- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
selam kızlar dert değil benimki karambolde kaldım herkes bi çeşit söylüyor bu yaş meselesini...
mesela benim oğlum 2010 temmuz doğumlu...
2,5 yaşında diye biliriz normalde...ama kimisi temmuz gelince 3 e girecek diyor kimisi de 3 ü dolduracak 4 e girecek diyor...
özellikle babamla bu konuda uyuşamadık, kesinlikle temmuzda 3 ü doldurmuş ve 4 e basmış olacak diyor..
allah aşkına bilen biri bana anlatsın..bu yaş hesaplama saçmalığı neden böyle hatalı çıkıyor...
2010 yılının temmuz ayında doğmuş bir çocuk kaç yaşında olur ve temmuz gelince kaçı doldurup kaça basacak, veya kaçtan gün alacak...
böyle basit bişeyde bile kafamı kurcalamayı başardılar tövbe tövbe...içinden çıkamadım fikir istiyorum lütfen..
hadi biraz daha karıştıralım
09.04.2013
10.07.2010
_
yani bebeğiniz; 2 yıllık 8 aylık ve 29 günlük
dolayısıyla 10 temmuz da 3.yılını tamamlamış olacak ama dile getirirken 3 yaşında diyeceksiniz...
hadi biraz daha karıştıralım
09.04.2013
10.07.2010
_
yani bebeğiniz; 2 yıllık 8 aylık ve 29 günlük(ya da bunun gibi bir şey)
dolayısıyla 10 temmuz da 3.yılını tamamlamış olacak ama dile getirirken 3 yaşında diyeceksiniz...
Bu yaşına girdiği an, yeni yaşı söyleyenlere uyuz oluyorum.
Arkadaşlara katılıyorum. Tabii ki de çocuğunuz 3 yaşını bitirmiş olacak. Dört yaşını sürecek ama tabii ki 3 yaşında diyeceksiniz, zira doğduğu anda da bir yaşını sürmüş oluyor ama "1 yaşında" demiyorsunuz malum!
İmza: Bitmiş Yaş Söyleyenler Derneği Eş Başkanı Gülümsün
teknik olarak bende böyle hesapladım zaten böyle hesapladıktan sonra bi hatamızın olduğunu düşündüm...
zaten halk arasında 4 e basan bi çocuğa kimi zaman dört yaşında diyorlar yada 3 yaşında diyorlar..ikisinin ortası olmadığı için hata şansı artıyor :)
annem ve kayınvalidem 3 e girecek diyor babam 3 bitip dörde girecek diyor...ben arada kaldım :) ya bu kadar basit bi meselede bile muallakta kalındı mı kalınıyor demekki çok gülünecek bi durum gerçekten :)
üşenmez benim canım arkadaşım, hemen mantık çerçevesinde açıklamış.hiç üşenmemiş
ben de biraz böyleyim. :) yaş konusu, doğum günü konusu benim konum! Birçok insanınkini bilirim. :)bildiğin obsesif insan modeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?