Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayrola cübbeli demem senin cok zoruna gitti galiba :))
Siz saygı diye bi kavram Öğrendinizmi hayatta? Inanmıyor olabilirsiniz, hatta farklı dinden olabilirsiniz ama bu dalga geçtiğiniz seylere deger veren insanlar var bunu unutmayın. aynı görüşte olan ailelerde yapılan evliliklerdede sorun çıksada yinede ilerisi icin daha sağlıklı bunu bende savunuyorum ama haddinizi aşan Cümleler kurmayın, bu ne densizlik, ne kendini begenmişliktir? Benim birsürü farklı din ve mezhepten arkadaslarım var, hayatımda böyle Saygısızlık duymadım

Mezhep farklılıklarının olduğu evliliklerde bu gibi durumlar ne yazıkki sıklıkla görülür. Nişanlınız sizin yanınızdaysa bu gibi zorluklara göğüs germenizi ve bu kadar kolay pes etmemenizi öneririm.

burada mezhep farklılığı deniliyor ama ben ortada mezhep farklılığı göremedim. biri sünni diğeri alevi mi ne? bir aile kapalı diğeri de açık. açıklılık ve kapalılık ne zamandan beri mezhep farklılığı oluyor ki? bu da ayrı bir konu. kimsenin kimseye üstünlüğü yok. farklı dinlere mensup insanlar evleniyor da başı açık bir aileyle başı kapalı bir aile mi evlenemeyecek?bağnazlık başörtüsünde ya da açıklıkta değil. bağnazlık kendini üstün bir varlık gibi gören beyinlerde cidden.

Bi insanlara saygı duymayı öğrenemedik arkadaş neymiş benim eşimin ailesi kapalıymış kesinlikle kabul etmezmiş sen kimsin ki bu kadar kendini önemsiyorsun zira açtığın konulardan sonra ben seni hiç önemsemiyorum ben en uç açıklarada koyu muhafazakarlarada eşcinsellerede herkese saygı duyuyorum hayat onların beni ilgilendirmez nasıl yaşamak isterlerse isterler ama çok bilmiş kendini akıllı sananlara saygı duymuyorum kusura bakma

Aynennnnn öyle tatlım, su saygıyı bi öğrenemedik, nefret ediyorum su yobaz düşüncelerden neffffrettt. Ben Yurtdışında yasıyorum, patronum Katolik, iş arkadasımın bi kısmı Protestan bi kısmı Ortodoks, biri Hindu biri ateist.Yahudi müşterilerimiz var, tek Müslüman benim ve böyle Saygısızlık görmedimde yasamadımda. Böyle insanlar keske sanal olsaydı diyorum bazen

ne zaman bi cübbeli sakallı atatürkü savunur o zaman onların yanında otururum anlatabildilm mi
atatürk'e saygı duymakla inancın ne alakası varki. atatürk'ün cebinde enam taşıdığını biliyor musunuz? veya insanların dinine ne kadar saygılı olduğunu? onun yolundan gitmek istiyorsanız önce milletinizi ayırt etmeden sevmeniz gerekir.cübbeli sakallı olmakla konu sahibinin başımı kapatıyorum demesinin ne alakası var bir kere. atatürk ninelerimize başınızı açın mı dedi? tam tersine dinimizi sömüren çarşaf giyen sarık saran insanları yanlış yollara itenlerin önüne geçti. konu sahibi öyle inanmış kapatmış. biz böyle düşünüyoruz açıyoruz başımızı. nasıl bize kapan diyemezlerse bizde açıl diyemeyiz. insanın inancına müdahale etmek başlı başına saygısızlık. lütfen kendi çarpık düşüncelerinize atatürk gibi saygın zeki ileri görüşlü bir adamı alet etmeyin.

Ay zaten kendisi gerçek mi onu tam anlamış değilim, ama maalesef böyle insanlarla dolu tr.
kapalılar açıkları açıklar kapalıları beğenmiyor yahu insan gibi yaşamak varken derdiniz ne bi anlasam bazen diyorum keşke y.dışında yaşasam bende

bu kadar ciddiye alıp kendinizi yormayın arkadaşlar ortalığı karıştırmak amacı başka bişey değil tek yorumuyla istediğinide yapmış sayenizde isteyen istediği şeye inansın savunsun sevsin sevmesin hiç önemli değil kervan nasıl olsa yürür

sen saygının ne demek olduğunu görmüşsün arkadaşım ama işte bizim ülkemizde hala saygı görmeyen ve gösteremeyen insanlar maalesef var. bu yüzden de bir adım ilerleyemiyoruz. kim kendini diğerine üstün görüyorsa bil ki aslında hiçbir şey. gerçekte de öyle değil miyiz? etten kemikten. bu üstünlük nereden geliyor altından tunçtan mı yaratıldın?

