyi ayarlamak gerekli
Sporculuk geçmişim olduğu için çok uzun yıllar hep erkek arkadaşlarım oldu ancak kalıcılık oldu mu, hayır çünkü hepimiz yaş aldık, evlendik vs... ve eşleri bu arkadaşlıklardan pek de hoşlanmıyor açıkçası. Yani kimsenin kocasının kankası olamazsınız, erkeklerle arkadaşlık bizim toplumumuzda bir yere kadar. Fazlaca erkekvari bir havam olduğu için uzunca bir zaman kadın arkadaşım olmadı, çünkü kadınlar küfür edebilen, özgür takılan, belli normların dışında hemcinslerini pek tasvip etmiyorlar, zamanla bende kadına benzedim, onlar da beni anladı. Bazen üç kız kardeşimden daha yakın oluyorlar bana. Özellikle annemin hastalık dönemlerinde kadın arkadaşlarımın büyük desteğini gördüm, erkeklerde bu tür bir vefa yok maalesef
Aslinda 20li yaslarin baslarinda ha kadin olmus ha erkek cokta fark etmiyor ama 20 li yaslarin sonunda erkeklerle diyologda bulunurken cekiniyirum cunku esi kiz arkadasi nisanlisi rahatsiz olabilir diye dusunuyorum

Zaten wrkeklerle konusurum ederim ama arkadasligim hicbir zaman bulundugum yerin disina cikmadi yani is disinda arayip sormam mesajlasmam isim olmayacak kisinin telefonunu dahi bilmem

Ama artik sıkistigimda yada biriyle konusmak istedigimde yanimda bi kadin gormek istiyorum

Hic mi kadin arkadasim yok tabiki var ama bir kaci mustesna artik samimiyetlerinede guvenemiyorum ne yazik ki

Sanirim oyle dusunuyorum ama mecburiyetten cunku cevremde yakin gordugum cok fazla kadin yok bende iyi anlastigim kadin olsun diyorum hani kulaklarda cinlanan kadin dayanismasi denilen seyi bende birebir yasayip sahit olmak istiyorum ne zamana kadar boyle sadece erkekletle muhattap olunacak sekilde yasayabilirim ki
Merak ettim okulunu bitirdin mi kaç yaşındasın su an istediğin yere geldin mi

Haklisin arkadasim kadindan kadina istisnalar elbette var cokta dost olmuyor.kiz yurdunda kaldim mesela allahin her hunu kavga olurmu her gun milet sac bas girerdi birbrine.sac bas birbrine giren kiz-erkek gormedim ama.
Saglam dostlarim bir tabe kiz gerisi erkek mesela.
Ama su da var ki her erkek samimiyeti kaldiramiyor ya platonik ask yasiyor ya da yuzune gulup arkandan atip thtuyor.en iyisi kimseyle cokta samimi olmamamk

Kadın-erkek diye ayırıp genellemek ne derece doğrudur tartışılır ama, haliyle iki cinsiyet arasındaki hormonal farklılıklardan ileri gelen düşünme ve algı farkları mevcut. İş hayatında, okul hayatında, özetle işin içine rekabet eklenen ortamlarda, hırsın dozunu kaçıran kişilerin hemcinslerine duyduğu kıskançlık, onları ekarte etme isteği de daha fazla oluyor.

Yani ne bileyim öyle "Erkekler çok yardımsever, kadınlar biraz şey" demek... İtici geldi.

Haklisin arkadasim kadindan kadina istisnalar elbette var cokta dost olmuyor.kiz yurdunda kaldim mesela allahin her hunu kavga olurmu her gun milet sac bas girerdi birbrine.sac bas birbrine giren kiz-erkek gormedim ama.
Saglam dostlarim bir tabe kiz gerisi erkek mesela.
Ama su da var ki her erkek samimiyeti kaldiramiyor ya platonik ask yasiyor ya da yuzune gulup arkandan atip thtuyor.en iyisi kimseyle cokta samimi olmamamk
Haklisin sanirim biz o cizgiyi mesafeyi kuramiyoruz

Yada olmayacak insanlara fazla deger veriyoru anlasilan o ki insanin kotusunde kadin erkek fark etmiyor ama neden bi ortamda savunulmamiz gereken bir durumda yada basimiz sıkıstiginda yanimizda bir erkek yerine bi kadin ariyoruz ama bulamiyoru o kadini:KK43:

Kadın-erkek diye ayırıp genellemek ne derece doğrudur tartışılır ama, haliyle iki cinsiyet arasındaki hormonal farklılıklardan ileri gelen düşünme ve algı farkları mevcut. İş hayatında, okul hayatında, özetle işin içine rekabet eklenen ortamlarda, hırsın dozunu kaçıran kişilerin hemcinslerine duyduğu kıskançlık, onları ekarte etme isteği de daha fazla oluyor.

