- 12 Kasım 2021
- 1.581
- 2.499
- 63
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin:)Ben yaşadım. Aslında çok nadir yaşamadığım dönem oldu. İlk 3 ay ara ara vardı. 4. 5. Aylarda hafidlemişti ama 6. 7. 8. ve 9. aylar hep kasılma vardı. Hatta doktora diyordum ben doğurduğumu nereden snlayacağım hep kasılma var bende diye. Düzenli olması ve şiddetinin artmasından demişti. Kasılmaları azaltmak için su çok işe yaramıştı. Bol su ve dinlenme. Yine aynı kasılmalarım ve kasık ağrım varken son kontrolümde doğumun başladığını öğrendim ve diğerlerinden farkı da yoktu açıkçası. Ertesi gün sezaryene alındım. Yine kasılmayla girdim :) 38+6ydım.
Yani bol bol su için. Zaten doktor sizi ayda 1 takip etmez ben 2 haftada 1 hep gittim hatta 28.haftadan sonra haftada 1 gittim. 30.haftadan itibaren hep nstye de bakıldı ve rahim ağzı her kontrolde ölçüldü. Açılmaya başlasaydı dikilecekti.
8.hafta ve 10.haftada kanamam da oldu ama bebekten değil, rahimde bir yerdendi. Kan sulamdırıcıları kestik, bol su dinlenme ile geçti.
İnşallah siz de sağ salim kavuşacaksınız :)
Kötü niyetim yok zaten neden olsun aynı durumu yaşıyoruz başımdan geçenleri anlatmak istedim ve bizim gibi birinin durumunu söyledim kusura bakma hayat şartları insanı bazen negatif yapabiliyor herzman pozitif olamıyor kaldıramıyor olabilirim asla üzmek istemem iyi günler.Merhaba,
Su an 9 haftalik hamile birine, bizim gibi biri daha vardi 14+4 de sebepsiz dusuk yapti demenizin kimseye hicbir faydasi oldugunu dusunmuyorum. Kotu niyetle yapmiyorsunuz bu yorumu, muhtemelen kendi korkularinizi da paylasmak istediginiz icin cikiyor ama karsisinizdaki insana neler hissettirdigini dusunerek yazmaniz cok daha iyi olur diye dusunuyorum. Evet malesef bizim hamileliklerimiz diger normal rahimli kadinlarin hamileliklerine gore daha zor. Hele yas da gecmisse daha da zor. Ama imkansiz degil, bizim gibi dogum yapan, hatta bunu dogumla ogrenen de pek cok kadin var. Negatifleri ornek almak yerine pozitifleri ornek almaya calismak, olumlu dusunmek cok onemli diye dusunuyorum. Zaten bu yuzden de bu sayfaya yazarken ozellikle dogum yapmis iki arkadasi etiketleyip yazmistim. Siz de bence negatif ornekleri cok dusunmeyin ve pozitif dusunun. İnsallah siz de once saglikla hamile kalir, sonra da kucaginiza alirsiniz.
Kullanılan ilaçların yan etkileri ve bebeğin tutunduğu için ağrılar oluyor. Yine de doktoruna danış.L Luthientr @cutenuse Merhabalar,
Ben de sizler gibi yarim rahimim. Daha once dogal yolla bir gebeligim oldu ancak 12. haftamda kaybettim. O zaman haberim yoktu durumdan. Neyse dusuk sonrasi rahim filmleri tup bebek merkezi derken histereskopi ile rahimde genisletme yapildi, sonrasinda tup bebek ile cok sukur hamile kaldim. Su an 9 haftayi doldurmak uzereyim. 3 kere cok yogun olmayan kanamam oldu, evden pek cikmiyorum, cogunlukla istirahat halindeyim.
Benim merak ettigim, sizlerde ozelikle bu ilk 12 haftada (cunku sonrasini bilmiyorum) karin kasik agrilari fazla miydi? Bende transfer gununden beri agrilar hic kesilmedi. Ama az, ama cok her gun farkli sekillerde devam ediyor. Bazi gunler sanki kasiklarimda kum torbalari var gibi agirlik hissediyorum. Bu agrilar beni biraz korkutuyor. Sizler yasamis miydiniz acaba?
