Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yani cocugun sucu yok sakin ola ailene simdi birsey anlatma yuzuk atma vb biraz daha nisanlina cevap verme ama emin olsu. oda ailesi olmadan olabilcegine cunju boyle bir baski saygisuzlik varken o aile ike gorusebilcegini dusunmiyorum

Tekirdağ'lıyım.Vatanını,milletini,Atatürk'ü sevip sayan herkes Atatürkçüyse sonuna kadar öyleyim.Ben açık biriyim,elhamdulillah müslümanım.Ailemde kapalıda vardır az da olsa,açıkta.İnsanların kapalı olması ne onları gerici,cahil,ne de bizim açık olmamız bizi mükemmel yapmaz diyeyim.Herkes aynı görüşü taşıyacak diye bir şey yok.Kapalı arkadaşımda açık arkadaşımda var.Ne onların kapalı olması onları benden daha dindar yapar ne benim açık olmam beni inançsız kılar.Aşın artık şunları.Birbirinize saygı göstererek yaşamayı öğrenin.Her Atatürkçüyüde kapalı düşmanı gibi anlatmayın rica ediyorum anneleriniz,nineleriniz,onların anne ya da nineleri mutlaka ama mutlaka kapalıydı.Hiç birimiz paşa soyundan gelmiyoruz nedir bu havalar?Nişanlının ailesi saygısızmış canım.Sen nişanlınla konuş,güveniyorsan adım at yine.Ailesinin suçunu çocuk ödemek zorunda değil.Oseni böyle sevmişse kimseye bir şey demek düşmez.Konuşmadan sorunlar çözülmez.Aşk ve güvenin bir arada bulunması çok zor,kıymetini bilin.Ayrıca kız burada canı yanıyor,sinirli,konuyu başka yerlere çekenler bence yorum yapmasın zira kızın duymak istediği şeyler bunlar değil.

sakin sen nisanlinla evleniyosun ailesiyle degil lafini ciddiye alma bal gibi de once ailesiyle sonra nisanlinla evleniyosun sana bi abla tavsiyesi nisanlina cok da givenme ne kadar seviyorum oluyorum ailemi silerim dese de silmez evlendikten sonra anaci olur anam anam der cikar karsina is isten gecmis olur. Benden sana demesi bitirmisken bitir hyatini yakma bu kaynana ile evliliginde mutlu olamazsin

Konu sahibi barıştı galiba nişanlısıyla...
4 yıldır kabullenemedilerse exx nişanlınız kabul ettiremediyse daha da bir cacık olmaz o işten...evlenince 10 katını görürsünüz.

ciddi ciddi "bir günlügüne ac basini nolcek" diye yorum yapanmi olmus? ciddimisiniz?
ben tesettürlü olmamama ragmen bu mantiga diyecek bulamiyorum, tesettürlü arkadaslar ne dese yeridir

konuya gelincede hakkinda hayirlisi olsun insallah
ama nisanlinida düsün, onun ne sucu var. insan ailesini secebiliyormu?

Bugun olmazsa yarin olacakti kimse kendini kandirmasin oyle bu tarz ciddi farkliliklarda kimse birbirine aman aman saygi duyup degistirmiyim demez.ozellikle aileler , herkesin kendine gore cevresi var gelini veya damadi cevreye de aile yapisina uygun olsun isterler.kismen hakli kisman haksiz bi gorus.ama ask karin doyurmuyor bunu hepimiz biliyoruz.yarin evlendiginde de yasayacaktin ayni sorunlari belki esinden de soguyacaktin.keske herkes birbirine gercekten saygi duyabilse ve bunu yurutebilse ama olmuyor canm olmuyooorr emin ol olmuyor.ask sozcukleri bilmem neler evlennce bunlar da kalmiyor ve hayatin gercekleei ile basbasa kaliyorsun..Sdc sevgi bazli dusunulup evlilik yapilinca yurumuyor bunlari da dusun.bu aileyle bu kadinla mutlu olman imkansizms zaten.burda birsuru kadin varki esnn ailesi yuzunden.mutsuz olan vs. Nisanlilik bunlari anlamak icin var bence hakkinda hayirlisi boylymis sevgi tek basina yeterli degl asla emin ol, bayan olarak dha ck kendini dusun.

