- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
kızardım su an sanırım:) olabilir valla ne diyeyim ki.. ama olmayacağını bildigim bir seyi zorlamanın da anlamı yok. ben uzuluyorum gün gectikce. en azından simdi objektif olarak mutluyum diyebilirim.Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Velvetin konularındaki girizgah genelde ex aşkımı şöyle severdim böyle aşıktım onu dedi bunu yaptı abim babam her şeyim şeklinde:) her cümlesinden aşk akıyor.
Bu çocuğu sevdiğini düşünmüyorum aklı hala abide bence.
yok kızı benden kucuk degildi:) kızı 7 yasında. ben 22
tabii baba gibi yaklaşmasını bekleyemem ama iste insan o sekilde eksik olan her seyını karsıdaki insanla doldurmaya calısıyor. ne bileyim böyle eksik hissediyorum sanki yineEe şimdi mantıklı düşün ozaman.
Çünkü aslında başından beri yaşaman gereken ilişki şuan yaşadığın gibi bi'ilişkiydi.
Sevgilim dediğin adam 40 yaşındaymış yahu biraz kassa baban olurmuş.
Tamam şefkat arıyo olabilirsin ama emin ol sevgiliden baba gibi yaklaşmasını bekleyemezsin.
25 yaşındaki sana göre çocuk olan da pekala sarıp sarmalar, gözünün içine bakar. Ama senin babanın boşluğu yine dolmaz.
kızardım su an sanırım:) olabilir valla ne diyeyim ki.. ama olmayacağını bildigim bir seyi zorlamanın da anlamı yok. ben uzuluyorum gün gectikce. en azından simdi objektif olarak mutluyum diyebilirim.
Velvet kendin de yazmışsın baba sevgisi eksikliği yüzünden ilişkinde baba figürü arıyorsun.
Bunun bir tedavisi yok bence. Bana öyle geliyor ki sen bir süre daha yaşça büyük erkeklere ilgi duyacaksın.
Burda yazılan yaş farkı çok olmamalı vs. duygusal açıdan tam sağlıklı insanlar için. Senin için yazılmasının bir anlamı yok. Herkes kendi ruh dünyasınca seviyor diyeyim.
Naçizane tavsiyem: 15, 20 çok 10 yaş büyük birine yönelmeye çalış en azından.
Belki de biraz daha büyüdüğünde, baba yokluğundan daha büyük dertlerin olduğunda olgunlaşıp baba yokluğunu bir şekilde içinde hallediceksin. Bence ciddi bir ilişkiyi ve evlenmeyi o zaman düşün.
Senden 17 yaş büyük biriyle birlikte olduktan sonra seninle aynı yaşta olan biriyle beraber olmak çok farklı.Kızlar merhaba. Daha yeni birkaç aylık güzel giden bir ilişkim var. Önceki ilişkimden hemen sonra yeni ilişkiye başlamamı hepiniz eleştirmiştiniz ama ben hayatımda ilk defa pragmatik davranıp objektif olarak mutlu olduğum bir ilişkiye başlamıştım ve devam ettim. Eski sevgilim benim icin sevgiliden öte biriydi o yuzden yeni sevgilim de bunu bildigi icin ilk başlarda cok sorun cıkarıyordu, her şeyi ona bağlayıp paranoya yapıyordu. Neyse cok sukur eski sevgili problemini aştık; ancak bu sefer sorun benimle ilgili.
Dediğim gibi eski sevgilim benim icin sevgiliden öteydi cunku benim kücüklüğümden beri babamla olan ilişkim hep en asgari seviyede kaldı. Yani bir sıcaklık, bir ilgi alaka yoktu. Hala daha öyledir bir şey paylaşmayız yani. Otursak birlikte tek kelime etmeyiz. Hayatımda hep bir erkegin böyle sahiplenmesini, baba sıcaklıgının eksikliğini hissettim. Gerçekten ben cok calıstım ama babam yapı olarak mesafeli biri, gerci annemle araları iyi (bir ara ayrılardı) ama ben ne zaman gitsem yanına konusmaya calıssam ya bir sey dusunuyorum der dinlemez ya da telefondadır ya da bir sey okuyorum der. Zaten geldim 22 yasına birkaç seneye evlenip gidecegim iyice resmiyet uzaklık girecek aramıza, cunku annem de hep böyle kendi ailesinden uzak durur, herkes kendi evini bilsin der, küçüklüğüm boyunca bir iki kere falan anca kalmısımdır anneannemlerde, babaannemde bir kere bile kalmadım zaten.
Üzülüyorum böyle olunca, küçükken arkadaslarım babalarıyla sinemaya, alışverişe, yemege giderlerdi ben babamla en son birlikte 3 sene once bir seyler yemeye cıktım, onda da ben yurtdısındaydım babam da is icin gelmisti gelince beni de görmeye geldi bu kadar. Ondan önce de en son kardesim dogdugundaydı iste yaklasık 20 sene önce.
