Yaş Hesaplama

arkadasim seni bilmem ama benim dayimin esi nisanlaninca ayyy ben daha 10 yaindayim demis dedemde 10 yasindamisin ayyyy imkani yok ben evlendirmem oglumla seni demis oglum cok istedi diye geldik nisan yaptik cok ozur dilerim demis neyse ertesi gunu sabahi yengem damlamis ayyy ben espiri yaptim ben 18 yasindayim demis anneannemle dedem ve yengemin ailesi karar vermisler evlensinler diye annem bir bakmis 20 yasinda dayimdanda buyuk neyse seviyor dayim diye kimseye birsey dememis 2 yil sonra ben dogmusum yengem 20 sini yillarca biteremedi daha gecen yil izne gittim kadin 35 yasindayim dedi ben 30 oldum ordan cikarin hesabini yani Allah korusun boyle takintili insanlari birde itiraz ettinmi ne yeminler ediyor cocuklarinin ustune ama unutmadan senin oglunda 3 yasinda 4 gun alacak

buraya üye oldum olalı nickiniz dikkatimi çekiyor.
oğluşunuzun doğum gününü kutlarım. ( Bir gün erken oluyor ama olsun! )
Evet, iki yaşında diyeceksiniz -ki siz bunu bizden daha iyi bilirsiniz zaten. ( boş bir insan olmadığınız belli. )

Son düzenleme:
PES! Böyle insanları da hiç anlamıyorum. Doğduk yaşıyoruz işte, saklayacak ne var, gizleyecek ne var? Ben her yerde ay gün yıl şeklinde söylerim. Hiç de sorun etmem. 30 yaş 6 ay 3 günlüğüm mesela. ha bekarım! yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

amannnnn tam ısırmalık olmuş yani
kutlu olsun doğum günü bebişin, aydınlık, uzun, güpgüzel bir ömrü olsun, anneciği de hep yanında olsun inşallah...
729 günlük- 1 yaş 11 ay 29 günlük- 1 yaş 364 günlük (6 saat farkından dolayı aslında 730 günlük diyebiliriz)
yani 2013 sonuna kadar 2 yaşında tiki olan insanlar gibiyim, dürtülünce yaş hesabına bağlıyorum...:18:

Boş insan :44:
Geçen yengemle konuştuk bu meseleyi o 3 dedi ben 2 .O 3 ben 2.Baya inatlaştık.
Kafam karıştı ondan.
Bana göre evet 2 yaşında oğlum ama yengeme göre 3 demeliymişim :44:

Kafam karıştı ondan.
donanımlısınız gibi geldi bana onu kastettim.

Lahesis, yaş hesaplama benim de takıntılı oldugum bir konu. bir de dediğim gibi herkesin doğum gününü yaşını bilirim.

Kafam karıştı ondan.

kuzum benimmm iyi doğmuş iyiki doğurmuşsun paşanı :)
allah ömürler versin bebelerimize...
ama benimki seninkini döver ona göre
abi olduk biz

Yas deyince yili baz aliyoruz, gazel'cim. O yuzden dogdugu yil taban yili olur ve sifir yasinda sayilir, sadece aylik denir. Gun alma filan yok sadece yil, kafan karismasin artik.

Son düzenleme:
Basit matematik bilen herkes hesaplayabilir ki cocuk temmuzda 3 yasini doldurmus, 4'e basmis olacak.
3 yasinda, 3'u doldurdu, 3'u bitirdi diyebilirsiniz, ama 4 yasinda diyemezsiniz, ona daha 1 sene olcak.

Temmuzda 3'e basmayacak, o 1 sene oncesiydi, annenle kayinvaliden yanlis biliyor.

bir insanın yaşı doğum gününde hesaplanır, içinde bulunduğu sene-doğduğu sene olarak.
bir gün kala bile eski yaşı geçerlidir yasalar önünde.
ha biz alışkanlıktan doğum günümüze üç dört ay kala bile yeni yaşımızı söylüyoruz, yaş takıntılı gözükmemek için. mesela almanya'da doğum gününe kadar mevcut yaş söylenir, doğum günü gelmeden yeni yaşını söyleyenleri garipsiyorlar hatta.
basmak gün almak vs kafanızı karıştırmayın. bir yaşı bitirirsin, yeni yaşa girersin ama girdiğin yaşın pek bir önemi yoktur. yeni doğan çocuğa 1 yaşına girdi demediğin, şu kadar günlük şu kadar aylık diye hesapladığın gibi düşün.

