Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

fırında limon soslu tavuk

bütün tavuğumuzu aldık güzelce yıkadık .
2 yk limon suyu , 2 yk zeytinyağı +baharatlar ile güzelce çırpıyoruz.
tavuğumuzun her tarafını bu sosa bulayıp 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz

180 derecede 75 dk kadar pişiriyoruz.

upload_2016-11-10_13-33-10.png

fırında limon soslu tavuk

bütün tavuğumuzu aldık güzelce yıkadık .
2 yk limon suyu , 2 yk zeytinyağı +baharatlar ile güzelce çırpıyoruz.
tavuğumuzun her tarafını bu sosa bulayıp 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz

180 derecede 75 dk kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1909763

enfes gözüküyor ceydacım..
Aynı form da düdüklü tencerede kısık ateşte pişiriyorum.. tandır tavuk :)

Karnabahar pizza ( bir karnabahar tarifi daha :KK48:)

karnabaharı robottan geçirip iyice ufaltıyoruz.
kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayıp , haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.
bir kapta iyice ezip içine 1 yumurta, tuz, istenilen baharatları ekliyoruz. (maydonoz, dereotu da ekleyebilirsiniz.)

yuvarlak şekil verip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
ben yağlı kağıt kullandım , isterseniz azıcık yağ da kullanabilirsiniz.

kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
üzerine domates sosu ya da salçayı sulandırıp kullanabilirsiniz. (ben de kırmızı biberli acı sos vardı onu kullandım )
onun üzerine de light kaşar peynir, domates, mantar, biber, zeytin ne istenirse eklenebilir.:KK53:

upload_2016-11-14_9-0-3.png

kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayıp , haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.
bir kapta iyice ezip içine 1 yumurta, tuz, istenilen baharatları ekliyoruz. (maydonoz, dereotu da ekleyebilirsiniz.)

üzerine domates sosu ya da salçayı sulandırıp kullanabilirsiniz. (ben de kırmızı biberli acı sos vardı onu kullandım )
onun üzerine de light kaşar peynir, domates, mantar, biber, zeytin ne istenirse eklenebilir.:KK53:

Eki Görüntüle 1911166

Cok guzel gorunuyor canim bende bu tarifi kabak rendeleyip yapmistim o da güzel olmustu

Eki Görüntüle 1911166

aa süper olmuş valla, yarısını kısır yarısını pizza yapalım deneyelim madem :KK48:

Anammmm bu Topikte süper olmuş :KK68:
Hayırlı olsun inşallah :KK66:

EW YAPIMI MASUM ÇiKOLATA
Kızlar ew yapımı çikolata denedim tadı muhteşem ötesi oldu yaaa. Gerçekten bu kadar iyi bi sonuç beklemiyodum tadi cok cok güzel. Artik özellikle özel Günlerimizde tatlı krizlerimizi bu masum ew yapımı çikolata ile bastırabiliriz..

Tarifi

Suda bekletilen 15 hurmanin çekirdeğini çıkarıp 1 avokado 2 yk kakao 1 pkt vanilya ve biraz da ceviz ekleyip blender dan geciriyoruz.. çikolata haziiirrrr. Yaklaşık 10 porsiyon cikiyo bu tarifle

Şiddetle tavsiye ederim canlarim deneyin pisman olmazsınız

Offf özellikle şu tarifi görünce benim gözler aynen böyle oldu :KK57:
Evdekiler daha dün akşam koca çıkolatayı hüplettiler o an canım istemiyor diye red ettim ama sonradan ortada bıraktıkları paketi çöpe atarken hepsini içimden kalayladım :KK70:

Bunu bir ara denemem lazımda avokado hiç yemedim nasıl birşeydir acaba hani damak tadı bana uyarmı bilemiyorum tabi denemekte fayda var :KK73:

Eee o zaman bir tarif de benden size gelsin :KK66:

Bu hem çok hafif hemde evdekiler özellikle çocuklar Kabak yemiyorlarsa çaktırmadan kabak yedirebileceğiniz bir tarif :)
Bilenler mutlaka vardır ;

Havuç ve kabağı ince tarafıyla rendeliyoruz
Yağsız tavada az havucu öldürüyoruz ( kabak çiğdende olur iyice suyunu sıkmak yeterli )
Bir güzel sarımsaklı yoğurtla karıştırıp azda dere otu ekleyince ohhh misss hem hafif hemde misafire bile yapılabilen gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir salata :KK36:Herkeste içinde salatalık var sanıcaktır

DSCN2452.JPG

Benim çocuklar ağızlarına sebze sürmüyorlardı onlarada bir gün Cin yemeği adı altında bu şekilde doğrayarak sebze yedirdim :KK56: Ellerine birde iki çubuk tutuşturdum :KK48: Çin yemeği yiyoruz hesabına hiç itiraz etmeden yediler hatta hala bile arada isterler benden :KK48:

Kabak ve Havuc Salatasi.JPG

Son düzenleme:
Eee o zaman bir tarif de benden size gelsin :KK66:

Bu hem çok hafif hemde evdekiler özellikle çocuklar Kabak yemiyorlarsa çaktırmadan kabak yedirebileceğiniz bir tarif :)
Bilenler mutlaka vardır ;

Havuç ve kabağı ince tarafıyla rendeliyoruz
Yağsız tavada az havucu öldürüyoruz ( kabak çiğdende olur iyice suyunu sıkmak yeterli )
Bir güzel sarımsaklı yoğurtla karıştırıp azda dere otu ekleyince ohhh misss hem hafif hemde misafire bile yapılabilen gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir salata :KK36:Herkeste içinde salatalık var sanıcaktır

Eki Görüntüle 1911769

Benim çocuklar ağızlarına sebze sürmüyorlardı onlarada bir gün Cin yemeği adı altında bu şekilde doğrayarak sebze yedirdim :KK56: Ellerine birde iki çubuk tutuşturdum :KK48: Çin yemeği yiyoruz hesabına hiç itiraz etmeden yediler hatta hala bile arada isterler benden :KK48:

Eki Görüntüle 1911770

Çin yemeği mi? Süper fikirmiş bayıldım :KK48: çok güzel görünüyor eline sağlık

Yaklaşık 1700 kalorilik bir günlük Menü :KK68:

Sabah;
1 haşlanmış yumurta.
1 dilim peynir.
4 zeytin.
1 domates.
1 salatalık.
Tere
2 dlm kızarmış tb ekmeği.
Ve yeşil çay.
IMG_20161116_094716_640x360.jpg

Ara;
Mandalina.

Öğlen;
6 sebzeli köfte-1 biber közlenmiş.
1 kase cacık.
1.5 tb ekmeği.
Salata
IMG_20161116_142743_640x360.jpg

Ara;
1 sb süt (tarçınlı)
3 ceviz.
IMG_20161116_164753_360x640.jpg

Akşam;
6-7 yk kabak yemeği.
1.5 kepçe mercimek çorbası.
1.5 dlm tb ekmeği
Yoğurt
Salata
IMG_20161116_183612_640x360.jpg

Ara;
1 mandalina
2 ceviz.

:KK68: :KK68:

Bir ornek Menü daha paylaşalım :KK200:

Sabah;
2 dlm kızarmış tb ekmeği.
4 zeytin.
1 haşlanmış yumurta.
1 dlm peynir.
1 salatalık.
1 domates.
Yeşil çay.
IMG_20161118_090408_360x640.jpg

Ara;
1 elma.

Öğle;
Yoğurt.
Salata.
1.5 tb ekmeği
1 kızartılmış(yağsız) kabak.
1 biber.
IMG_20161117_142805_640x360.jpg

Ara;
1 bardak Tarçınlı süt.
3 kuru kayısı.

