Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında şöyle bir olay var evet nişanlının hiç suçu yok o da senin gibi seviyor ama annesinin lafına bak sizi ayırırım. Eğer gerçekten ailesini silerse mutlu olursunuz ama şimdi silerim der ilerde barışırsa kayınvalidenin dediği gibi naparsanız yapın sizi rahat bırakmayacaklardır. Allah yardımcın olsun.

canım bu hayatta senden başka kimse önemli değil sen ne istiyorsun önce onu düşün
nişanlı seviyorsun ve istiyorsun dimi cevabı zaten evet
aileler yüzünden çok olay yaşandı evvella bu durumda nişanlına duruşu çok önemli
ilerde varsayalım evlendiniz ailesini senden koruyabilecek mi savunabilecek mi
bu çok önemli onların lafıyla gelip sana sataşabilecek mi
haklıyı haksızı ayıredebilecek mi
Şimdi ailesini sileceğini söyleyip bunu önünüze koyuyor
Bu bana göre yanlış tavır sizi kendi ailesine karşı kanlı düşmanı yapar
Onun yerine ailesiyle herkes sakinleşinceğe kadar konuşmayın
ve sizi neden istemediğini sorun biliniyor ama yine sorun
olumsuzlukları sorun sonra olumlu bulduğunuz anlatınız
Ve kesinlikle sinirliyken konuşmayın siz haklıyken haksız duruma düşürür
bu durumun sonunda analinizi yapıp karar verin
SEVMEK BZEN YETMİYOR

Özellikle rica ettiğin için dinsel konulara girmiyorum. Burda tabiki kaynanan tam bir kara melek. Modern yaşıyoruz diyip kafası geri kalmış insanlardan da usanç geldi.
Canım nişanlın arkanda duruyorsa ve ilerde de duracağına inanıyorsan ailesini salla gitsin. Evet mutlaka yüz göz olacaksın sorun yaşayacaksın ama bunun için de ayrılmamak lazım. En azından denemelisiniz.
Hakkında hayırlısı inşallah. Mutluluklar dilerim.
Bu arada barıştıysan haberdar et kız, herkes merak ediyor :KK66:

Nişanlını bi dinle derim canım. Bizde de eşimle hem mezhep hemde kültür farkı var (doğu-batı) nerdeyse tüm imkansızlıkları aştık ki ben trakyalıyım bilen az çok bilir trakyadan dışarı pek kız verilmez. biz 6 sene sevgililik 1 sene nişanlılıktan sonra 1.5 senelik de evliyiz. Evliliğimizde bu farkı hissetmiyomuyuz evet ama sadece ailelerin yanında olduğumuz zaman. Farklıyız kabul ama bukadar emek verdiğin ilişkide nişanlını ıyice dinlemeden yanlış karar verme. Bizim sevgili olduğumuzu duyan eşimin babaannesinin ilk sorusu "bizden mi?" oldu. Eşimde yooo öyle mi olması lazımdı dedi. Bu bile beni okadar sinirlendirdi ki. Ama eşime daha sevgiliyken dedim ben seni aileme karşı okadar savunucam aslında bu farklılığın bukadar büyütülmesinin nekadar saçma olduğunu senelerce kabul ettirmeye çalışıcam sonra ailen kalkıcak bizden mi dicek. arkamdaysan devam edelim değilsen yada olamayacaksan bul kendine göre birini dedim ve eşime güvenmeyi tercih ettim. İyikide güvenmişim. Şuan o babaanne dahil çoğu kişi söylediklerine pişman. Biz de çok şükür çok mutluyuz. Orta yolda buluşuyoruz birbirimizden yeni şeyler öğreniyoruz. Tam bi kültür karması olduk :KK48:

Aslında şöyle bir düşündüm ben de kardeşimin kapalı bir kadınla evlenmesini istemem. Aile ortamına ayak uyduramayacak olmasından dolayı sadece. Bizde mesela misafirlikte rakı masası kurulur misafir isterse ya da ev sahibinin keyfi yerindeyse, pikniklerde rakılar açılır mangalın başında duran içmeye başlar önce. Kadın erkek bir arada oturulur, hele aile içerisindeyse kuzen olmasına gerek yok daha uzak akrabalar bile kardeştir. Birbirimiz ile evlenmeyiz, bizle alakası olmayan bir yengem öne sürmüştü anne tarafım birbirine girmişti, kardeş kardeşle evlenmez bu zihniyeti bir daha bize açma diye. Namahrem olarak görmeyiz çünkü aileyizdir biz, kimse kimseye yan gözle bakamaz, içinde varsa sapıklık bile bunu dile getiremez çizgilerimiz kesin ve nettir. Benim kuzenimin eşi kardeşim için kardeştir mesela. Annemin amcasının kızının görümcesi annem için benim için, babam için kardeştir. Yaşı büyükse abla denir. Hani asla dokunulmayacak bölge olarak sınır geniştir bunu belirtmeye çalışıyorum bu arada :KK70: Akraba çocuğuyla evlenmeme kavramı bizde baya geniş şekilde vücut bulmuş durumda.
Şimdi kapalı bir gelin gelse nasıl bizle aynı ortamda oturacak, o kahkahalı ortamlara ayak uyduracak. Namahrem diyip kaçıp duracak çevreden. Ne bileyim en basitinden misafir geldiğinde kadın-erkek birlikte hizmet eder bizde. Kadın koşturup erkek oturmaz yani. Çocuklara hizmet ettirilmez, evin genç kızına hizmet ettirilmez ille evlilik çağında diye, kimin canı isterse o kalkar yapar erkek evlat olsa bile bu. Evlilik yaşı aile genelinde +27dir, erken yaşta evlenilmesini kimse istemez ve mutlaka her kişi üniversite sıralarının tozunu yutmalıdır.
Mezhep olarak demiyorum ama aile yapısı bizimkine benzeyen biri olsa daha mutlu olurdum ben de. Seçmezse de kendi bilir karışmam tabi. gönlümden geçmez sadece.

Aslında şöyle bir düşündüm ben de kardeşimin kapalı bir kadınla evlenmesini istemem. Aile ortamına ayak uyduramayacak olmasından dolayı sadece. Bizde mesela misafirlikte rakı masası kurulur misafir isterse ya da ev sahibinin keyfi yerindeyse, pikniklerde rakılar açılır mangalın başında duran içmeye başlar önce. Kadın erkek bir arada oturulur, hele aile içerisindeyse kuzen olmasına gerek yok daha uzak akrabalar bile kardeştir. Birbirimiz ile evlenmeyiz, bizle alakası olmayan bir yengem öne sürmüştü anne tarafım birbirine girmişti, kardeş kardeşle evlenmez bu zihniyeti bir daha bize açma diye. Namahrem olarak görmeyiz çünkü aileyizdir biz, kimse kimseye yan gözle bakamaz, içinde varsa sapıklık bile bunu dile getiremez çizgilerimiz kesin ve nettir. Benim kuzenimin eşi kardeşim için kardeştir mesela. Annemin amcasının kızının görümcesi annem için benim için, babam için kardeştir. Yaşı büyükse abla denir. Hani asla dokunulmayacak bölge olarak sınır geniştir bunu belirtmeye çalışıyorum bu arada :KK70: Akraba çocuğuyla evlenmeme kavramı bizde baya geniş şekilde vücut bulmuş durumda.
Şimdi kapalı bir gelin gelse nasıl bizle aynı ortamda oturacak, o kahkahalı ortamlara ayak uyduracak. Namahrem diyip kaçıp duracak çevreden. Ne bileyim en basitinden misafir geldiğinde kadın-erkek birlikte hizmet eder bizde. Kadın koşturup erkek oturmaz yani. Çocuklara hizmet ettirilmez, evin genç kızına hizmet ettirilmez ille evlilik çağında diye, kimin canı isterse o kalkar yapar erkek evlat olsa bile bu. Evlilik yaşı aile genelinde +27dir, erken yaşta evlenilmesini kimse istemez ve mutlaka her kişi üniversite sıralarının tozunu yutmalıdır.
Mezhep olarak demiyorum ama aile yapısı bizimkine benzeyen biri olsa daha mutlu olurdum ben de. Seçmezse de kendi bilir karışmam tabi. gönlümden geçmez sadece.
Biz eşimle bi akrabalarının kınasınagitmiştik yaklaşık 6 saatlik yoldan okadar yorulmuştum ki tam kalıcağımız eve gidicez ohh dinlenicem artık derken oooo gençler nereye daha eğlence bitmedi diye bi ses duyulunva yorgunluktan dizlerimin bağı çözüldü. Meğer bu bi gelenekmiş kınadan sonra alkol sofraları kurulur yemekler yapılır çalınıp söylenir eğlenilirmiş. tabi bize biraz uzak böyle şeyler daha doğrusu ben doğup büyüdüğüm memeleket olarak alkolün içinde büyüdüm kullanmasamda ama yorgunluk kısmı beni bitirmişti. Ama eğer evlendiyseniz ayak uyduruyosunuz işte. Eğer evlenecek kişilerin tabuları olmazsa olmazları çok baskın değilse ayak uydurukabiliyor bi şekilde ve güzel sonuçlar çıkıyor ortaya :KK49: Keşke böyle farklılıklar büyütülmese insanlar olmazsa olmazlara takılmasa da sadece mutlu olsalar.

