Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Merhaba Diyet Gruplarının Sevgili Üyeleri..

Kızlar Tariflerin Arada Kaynamaması İçin Sadece Yemek Tarifi Paylaşmaya Özen Gösterelim Lütfen :KK16:
Hayırlı olsun. Çok YORUM değil çok TARİF lütfen:KK68: Takibi kolaylaştıralım, ara da leziz şeyleri kaçırmayalım :KK66:

Ben de kendi uydurmasyonum lahana mantısını paylaşayım.

Lahanalar ince kıyılır, tuzlu suda haşlanır ve süzülür.
Soğan az z.yağında kavrulur, kıyma eklenir kavrulur.
Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.

Tabağaa önce lahana, sonra kıyma sonra da sarımsaklı yoğurt dökülür. Üzerine de nane, kırmızı biber, sumak konulur. Baharatları isterseniz az z.yağında kavurup da dökebilirsiniz.

Üşenmeyin deneyin lütfen. Tadına şaşıracaksınız. :oha:

Dukan kolay poğaça

Malzemeler;
3 yk yulaf kepeği karışımı
1 paket kuru maya
3 yk yağsız süt tozu
2 yk light yoğurt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz

Hazırlanışı;
Yulaf kepeği, maya, yoğurt, tuz, süt tozu ve yumurtayı güzelce karıştırıyoruz. Ardından ılık bir yerde veya 50 derecedeki fırında 30-45 dk. kadar mayanın aktif olması için bekliyoruz. Ardından, yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla birer birer malzemeyi döküyoruz. Cıvık bir kıvam olacağı için elinizle denemenize gerek yok. Hamurların üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

şöyle bir şey oluyor :
ben biraz daha yayarak döküyorum tepsiye
index.php

Canım topik hayırlı olsun valla en zorlandığım konu. bol sağlıklı güzel tarifler dileğiyle :KK66:

Benden de bi karnabahar böreği tarifi gelsin:halay:
1 orta küçük arasi karnabahari çiçeklere ayirip haşlayin ve soguk suya tutun suyunu iyce süzdürün. Sonra karnabahari ikiye veya üçe bölüp cam firin tepsisine sıkıştirarak dizin. Üzeri için 2 yumurta ve 3 dolu kaşik yogurdu(karnabaharin büyüklüğününe göre arttirilabilir) çırpin karabiber tuz atin birazda iyce çirpip karnabaharlarin üzerine gezdirin sos heryerine iyce gelsin üstüne de çörek otu serpip firina verin nar gibi kizartin üzerine sarimsakli yogurtla nefis bir diyet yemegi çok çok hafif ve çok lezzetli oluyor:kk77: sıfır yag sifir un:KK76:

fırında yumurtalı kahvaltılık

bunu bugün denedim tadı pek güzeldi

içindekiler:

3 yumurta
2 yk yulaf kepeği
maydınoz
yeşil biber
peynir
1 çk kabartma tozu

hepsini karıştırıp silikon bir kaba boşalttım . fırında 180 derecede pişti.
işlenmiş ürünleri tüketmediğimden ben kullanmadım ama bir parça sosis, sucuk falan da eklenebilir.

upload_2016-10-29_12-59-32.png

X