Bu hep bahsettigim eski sevgilim benden 17 yas buyuktu ve bosanmıstı kızı vardı kucuk. Bana hep derdi ki sen de benim kızımsın sen benim canımsın. Bana o kadar şefkatli yaklasıyordu ki yaptıgı onca seye rağmen ben hala iyi anılarımızı hatırlıyorum. Simdiki sevgilim de masallah gercekten gözümün icine bakıyor bir dedigimi ikiletmesinden gectim ben daha bir demeden dedigimi yapan biri. Basta ısınamamıstım cok ama simdi gercekten mutlu oldugumu hissediyorum, artık macera pesinde kosmayacagım cunku sonunda ben uzuluyorum. Kaderde varsa zaten olur ben akısına bıraktım. Su an yüzüm gülüyor cok sukur.
Simdiki sevgilimle aynı yastayız yani benden iki ay kadar kucuk o onemli degil de ne bileyim... O kadar alısmısım ki yası buyuk insanlara. Benim arkadaslarım da hep benden 2-3 yas buyuktur. Ta eskiye bakıyorum o zaman da hep benden 12 yas, 10 yas buyukmus hayatıma giren insanlar. Simdi bazen kendimi onun ablası gibi hissediyorum bazen o kadar cocukca davranıyor ki, gerci her erkek zaman zaman öyle. Gercekten seversen yaş boy kilo sadece birer sayı evet ama zaman gectikce o aşk o sevgi o büyüsünü kaybettikce geriye ne kalacak? İleride mutlu olabilir miyim? Farklı geliyor böyle sanki ne bileyim... Alıskın olmadıgım icin herhalde. Zamanla alısır mıyım bilmiyorum ama sürekli kafamı kurcalıyor bu yas problemi..
tabii baba gibi yaklaşmasını bekleyemem ama iste insan o sekilde eksik olan her seyını karsıdaki insanla doldurmaya calısıyor. ne bileyim böyle eksik hissediyorum sanki yine
objektif olarak derken dısarıdan baktıgın zaman bir iliskide olması gereken maddi ve manevi unsurlar bakımından. maddi unsur derken fiiliyat yani yoksa parasal anlamda demedim. Ben de eski iliskim bakımından cok da mutlu oldugum söylenemez ama en azından kötü ayrılmadık diye seviniyorum. Onun yeğeni ve eski esiyle ilgili bir durum oldu bir de aileler arasında cok buyuk fark vardı benim ailem asla istemez bilmiyorlardı da zaten. onun da kendi ailesi bakımından sorunlar vardı annesi vefat etti o surecte bayagı zor zamanlar gecirdik yani baska bir problem yasanacak bir ortam degildi.objektif olarak insan nasıl mutlu olabiliyor? Şahsen ben olmayacağını bildiğim ama olmasını çok istediğim bir şey varsa mutlu olamıyorum. Neden olmaz peki neden bitti ilişkiniz yani?
insallah bazı seylerin zamanla farkına varırım ben de. aynısını dusundum aslında, eskiden daha cok hissederdim simdi yine bir sekilde idare ediyorum, sonucta babam cok sukur hayatta, cok bir iletisimimiz olmasa da en azından beni sevdigini biliyorum ve beni seven bir erkek arkadasım da var. nankörlük etmemem lazım.Yani yaşamamış biri olarak söylediklerim davulun sesi olayına benzeyebilir ama bu yaptığınla da diğer tarafını eksik bırakacaksın. Bu demek istediğimi 20 yaş büyük biriyle evlenip 5-10 sene sonra yaşayarak anlayabilirsin.
Artık küçük bir kız çocuğu değilsin, o eksikliğini törpülemeyi öğrenmen gerekiyor. Aşk çok başka bi'şey, baba sevgisi çok başka şey. Sapla samanı karıştırırsan zamanla istediğinin aslında bu olmadığını göreceksin.
objektif olarak derken dısarıdan baktıgın zaman bir iliskide olması gereken maddi ve manevi unsurlar bakımından. maddi unsur derken fiiliyat yani yoksa parasal anlamda demedim. Ben de eski iliskim bakımından cok da mutlu oldugum söylenemez ama en azından kötü ayrılmadık diye seviniyorum. Onun yeğeni ve eski esiyle ilgili bir durum oldu bir de aileler arasında cok buyuk fark vardı benim ailem asla istemez bilmiyorlardı da zaten. onun da kendi ailesi bakımından sorunlar vardı annesi vefat etti o surecte bayagı zor zamanlar gecirdik yani baska bir problem yasanacak bir ortam degildi.
her iliskinin bir miadı var, son iliskim yaklasık iki sene surdu ama cok baska nedenlerden dolayı ayrıldık. olay yas vs degildi tamamen cevresel faktörler sonucu asırı yıpranma diyelim.Kendinizden büyüklerle olmamış belliki,bide kucuk le deneyin bakalım..
