Yaş Hesaplama

kızlar benı cevremdede hep bunun tartısması olur
bu cocuk temmuzda 3 yasının doldurucek yanı soruldugunda 3 denılecek
sasırdım dogrusu burda herkez hemfıkır

kızlar benı cevremdede hep bunun tartısması olur
bu cocuk temmuzda 3 yasının doldurucek yanı soruldugunda 3 denılecek
sasırdım dogrusu burda herkez hemfıkır
açıkcası ben de şaşırdım. Ben de birçok değişik fikir çıkar sandım ama herkes hemfikir şaşırtıcı bir şekilde. :)

yaş konusundaki sıkıntılar şuradan çıkıyor, şimdi düz hesap 2000 yılında doğan birisini düşünelim. matematik olarak 2013-2010=13 değil mi... ancak bu kişinin doğduğu ay önemli. yeni doğduğu zaman bir bebek 4 aylık 5 aylık deniyor, 1 yaşında değil. ilk sene böyle aylarla gittiği için, sonraki senelerde sıkıntı oluyor. ancak 4 yaşına girmeyecek sizin çocuğunuz (benim mantığıma göre) 10 aylık 11 aylık derken, 12. ayın sonunda 1 yaşına girmiş oluyor. diğer 12 ay sonunda 2ye girmiş oluyor, diğer 12 ayın sonunda da 3e. bu kadar basit.

Canım Temmuz'da 3 yaşına girmiş olacak, 3'ü sürecek yani... Bir sonraki Temmuz'da (2014 Temmuz) 4 yaşına girmiş olacak.

Yaş hesaplama bebeklerde ve çocuklarda çok önemlidir. Sizin çoçuğunuz 3yaşını bitirip temmuzda 4 yaşından gün alacak yani babanızın dediği doğru. Çocuklarımızı doktora götürdüğümüz zaman dikkat ettiyseniz yaşı ay olarak sorar. Çünkü anneler bazen 1 yaşındaki çocuğa 2 diyebiliyor. bu yüzden verilen ilaç miktarlarında yanlışlık yapılabiliyor.

Yani yaş hesaplama küçükler için önemli bir konu bence.

bak canım şöyle düşün bir yıl 12 aydır yani 2010 temmuzda doğan bebek 2011 temmuzda 1 yaşını doldurmuş olur yani senin bebeğin 3 yaşını dolduracak bu temmuzda 4e basmış olacak soranlara 3 yaşında diyeceksin çünkü 4ü tamamlamadığı için ancak 6 ay geçince 3.5 yaşında diyeceksin

benim oğlumda ocak 2010 doğumlu ocakta 3ü bitti 4den gün aldı ama soranlara 3 yaşında diyorum
çok irdeleyenlerede ocak 2010 doğumlu diyip geçiyorum yada ayını söylüyorum

seviyorum bizi 4 sayfa yaş hesaplama bile konuşabiliyoruz
bence hepimiz yeterince tehlikeliyiz artık

yazmazsa ölecek sendromuna devam; bebiş 1004 günlük

seviyorum bizi 4 sayfa yaş hesaplama bile konuşabiliyoruz
bence hepimiz yeterince tehlikeliyiz artık

yazmazsa ölecek sendromuna devam; bebiş 1004 günlük

Yok 3 ü bitmişmiş de4 den gün almışmış da saçma geliyor bana bunlar gereksiz geliyor.
Lahesis ne güzel yazmış.Soranlara 3 yaşında diyeceksin gazelim .
Lahesis canım benim oğlum için de 2 yaşında diyeceğim demi şimdi...
11.04.2011 doğumlu prensim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…