• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarım rahimli olup hamile kalanlar

Kizlar merhaba bende yarım rahimliyim..sol rahim sol tüp yok bende de..3.tup bebeğe basliycam bende ama rahim içinde sıvı birikintisi varmış şu an antibiyotik kullanıyorum.. doktorum riske atamam embriyolarimiz tutunmaz dedi..sizler histeroskopi olup rahim genişletme yaptırdınız mi? Doktorum duruma göre yapabiliriz dedi..

Ben histeroskopi oldum embriyoları riske atmamak için ama genişletmeye gerek olmadığını söylediler. 3.tüp bebekte tuttu benim :) inşallah sizin de öyle olur.

Ben histeroskopi oldum embriyoları riske atmamak için ama genişletmeye gerek olmadığını söylediler. 3.tüp bebekte tuttu benim :) inşallah sizin de öyle olur.
Maşallah sağlıkla hayirli bir şekilde kucağına da alırsın inşallah 🤲 histeroskopi neden oldunuz acaba

Maşallah sağlıkla hayirli bir şekilde kucağına da alırsın inşallah 🤲 histeroskopi neden oldunuz acaba

Valla benim dış gebelik nedeniyle ameliyat öyküm vardı. Hem tüp bebeğe başlıyorduk. Doktorum herkese öneriyorum histeroskopiyi bir sorun olursa bilir ona göre davranırız dedi. Yani doktorumun önerisiyle oldum. Sonra tüp bebek yaptık.

Valla benim dış gebelik nedeniyle ameliyat öyküm vardı. Hem tüp bebeğe başlıyorduk. Doktorum herkese öneriyorum histeroskopiyi bir sorun olursa bilir ona göre davranırız dedi. Yani doktorumun önerisiyle oldum. Sonra tüp bebek yaptık.
Anladım canım.. bana da sıvı geçmezse histeroskopi yaparız dedi.. bakalım artık nasip..çok saol verdiğin bilgiler için 🥰

Merhaba ben de yarım rahim tüp bebekle hamileyim. Şu an 12.iç haftadayız. Serklaj konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Benimde yarım rahim başarısız sonuçlandı. Olumlu olsaydı benimde serklaj yapılcaktı yakın takip olcakmış ama erken doğum olur demişti doktorum. Allah sağlıkla doğum yapamanızı nasip etsin inşallah

kızlar yarım rahimli olanlar serklaj ilgili ne düşünüyorsunuz? Yaşadığım yerde laparoskopik ve vajinal serklaj atan doktor var. Lapatıskopik daha sağlam ama daha riskli bir ameliyat. Vajinal serklaj tutmaz diye korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar ben yazmıştım yarım rahimliyim. 3.tüp bebek denememde hamile kaldım (yaş 35, amh düşüktü) şu anda 29+4 teyim. Serklaj olmadım ama olabilir diye çok yakın (herkes ayda 1 gider ben 15 günde 1) takip edildim. Rahim ağzı gayet iyi hala. Progestan fitil kullanıyordum güçlendiriyor diye ama artık onu da bıraktık. Yani her yarım rahimlide illa serklaj gerekmiyor, benim doktorum takibe göre yapacaktı. Bundan sonra artık yapılmaz zaten 30 hafta oldum.

Kızlar ben yazmıştım yarım rahimliyim. 3.tüp bebek denememde hamile kaldım (yaş 35, amh düşüktü) şu anda 29+4 teyim. Serklaj olmadım ama olabilir diye çok yakın (herkes ayda 1 gider ben 15 günde 1) takip edildim. Rahim ağzı gayet iyi hala. Progestan fitil kullanıyordum güçlendiriyor diye ama artık onu da bıraktık. Yani her yarım rahimlide illa serklaj gerekmiyor, benim doktorum takibe göre yapacaktı. Bundan sonra artık yapılmaz zaten 30 hafta oldum.
Ya ne güzel bu haftalara kadar gelmişsiniz hem de serklajsız. Bir anda su helebilir kesin erken doğurursun falan diyor benim görüştüğüm doktorlar. O yüzden şimdiden attırsam mı diye düşünüyorum. Daha rahat bakan doktorlar da varmış. Cevap için teşekkür ederim. Peki yatıyor musunuz sürekli?