aynı bizim aileyi anlattın canım ya :) aynı şekilde benim de erkek kardeşim var ben de onun kapalı biriyle beraber olmasını istemem tüm bu saydığın sebeplerden dolayı. ama çok aşığım illa da avleneceğim derse ailemizden kimse karşı çıkıp çirkinleşmez. uyarılarımızı yaparz, gerisi kendisnin bileceği iştir. ama maşallah konu sahibinin nişanlısının ailesi çirkinliğin dibine vurmuşlar.

Bu ilişki baştan hatalı..her aılenn belli kıstaslrı var.Ona göre gelin,damat isterler..Buda normal tabı,Ama Nişanlnn annesı fazla baskıcı olduguna göre ıyı bı karar vermıssn..Hayatn, görüşlerın onemlı olsun..Aşk bı yerde gecer..Aşkını ılerde yaşayacgn olumszluklr yıpratacktı..Keşke dememek içn gerçekçı ol..Unutrsn zamanla dıe dusunyorm.Zor olacak ama rahat edersn ılerde manen..

Biz eşimle bi akrabalarının kınasınagitmiştik yaklaşık 6 saatlik yoldan okadar yorulmuştum ki tam kalıcağımız eve gidicez ohh dinlenicem artık derken oooo gençler nereye daha eğlence bitmedi diye bi ses duyulunva yorgunluktan dizlerimin bağı çözüldü. Meğer bu bi gelenekmiş kınadan sonra alkol sofraları kurulur yemekler yapılır çalınıp söylenir eğlenilirmiş. tabi bize biraz uzak böyle şeyler daha doğrusu ben doğup büyüdüğüm memeleket olarak alkolün içinde büyüdüm kullanmasamda ama yorgunluk kısmı beni bitirmişti. Ama eğer evlendiyseniz ayak uyduruyosunuz işte. Eğer evlenecek kişilerin tabuları olmazsa olmazları çok baskın değilse ayak uydurukabiliyor bi şekilde ve güzel sonuçlar çıkıyor ortaya :KK49: Keşke böyle farklılıklar büyütülmese insanlar olmazsa olmazlara takılmasa da sadece mutlu olsalar.
Sonucta aile yapisi arasinda ucurum varsa ben mutlu olmam. Yani esim erkek baskinligini uzerimde kurmaya calissaydi, kadin yapar yemegi temizligi deseydi en basitinden ilk hfta bosanirdim. Ben erkek kardesimle yapardim temizligi, babam yemek yaparken annem yerleri silerdi vs. Bizim gibi olsun istedim en bastan uyardim. Erkek egosu ile yetistirilmedim ben diye :) kucuk seyler sorun yaratir zamanla. Cok sevdigin icin katlanabilirsin o ayri ama en bastan secimi ona gore yapmak uzun yillar boyunca surecek birliktelikte taraflari huzurlu kilar.

aynı bizim aileyi anlattın canım ya :) aynı şekilde benim de erkek kardeşim var ben de onun kapalı biriyle beraber olmasını istemem tüm bu saydığın sebeplerden dolayı. ama çok aşığım illa da avleneceğim derse ailemizden kimse karşı çıkıp çirkinleşmez. uyarılarımızı yaparz, gerisi kendisnin bileceği iştir. ama maşallah konu sahibinin nişanlısının ailesi çirkinliğin dibine vurmuşlar.
Aynen oyle kendi bilecegi is olur. Bana geldi 1 hafta kaldi camasirlarini kendi makineye atti, kaldigi odayi temizledi, bulasiklarini yikadi. Evlenecegi kadin bunlara alisik degilse yasadi valla :KK70:

zaten bunun için yazdım ilk mesajımı.. eğer farklı yapılar evlenirse,bunu kabul ederek evlenecek. bu saydığın şeyleri yaşayacak mutlaka.
bunları görmemezliğe gelip, bu ortamlarda rahat edebilecekse,sorun olarak görmeyecekse,her iki taraf için bu dediğim, evlenebilir.
ama bunun için o kadar büyük bir hoşgörü ve kabul gerekiyor ki. zor gerçekten

