• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş Hesaplama

kızlar benı cevremdede hep bunun tartısması olur
bu cocuk temmuzda 3 yasının doldurucek yanı soruldugunda 3 denılecek
sasırdım dogrusu burda herkez hemfıkır

kızlar benı cevremdede hep bunun tartısması olur
bu cocuk temmuzda 3 yasının doldurucek yanı soruldugunda 3 denılecek
sasırdım dogrusu burda herkez hemfıkır
açıkcası ben de şaşırdım. Ben de birçok değişik fikir çıkar sandım ama herkes hemfikir şaşırtıcı bir şekilde. :)

yaş konusundaki sıkıntılar şuradan çıkıyor, şimdi düz hesap 2000 yılında doğan birisini düşünelim. matematik olarak 2013-2010=13 değil mi... ancak bu kişinin doğduğu ay önemli. yeni doğduğu zaman bir bebek 4 aylık 5 aylık deniyor, 1 yaşında değil. ilk sene böyle aylarla gittiği için, sonraki senelerde sıkıntı oluyor. ancak 4 yaşına girmeyecek sizin çocuğunuz (benim mantığıma göre) 10 aylık 11 aylık derken, 12. ayın sonunda 1 yaşına girmiş oluyor. diğer 12 ay sonunda 2ye girmiş oluyor, diğer 12 ayın sonunda da 3e. bu kadar basit.

selam kızlar dert değil benimki karambolde kaldım herkes bi çeşit söylüyor bu yaş meselesini...
mesela benim oğlum 2010 temmuz doğumlu...
2,5 yaşında diye biliriz normalde...ama kimisi temmuz gelince 3 e girecek diyor kimisi de 3 ü dolduracak 4 e girecek diyor...
özellikle babamla bu konuda uyuşamadık, kesinlikle temmuzda 3 ü doldurmuş ve 4 e basmış olacak diyor..
allah aşkına bilen biri bana anlatsın..bu yaş hesaplama saçmalığı neden böyle hatalı çıkıyor...
2010 yılının temmuz ayında doğmuş bir çocuk kaç yaşında olur ve temmuz gelince kaçı doldurup kaça basacak, veya kaçtan gün alacak...
böyle basit bişeyde bile kafamı kurcalamayı başardılar tövbe tövbe...:9::9: içinden çıkamadım fikir istiyorum lütfen..

Canım Temmuz'da 3 yaşına girmiş olacak, 3'ü sürecek yani... Bir sonraki Temmuz'da (2014 Temmuz) 4 yaşına girmiş olacak.

Yaş hesaplama bebeklerde ve çocuklarda çok önemlidir. Sizin çoçuğunuz 3yaşını bitirip temmuzda 4 yaşından gün alacak yani babanızın dediği doğru. Çocuklarımızı doktora götürdüğümüz zaman dikkat ettiyseniz yaşı ay olarak sorar. Çünkü anneler bazen 1 yaşındaki çocuğa 2 diyebiliyor. bu yüzden verilen ilaç miktarlarında yanlışlık yapılabiliyor.

Yani yaş hesaplama küçükler için önemli bir konu bence.

bak canım şöyle düşün bir yıl 12 aydır yani 2010 temmuzda doğan bebek 2011 temmuzda 1 yaşını doldurmuş olur yani senin bebeğin 3 yaşını dolduracak bu temmuzda 4e basmış olacak soranlara 3 yaşında diyeceksin çünkü 4ü tamamlamadığı için ancak 6 ay geçince 3.5 yaşında diyeceksin

benim oğlumda ocak 2010 doğumlu ocakta 3ü bitti 4den gün aldı ama soranlara 3 yaşında diyorum
çok irdeleyenlerede ocak 2010 doğumlu diyip geçiyorum yada ayını söylüyorum

seviyorum bizi 4 sayfa yaş hesaplama bile konuşabiliyoruz:32:
bence hepimiz yeterince tehlikeliyiz artık:27:

yazmazsa ölecek sendromuna devam; bebiş 1004 günlük:55:

seviyorum bizi 4 sayfa yaş hesaplama bile konuşabiliyoruz:32:
bence hepimiz yeterince tehlikeliyiz artık:27:

yazmazsa ölecek sendromuna devam; bebiş 1004 günlük:55:

Yok 3 ü bitmişmiş de4 den gün almışmış da saçma geliyor bana bunlar gereksiz geliyor.
Lahesis ne güzel yazmış.Soranlara 3 yaşında diyeceksin gazelim .
Lahesis canım benim oğlum için de 2 yaşında diyeceğim demi şimdi...
11.04.2011 doğumlu prensim :emir_bebek:

Back
X