Ya ne güzel bu haftalara kadar gelmişsiniz hem de serklajsız. Bir anda su helebilir kesin erken doğurursun falan diyor benim görüştüğüm doktorlar. O yüzden şimdiden attırsam mı diye düşünüyorum. Daha rahat bakan doktorlar da varmış. Cevap için teşekkür ederim. Peki yatıyor musunuz sürekli?

Valla 8.hafta ile 12.hafta arası yattım çünkü hafif vajinal kanamam vardı. Rahimde bir bölgede kanama saptandı. Yattım ama tam yatak istirahati değildi. Yani yemek yemek için oturdum (yemekleri annem yapıp getirdi sağolsun) merdivenli ev salona netflix izlemeye indim. Odaya çıktım gibi. Sonra kanama durdu. ama 29 haftaya kadar spor falan hiç yapmadım. Yürüyüş dahil. Ama dışarı çıktım balık almak için 5-10 dakika yürüdüm. Anneme gittim. Kahvaltı falan hazırladım. Yani çok dikkatli ve az hareketle geldim.

Ev işi hiç yapmadım bu arada (ilk çocuk olacak kısmetse, evde eşimle ben yaşıyoruz. İkimizin de temizlik takıntısı yok, haftada 1 abla geliyor evi temizlemeye). 2 haftada 1 1 saatlik hastaneye arabayla gittik geldik. İşi bırakmıştım zaten tüp bebek öncesi çalışmıyorum.

Ama artık 29 haftada bile hiçbir sorun olmayınca ve doktorumun rahim ağzımın normal rahimlilerde bile bu kadar iyi değil dedikten sonra daha rahatladım. Günlük az yürüyüşe de başladım. Bol bol oturuyorum da.

Evet erken doğum hep risk yarım rahimde. Nedeni de rahim ağzının yeterince güçlü olmaması. Ama bu ultrason takiplerinde anlaşılabilen bir şey. He ne gerek var riske atıverelim de denilebilir ama benim doktorum serklajın da riski olduğunu söyledi. Ne bileyim dikişler enfeksiyon kapabilirmiş, dikiş atılırken yanlışlıkla amniyon kesesi patlatılabilirmiş gibi. O yüzden yakın takiple dikkatli olarak bekledik :)

Valla 8.hafta ile 12.hafta arası yattım çünkü hafif vajinal kanamam vardı. Rahimde bir bölgede kanama saptandı. Yattım ama tam yatak istirahati değildi. Yani yemek yemek için oturdum (yemekleri annem yapıp getirdi sağolsun) merdivenli ev salona netflix izlemeye indim. Odaya çıktım gibi. Sonra kanama durdu. ama 29 haftaya kadar spor falan hiç yapmadım. Yürüyüş dahil. Ama dışarı çıktım balık almak için 5-10 dakika yürüdüm. Anneme gittim. Kahvaltı falan hazırladım. Yani çok dikkatli ve az hareketle geldim.

Ev işi hiç yapmadım bu arada (ilk çocuk olacak kısmetse, evde eşimle ben yaşıyoruz. İkimizin de temizlik takıntısı yok, haftada 1 abla geliyor evi temizlemeye). 2 haftada 1 1 saatlik hastaneye arabayla gittik geldik. İşi bırakmıştım zaten tüp bebek öncesi çalışmıyorum.

Ama artık 29 haftada bile hiçbir sorun olmayınca ve doktorumun rahim ağzımın normal rahimlilerde bile bu kadar iyi değil dedikten sonra daha rahatladım. Günlük az yürüyüşe de başladım. Bol bol oturuyorum da.

Evet erken doğum hep risk yarım rahimde. Nedeni de rahim ağzının yeterince güçlü olmaması. Ama bu ultrason takiplerinde anlaşılabilen bir şey. He ne gerek var riske atıverelim de denilebilir ama benim doktorum serklajın da riski olduğunu söyledi. Ne bileyim dikişler enfeksiyon kapabilirmiş, dikiş atılırken yanlışlıkla amniyon kesesi patlatılabilirmiş gibi. O yüzden yakın takiple dikkatli olarak bekledik :)
Çok detaylı yazmışsın çok teşekkür ederim. İnşallah son haftalar da böyle sorunsuzca çabucak geçer. Darısı başımıza ♥️

Merhaba ben de yarım rahimle 21 haftalık hamileyim ve serklaj yaptırmadım ama progestan vajinadan kullanıyorum ve pruloton iğne oluyorum. Ben de sürekli yatış halindeydim kanamalarım vardı. Hala hep yatmalıyım diye araştırırken bulduM

