Yarım rahimli olup hamile kalanlar

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin:)
Evet benim herhalde su ana kadar agrisiz bir gunum olmadi. Su her gun ortalama 3 lt iciyorum. Evden zaten cikmiyorum hep istirahat. Progesteronu kalcadan, gobekten, vajinal her formda aliyorum rahimde genisletme de yapildi, yani yapilabilecek herseyi yapiyoruz. Gercekten burdan sonrasinda Allah’a emanet bebegim.
Ben de perinatolog takibindeyim, dediginiz gibi bizim takiplerimiz cok daha sık olacak anlasilan. Agri konusunda yalniz olmamak beni rahatlatti. Cok tesekkur ediyorum insallah ben de sizin gibi saglikla kucagima alirim bebegimi

Kötü niyetim yok zaten neden olsun aynı durumu yaşıyoruz başımdan geçenleri anlatmak istedim ve bizim gibi birinin durumunu söyledim kusura bakma hayat şartları insanı bazen negatif yapabiliyor herzman pozitif olamıyor kaldıramıyor olabilirim asla üzmek istemem iyi günler.

Kızlar moralinizi bozmayın. 4üz doğuran oluyor. Normal bir rahim 4 bebek taşıyorsa yarım rahim de 1 bebek taşır diye düşünün. Birçok kadın yarım rahimli olduğunu sezaryen doğumda anlıyor. Elbette çok rahat da olmamak lazım. Düzenli kontrol ve gerekirse elbette rahim ağzına dikiş atmak lazım ama sakin ve huzurlu geçirin hamileliğinizi. Stres bebeği etkilemesin :)

Kullanılan ilaçların yan etkileri ve bebeğin tutunduğu için ağrılar oluyor. Yine de doktoruna danış.

Kimilernde gebelik boyunca kasık ağrısı olabiliyor. Ama biz yarım rahimli olunca her şeyi ona bağlıyoruz. İçini ferah tut. Ben de yarım rahimliyim. Yeni doğum yaptım. Kızım kucağımda uyuyor şu an yaşadığın bütün kaygıları anlıyorum. Şükürler olsun sağlıkla kucağıma aldım. 38 haftada hem de serklajsız. Rahim çok esnek bir organ. Bazı doktorlar çok karamsar yaklaşıyor yarım rahime. progestan kullanıyor musun?

Merhabalar, evet progesteronun her versiyonunu kullaniyorum; vajinal, gobekten, kalcadan Tup bebekle gebeyim su an, oyle olunca vajinal ve kalcadan destegi en basindan vermislerdi. Sonra kanamam olunca gobekten de eklendi…
Cok sevindim sizin adiniza, Rabbim hepinize birlikte saglikli, huzurlu, guzel omurler nasip etsin
İnsallah ben de sizin gibi saglikla kucagima aldigim gunleri gorurum
Serklajsiz 38. Haftaya kadar gelmeniz de cok iyiymis gercekten, siz dogal yolla mi gebe kalmistiniz?

Hayır benim de tüp bebek dondurulmuş embriyo. Benim önceki gebeliğimde serklaj arılmıştı kısalma vardı. Maalesef 26 haftada şiddetli preeklemsi nedeniyle sonlandı. Bu gebeliğim çok sorunsuz ilerledi çok şükür. Yarım rahimde önemli olan rahim ağzının titizlikle takip edilmesi. Doktorunu bunkonuda sürekli uyar. Her doktor önemsemiyor. Ve kısalma- hunileşme yoksa sırf yarım rahim diye serklaj attırma. Onun da riskleri var. Ve progestan büyük oranda serklajın işini görüyor. Sağlıklı bir gebelik ve doğum diliyorum. Her anım tadını çıkar. Şimdiden gebeliğimi özledim. Çok eşsiz bir duygu

İlaçlara başladık 2.ci tüp bebek deniyoruz 15 gün e kadar nakil olucak çok heyecanlıyım ama korkuyorum da nasıl geçer diye ilk denememiz başarısız oldu bu sefer doktor aret kamar a gidiyoruz güler yüzlü samimi bir doktor inşallah bu sefer olur. Herkes inşallah sağlıkla kavuşur bebeğine kavuşanlarada allah sağlıklı ömür versin inşallah.

Cok tesekkur ediyorum amin insallah
Perinatologa gidiyorum bizim gibi cok sayida hasta takip etmis bir hekim, o yuzden cok guveniyorum bizi dogru yonlendirecegine.
İnsallah ben de sizin gibi sorunsuz bir gebelik ve zamaninda bir dogum yasarim Siz de saglikla buyutun insallah

D dikenliyonca L Luthientr
Bu arada acaba nasil dogum yaptiniz? Normal mi yoksa sezeryan mi?

Benim de sezaryen oldu. Aslında yatım rahimde sezaryenin yüksek olmasının sebebi yer kısıtlı diye bebek dönemiyor olması. Benimki çok erken dönmüştü ama çok emek verdim bu bebeğe. Rahimin yırtılma ihtimali düşük olsa da alamadım yoksa normal doğuma uygundum aslında.

Not: rahimde miyom nedeniyle 1,5 sene önce ameliyat geçirdim ben. O yüzden riskim vardı biraz.

Benim sezaryen oldu.
Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Evet ben de cogu yerde bebek donemedigi icin cogunluk sezeryan oldugunu okumustum, o yuzden sizinkileri merak edip sofmak istedim. L Luthientr sizin dönmus sansliymissiniz ama farkli bir durum engellemis. Saglikli dogsunlar da onemli olan o

Benim önceki sezaryen olduğu için zorunlu oldu. Ama hiç dönmemişti kafadı yukardaydı. Belki dönecekti belki de yeri dar olduğu için dönemedi bilmiyorum. Ama 38 haftada rahim ağzı hiç kısalmamıştı ve açıklık hiç yoktu. Erken doğmasın da normal doğum veya sezaryen hüç önemli değil. En güzel şekilde sonuçlansın sağlıcakla kucağına al inşallah

Cok tesekkur ederim
Siz de saglikla buyutun insallah

Acaba rahim olcunuz ne kadardi?cokmu kucuktu olculeriniz..vr bebeginizin dogum kilosu nasildi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…