Öncelikle "evde kalmak" terimini kendinize yakıştırmayın. Hiç bir zaman evlenmeseniz bile gayet mutlu mesut yaşayanlar var.
Yanlış anlamayın ama biz kadın milleti de bazen çok özellik arıyoruz. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var. Adam devlet memuru uzman yardımcısı, kendi evi arabası var, ailesini de tanırım çok iyi huylu sessiz sakin bir aile, arkadaşım ömrümde gördüğüm en sıcak, anlayışlı, uyumlu, merhametli erkektir. Ne zaman bir konuda yardıma ihtiyacım olsa hemen o koşar. Gece geç saatte şehir dışından gelirim alır eve bırakır, annem hastalanır acile o götürür, gece yakında nöbetçi eczane yok dişim çok ağrıyor dedim ilacını alır getirir. Tek bana karşı da değil erkek kadın her arkadaşına koşar.
Evlenmek de istiyor kaç arkadaşımın arkadaşıyla tanıştırdıysam beğenilmedi. Nedeni de biraz kilo problemi olması.
Şimdi evlenmek isteyen bir kız arkadaşım var, ki kendisi beni sevgilimle tanıştıran arkadaşımdır. Ona diyorum seni sevgilimin şu arkadaşıyla tanıştırayım diye daha görmeden olmaz diyor. Romantik bir tanışma hayali varmış, görücü ve arkadaş tanıştırması aynıymış.
Çevremde evlenmek isteyen çok arkadaşım da var bu durum. O kadar romantik hayalleri var ki keşke olsa ama hayat o kadar toz pembe değil ne yazık ki. Hem yakışıklı, hem kariyerli, hem iyi bir ailesi olan, hem romantik bir adam arıyorlar. İnşallah bulurlar ama kimse de mükemmel değil ki. Hepimizin ne çok kusuru yada kötü tarafı var aslında. Kimse mükemmel değilken bu kadar mükemmel adamı aramak da sorun oluyor.
Benim sevgilim mesela çok iyi niyetlidir ama her gel diyene gitmesi, herkese kefil olmasına sinir oluyorum. Ama bunu iyi niyetinden yaptığı için kızamıyorum da. Yada hiç romantik değildir, doğru dürüst ne bir hediye alabilmiştir ne bir satır güzel söz yazmıştır. Ben her zaman hediyeler sürprizler hazırlarken ondan görememek bazen kırıyor beni ama sonra bakıyorum. E bu adam beni seviyor her şekilde belli ediyor neden o zaman beklentilerimin fazlalığına kurban edeyim sevgimi?
Diyeceğim siz de çevrenizin tanıştırdıklarını "hakaret" olarak görmek yerine biraz şans verin. Belki özlerinde iyi yanlar seveceğiniz yanlar vardı