• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş farkı?

Bizim de aramızda 7 yaş var. Büyük bir fark değil ki hatta ideal.

Şahsi fikrim bence çok değil. Benim eşimden önce bir erkek arkadaşım vardı aramızda 13 yaş vardı ben o dönemde 22 yasındaydım ama onun içinde en fazla 26-17 falandır diye düşünmüştüm ilk gördüğümde. Çokta güzel bir ilişkiydi fakat aile yapısı ailesiyle ilgili düşündüğü şeyler bana uymadı saygı çerçevesinde bitirdik ilişkimizi. Onun dışındaki tüm fikirlerimiz uyusuyordu çokta iyi anlasırdık. Şuan evliyim ve 25 yasındayım eşimle aramda 3 yaş var daha fazla yaş farkı olmasını isterdim açıkcası sanki yaş aldıkça daha iyi anlıyorlar daha iyi anlaşıyoruz erkeklerle gibi hissediyorum nedense :)

Herkese selam. Size bir ilişkide yaş farkı önemli midir? Şu anlık her şey uysa bile yıllar sonra problem olarak karşıma çıkar mı? Ben 22 yaşındayım ciddi düşündüğüm kişi ise 30 yaşında. Düşünce konusunda ciddi sorun oluşturacak farklarımız yok. Sizce bu yaş farkı sorun yaratır mı?
kafalar ve kalpler anlaştıktan sonra ben yaş farkını asla önemsemem benim arkadaşım 34 yaşında eşi ise 51 yaşında düşün arada 17 yaş farkı var ama severek evlendi şuanda çok mutlular hiçbir sıkıntısı yok bu tamamen göreceli kavramdır kimisi için sorun kimisi için değil ama annem erkeğin yaşı kadından büyük olacak derdi en azından 3 yaş diyelim

Kafalarınız uyusuyosa problem yok bence. Ben 23 yaşındayım eşim 33, yaş ile ilgili bir problem yaşamıyoruz.

Herkese selam. Size bir ilişkide yaş farkı önemli midir? Şu anlık her şey uysa bile yıllar sonra problem olarak karşıma çıkar mı? Ben 22 yaşındayım ciddi düşündüğüm kişi ise 30 yaşında. Düşünce konusunda ciddi sorun oluşturacak farklarımız yok. Sizce bu yaş farkı sorun yaratır mı?
8 yaş çok değil bence. Ama 22 az sanki biraz.

Eşimle aramızda 6 yaş var buda problem yaratmıyor. Bende ilk okumaya başlayınca 25-30 yaş fark var filan sandım. Umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur

Şu akraba evliliği konusunu açan. ama emin değilim boş yere konuyu sabote etmek istemem. Raporladım bakalım ortaya çıkar
O konu ben cevap veremeden kapandı :) en son akraba evliliğinde çocuk yapanlara risk aldıkları için saygı duymadığımı söylediğim için sen evlenme çocuk da yapma cevabını almışım :) keşke aynı üye olsa da yine konuyu açsa😁

8 çok değil ama 22 yaş evlilik için erken, ben 21 de evlendim keşke biraz bekleseydim diyorum ne acelem vardı 🤣🤣

Ben 23 eşim 32 yaşında. Şöyle ki ilişkimiz de o kadar uyumluyduk ve kafa yapımız o kadar uyuyordu ki bunun konusu bile geçmedi ikimizin arasında. Fakat o kendi ailesinden çekiniyordu başlarda daha sonradan evlendiğimizde de böyle bir sorun hiç olmadı oldukça mutluyuz, çok şükür...

