Yarım rahimli olup hamile kalanlar

Valla kızlar atılabilir atılmayada bilir. Bazıları atıyor. Bazıları takibe göre karar veriyor. Siz hangi doktoru daha çok beğendiyseniz ona uyun :)

dikenliyonca: bende sen gibiyim kararsizim profa gittim erkenden dikiş atilcak diyor operator kadindogumcuya gittim erkenden atilmaz diyor of moralim çok bozuk 11. Haftadayim
Yani aynen doktor yaklaşımı değişiyor. Benim doktorum aynı.14. Haftalarda attırmıştım çünkü hunileşme vardı. Bu hafta belli olur hunileşmeye ve uzunluğuna göre atar ya da takibe devam. Ölçümler dikkatli yapılıyor mu önemli olan o.

dikenliyonca: bende sen gibiyim kararsizim profa gittim erkenden dikiş atilcak diyor operator kadindogumcuya gittim erkenden atilmaz diyor of moralim çok bozuk 11. Haftadayim
Benim şu an 15 haftalık oldu. Rahim ağzı ölçümleri de iyiydi. HEm kendi doktoruma hem de profa gittim ikisi de bulgu olmadan dikiş atma taraftarı değil. Serklajın da kendince riskleri var dediler. Kısalma olursa acik atılacak tabi. Hatta prof vajinal progestan serklajın işlevini görüyor dedi. İçim rahatladı. İnşallah böyle iyi gider hiç gerek kalmaz hepimize.

Kızlar merhaba, ben de bugun yarım rahimli olduğumu öğrendim Daha önce 1 aşılama 2 tüp bebek denemem var ve onlardan önce rahim filmi çektirmiştim normal bir hastanede anesteziyle. Orada anlaşılmamış bana normal olduğunu söylemişlerdi.

Üzerinden 1 yıl geçince tekrarlamak için bu sefer sonomed e gittim ve sağ tarafa doğru yarım rahim tek tüplü olduğumu öğrendim.

Moralim aşırı derecede bozuldu ağladım direk tüp bebek doktorumun yanına gittim konuştuk. O da üzülmememi bu şekilde hamile kalan çok kişinin olduğunu söyledi. Daha sonra hemen buraya baktım sizlerin de yazdıkları içimi rahatlattı.

Hamile olan arkadaşların sağlıkla kucağına almasını diliyorum. Benim gibi isteyenlerin de en yakın zamanda hayırlısıyla hamile kalmasını diliyorum. Rabbim hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın

3. Denemeden önce histereskopi olacağım. 1 kürtajım var ondan dolayı rahim içi yapışıklıklar oluşmuş onun için. İnşallah bu seferki son ve pozitif olur kucağıma alırım

Lütfen buraya daha sık yazın gerçekten büyük moral oluyor

Bugün nst de sancım çıktı :) o yüzden yatın 38+6 da sezaryen ile doğuma giriyorum. Bebek 3500 gram civarı görünüyor. Benim de sadece sol tarafım var. Yarım rahim ama zamanında doğuma geldim çok şükür. Darısı sizin başınıza kızlar. Bu arada 3.tüp bebek denememde hamile kaldım ancak.

Çok iyi süper haber. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. serklaj atılmış mıydı? Yatarak mı geçirdiniz gebeliği? Bir de rahim ağzı ölçümleriniz nasıldı? Bebişi kucağınıza alınca müsait bir zamanda yazabilirseniz hepimize Umut olur

Benim ilk zamanlarıma benzettim seni. Ben de ağlamıştım baya. Ben laporaskopi ve histeroskopi oldum sol tarafımdaki gelişmeyen yer alındı. 2 kez Aşılama yaptırdım olmadı. İlk tüp bebeğe hazırlanırken kendiliğinden gebe kaldım (2,5 yıl sonra)ama ne yazık ki kanama ve kürtaj sonucu kaybettim. İkinci tüp bebekte tuttu çok şükür. Ama 3. Aydan sonra kanamalarla yüreğim ağzıma geldi ama çok şükür ki Allah bebeğimizi bize bağışladı. Şu an 26+3 günlük olduk. Serklaj konusunu çok düşündük ama %100 işe yarayacak diye bi durumumuz yok dedi drlar, enfeksiyon vs riski de varmış. ( 2 Prof 1 doç görüşü aldım, garantiye almak isterseniz yaptırın ) 12. Haftadan itibaren sürekli rahim ağzı uzunluğu ölçüldü. Şimdilik iyi gidiyor ama bu biraz da bireysel. 3. Aydan sonra progestan iğnesini bırakmıştık ve bu bana pek yaramadı. Şimdi hem vajinal progestan hem de prulotan kullanarak yolumuza devama diyoruzz. Bol dua ediyorum. Rabbim bana da tam zamanında sağlıkla kucaklamayı nasip etsin, dileyen herkese de en Kısa zamanda nasip etsin. Sevgiyle.

Rabbim size de hayırlısıyla zamanında doğum yapmayı nasip etsin inşallah ben de sizler gibi hamile kalıp mümkün olduğunca sorunsuz bi şekilde kucağıma alırım

Çok sağolun :) doğdu kuzum :) serklaj atılmadı riski var diye ama çok sık takip edildi. 2 haftada 1 geldim ve vajinal yoldan rahim ağzım ölçüldü. Çok uzun bir süre 40 mm üstündeydi. 35.haftada 30lara 36.haftada 25 lere düştü. En son 38+5 te 23 mm di hiç açılma yoktu.