Merhaba ben de yarım rahimle 21 haftalık hamileyim ve serklaj yaptırmadım ama progestan vajinadan kullanıyorum ve pruloton iğne oluyorum. Ben de sürekli yatış halindeydim kanamalarım vardı. Hala hep yatmalıyım diye araştırırken bulduM

Benim de kanamam olmuştu 2 haftalık çok az miktarda inşallah sizin de geçer gider. Ben ayaklandım oldukça :) vajinal progestanı geçen ay bıraktık artık. 33+1 im şimdi. Sağlıkla doğsun yazacağım 🥰

Progestanı hangi dozda kaç kere kullanıyorsunuz kızlar? Rahim ağzı ölçümleriniz kaç mm?

Progestanı hangi dozda kaç kere kullanıyorsunuz kızlar? Rahim ağzı ölçümleriniz kaç mm?

Ben akşam yatmadan önce 1 kez progestan 200 mg tablet kullandım vajinal. Rahim ağzı ölçümlerim gep 40 mm civarıydı. En son 32+3 te 33 mm e düşmüştü. Ama 25 mm üstü normalmiş.

Ben akşam yatmadan önce 1 kez progestan 200 mg tablet kullandım vajinal. Rahim ağzı ölçümlerim gep 40 mm civarıydı. En son 32+3 te 33 mm e düşmüştü. Ama 25 mm üstü normalmiş.
40 mm çok iyiymiş maşallah 🧿 benim 12 haftalık 36 mm idi. Serklej konusunda acele etmeyelim dedi doktorum. Progestan 200 akşam sabah 2 kullandırıyor ve bence çok fazla. Senin 34 hafta olmuş bile çok iyi. İnşallah 37 38 lere de sorunsuz gelir sağlıcakla kavuşursun 🌺

Bende tek tüp yarım rahimliyim 2 kere düşük yaptım. Biri çatlatma iğnesiyle olmuştu biri de tüp bebekti. Şimdi 2. Ye tüp yaptırdık sonuç bekliyoruz çok sıkıntılı süreçler allah yardımcımız olsn ne gebe kalabildim ne de doğurabişdim hala

Kızlar moralinizi boşuna bozmayın ben çok bozmuştum. Ben de yarım rahimliyim. Bunu çocuk istediğim dönemde doktora gidince öğrendim. Solda rahim gelişmiş, sağdan gelişmesi gelen kısım güdük kalmıştı (rudimenter uterus). İşin kötüsü de hep sağdan yumurtluyordum. 2 ayrı doktora gittim sağda güdük rahime yerleşmesin bak dış gebelik olmasın diye. İkisi de yok artık öyle şey mi olur dedi yolladı. 3 ay sonra güdük rahime yerleşmiş embriyomla hamileydim.

6 haftalıkken ameliyata girdim. Güdük rahimi, sağ tüp aldılar. Amh düşük (yumurta rezervi 0,41 idi yani erken menepoza gireceğim. Yaş olmuş 34,5) uzatmadım, normal yoldan hamile kalmamın mucize olduğunu biliyordum tüp bebeğe başladım. O da 3.denemede tuttu.

Yarım rahim olup doğumda öğrenenler de var. Gayet 40.haftaya kadar gelebiliyorlar ama erken doğum riski olanlar da var. Bunun için de 12.haftadan sonra rahim ağzı ölçümü yapılıyor, kısaysa serklaj uygulanıyor. Yani yarın rahimle hamile kalan çok. Üzülmeyin. Sağ salim alacağız kucağımıza inşallah.
Merhaba bende yarım rahimliyim sol taraf var ama kapalı 2 böbrekliyim. Hamile kaldım ama profa gittim 14. Hafta da dikiş atilacak diyor dogum yapacağim Doktora gittim o da diyor erken 14. Hafta takip edip ilerde açilma olursa dikiş atariz diyor. Yeminlen iki doktor arasında kaldım var mi ben gibi olan😥 bu arada ilk gebelik 11+3 haftalik hamileyim

dikenliyonca: bende sen gibiyim kararsizim profa gittim erkenden dikiş atilcak diyor operator kadindogumcuya gittim erkenden atilmaz diyor of moralim çok bozuk 11. Haftadayim

Back