- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
-
- Konu Sahibi Meyveliturta19
Aynen benimde aklımdan o gectiSeni aynı görüştekiler bile sevmiyo sen düşün
hayrola cübbeli demem senin cok zoruna gitti galiba :))Seni aynı görüştekiler bile sevmiyo sen düşün
Onemli olan insanin kalbimi giyim kusami mi ? Belki oglu basi acik biriyle evlense mutlu olmcaklar ? Ayrica oglu onu oyle sevmis demek ki ? Kdin sevmiyorsa da saygi duymali.aynen bende bunu demek istiyorm ama anlamıyolar saygı duymak baska öyle gelin istemem demek baska saygı duyarsın dısardam ama kendi gelinine neden istesin ki bası kapalı kadın zaten acık bi kadın mıs yanlız simdi aklıma geldi 4 sene cıkmıslar muhtemelen cocugun aileside istemedi belki bırakırlar diye bisey demedi baktı is ciddi bunu söyledi bası kapalı basını acsın buda olabilir is bozulsun diye
Valla mi ?Valla ben musluman olmadigimdan bilmiyorum ama yine de tek bildigim 40indan sonra bi degistirme savasi olacak...
aynen katılıyorumÜzüldüm, sevenlerin ayrılması üzücüdür. Ama ne yazık ki gözlemlerim ve tecrübelerime göre bu kadar farklılıklar bugün olmasa yarın büyük sorunlara sebep oluyor.
Başını aç yada başını kapa demeleri terbiyesizlik! Bunun savunulacak yeri yok, haklısınız. Mahalle baskısının her türüne sinir oluyorum. Ama ne yazık ki apayrı iki yetişme tarzı da zor, bugün olmasa yarın büyük sorun olur. Hayat da o kadar toz pembe değil...
Biz açık bir aileyiz, eşimin ailesi nispeten kapalı bir aile. Yani esasında babası ve baba tarafı açık da anne tarafı biraz daha kapalı. Biz de sorun olmadı ama eşim de tam bizim aileden bize daha yakın olunca kendi ailesini dengeledi. Yani imam nikahı istediler eşim de benim gibi istemedi yaptırmadık.
Ama aile çok kapalı bir aile değildi. Düşünüyorum da şimdi bizim tam tersimizde olsalardı ne yazık ki ben de anlaşamazdım.
Yada bizim aileye kapalı bir gelin gelse anlaşırız elbette ama çok da samimi olamayız. Yani biz tatillerde bayramlarda büyük küçük toplanır büyük rakı sofrası kurarız. Kızcağız da rahatsız olur belki gelemezler, gelseler de hoşlarına gitmez. İki tarafa da zor...
Şimdi ufak görünen tüm bu farklılıklar ileride büyüyor. Çocuğu sizin anlayışınıza göre mi yetiştireceksiniz kendi anlayışınıza göre mi?
Ne bileyim evet zor, acı ama ileride daha büyük sorunlar olduğunda ne olacak?
Benim bir arkadaşım kapalı bir beyle evlendi, eşi biz içki içiyorsak gelmiyor, e bizde de haliyle görüşme azlığı oldu yine o mesafe girdi yani.
Zor işler bunlar.
Sevgiyle aşılır umarım. Üzüldüm, çok zor durum.
Cübbelerden ve her cübbeliden korkmayın zira insan yemiyorlarhayrola cübbeli demem senin cok zoruna gitti galiba :))
Zoruma giden Atatürkçüyüm diyip insanları ötekileştirmen Atatürk öyle yapmazdı emin olhayrola cübbeli demem senin cok zoruna gitti galiba :))
limoncu ayip ediyon insanlarin giyimine inancina saygili ol haa su konuda HAKLISIN BU ILISKI BASTAN BASLAMAMALIYDI benim esimde farkli mezhemden ben acigim ama her hangu bir konuda baskiya ugramadim dini konularda ugramadim bide sende ricam polemik yapmayalim olurmu tatlim yazik gunah kiz zaten uzgun bide biz tuz biber ekmeyelimhic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii
limoncu ayip ediyon insanlarin giyimine inancina saygili ol haa su konuda HAKLISIN BU ILISKI BASTAN BASLAMAMALIYDI benim esimde farkli mezhemden ben acigim ama her hangu bir konuda baskiya ugramadim dini konularda ugramadim bide sende ricam polemik yapmayalim olurmu tatlim yazik gunah kiz zaten uzgun bide biz tuz biber ekmeyelim
Cübbelerden ve her cübbeliden korkmayın zira insan yemiyorlarkonuyu buralara kadar getirmenize diyecek söz bulamıyorum dogrusu.
Cübbe bizim dinimizde din adamlarimizin giydigi birsey degildir sadece. Peygamberlerimizde giyiyordu BILGINIZE. Dalga gecer gibi yazmak hos degil herkesin dinine irkina saygi din konusunu bence kapatin. Suanda konu sahibinin yardima ihtiyaci varhayrola cübbeli demem senin cok zoruna gitti galiba :))
Cübbe bizim dinimizde din adamlarimizin giydigi birsey degildir sadece. Peygamberlerimizde giyiyordu BILGINIZE. Dalga gecer gibi yazmak hos degil herkesin dinine irkina saygi din konusunu bence kapatin. Suanda konu sahibinin yardima ihtiyaci var
Malesef getiriolar insanlarin dine karsi ofkelerini biliyor ve anliyorum herkes inanmak zorunda degil ama konumuza karistirmalari hos degil. Tartiscaklarsada baska yerde tartissinlar.Aynen oyle ben de konunun buralara gelmesine uzuldum yani konu sahibi zaten perisan.
Valla mi ?hosuma gitti kizma
oooo en nefret ettigim tip eee sen o görümcelerler nasıl görüsüyosun nasıl icin alıyo sarıklı cübbeli ayyy allah korusun tövbe yarabbim sen kabul etmissin iste bunu ne ben ederim neden ailem bize göre cok ters cok hemde