Gebeliğimde mümkün oldukça yattım açıkçası 10.haftadan sonra. Yürüyüşler kısıtlıydı. Bir işim yoksa yattım ama tam yatak istirahati hiç yapmadım. Progestanı vajinal kullandım 34. haftaya kadar o da bence etki etti açılmamasına.

Çok iyiymiş şükürler olsun. Hepimize nasip olsun

Benimde çatlatma iğnesiyle 1 kere kaldım düştü sonradan 3 aşılama denedik tutmadı tüp yaptırdık ilk denemede tuttu ama oda malesef düştü. 2. Tüpü denedik tutmadı bu 3. Tüp bebeğim inşallah bu tutucak ikidebir düşüyor 12 haftaya bir getirebilsem dikiş atılcak da işte. Yarım rahimden dolayı düşürüyorum sürekli

İnşallah bu son olur hayırlısıyla kucağınıza alırsınız Benim de 3. Denemem olcak nisanda kromozom testi sonucuma göre histereskopi olacağım sonra transfer inşallah

Herşey yapıldı genetik test verildi her şey yapıldı zaten tüp bebekti Oynadan da vuruldum karından her gün iğne da vuruldum progestan dex adında yinede düştü

L Luthientr C cutenuse Merhabalar,
Ben de sizler gibi yarim rahimim. Daha once dogal yolla bir gebeligim oldu ancak 12. haftamda kaybettim. O zaman haberim yoktu durumdan. Neyse dusuk sonrasi rahim filmleri tup bebek merkezi derken histereskopi ile rahimde genisletme yapildi, sonrasinda tup bebek ile cok sukur hamile kaldim. Su an 9 haftayi doldurmak uzereyim. 3 kere cok yogun olmayan kanamam oldu, evden pek cikmiyorum, cogunlukla istirahat halindeyim.
Benim merak ettigim, sizlerde ozelikle bu ilk 12 haftada (cunku sonrasini bilmiyorum) karin kasik agrilari fazla miydi? Bende transfer gununden beri agrilar hic kesilmedi. Ama az, ama cok her gun farkli sekillerde devam ediyor. Bazi gunler sanki kasiklarimda kum torbalari var gibi agirlik hissediyorum. Bu agrilar beni biraz korkutuyor. Sizler yasamis miydiniz acaba?

L Luthientr C cutenuse bu arada kusura bakmayin direk soru sormusum.
Saglikla buyutun evlatlarinizi insallah, Rabbim uzun ve guzel omurler versin

Bende senin gibiyim normal yolla hamile kalmişim benimde haberim yoktu öğrendiğimde 12. Haftalık gebeymişim ama bebek 8 haftada gelişimi durmuş adet düzensizliğim vardı önemsememiştim o yüzden geç öğrendim sonra kürtaj oldum doktor banada ameliyat dedi ama ben olmak istemedim şimdi bekliyorum bakalım 1 yıl olacak kürtaj olalı ve Burdan tanıştığım biri var aynı biz gibi oda tüp bebek yaptırdı 14+4 haftalıkken hiç bir şey yokken düşük yaptı doktorlar zaten taşıyanilmemizde sıkıntı demişti hayırlısı olsun canım Allah isteyen herkese versin

Ben yaşadım. Aslında çok nadir yaşamadığım dönem oldu. İlk 3 ay ara ara vardı. 4. 5. Aylarda hafidlemişti ama 6. 7. 8. ve 9. aylar hep kasılma vardı. Hatta doktora diyordum ben doğurduğumu nereden snlayacağım hep kasılma var bende diye. Düzenli olması ve şiddetinin artmasından demişti. Kasılmaları azaltmak için su çok işe yaramıştı. Bol su ve dinlenme. Yine aynı kasılmalarım ve kasık ağrım varken son kontrolümde doğumun başladığını öğrendim ve diğerlerinden farkı da yoktu açıkçası. Ertesi gün sezaryene alındım. Yine kasılmayla girdim :) 38+6ydım.

Yani bol bol su için. Zaten doktor sizi ayda 1 takip etmez ben 2 haftada 1 hep gittim hatta 28.haftadan sonra haftada 1 gittim. 30.haftadan itibaren hep nstye de bakıldı ve rahim ağzı her kontrolde ölçüldü. Açılmaya başlasaydı dikilecekti.

8.hafta ve 10.haftada kanamam da oldu ama bebekten değil, rahimde bir yerdendi. Kan sulamdırıcıları kestik, bol su dinlenme ile geçti.

İnşallah siz de sağ salim kavuşacaksınız :)

Merhaba,
Su an 9 haftalik hamile birine, bizim gibi biri daha vardi 14+4 de sebepsiz dusuk yapti demenizin kimseye hicbir faydasi oldugunu dusunmuyorum. Kotu niyetle yapmiyorsunuz bu yorumu, muhtemelen kendi korkularinizi da paylasmak istediginiz icin cikiyor ama karsisinizdaki insana neler hissettirdigini dusunerek yazmaniz cok daha iyi olur diye dusunuyorum. Evet malesef bizim hamileliklerimiz diger normal rahimli kadinlarin hamileliklerine gore daha zor. Hele yas da gecmisse daha da zor. Ama imkansiz degil, bizim gibi dogum yapan, hatta bunu dogumla ogrenen de pek cok kadin var. Negatifleri ornek almak yerine pozitifleri ornek almaya calismak, olumlu dusunmek cok onemli diye dusunuyorum. Zaten bu yuzden de bu sayfaya yazarken ozellikle dogum yapmis iki arkadasi etiketleyip yazmistim. Siz de bence negatif ornekleri cok dusunmeyin ve pozitif dusunun. İnsallah siz de once saglikla hamile kalir, sonra da kucaginiza alirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…