Canım inan bana bu evlilikten hayır gelmez nişanlın ne kadar iyi olsa baban demek bu yüzden karşıymış.
Bence Allah dua et istihare yap(istihare namazını kıl sonucuna bakabilirsin)

Bizim millet iç içe yasadıgı, omuz omuza savaşıp Vatanı birlikte kurtardığı insanlara tü kaka yapıyor. Burdada var önyargılı insanlar ama en azından onlar medyadan duydukları kadarıyla veya bilmedikleri icin önyargılılar farklı kültürlere ama yurdum insanını anlamak zor

Bence biraz sakinles önce canım.nisanlini ara ve sakin sakin konuşun... Eğer o öyle bir sey istemediyse seni kv yada kp asla zorlayamaz böyle bir şey için.... hem nisanlinin hic bir suçu yokki bence bu cezayı ona kesme sonra kendin daha çok üzülürsün canim

erkek kısmı ailesinden vazgeçmez bi evlendikten süre sonra barır sonrada sana hayat zindan olur sevmedimilermi sevmiyorlar ağznla kuş tutsan yaranamazsın.. nisanlın belki aklının bi kösesinde kalıcak ama aileni üzüp kendini ezdirmeyeceksin kimseye.
.

Aynen öyle ya, tahammül edemiyorum bu kendini üstün gören insanlara. Bu benim görüşümden biride olsa tahammül edemiyorum. Bu gidişle bizim ülkemiz yerinde saymaya devam edecek ne yazıkki

valla bu galiba eşlere göre değişiyor. eşlerin karakteri ve size nasıl davrandığı sizi hayatınızın neresine koyduğu ve sizin ona verdiğiniz değer belirler bunu. bu kadın için de erkek için de öyle. sayılıp sevildiği gerçekten değer verildiğini anlayan bir erkek yuvasını her şeyden korur. kadın da aynı şekilde. evliliği ailelerin savaşı gibi algılamamak ve mutluluk için olgun davranmak önemli. kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten.

Evlikk ..ask... gecer bi zaman sonra başının üstünde tasıyan bi gün pat diye bırakıverir...garantisi yok.. aile savaşına dönsün demiyorum ki dönmüş zaten... malesef dostum bizim toplumda olgunluk kadından bekleniyor bakış açınız çok güzel ama bunu toplumsal durum belirliyor birazda ekon. Durum , iş hayatı , hatta mezhep.. gerçekçi olmak lazım. toplum aileye öyle bi el atıyor kiii iki kişi yasayamıyorsunuz evliğinizi...

annem ve babam çok farklı ailelere sahip iki insan evlenirlerken çok sorunları olmuş. annem halamlarla ama babaannemi sever babam annemin ailesinin hiçbiriyle görüşmez. 33 yıldır evliler. 4 kız kardeşiz daha hiçbirimiz evimizde bu durumu hissetmedik. çok da huzurlu bir çocukluk geçirdik. örnek aldık onları ve şimdi hepimiz aynı bilinçle evliyiz. ve çok şükür huzurluyuz. bizim yaşadığımız da gerçek. ama mücadele gerek. bunun içinde yuvan içinde gereksiz insanların muhabbetini yapmayacaksın. kendine bakacaksın. babamı bu konuda hep takdir etmişimdir. bu arkadaşın nişanlısı gibi kendine ailesine baktı her zaman. ve bizleri güzel yetiştirdiler. ben öğretmenim diğer kardeşlerim de iş sahibi. her ikisine de minettarım. bizi her şeye rağmen koruyup güzel yetiştirdikleri için ve birbirlerini güzel sevdikleri için.

Ben de Ataürkçü, başı açık ve elhamdulillah müslüman inançlı biriyim. Sizin gibi düşünenler yüzünden zaten biz Atatürkçüleri inançsız görüyorlar. Biraz mantık yahu..

Aileleyle savaşmak çok zor. Aileyle anlaşmazlık varsa o yuva bir yerde mutlaka sarsılıyor.
İstisnai durumlarda özellikle erkek çok güçlü olmalı..
Sizde nişanlınıza inandıysanız bu konuda annesinin lafıyla nişanı atmakla ayıp etmişsiniz. O nişan ikinizin arasında , atılacaksa karşılıklı konuşarak atılmalı. Başkasına kızarak değil.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…