yaş paradoksu:( timing.....

L

lady_shuttle_07

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi lady_shuttle_07
Kafamı kurcalayan bi sorun avr kzılar.. Yorumalrınızı merak ediyorum...

ben 22 yaşındayım ve okulumun bitmesine tam 2 sene var...

diyelimki... fakülteden biri ile çıkmaya başladım.. onunda benim gibi okulunun bitmesine 2 sene olsun...

eee, hadi okul bitti . 2 sene burdan... çocuk askere gidecek gelecek 1 senede burdan..

bide iş bulacak, para biriktirecek 1 senede burdan
_____________________________________________toplam 4 sene var yani evlenmeye:)

düşünüyorumda... 4 sene bi ilişki devam edermi? zor gözüküyor değilmi?
ee napıcam ben şimdi.. 22 yaşında bi üniversite li genç kızın, erkek arkadaşı olamsından doğal ne olabilirki değilmi?

ama hesapta ortada işte... az değil tam 4 sene:KK43:

ne yapılmalı sizce ? zamanınımı beklemeli, yoksa biteceğii bile bile... ilişkiye başlanmalımı?

peşin peşin söylemek istedim: eğer severseniz birbirinizi, 4 sene çok değil. neden bitsinki? gibi yaklaşımlar bana pek gerçekci gelmiyorr..

sorumu yanıtlamadan önce şöyle bi düşünmenizi istiorum...
kaç kişiyle çıktım ben ? ve kaç ay yada kaç yıl sürdü ilişkim?

snaırım bu açıdan bakılırsa konuya, daha realist bi yaklaşıms ergilenecektir...

şimdiden teşekkürler...

öncelikle merhaba,
bahsettiğin hesaplama çok hoş:) aynen öyle bi sürecin içerisinde olduğumu sölemem gerek. aşkımı tanıdığımda 23 yaşında idim ve üni. 3 sınıftaydım. şimdi 25 yaşındayım okullarımızdan geçen yıl mezun olduk. kendimize 1 yıl verdik etti mi 3 yıl beraberlik. askerlik yok, iş yok, henuz nişanlılık yok vs vs.
ama amaaaaaa bi ilişkiye başlamadan önce 3 yıl çıksam 1 nişanlı kalsam gibi duşuncelerin olmuyo açıkçası. biz bu ilişkiye başladığımızda bunca yıl bekleriz birbirimizi die bi hesaplama yapmadık. bence gerek de yok zaten. çunku her ilişkinin ayrı bi aurası vardır. bakarsın karşına öle biri çıkar mezun olmuş

askerliğini de yapmış, guveniyosun da. beraberliğinize başlarsınız. kişisine göre değişir. biraz da kısmet işi. ör biz artık askerliği dert etmiyoruz evlendikten sonra gidilebilir. mantıklı da geliyo :) ilişkinin suresine gelince 4 senelik bi ilişki bal gibi yaşanır. çok da guzel olur guven ve sevgi saygı varsa die duşunuyorum. yeter ki bu sureye kafanızı takıp buyutmeyin. biraz da sabır var aşkın mayasında... bilmem katılır mısın lady_shuttle_07? :)

öncelikle merhaba,
bahsettiğin hesaplama çok hoş:) aynen öyle bi sürecin içerisinde olduğumu sölemem gerek. aşkımı tanıdığımda 23 yaşında idim ve üni. 3 sınıftaydım. şimdi 25 yaşındayım okullarımızdan geçen yıl mezun olduk. kendimize 1 yıl verdik etti mi 3 yıl beraberlik. askerlik yok, iş yok, henuz nişanlılık yok vs vs.
ama amaaaaaa bi ilişkiye başlamadan önce 3 yıl çıksam 1 nişanlı kalsam gibi duşuncelerin olmuyo açıkçası. biz bu ilişkiye başladığımızda bunca yıl bekleriz birbirimizi die bi hesaplama yapmadık. bence gerek de yok zaten. çunku her ilişkinin ayrı bi aurası vardır. bakarsın karşına öle biri çıkar mezun olmuş