Kimilernde gebelik boyunca kasık ağrısı olabiliyor. Ama biz yarım rahimli olunca her şeyi ona bağlıyoruz. İçini ferah tut. Ben de yarım rahimliyim. Yeni doğum yaptım. Kızım kucağımda uyuyor şu anL Luthientr @cutenuse Merhabalar,
Ben de sizler gibi yarim rahimim. Daha once dogal yolla bir gebeligim oldu ancak 12. haftamda kaybettim. O zaman haberim yoktu durumdan. Neyse dusuk sonrasi rahim filmleri tup bebek merkezi derken histereskopi ile rahimde genisletme yapildi, sonrasinda tup bebek ile cok sukur hamile kaldim. Su an 9 haftayi doldurmak uzereyim. 3 kere cok yogun olmayan kanamam oldu, evden pek cikmiyorum, cogunlukla istirahat halindeyim.
Benim merak ettigim, sizlerde ozelikle bu ilk 12 haftada (cunku sonrasini bilmiyorum) karin kasik agrilari fazla miydi? Bende transfer gununden beri agrilar hic kesilmedi. Ama az, ama cok her gun farkli sekillerde devam ediyor. Bazi gunler sanki kasiklarimda kum torbalari var gibi agirlik hissediyorum. Bu agrilar beni biraz korkutuyor. Sizler yasamis miydiniz acaba?
Merhabalar, evet progesteronun her versiyonunu kullaniyorum; vajinal, gobekten, kalcadanKimilernde gebelik boyunca kasık ağrısı olabiliyor. Ama biz yarım rahimli olunca her şeyi ona bağlıyoruz. İçini ferah tut. Ben de yarım rahimliyim. Yeni doğum yaptım. Kızım kucağımda uyuyor şu anyaşadığın bütün kaygıları anlıyorum. Şükürler olsun sağlıkla kucağıma aldım. 38 haftada hem de serklajsız. Rahim çok esnek bir organ. Bazı doktorlar çok karamsar yaklaşıyor yarım rahime. progestan kullanıyor musun?
Hayır benim de tüp bebek dondurulmuş embriyo. Benim önceki gebeliğimde serklaj arılmıştı kısalma vardı. Maalesef 26 haftada şiddetli preeklemsi nedeniyle sonlandı. Bu gebeliğim çok sorunsuz ilerledi çok şükür. Yarım rahimde önemli olan rahim ağzının titizlikle takip edilmesi. Doktorunu bunkonuda sürekli uyar. Her doktor önemsemiyor. Ve kısalma- hunileşme yoksa sırf yarım rahim diye serklaj attırma. Onun da riskleri var. Ve progestan büyük oranda serklajın işini görüyor. Sağlıklı bir gebelik ve doğum diliyorum. Her anım tadını çıkar. Şimdiden gebeliğimi özledim. Çok eşsiz bir duyguMerhabalar, evet progesteronun her versiyonunu kullaniyorum; vajinal, gobekten, kalcadanTup bebekle gebeyim su an, oyle olunca vajinal ve kalcadan destegi en basindan vermislerdi. Sonra kanamam olunca gobekten de eklendi…
Cok sevindim sizin adiniza, Rabbim hepinize birlikte saglikli, huzurlu, guzel omurler nasip etsin
İnsallah ben de sizin gibi saglikla kucagima aldigim gunleri gorurum
Serklajsiz 38. Haftaya kadar gelmeniz de cok iyiymis gercekten, siz dogal yolla mi gebe kalmistiniz?
Cok tesekkur ediyorum amin insallahHayır benim de tüp bebek dondurulmuş embriyo. Benim önceki gebeliğimde serklaj arılmıştı kısalma vardı. Maalesef 26 haftada şiddetli preeklemsi nedeniyle sonlandı. Bu gebeliğim çok sorunsuz ilerledi çok şükür. Yarım rahimde önemli olan rahim ağzının titizlikle takip edilmesi. Doktorunu bunkonuda sürekli uyar. Her doktor önemsemiyor. Ve kısalma- hunileşme yoksa sırf yarım rahim diye serklaj attırma. Onun da riskleri var. Ve progestan büyük oranda serklajın işini görüyor. Sağlıklı bir gebelik ve doğum diliyorum. Her anım tadını çıkar. Şimdiden gebeliğimi özledim. Çok eşsiz bir duygu
Benim sezaryen oldu.