Senden 17 yaş büyük biriyle birlikte olduktan sonra seninle aynı yaşta olan biriyle beraber olmak çok farklı.
Zamanla alışacağını da sanmıyorum sen çünkü önceki beraberliğinde beklediğin ve gördüğün yaklaşımı şu anda beraber olduğun çocukta göremiyorsun,göremeyeceksin.Çünkü problemin sende farkındasın,sen sevgiliden önce kendine bir baba figürü arıyorsun ve ondan da bu figüre uygun davranışlar bekliyorsun.
Ve haksızlık yapıyorsun sevgiline,çünkü sen onu sevdiğinden yeterince emin değilsin ve emin olamayacaksın,çünkü beklentin aşktan ve sevgiden çok baba şefkati.
Bu konuda uzman birinden yardım almalısınız.
valla benim de bir yaş ayarım yok belki bundan sonra kücük bile olabilir bilmiyorum dengesizim biraz:) zor oldu mu peki alısmak ya da ne bileyim uyum saglamak?Kendinden 17 yaş büyük biriyle harbi nasıl vakit geçirdinbildiğin yaşlı en azından senin için bide 2 ay için sevgilinin ablası gibi görüyorsun ha kendini eşimden 5 yaş büyüğüm ben teyzeyim desene
Yok çünkü bizim yaştan çok daha başka sorunlarımız vardı ilk zamanlar bizimle ilgili değil ailesi falan pek sıcak bakmıyordu ama tabi çok aşıktık o zamanlar göz bişey görmüyorvalla benim de bir yaş ayarım yok belki bundan sonra kücük bile olabilir bilmiyorum dengesizim biraz:) zor oldu mu peki alısmak ya da ne bileyim uyum saglamak?
ne guzel ya allah bozmasın darısı basımaYok çünkü bizim yaştan çok daha başka sorunlarımız vardı ilk zamanlar bizimle ilgili değil ailesi falan pek sıcak bakmıyordu ama tabi çok aşıktık o zamanlar göz bişey görmüyorşükür buzamanlara geldik hiç bir sorunumuz da yok diyebilirim yaştan çok uyuşmak önemli ha benden 17 yaş büyük biriyle sevgili olurmuydum hiç sanmıyorum genç seviyorum ben yalan söylemim
Amin inşallahne guzel ya allah bozmasın darısı basıma
ben yasımdan cok daha buyuk gosteriyorum o yasını gosteriyor gerci ama bana hep yasca buyuk insanlar daha cekici gelir. yok gercekten oyalamıyorum valla ben kimsenin kul hakkına girmek istemem sevmesem devam etmem gercekten yavas yavas oturuyor bazı seyler ben bu sekilde mutluyum ikimiz de mutluyuz.Bu ilişki yürümez ahanda buraya yazıyorum.Sevmiyorsunuz.Sadece boşluk doldurmaya çalışıyorsunuz.Burdaki yazınızda bile belli.Eski sevgilinize övgüler yağdırırken yeni ilişkinizden doğru düzgün bahsetmiyorsunuz bile.Diğer konunuza da yazmıştım yine yazıyorum.Oyalamayın çocuğu.Ayrıca 17 yaş nedir ya ? Nasıl o gözle bakabildiniz hadi sizi geçtim o nasıl size o gözle bakabildi ? (Yargılamak için söylemiyorum yanlış anlamayın.Nasıl başladığını merak ettim sadece.)
Bu problemi aşabileceğinizi ben pek sanmıyorum,erkek arkadaşınızdan beklentilerinizi değiştirmezseniz bu işin pek oluru olmaz.Çünkü siz önceki sevgiliden sevgili yaklaşımı değil,bir baba çocuğuna böyle davranmalı yaklaşımı görmüşsünüz.hayatımda ilk defa yasıt biriyle iliski yasadım o yuzden garip geliyor gercekten. belki de olması gereken bu ama ben gercekten eskiden beri hep kendi yasımdan olgun davrandıgım icin kendi yasımdaki insanlar da bana normal arkadas olarak bile kucuk geliyor. o yuzden garip geliyor. ben su anki sevgilime asık degilim bunun da farkındayım ama mutlu oldugumu dusunuyorum, yani iyi bir insan gercekten beni de seviyor ben de seviyorum. sadece eski sevgilimden alıstıgım bazı unsurlardan dolayı eksiklik yasıyorum bilmiyorum zamanla asar mıyım bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?