askerliğini de yapmış, guveniyosun da. beraberliğinize başlarsınız. kişisine göre değişir. biraz da kısmet işi. ör biz artık askerliği dert etmiyoruz evlendikten sonra gidilebilir. mantıklı da geliyo :) ilişkinin suresine gelince 4 senelik bi ilişki bal gibi yaşanır. çok da guzel olur guven ve sevgi saygı varsa die duşunuyorum. yeter ki bu sureye kafanızı takıp buyutmeyin. biraz da sabır var aşkın mayasında... bilmem katılır mısın lady_shuttle_07? :)

sen çok şanslısın, devam etmiş ilişkiniz..i ve mutlusun ne güzel... olmasını stediğim/ hayal ettiğimde bu..

ama sence senin bu yaşadıkalrını kaç kişi yaşıyor ?

söylermisin bana ? kaç çift tanıyorsun etrafında.. yada kaç birliktelik yaşamış çift biliyorsun... kafadana rahat bi 20 fln vardır demi. bun gördüğün,duyduğun bildiğin ilişkileri, çiftelirde elersen...

peki soruyorum o halde:) bu 20 çiftten kaçı hala çıkıyorlar ? kaçı ayrılmadan birlikteliklerini devam etmişler?
yada ters çevirip sorayım... bildiğin kaç çift var 4 senedir çıkan ? en fazla 2, hadi bilemedin 5.... ama ilişkisi bitmiş, sonu hüsranla souçlanmış bildiğin ilşki sayısı ne kadardır sence ? belki 20 belkide 30 demi?

yüzdeye vuralımmı? bence vurmayalım tatlım:KK43:

ii de hüsran ihtimalini zaten gözardı edemessin ki..iktisat filan okuyosan diğer değişkenler sabitken die bi terim vardır bilirsin; senin yaptıın planlamada bunu böle kabul etmişsin.. çocuk sağlam çıkıcak, sen sıkılmican, okulun uzaması gibi bi durum olmicak, askerlik de uzamicak aynı şekilde, aileler sorun çıkarmicak, maddi sorun olmicak, bölece 4 sene sonunda ayağına basmış olucan.. pek gerçekçi görünmüyo açıkçası:)

zaten bu işler hesapla kitapla olmuyo.. bak işte yapmışsın hesabını ama ne kadar olası? üniversitedesin tabiki sevgilin olucak ama ne die şimdiden evlenmenin planlarını yapıosun.. gez eğlen yani düşünme böle şeyleri bence..

hayatını akışına bırak sakın hesaplamalar planlar yapma kaderinde ne varsa onu yaşıyacaksın. keyfini çıkar hayatın. aşka meşke evliliğe fazla takılma. önce kendi ideallerini belirle

sen çok şanslısın, devam etmiş ilişkiniz..i ve mutlusun ne güzel... olmasını stediğim/ hayal ettiğimde bu..

ama sence senin bu yaşadıkalrını kaç kişi yaşıyor ?

söylermisin bana ? kaç çift tanıyorsun etrafında.. yada kaç birliktelik yaşamış çift biliyorsun... kafadana rahat bi 20 fln vardır demi. bun gördüğün,duyduğun bildiğin ilişkileri, çiftelirde elersen...

peki soruyorum o halde:) bu 20 çiftten kaçı hala çıkıyorlar ? kaçı ayrılmadan birlikteliklerini devam etmişler?
yada ters çevirip sorayım... bildiğin kaç çift var 4 senedir çıkan ? en fazla 2, hadi bilemedin 5.... ama ilişkisi bitmiş, sonu hüsranla souçlanmış bildiğin ilşki sayısı ne kadardır sence ? belki 20 belkide 30 demi?

yüzdeye vuralımmı? bence vurmayalım tatlım:KK43:

şimdi şöle bi husus da var die duşunuyorum. ilişkiler uzadıkça kişilerin birbirinden uzaklaşmaları olası. hani derler ya çok da uzatmamalı insan ilişkiyi ben de katılıyorum ama şartlar beklemeyi gerektiriyorsa ve gerçekten de seviyosan göze alıyosun bi takım şeyleri. hem sadece sen değil sevdiğin de göze alıyo. bi de aşkımın sölediği bi söz var ben de yazayım. biraz da bardağın dolu tarafına bakmak lazım. 4-5 sene birlikteliğin ardından ayrılanlardan ziyade hala birlikteliğini surdurenlere bakmak lazım. neden onlardab biri de sen olmayasın yerimseniben

Kafamı kurcalayan bi sorun avr kzılar.. Yorumalrınızı merak ediyorum...

ben 22 yaşındayım ve okulumun bitmesine tam 2 sene var...

diyelimki... fakülteden biri ile çıkmaya başladım.. onunda benim gibi okulunun bitmesine 2 sene olsun...

eee, hadi okul bitti . 2 sene burdan... çocuk askere gidecek gelecek 1 senede burdan..

bide iş bulacak, para biriktirecek 1 senede burdan
_____________________________________________toplam 4 sene var yani evlenmeye:)

düşünüyorumda... 4 sene bi ilişki devam edermi? zor gözüküyor değilmi?
ee napıcam ben şimdi.. 22 yaşında bi üniversite li genç kızın, erkek arkadaşı olamsından doğal ne olabilirki değilmi?

ama hesapta ortada işte... az değil tam 4 sene:KK43:

ne yapılmalı sizce ? zamanınımı beklemeli, yoksa biteceğii bile bile... ilişkiye başlanmalımı?

peşin peşin söylemek istedim: eğer severseniz birbirinizi, 4 sene çok değil. neden bitsinki? gibi yaklaşımlar bana pek gerçekci gelmiyorr..

sorumu yanıtlamadan önce şöyle bi düşünmenizi istiorum...
kaç kişiyle çıktım ben ? ve kaç ay yada kaç yıl sürdü ilişkim?

snaırım bu açıdan bakılırsa konuya, daha realist bi yaklaşıms ergilenecektir...

şimdiden teşekkürler...

canım haklısın realıst olmak lazım ama asklar da ısmarlama olmuyor be guzelım sanırsam kı fakulteden var begendıgın bırı neden olmasın kı umutsuz olmamak lazım bıten ornek yok mu dolu ama bıtmeyen de var be guzelım ben kendımı anlatmak ıstıyorum 15 yasındaydım onu tanıdıgımda o da oleydı cocuktuk ıkımız de yaa sevdık ıste belkı sevgını tam anlamını bıle bılmıyorduk ama sevdık farklı okullardaydık ustelık hıc ortak mekanımız yktu dershanye yazıldık sonra bırbırımızı tanımak ıcın tanıdık da tanıdıkca daha da baglandık hayaller kurardık hep aynı okulu kazanmak ıcın ama olmadı o kazandı ben bır yıl daha hazırlandım hayaller yıne bıtmedı ben de onun okulunu kazanacaktım ama yıne olmadı baska okulu kazandım ve unıversıtedı farklı sehırlerde okuduk acaba demedık hıc acaba ayrılırmıyız onunda benım de farklı cevremız oldu ıkımızın de gonlu kaymadı kımseye hep bırbırımız ıcın attı kalplerımız okularımız sukur bıttı ne kadar gectı bılıyormsun canım TAM 7 YIL soylerken bıle gurur duyuyorum onu sevdıgım onu bekledıgım ıcın gun sayıyoruz sımdı yaza sozlenmek ıcın evet bızımde onumuzde daha askerlık var ıs bulmak var ev duzmek var ama Rabbım kolaylık saglar ınsallah cumlemıze ınanıyorum buna ustelık senın fakulteden aklın baska bır sehır de dekalmayacak ama bole hesaplar gozumu korkutur dıyorsan baska yolu da var eger vermedıysen gonlunu kımsye beklersın okulun bıter okul dısından askerlıgını yapmıs ısı gucu yerınde bırını bulursun ve en cok okulun bıtene kadar sabretmıs olursun Allah yardımcın olsun canım