Üffff bunlar ne bicim yorumlar . Bir kadin bir kadinin ozgurlugune dini yasayasina nasil laf edebilir. Ustelik boyle yapip kemalistligi nasil alet edebilirsiniz. Bende acik biriyim ailemde kapali bir geline sıcak bakmaz ama bayağa adilik yapmışlar size. ben balkan göçmeniyim sevgilim trakyalı yani aslında görünürde çok fark olmamamıza rağmen aileler uyuşmuyor zaman zaman. sevgiliyken bunları bilip bu yola devam etmediniz mi? ailenizi ikna etmişken sizin bu yaptığınız gerçekten olmamış. sizin ailenizde karşı geldiğinde sevgiliniz sizden vazgeçebildi mi ki siz ailesinin ayıbı yüzünden ondan vazgeçiyorsunuz. :KK20:

YA mesele zaten iki ailenin ortak noktasının çok az olması.. hiç bir araya gelmeyeceklermi şimdiden birbirini bu kadar irdeleyen insanlar kimbilir ne kadar zarar verir birbirine .. ne acı.. unutulmuş insanlık .. sonrasında toruna müdahaleyi hiç saymıyorum bile.. vesselam unuttuk insanlığı insanı insan için sevmeyi..

Bu adam bilmiyor muydu kendi aile yapisini? Neden kapali bi kizla birlikte olmus? Neden herkes hatayi kizda buluyor?
Adamin ailesi bu kiza kapali oldugunu BILE BILE nisan takmis!
Kiz kendi ailesinin erkek tarafini istemedigi halde, kendine dusen gorevi yapmis ve ailesini yumusatmis.
Simdi kiza neden yukleniliyor anlamadim. Sorun olmaz demistir biz seviyoruz onlarda kabul ettiler neden sorun edilsin ki boyle bisey.
Türkiye'de bir suru irk, din, dil yasiyor. ötekilestirmek niye? baskasinin hayatina karismak niye?
Dindar bir aile gelinine asla baski yapip kapan dememeli, ayni sekilde acik bir aile gelinine acil dememeli!

Bunlara kisaca SAYGI diyoruz, Din özgürlügü diyoruz!

diğer konu içinse yazmamak için çooooooooooook direndim ama dilime aklıma engel olamıyorum..
kapalıyım hemde limoncu arkadaşın hiççç hoşlanmayacağı türden.. simsiyah feracem ve siyah kocaman eşarbımla.. bu durumla gurur duyuyorum.. haaa söyleyeyim hemde sosyal bilgiler öğretmeniyim göğsümü gere gere atatürkü anlatan bir öğretmen.. pardonda sen kimsin ki kapalı insanları bu denli eleştirip ötekileştiriyorsun.. hangi hakla laf arası hakaret ediyorsun.. tüm bunları söylerken atatürkün hangi düşüncesini savunuyorsun.. yada atatürkün zağnos camisinde verdiği hutbeyimi biliyorsun yanında siyah çarşafıyla gururla taşıdığı eşinimi tanıyorsun.. hangi düşünce bu.. ama yazıkkı tüm bunları söyleyen sen 41 yasın isteyen kandilde dua edin bana diyen bir kadınsın.. dinimizde yargı yoktur.. olamaz olmamalı ki varsa islamiyete aykırıdır bu.. annem açık kardeşim açık .. kardeşim benim yanımda taytla geziyor.. eltim de açık .. eee bende mi açık olmalıyım.. RABBİMİN ayetinin gücüne inanan sen başka bir ayette emrettiği örtüyü mü inkar ediyorsun.. evet her kültür farklı her yöre başka .. doğuda çok küçük bir ilçedeyim ki ilçede ki sayılı 3 5 kapalıdan biriyim.. çünkü bu dinimin gereği ve ben bunu yapmak istiyorum.. sen benimle aynı ortamda bulunmak isteme zaten mümkünse zira ben dinimi dinimin emrini küçümseyen insanın yüzüne bakmak istemem.. haa o çok savunduğun atatürk te senin gibi biriyle aynı ortamda olmak istermiydi tartışılır.. lütfen azıcık kemiği olsun dilinizin.. yargılamadan dinleyin anlayın.. ve bin kere düşünün..