Konu sahibi bu yorumu sakin aklindan cikarma.hayatin toz pembeligine inat aci gercek maalesef bu...

Bana kapan diyen bir aile olsa ben de delirirdim ama nisanlimla konusmadan cikarmazdim o yuzugu. Nisanlin seni seviyormus, ailesini bile silmeyi goze almis onunla konusmadan nisani atman olmamis. İleride ailesi gibi dusunur mu bilmiyorum, herkes ailesine doner tezine katilmiyorum. Her ne kadar denk gelmemis olsa da buradaki kisilerin coguna bana denk geldi baya. Gordum yani evliligi bu sekilde olanlari. Siz birbirinizi oldugunuz gibi kabul etmisseniz ailelere cekirdek citlemek duser.

herkes kendine denk olanı bulmalı bence de,farklılık tabiki olabilir ama görüşleri taban tabana zıt insanlar zor...hayat yeterince zor daha da zorlaştırmaya gerek yok

belli ki iki ailenin de içine sinmemiş
Bunlar en bastan dusunulmeliydi. Birbirinin inancina saygili, bu kadar cok seven iki genc icin ayrilik artik cok zor olur. Muhtelemen zoraki ayrildiklari icin unutulmaz olarak kalirlar. İmkansiz olmayan ama zor gunler bekliyor konu sahibini anlasilan. En dogru karari vermek icin zaman gerekli.

yaa arkadasın anlatamadım galiba bana bu cokkkkkkkk garip geliyo öyle bi insanı ortama sokmam öyle bi ortamda rastalsamda durmam yani ne cevreme sokarım ne yanıma öylesini bide sarıklı diyosun yaa
Acaba o insan seninle aynı ortamda dururmu ? İstemiyorsan da saygı göstermek zorundasın. O sarıklı cübbeli diye yadırgadığın insanlar emin ol saygıyı senden daha iyi biliyor.

Saygısızlar, baş açtırmak ne demek! İnsan kim ki Allah inancınla arana giriyor. Açmayarak çok iyi yapmışsın. Ayıramaz korkma, insan alt tarafı. Nişanlın arkandaysa yazık çocuğa ya, ailesine karşı arkanda dursun. Nişanlının bir hatası yoksa onla konuş bari rahatlarsın. Sevgiler,

her iki görüşünde birbirine baskı yapmasından nefret ediyorum.
birde hep şunu derim. farklı yaşayışların birbirini anlayabilmesi için empati yapması,toleranslı olması ve saygıyı bilmesi gerekir. bunu yapabilecek kişide çok çok azdır. o yüzden herkes kendi aile yapısına uygun olanla beraberlik yaşamalı. yoksa bu tarz sonuçların olması kaçınılmaz.

limoncu insanları ayrıştırma bence. zaten bu bakış açıları yüzünden birbirimizden nefret eder olduk. ötekileştirme kimseyi.
hoş değil.
insanların kişiliğine,karakterine bak birazda.