Hayatta 3 tip yalan varmış. Hafif yalanlar, ağır yalanlar ve istatistik bilgileri :))) 4-5 sene sürüp de evlenerek biten ilişki yüzdesini düşünerek hareket edemezsin hayatta. Birini ya istersin ya da istemezsin. Yeterince seversen beklersin. Ha arada değişirsin, o değişir farklı yönlere kayarsınız... Olabilir. Bilemezsin günler ne getirir. Bilmen gereken tek şey var ki okuldan mezun olduğun andan itibaren yeni insanlarla çok çaba sarfetmeden tanışma ihtimalin her gün azalır.

Sana gerçek bir örnek sunayımmmm arkadaşım :kahve: karşında ben ve sözlümmmm...üniversitede birlikteydik 2 yıl..sonra mazun olup atamamız yapıldı o doğuya ben batıya..Bu sene askere gitti daha 2 hafta oldu geleli...yani 6 senedir yürüyor seneye de muradımıza eriyoruzzz..Yani bak yürüyeni de varrrr :icecream:

bacım ne var yaaa
biz tam 5 yıl bekledik eşimin okulu askerliği derken 5 yılın sonunda evlendik şimdi 3 yıllık evliyiz

canım benim yazını okurken 2 sene önceki benim kafamda düşündügüm seyleri yazdıgını farkettim bu kadar olur:).2 sene once yani 22 yasındayken aynı senin hesaplarını bende yaptım ama gözumu kapattım olayı akısına bıraktım daha dogrusu kalbimin sesini dinledim iyikide öyle yapmışım. suan 24 yasındayım 2 senedir beraberiz ben mezun oldum geldim onun okulu ne yazikki 2 sene uzadı o zamanlarda benden 2 sene sonra mezun olacagını biliyordum.2 yıl okul+6 ay (en iyi ihtimal ) askerlik iş güç derken en azından 3 sene var evlenmemize.Bunun devam edip etmemesi ikinizin ne kadar anlastıgına baglı dikkat edersen ne kadar sevdiginize demıyorum sen bu sene hesaplarını bosver anlaşabılecegın bırını secmeye bak yoksa sevgi bir yere kadar diyorum.Biz cok iyi anlasıyoruz anlaştıkcada birbirimizi daha cok seviyoruz.hiç bir sorunumuz yok aileler denk onun ailesi beni benim ailem onu cok seviyor. inanırmısın 2 senede 2 kere kavga etmiş degiliz o benim en iyi arkadsım en güvendigim insan umarım sende böyle biriyle ömrünün sonuna kadar mutlu olursun :)
Bu arada bu yaz söz yapıyoruz :)))

Aşka hesabı kitabı katma canım. Asla uymaz çünkü.
Nişanlımla 2002 de arkadaş olduk. 2 ay sonra 6. yılımızı kutlayacağız inşaallah. :nazar:
Ve okul-iş derken daha beş ay önce nişanlandık ve nişanlım daha 2 hafta önce askerden geldi.
Ama şu gerçek ki başlarken 5 sene sonra nişanlanırız 6 olunca evleniriz diye bir hesap yapmadık hiç. oluruna bıraktık herşeyi ve sadece sevgimizi yaşadık hesapsız.
Sen de öyle yap ve varsa eğer sevdiğin bunu yaşa şimdi doya doya. :asigim:
Ayrıca 9 yıl bekleyenleri bile biliyorum sengözlerimebaksanab

kesinlikle katılıyorum.
aynı şeyi ben de düşündüm.
tam olarak hayalimdeki insan olduğunu düşündüğüm biriyle birlikte olmuştum.
ama şuna emindim yani,
ben o insanla beş sene çıkamam.
yani sadece o insanla değil.
şu an tanıdığım kim olursa olsun 5 senelik ilişkiyi ilk günki gibi götürebileceğime inanmıyorm.
kesinlikle biter diyorum.

X