Akşam;
1.5 dlm tb ekmeği
Yoğurt
Kırmızı lahana salatası
6 domates sosu ile pişmiş köfte.
1.5 kepçe mercimek çorbası.
IMG_20161117_183418_360x640.jpg

Ara;
1 mandalina
2 ceviz.

yulaf kepeğinden gözlememsi :KK48:

malzemeler:
3 yk yulaf kepeği karışımı
1 yk mısır nişastası
1 kaşık susuz yerinden yoğurt
1 çk maya
azıcık tuz

yoğurup 20 dk kadar dinlendirdim.
pişirme kağıdı üzerinden açtım .
içine ıspanak , pırasai peynir ne istenirse konulabilir.

tavaya azıcık yağ damlatıp peçete ile dağıtıyoruz ve pişiriyourz.

upload_2016-11-23_9-48-35.png

bende tarif çok:deli:
eğer benim gibi tatlı ve kurabiye canavarı olupta tatlı krizi geçirenlere gelsin

Diyet Kurabiye

1 yumurta
1 muz
toz tarçın
kuru meyveler dilimlenmiş 1 yemek kaşığı
1 bardak yulaf ezmesi
çok az süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

yumurtayı çırpıyoruz muzu da ezip karışıma ekliyoruz içine tarçın ben 1 tatlı kaşığından fazla koydum 1 yk doğradığımız kuru meyveler ki bende 2 hurma ve siyah üzüm var sonra yulaf ezmesi kabartma tozu hepsini karıştırıyoruz yulaf ezmesini fazla koyarsanız daha kakı olur direk yağlı kağıt üstüne kaşıkla koyabilirsiniz ama ben kek kalıplarına koyduğum için daha az yulaflı yapıyorum sonrada fırına veriyorz iişte oralar aynı benim tarifle 7 tane çıkıyor :kahve::kahve:
bakınız sonuç:KK53:
20161126_202107-1.jpg

YULAFLI PUDİNG :KK200:

1 bar.süt
2 kş yulaf kepeği
Istenilen kuru meyve (ben 2 incir kullandım)
1 tk.kakao

Ocakta sürekli kaynatılarak karıştırılır.kaynayıca vanilya istenirse tarçın eklenir

Süslemek sizin fantazinize kalmış
Ben hindistan cevizi ve ceviz koydum

Tatlı isteği için bence süper bi tad umarım sizde seversiniz. Afiyet olsun

IMG_20161209_143335.jpg

YULAFLI PUDİNG :KK200:

1 bar.süt
2 kş yulaf kepeği
Istenilen kuru meyve (ben 2 incir kullandım)
1 tk.kakao

Ocakta sürekli kaynatılarak karıştırılır.kaynayıca vanilya istenirse tarçın eklenir

Süslemek sizin fantazinize kalmış
Ben hindistan cevizi ve ceviz koydum

Tatlı isteği için bence süper bi tad umarım sizde seversiniz. Afiyet olsun

Eki Görüntüle 1922897
Ben yaptım bunu resmen bağımlı oldum bazen yulafı azaltıp chia attım içine o da güzel oldu. Kuru meyve olarak kuru üzüm kullanıyorum. Teşekkürler mefkurem tarif için

EW YAPIMI MASUM ÇiKOLATA
Kızlar ew yapımı çikolata denedim tadı muhteşem ötesi oldu yaaa. Gerçekten bu kadar iyi bi sonuç beklemiyodum tadi cok cok güzel. Artik özellikle özel Günlerimizde tatlı krizlerimizi bu masum ew yapımı çikolata ile bastırabiliriz..

Tarifi

Suda bekletilen 15 hurmanin çekirdeğini çıkarıp 1 avokado 2 yk kakao 1 pkt vanilya ve biraz da ceviz ekleyip blender dan geciriyoruz.. çikolata haziiirrrr. Yaklaşık 10 porsiyon cikiyo bu tarifle

Şiddetle tavsiye ederim canlarim deneyin pisman olmazsınız
Kesinlikle bende şiddetle tavsiye ederim bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim derin dondurucuya da atanabilirsiniz

X