Benim sezaryen oldu.
Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Evet ben de cogu yerde bebek donemedigi icin cogunluk sezeryan oldugunu okumustum, o yuzden sizinkileri merak edip sofmak istedim. L Luthientr sizin dönmus sansliymissiniz ama farkli bir durum engellemis. Saglikli dogsunlar da onemli olan oBenim de sezaryen oldu. Aslında yatım rahimde sezaryenin yüksek olmasının sebebi yer kısıtlı diye bebek dönemiyor olması. Benimki çok erken dönmüştü ama çok emek verdim bu bebeğe. Rahimin yırtılma ihtimali düşük olsa da alamadım yoksa normal doğuma uygundum aslında.
Not: rahimde miyom nedeniyle 1,5 sene önce ameliyat geçirdim ben. O yüzden riskim vardı biraz.
Benim önceki sezaryen olduğu için zorunlu oldu. Ama hiç dönmemişti kafadı yukardaydı. Belki dönecekti belki de yeri dar olduğu için dönemedi bilmiyorum. Ama 38 haftada rahim ağzı hiç kısalmamıştı ve açıklık hiç yoktu. Erken doğmasın da normal doğum veya sezaryen hüç önemli değil. En güzel şekilde sonuçlansın sağlıcakla kucağına al inşallah
Cok tesekkur ederimBenim önceki sezaryen olduğu için zorunlu oldu. Ama hiç dönmemişti kafadı yukardaydı. Belki dönecekti belki de yeri dar olduğu için dönemedi bilmiyorum. Ama 38 haftada rahim ağzı hiç kısalmamıştı ve açıklık hiç yoktu. Erken doğmasın da normal doğum veya sezaryen hüç önemli değil. En güzel şekilde sonuçlansın sağlıcakla kucağına al inşallah
Acaba rahim olcunuz ne kadardi?cokmu kucuktu olculeriniz..vr bebeginizin dogum kilosu nasildi?Kimilernde gebelik boyunca kasık ağrısı olabiliyor. Ama biz yarım rahimli olunca her şeyi ona bağlıyoruz. İçini ferah tut. Ben de yarım rahimliyim. Yeni doğum yaptım. Kızım kucağımda uyuyor şu anyaşadığın bütün kaygıları anlıyorum. Şükürler olsun sağlıkla kucağıma aldım. 38 haftada hem de serklajsız. Rahim çok esnek bir organ. Bazı doktorlar çok karamsar yaklaşıyor yarım rahime. progestan kullanıyor musun?
Rahimin çapını soruyorsanız bilmiyorum. Ama kavite yeterli demişlerdi. Rahim ağzı hep 35-34 mm civarındaydı.Acaba rahim olcunuz ne kadardi?cokmu kucuktu olculeriniz..vr bebeginizin dogum kilosu nasildi?
Bebeğim 2770 gr doğdu. Ölçümlerde daha büyük görünüyordu ama minyon tipli biraz. Yarım rahimle ilgili olduğunu sanmıyorum.Acaba rahim olcunuz ne kadardi?cokmu kucuktu olculeriniz..vr bebeginizin dogum kilosu nasildi?
Tesekkurler cevabinie icin bende cift rahim vardi rahimin teki alindi simdi sadece yarim rahim kaldi ve cok kucuk oldugu soylendi yinede hamile kalmaya engel dedgil dedi doktorumRahimin çapını soruyorsanız bilmiyorum. Ama kavite yeterli demişlerdi. Rahim ağzı hep 35-34 mm civarındaydı.
Merhaba, sağlıkla evladınızı kucağınıza alın inşallahCok tesekkur ederim
Siz de saglikla buyutun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?