Aslında şöyle bir düşündüm ben de kardeşimin kapalı bir kadınla evlenmesini istemem. Aile ortamına ayak uyduramayacak olmasından dolayı sadece. Bizde mesela misafirlikte rakı masası kurulur misafir isterse ya da ev sahibinin keyfi yerindeyse, pikniklerde rakılar açılır mangalın başında duran içmeye başlar önce. Kadın erkek bir arada oturulur, hele aile içerisindeyse kuzen olmasına gerek yok daha uzak akrabalar bile kardeştir. Birbirimiz ile evlenmeyiz, bizle alakası olmayan bir yengem öne sürmüştü anne tarafım birbirine girmişti, kardeş kardeşle evlenmez bu zihniyeti bir daha bize açma diye. Namahrem olarak görmeyiz çünkü aileyizdir biz, kimse kimseye yan gözle bakamaz, içinde varsa sapıklık bile bunu dile getiremez çizgilerimiz kesin ve nettir. Benim kuzenimin eşi kardeşim için kardeştir mesela. Annemin amcasının kızının görümcesi annem için benim için, babam için kardeştir. Yaşı büyükse abla denir. Hani asla dokunulmayacak bölge olarak sınır geniştir bunu belirtmeye çalışıyorum bu arada
Akraba çocuğuyla evlenmeme kavramı bizde baya geniş şekilde vücut bulmuş durumda.
Şimdi kapalı bir gelin gelse nasıl bizle aynı ortamda oturacak, o kahkahalı ortamlara ayak uyduracak. Namahrem diyip kaçıp duracak çevreden. Ne bileyim en basitinden misafir geldiğinde kadın-erkek birlikte hizmet eder bizde. Kadın koşturup erkek oturmaz yani. Çocuklara hizmet ettirilmez, evin genç kızına hizmet ettirilmez ille evlilik çağında diye, kimin canı isterse o kalkar yapar erkek evlat olsa bile bu. Evlilik yaşı aile genelinde +27dir, erken yaşta evlenilmesini kimse istemez ve mutlaka her kişi üniversite sıralarının tozunu yutmalıdır.
Mezhep olarak demiyorum ama aile yapısı bizimkine benzeyen biri olsa daha mutlu olurdum ben de. Seçmezse de kendi bilir karışmam tabi. gönlümden geçmez sadece.