Yaş Hesaplama

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar dert değil benimki karambolde kaldım herkes bi çeşit söylüyor bu yaş meselesini...
mesela benim oğlum 2010 temmuz doğumlu...
2,5 yaşında diye biliriz normalde...ama kimisi temmuz gelince 3 e girecek diyor kimisi de 3 ü dolduracak 4 e girecek diyor...
özellikle babamla bu konuda uyuşamadık, kesinlikle temmuzda 3 ü doldurmuş ve 4 e basmış olacak diyor..
allah aşkına bilen biri bana anlatsın..bu yaş hesaplama saçmalığı neden böyle hatalı çıkıyor...
2010 yılının temmuz ayında doğmuş bir çocuk kaç yaşında olur ve temmuz gelince kaçı doldurup kaça basacak, veya kaçtan gün alacak...
böyle basit bişeyde bile kafamı kurcalamayı başardılar tövbe tövbe... içinden çıkamadım fikir istiyorum lütfen..

2010 yılının temmuz ayında doğan cocuk 3 yaşını bitirmiş olur. Yani 4 yaşından 1 gün almıştır.

canım temmuzda oğlun 3 yaşında olacak
ama babanın söylediğide doğru 3 yaşını dolduracak 4ten gün alacak
ama 4 yaşında olmayacak yani:)

Hem girdiğimiz yaşı esas yaşımız olarak kabul etseydik 18 yaşına girer girmez reşit olurduk ama 18'i bitirdiğimiz an reşit oluyoruz.

hadi biraz daha karıştıralım

09.04.2013
10.07.2010
_

işlemini yaparsak; gün küçük olduğu için bir ayı güne aktarırız... 39-10=29
3 kalan ayı 7 aydan çıkarabilmek için 2013 ten 1 yıl çalarız...
son olarak yılda 2012 kalmıştı 2012-2010=2

yani bebeğiniz; 2 yıllık 8 aylık ve 29 günlük (ya da bunun gibi bir şey)
dolayısıyla 10 temmuz da 3.yılını tamamlamış olacak ama dile getirirken 3 yaşında diyeceksiniz...

Son düzenleme:
Bu yaşına girdiği an, yeni yaşı söyleyenlere uyuz oluyorum.

Arkadaşlara katılıyorum. Tabii ki de çocuğunuz 3 yaşını bitirmiş olacak. Dört yaşını sürecek ama tabii ki 3 yaşında diyeceksiniz, zira doğduğu anda da bir yaşını sürmüş oluyor ama "1 yaşında" demiyorsunuz malum!

İmza: Bitmiş Yaş Söyleyenler Derneği Eş Başkanı Gülümsün

teknik olarak bende böyle hesapladım zaten böyle hesapladıktan sonra bi hatamızın olduğunu düşündüm...
zaten halk arasında 4 e basan bi çocuğa kimi zaman dört yaşında diyorlar yada 3 yaşında diyorlar..ikisinin ortası olmadığı için hata şansı artıyor :)
annem ve kayınvalidem 3 e girecek diyor babam 3 bitip dörde girecek diyor...ben arada kaldım :) ya bu kadar basit bi meselede bile muallakta kalındı mı kalınıyor demekki çok gülünecek bi durum gerçekten :)

bu yaş konusundaa bende çaresiz kaldığımda gogla soruyorum ben aralık doğumluyum hep bır yaş fazla olduğumu ıdda edıyorlar neysekı gool doğruyu söyluyor

yanı 9 nısan 2012 de doğan çocuk 1 yasındadır bugun tarıh öyle dıye örnek verdım 2 yaşına gırmiştir ama ee çocuk bır yıldır var yanı gırdiğimiz yaşı değil doldurğumuz yaşı söylıcez

Hiç üşenmemiş

geçtiğimiz bir kaç yıl önce bitmiş yaş söyleyenler derneği olursa katılabilirim kuzum

babanız torununun bir an önce büyümesini istiyor olabilir..

3 ü bitirip 4 e girecek dememdeki sebep 3 yılını bitirip 4 yaşından 1 gün almasıdır. yani genel olarak 3 yaşında olmuş oluyor. 4 yaşından da gün almış oluyor. şuan tam 3 yaşında da değil zaten

Arkadaşlar detaylı anlatmış zaten, 3 yaşını doldurup 4 den gün almaya başlayacak ama 3 yaşında diyeceksiniz, çünkü henüz 3 yıl yaşamış olacak.
eğer girdiği yaşı söylersek yeni doğmuş bir bebeğe de 1 yaşında dememiz lazım çünkü o da 1 den gün alıyor, ilk doğum günü gecer geçmez de 2 demiyoruz değil mi, bu durumda 3 ü doldurana da 4 denmez

Çocuğunuz şu anda 2.8, 2.9 yaşında ortalama.. temmuzda 3.yılını dolduracak bu hayattaki, 4'ten gün almış olacak. temmuzdan itibaren 3 yaşında olacak dolu dolu :)

Yaşını sorana 3 yaşında diyeceksiniz.

Ama 3 yaşını doldurmuş, 4 yaşından gün almaya başlamış olacak.

3 yaş 1 günlük, 10 günlük, 29 günlük, 3 yaş 1 aylık vs. gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…