- 12 Kasım 2021
- 1.581
- 2.499
- 63
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin:)Ben yaşadım. Aslında çok nadir yaşamadığım dönem oldu. İlk 3 ay ara ara vardı. 4. 5. Aylarda hafidlemişti ama 6. 7. 8. ve 9. aylar hep kasılma vardı. Hatta doktora diyordum ben doğurduğumu nereden snlayacağım hep kasılma var bende diye. Düzenli olması ve şiddetinin artmasından demişti. Kasılmaları azaltmak için su çok işe yaramıştı. Bol su ve dinlenme. Yine aynı kasılmalarım ve kasık ağrım varken son kontrolümde doğumun başladığını öğrendim ve diğerlerinden farkı da yoktu açıkçası. Ertesi gün sezaryene alındım. Yine kasılmayla girdim :) 38+6ydım.
Yani bol bol su için. Zaten doktor sizi ayda 1 takip etmez ben 2 haftada 1 hep gittim hatta 28.haftadan sonra haftada 1 gittim. 30.haftadan itibaren hep nstye de bakıldı ve rahim ağzı her kontrolde ölçüldü. Açılmaya başlasaydı dikilecekti.
8.hafta ve 10.haftada kanamam da oldu ama bebekten değil, rahimde bir yerdendi. Kan sulamdırıcıları kestik, bol su dinlenme ile geçti.
İnşallah siz de sağ salim kavuşacaksınız :)
Evet benim herhalde su ana kadar agrisiz bir gunum olmadi. Su her gun ortalama 3 lt iciyorum. Evden zaten cikmiyorum hep istirahat. Progesteronu kalcadan, gobekten, vajinal her formda aliyorum

Ben de perinatolog takibindeyim, dediginiz gibi bizim takiplerimiz cok daha sık olacak anlasilan. Agri konusunda yalniz olmamak beni rahatlatti. Cok tesekkur ediyorum insallah ben de sizin gibi saglikla kucagima alirim bebegimi