Aradaki fark çok değil ama sorun sizin yaşınızın çok küçük olması.
Arada resmen kuşak farkı var.
Sizin daha öğrenecek çok şeyiniz var, yaşayacak göreceksiniz ama o size göre nerdeyse birçok şeyi yaşamış. Sizin heyecan duyduğunuz olaylar onun için sıradan olabilir.
Bence çok ciddi bakmayın

Benim eşimle aramda 6 yaş var ben 22 o 28 yaşındaydı evlendıgımızde. Bana büyük olması iyi gibi geliyordu ama şu an arkadaşlarıma verdiğim en büyük öğüt yaş farkı olmaması yönünde. Eşime benim hareketlerim çocuksu geliyor mesela, çoğu şey tuhaf geliyor. Bir şeye gönlümce kahkaha atamıyorum. Kişiden kişiye değişir diyenler olacaktır ama ben öyle olduğunu dişünmüyorum kendi adıma konuşayım 6 yaş bile beni çok zorluyor. Aynı şeylerden zevk alamıyorsunuz. Kuşak farkı oluyor bir kere. Sevgililikte ağır bir insan iyi gelebilir ama evlilikte insan sıkılıyor

Ben 30 yaşındayım, 20lerin başlarındaki insanlarla sohbetten çok da keyif almıyorum. Hayatın o kadar basindalar ki... O yüzden biraz uyumsuz olacağını düşünüyorum. Siz yirmilerin sonunda olsanız,o otuzlarin ortasında olsa çok hoş olabilirdi evlenmek için ama siz gidiyorsunuz,o dönüyor...
Ne bileyim, ben istemezdim
Kendim için düşünüyorum, ben iyi kötü bu yaşa gelmişim, hayatımda bazı şeyleri oturtmusum, bazı konularda kendimi gelistirmisim, beni nelerin mutlu ettiğini öğrenmişim, sevmediğim özelliklerimi (ani tepki vermek gibi) azaltmisim, geçmişten kalma travmalarım için çözüm yoluna gitmişim, bir nebze basarmisim, ülkeler şehirler gezmisim, hayatıma beni değiştirecek bir sürü insan girmiş, kendi cinselliğimi keşfetmekte bir yol almışım, siyasi konularda - dini görüşte - hayata bakış acimda kendimce bir temele artık oturmusum, yıllarca çalışmışim,işler değiştirmişim, birikim yapmışım... Tabii ki yürüyecek daha çok yolum var ama yirmili yıllarda çözmem gereken çoğu şeyi artık çözmüşüm ve otuzlarda yürümeye hazirim.
Daha hayatın en başında, kendini / hayatı cozememis ,kendini taniyanamis, fikirleri oturmamış , henüz daha bazı aydınlanmalar yaşamamış insanlar (yaşı büyük de olsa bu yoldan geçmemişler) bana beraber takılma zevki vermiyor. Kadın olsun,erkek olsun.
Şahsen 30 yaş halimle 22 yasindaki kendime bile tahammül edemeyebilirim:)
Yani evlilik yolunda da bence çok uyumlu olmazsınız.
O yaşı gereği sizi manipüle etmeye daha açık olabilir. Bir bakmışsınız ki onun dedikleri oluyor, Ayrıca o evlenip yuva kurmaya fazlasiyla haizr bir yaşta, gençliğini/bekarliginu yaşamış mis gibi. ama siz daha yolun çok basindasiniz...
Bilmem, ben yerinde olsam birkaç sene daha evlenmek istemezdim.

Bahsettiğiniz yaş farkı öyle çok uç değil. Eğer kafanız uyuyorsa, sizin yapmak istediklerinize karşı ben onu daha önce yapmıştım gibi bir hevessizliği yoksa gayet olur.

Bence çok fazla. Erkeklerin de genelde kendinden bu kadar küçük kadınlara vay kafamız uyuyor diye geldiğini hic sanmıyorum. Kafaların pek uyacağıni da genel olarak düşünmüyorum.

Yaşlarınız 30-38 olsa sorun olmazdı ama 22-30 bilemedim🤔🤔🤔

8 yaş normal ama sizin 22 yaşında olmanız sebebiyle ilişkide olgun olan taraf olamayabilirsiniz. .30_38 olsa idi olurdu ama 22-30 biraz zor

benim eşimle aramda 11 yaş var kafalar uyduğu sürece bir sıkıntı yok 8 yaş çok da büyük değil. bence evlilikte önemli olan tek şey sadakat ve güven. nettt

Bence 30 çok abartı değil. Anlaşıyorsanız neden olmasın. Ne dedeler amcalar görüyoruz bebek gibi kızlarla beraber 💰 💵 😂

Back