Son düzenleme:
konu sahibi desemki nişanlını dinle silsin ailesini mümkün değil silmez niye silsin ailesi sonuçta.. neden bilmem senin içn ailesinden geçen başkası içnde senden geçer mantığına inanırım.. çünkü sadece bir erkekle yada kadınla evlenilmez ailesiyle evlenilir.. başını açmı demişler.. başın kapalıysa namazını kılıyorsundur yada kılacaksın inancımız bunu gerektirir yada bilmiyorum en azından orucunu tutacaksın.. yarın bu insanların sana nasıl baskı oluşturacaklarını tahmin bile edemiyorum.. keşke anlayışlı olabilsek değilmi.. kızım başını şöyle kapat düğünde diyebilse kayınvaliden ama yapamaz alıştı insanımız bi takım kelimelerin altını çizip arkasına saklanmaya.. hangi inanç hangi inanış insanlığın önüne geçebilmiş ki.. dinimizde varmı ötekileştirmek.. canım yanıyor.. başını açmak.. açma .. sakın kişiliğinden vereceğin her taviz sana dönecek daha fazlası beklenecektir.. senin ağzını aramıştır belkide biraz daha sakinleşip konuşmanda fayda var.. ama lütfen ailemi siliyorum hesaplarına girme mümkün değil bulun orta yolu rabbim yardımcınız olsun..

Nişan falan atılmamış bence çok kızmış arkadaş haklı olarak sonra yüzüğü çıkarmış o sinirle. Şimdiye barışmış bile olabilirler bizler burada boşuna yazıyoruz. Yalnız konu sahibi açık açık seni ayıracağını söyleyen kayınvalide ve onun oğluna güvenirken çok dikkatli ol. Hayatını bir girdabın içine sokabilirsin

iki tarafın da birbirine baskı yapmasından nefret ediyorum kapalı kızın başını açmaya çalışanlarla
açık bir kızı gelin alıp bizim ailede öyle gezilmez diye başını kapatmaya çalışıp kapamazsa sen Müslüman değil misin diye soranlardan hiç farkları yok

bence de bu iş çok zor anladığım kadarıyla iki ailenin de isteği yok evlenmelerinde
benim arkadaşlarımın arasında da iki farklı mezhep evlilikleri oldu çok da mutlular ama orada iki tarafın ailesi de en nihayet çocuklar mutlu olsun yeter dedi
ona rağmen sorun çıkıyor bir de burada aileler de istemiyor

diğer konu içinse yazmamak için çooooooooooook direndim ama dilime aklıma engel olamıyorum..
kapalıyım hemde limoncu arkadaşın hiççç hoşlanmayacağı türden.. simsiyah feracem ve siyah kocaman eşarbımla.. bu durumla gurur duyuyorum.. haaa söyleyeyim hemde sosyal bilgiler öğretmeniyim göğsümü gere gere atatürkü anlatan bir öğretmen.. pardonda sen kimsin ki kapalı insanları bu denli eleştirip ötekileştiriyorsun.. hangi hakla laf arası hakaret ediyorsun.. tüm bunları söylerken atatürkün hangi düşüncesini savunuyorsun.. yada atatürkün zağnos camisinde verdiği hutbeyimi biliyorsun yanında siyah çarşafıyla gururla taşıdığı eşinimi tanıyorsun.. hangi düşünce bu.. ama yazıkkı tüm bunları söyleyen sen 41 yasın isteyen kandilde dua edin bana diyen bir kadınsın.. dinimizde yargı yoktur.. olamaz olmamalı ki varsa islamiyete aykırıdır bu.. annem açık kardeşim açık .. kardeşim benim yanımda taytla geziyor.. eltim de açık .. eee bende mi açık olmalıyım.. RABBİMİN ayetinin gücüne inanan sen başka bir ayette emrettiği örtüyü mü inkar ediyorsun.. evet her kültür farklı her yöre başka .. doğuda çok küçük bir ilçedeyim ki ilçede ki sayılı 3 5 kapalıdan biriyim.. çünkü bu dinimin gereği ve ben bunu yapmak istiyorum.. sen benimle aynı ortamda bulunmak isteme zaten mümkünse zira ben dinimi dinimin emrini küçümseyen insanın yüzüne bakmak istemem.. haa o çok savunduğun atatürk te senin gibi biriyle aynı ortamda olmak istermiydi tartışılır.. lütfen azıcık kemiği olsun dilinizin.. yargılamadan dinleyin anlayın.. ve bin kere düşünün..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…