Yani ne bileyim öyle "Erkekler çok yardımsever, kadınlar biraz şey" demek... İtici geldi.
"Kadinlar biraz sey "degil de keske erkeklerden gordugumuz yardimswverligi kadinlardan gorebilme sansimiz olsaydı

Benim çalıştığım iş yerinde de erkekler kadınlara üstünlük kurmaya çalışıyor. Üniversitede çalışıyorum. Başarılı olunca kıskanıyorlar, kompleks yapıyorlar hafife almaya meyilliler. Erkek amirlerin erkek çalışanla kadın çalışan arasında davranış konusunda dağlar kadar fark var, kadın yöneticiye tahammülleri yok. Bütün fitne dedikodular erkeklerden çıkıyor. Kendi adıma da kadın çalışanlardan daha memnunum herkes birbirine yardımcı oluyor üst bile olsa ben senden üstünüm havaları yok.

Ne, bu konuda ne demek istediğinizi anlayabildim ( 2 kez okudum, açıkçası daha önceki konularınızda da bir kendinizi kendinizin beğenmeme durumu var ve bundan kaynaklı ifade etmede çekingenlik diye düşünüyorum ) ne de bugün bu tarz bir konuyu neden açtığınızı...
Gerçek yaşamda da bu kadar karmaşık yaşıyorsanız ve ifade sıkıntısı çekiyorsanız ve de kafanız karışıksa zorluk çekmeniz muhtemel. Kadın erkek olarak bakmam ben olaya sadece karşımda biri ne demek istediğini anlatamıyor ve buna rağmen benden dostluk, arkadaşlık, yardım, destek vs bekliyorsa tercihimi uzak durmaktan yana kullanırım. Bu tip insanlar gerçekten yorar insanı ki, hayat yeteri kadar yorucu... Ha ama biri karşıma gelip net ve tastamam neye ihtiyacı olduğunu söylerse çabucak yapar ihtiyacını görür gönderirim.. Ama öyle diyeyim o anlasın, lafa şurdan gireyim burdan çıkayım vs tavırlar beni sıkar. Ne istediğimi karşımdaki anlasınlar filan.... ay darlandım yine:))
Kadınlar normal davranmış, erkekler de centilmence... Bu kadınların kötü erkeklerin iyi olduğunu göstermez..

Bizim is yerinde 40 yaslarinda bir abla geldi aklima.Ben kizlari sevmem,kizlar uc harfli diyordu:) Ekibine kadin personal istemiyordu, programlamaya kafalari basmiyormus.

kadın dayanısması konusunda bence cok altlardayız toplum olarak kadın bile kadını suclamaya meraklı ama bunlar ezik kıskanc acınası tipler kendinden emin kadınlarda bu yok erkekler de bakıyorsun isde dısarda arkadaslık cevresinde kadınlara iyi evdeki karısına sevgilisine höt zöt ne anladım o isden

Ne, bu konuda ne demek istediğinizi anlayabildim ( 2 kez okudum, açıkçası daha önceki konularınızda da bir kendinizi kendinizin beğenmeme durumu var ve bundan kaynaklı ifade etmede çekingenlik diye düşünüyorum ) ne de bugün bu tarz bir konuyu neden açtığınızı...
Gerçek yaşamda da bu kadar karmaşık yaşıyorsanız ve ifade sıkıntısı çekiyorsanız ve de kafanız karışıksa zorluk çekmeniz muhtemel. Kadın erkek olarak bakmam ben olaya sadece karşımda biri ne demek istediğini anlatamıyor ve buna rağmen benden dostluk, arkadaşlık, yardım, destek vs bekliyorsa tercihimi uzak durmaktan yana kullanırım. Bu tip insanlar gerçekten yorar insanı ki, hayat yeteri kadar yorucu... Ha ama biri karşıma gelip net ve tastamam neye ihtiyacı olduğunu söylerse çabucak yapar ihtiyacını görür gönderirim.. Ama öyle diyeyim o anlasın, lafa şurdan gireyim burdan çıkayım vs tavırlar beni sıkar. Ne istediğimi karşımdaki anlasınlar filan.... ay darlandım yine:))
Kadınlar normal davranmış, erkekler de centilmence... Bu kadınların kötü erkeklerin iyi olduğunu göstermez..
Valla yerden goge kadar haklisini son zamanlarda kendimi ifade etme konusunda buyuk sıkintı yasiyorum onceden oylevbir problemim yoktu son zamanlardada boyle bi sıkıntı zuhur etti heppinizin vaktini caldim kusura bakmayin lutfen

Bizim is yerinde 40 yaslarinda bir abla geldi aklima.Ben kizlari sevmem,kizlar uc harfli diyordu:) Ekibine kadin personal istemiyordu, programlamaya kafalari basmiyormus.

O abla erkeklerde bulunan 3 harfli başka şeylere meraklı galiba hanım efendiye ondan gönderelim. :sinirli:
Neyse Mune kellemi uçurmadan susayım bari..

X