Duygularıma Tercüman oldunuz :KK9:Allah razı olsun sizden :KK51:

Sonucta aile yapisi arasinda ucurum varsa ben mutlu olmam. Yani esim erkek baskinligini uzerimde kurmaya calissaydi, kadin yapar yemegi temizligi deseydi en basitinden ilk hfta bosanirdim. Ben erkek kardesimle yapardim temizligi, babam yemek yaparken annem yerleri silerdi vs. Bizim gibi olsun istedim en bastan uyardim. Erkek egosu ile yetistirilmedim ben diye :) kucuk seyler sorun yaratir zamanla. Cok sevdigin icin katlanabilirsin o ayri ama en bastan secimi ona gore yapmak uzun yillar boyunca surecek birliktelikte taraflari huzurlu kilar.
Tabiki benzer olmak kolaydır ekstrem şeyler dışında zorlamaz ilişkileri ve çok çaba sarfetmeden riske girmeden mutlu olmak için en iyi seçenek. Ama ülkemiz çok renkli ve bazen farklı renkler bi araya gelebiliyor çok şükür bunun en güzel örneği olduğunu düşünüyorum evliliğimizin. Belkide ben şanslıyım ailelerimiz iki görüşü de uçlarda yaşamayan insanlar fakat tersi olsa evet malesef bile bile lades olurdu. Umarım konu sahibi de bu durumu en az hasarla atlatır onun tedirginliklerini soru işaretlerini çok iyi anlıyorum çünkü.

O degilde bi an dusununce olay cok sacma eger ortada aileyi silmeye hazir bir adam olsa tutup onlarin lafiyla bi insan nisani atmaz
hadi diyelim oyle oldu bu adam hakikaten boyle bir durus sergilese ailesine ben kizi sevdim laf ederseniz veya mani olursaniz sizi silerim derdi ve tutup kimse arayip boyle biseyde birak baskiyi lafini acamazdi bence

Minnacik ornek
Benim eltim kv filanda kapali...
kv, benim kizlarim soyle boyle der bana laf carptirir ama caktirmadan ucundan :) agzi durmayacak ya ama esim istedigin gibi davran ,giyin,istedigin yerde sigarani ic, kimse karisamaz der benide kvnn laf carpmasi irgalamaz mesela o tür konularda

Bu konu sahibinin anlattigi olay bundan ibaret mi bilemedim.. sanki baska seylerde var

Tabiki benzer olmak kolaydır ekstrem şeyler dışında zorlamaz ilişkileri ve çok çaba sarfetmeden riske girmeden mutlu olmak için en iyi seçenek. Ama ülkemiz çok renkli ve bazen farklı renkler bi araya gelebiliyor çok şükür bunun en güzel örneği olduğunu düşünüyorum evliliğimizin. Belkide ben şanslıyım ailelerimiz iki görüşü de uçlarda yaşamayan insanlar fakat tersi olsa evet malesef bile bile lades olurdu. Umarım konu sahibi de bu durumu en az hasarla atlatır onun tedirginliklerini soru işaretlerini çok iyi anlıyorum çünkü.
bakın azınlık olarak hep diyorum, vardır saygı duyan.
ama şu kkda, bdvde açılan konulara bir bakın.
sırf farklı çevre ve kültür ,yetiştiriliş yüzünden evlilik nelere geliyor.
kv eş,kp den baskılar havalarda uçuşuyor ve bu kadınlar yana yakıla konu açıyor burada.
bu risk evet.
aileleri iyi tanımak lazım.
nelere farklı bakıyor ,nelere tıolerans gösteriyor ,nelerie net olmaz diyor.
bunları gözlemlemeden yapılan evliliklerin sonu maalesef o konulardaki gibi,isyanlara dönüyor

Duygularıma Tercüman oldunuz :KK9:Allah razı olsun sizden :KK51:
sizdende ... :KK15:
daha söylenecek çok şey varda arkadaş taaa baştan söylemiş dine çekmeyin diye.. yinede kendimi tutamadım.. girdiğim her ortamada gururla girdim.. ki ailem açıktır.. benim eşimin ailesinin kapalı olmasının benim kapanmamla alakası yok.. bu kişisel bir karardır.. sadece kalp ve vicdanla verilir müdahale edilmeside kabul edilemez.. ama ne yazıkkı malzeme olarak seçiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X