Son düzenleme:
Benim kızım 2010 mayıs doğumlu.Yani önümüzdeki ay 3 yaşında olacak.Görümcemin oğlan da 2007 eylül doğumlu.Kayınvalidem benim kıza 4 yaşında diyor ama görümcemin oğlana 5 diyor Aralarındaki 2.5 yaşı 1 yaşa indirdi kadın Görümceminki öz benimki üvey torun ya arayı kapatıyor

söylem açısından bitirdiği yaş söylenir.yani oğlunuz 3 yaşında.
ayrıca babanıza göre 12 aylık bir bebekte 1 yaşını bitirmiş,2 yaştan gün alıyor olmuş oluyor.
yani 12 aylık bir bebeğe 2 yaşında yada 2 yaştan gün aldı denmiyor.

2010 dan 2011 e kadar 1 yıl yaşamış
2011 den 2012 ye kadar 1 yıl yaşamış
2012 den 2013 e kadar 1 yıl yaşamış

Yani toplam 3 yıl yaşamış olduğuna göre 3 yaşında :) Doğum günü geçtikten sonra 4. yılını yaşamaya başlayacak ama 4. yılında 1 gün 2 gün almış olması 4 yılını yaşadı demek değil. Kesinlikle 4 yaşında demeyin de

Canim, temmuzda oglun 3 yasinda olacak, kasim ayindan itibaren 3 bucuk dersin.. Bu gun aliyor gun veriyor meselesine sinir oluyorum.. Hic karistirmiyorum o meseleyi..

Benim eltim de ayni senin baban gibi bi yas buyuk hesapliyor.. Gun aldigi yasi.soyluyor.. Gecen yaz 1,5 yasinda olan kizimin yasini sorana 2,5 diyodu, daha minicik bebek kizim 2,5 yasindaymis, bende 'yok bes yasinda, seneye okula vercez' dedim :)))

Temmuzdan itibaren 3 yaşında olacak,bizimde bir komşumuz çocugunun yaşını bir yaş büyük hesaplıyor,12 aylık 1 yaşına girmiş oluyor,24 aylıkta 2 yaş oluyor ama kadın 3 yaşından gün alıyor diyor çocugunun yaşını 3 yaş diye söylüyor bende kadına çocugunun 1.yaş gününü kutluyorsun peki 2.yaş günü kutlanmadan 3 yaşına nasıl giriyor diyorumbu abla benimde 17 yaşında olan kardeşimi 19-20 yaşında yapıyor bende eger kardeşim 20 yaşında olmuş ise gitmiş oldugu kurumlarda imza atabilir, resmi kurumlarda anne yada babanın imzasını istiyorlar 17 yaşında oldugu için kadın hala inATlaşıyor.

temmuzda 3 yasında olacak, agustosta 3 yas 1 aylık, ocakta 3.5 yasında olacak.
4le bir ilgisi yok yani. xten gün alıyor bana sacma geliyor

benim kızımda şubat 2010 doğumlu
annemle ve kv ile en büyük konumuz bu ayyyy deli ediyorlar beni
bişey olduğu zaman anneme yada kayınvalidem hemen ayyy 4 yaşına girdi hala şöyle böyle diyolar
geçen dedim Allah aşkına 2010 doğumlu biz 2013 deyiz o kadar kolay bir hesap ki küsüratlı bir yıl bile değil doğduğu yıl hala nasıl karıştırıyorsunuz
yok arkadaş hala kabul etmiyorlar evet dedim ben kızımı doğurduğumda 1 yaşındaydı yeni yürümeye başlamıştı hatta diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…