yarım rahim

hoş geldin masalcık ohh ne ii etmişsiniz benim evinde şöyle sağlam bir temizliğe ihtiyacı var ama dr bu hafta hiç kıpırdama dedi kocişimde geç geliyor eger adet olursam benimde ilk işim eve girişmek olacak halılar tüller çok iş var çok...tahlil içinde az kaldı ama hiç panik yok sanırım bu kadar kolay olacağını hiç düşünmediğimden olsa gerek.bide bu ay iğne vuruldum ya eziyetti resmen iğneden sonra tam 36. saati verince dr insan ister istemez stres oluyor o durumda olacağı varsada olmazki.klomen kullanırken gün veriyordu ama böyle saati saatine verince kocişte bende çok gerildik.bu ay tekrar klomen uygulanırsa iğneyi istemeyeceğim ...işte böyle masalcım bakalım bu ayki çalışmalar ne kadar işe yarayacak :))
sedoşuum ayyy annem tahminen şuan operasyona başlamışlardır Rabbim yardımcın olsun cnm benim .Hayırlı haberlerini bekliyoruz.Dualarımız seninle.....
uçak sende hepten kaçak oldun durumlar nasıl kanamaların durdumu kendine çok ii bak grş kızlar çok çok öpt ..

Canlarım ben geldim sabah 7 de gittik çok ii bir merkez herkes güler yüzlüydü..erkenden aldılar beni zaten sağolsun eşim elimi hiç bırakmadı onu çok seviyorum..benim bu topiğe girmem sizi tanımam boşa değilmiş kızlar hepimiz kader ortağıyız..maalesef ki yarım rahimli çıktım aslında ilk aşamada üzüldüm ama hiç de önemli değil benim için bu durum çözüldü ya ben rahatladım en azından..45 dakika filan sürdü operasyon çıktıktan sonra dr tabi operasyonlarda olduğu için 1-2 saati buldu yanıma gelmesi ama ilk raporum geldi tabi eşim okudu unikornuat genişletme yazıyordu anladım zaten durumu..dr dediki usg perde görüntüsü veriyordu ama bizi yanılttı dedi..anladığım kadarıyla kızlar resmen perde gibi çok yakın dokusu da bir açıdan oluşmuş ama tam birleşememmiş..o yüzden dr lar yanıldı..tabi dr geldiğinde dediki ' dardı o yüzden çeşitli yönlerden 1 er cm genişletildi ' dedi..inşallah iyi olur aslında karşıydım bu operasyona ama oldu artık bakalım inşallah iyi olur..annem tüpler nsl dedi..' dr zaten tek tüp görünüyor ama zaten senin rahim filminde açıktı bir sorun görünmüyor' dedi..'sakın korkma benim çok hastam var böyle olup hamile kalan' dedi..ilaçlar verildi osrojen hormonu ve farklı ilaçlar verildi 6 hafta kullanıcam sonra spiral çıkarılıp balon tedavisi uygulanacak..orda sağolsun birde hemşire vardı damar yolunu kapatırken 'sakın üzülme kızım bak burda bir sekreterde yarım rahimliydi şimdi 1.5 yaşında çocuğu var' dedi..üzülmedim zaten kızlar artık ne yapalım kaderde var zaten aylar önce bu durumu öğrendik de alışkınız artık..herşey nasip kısmet inşallah iyi olur cd verdiler rapor verdiler ama daha bakamadım sonra bakcam artık kanamam var adeti 6 hafta sonra görecekmişim ama o arada kanamalarım olacakmış sancım adet sancısı gibi ama şuan biraz uykuluyum yatıcam iş yapma dediler dinlen dediler..çok şükür iyiyim inşallah iyi olur rabbime dua ediyorum buna da şükür ama kızlar gittik ben yatıyordum da eşim de dedi o kadar çok gelen varki dedi..araplar geliyormuş hep bir sürü insan eşim dedi koridorda gezerken bir bayan içeride ağlıyordu dedi bir sürü insan ne dertler var buna da şükür inşallah iyi olur..hepinizi seviyorum dualarınız için iyi dileklerini için çok teşekkürler artık bakalım ne olacak inşallah tüp bebeğe filan ekstra birşeye kalmadan bebiş gelir..inşallah bu operasyon benim için hayırlısı olur hep öyle dua ettim..çok öptüm hepinizi kızlar kendinize iyi bakın..mucuxxxx

aktunacım yarın test günündü senin hadi inşallah hayırlı haberler alırsın ya he en bizleri de haberdar et dualarım seninle..masalcım uçakcım sizler neler yapıyorsunuz..beni sorarsanız adet sancısı gibi sancılarım oluyor kanama yok gibi birşey ilaçlarımı kullanıyorum.. şimdi düşünüyorum keşke hiç bulaşmasaydım perdeyse de perde ameliyata karar vermeseydim diyorum ama benim durum sizinkinden farklıydı iki prof. perde teşhisi koydu ben dr lardan daha çok araştırdım keşke de daha da kurcalasaymışım yada en azından biri deseydi tanısal histereskopi diye perdeyi iyi dr alsın diye bu dr u tercih ettik ama ben her işte bir hayır olduğuna inanıyorum şimdi diğer yarım rahim forumunu iyicene okuyorum orda ve daha öncesinde bu operasyonu olup da başarı alan da çokmuş belki benim de öyle olacak rabbimn bir bildiği var hiçbirşey sebepsiz olmuyor zarar vermesinde yararını geçtim tabiki de..zarar alan da okumadım Allahtan sadece gereksiz diyen var bence de büyük ihtimal gereksiz oldu ama en azından ne olduğunu da öğrendim buna da şükür inşallah bundan sonra iyi olur kızlar bu işleri hallettikten sonra duruma göre bakıcam..forumları çok okudum bizim gibi olup doğal yoldan hamile kalan çok hatta aşılama ve tüple olan da var ama doğal olan daha fazla ama bekleme süresi uzun tabiki..inşallah bakalım 6 hafta sonra duruma bakıcam..bu arada raporuma göre histeroktomiydi galiba yani rahim boyutu oluyor herhalde 7 cm miş..eşime de dedim bugün biraz stres yaptım keşke olmasaydım dedim eşim de kızdı bana daha dün oldun ameliyatı ne çabuk pes ettin hele bir dene bakalım biraz zaman geçsin sonra söylersin olmazsa bunları dedi..bakalım herşey nasip kısmet diyorum ya rabbimin bir bildiği vardır elbet çok dua etmiştim ne olursa olsun bu operasyon hakkımda hayırlısı olsun diye..o değilde kızlar aklıma geliyor çok komik..ameliyattan sonra uyandım hayal meyal beni sedye ile odaya çıkartıyorlar ordaki hasta bakıcılar çıkartıyor ya hani ben ne kadar içimde yer ettiyse hayal meyal hatırlıyorum adama asansörde 'perdem mi varmış' dedim )))))))))) yaaaa...adam da 'benim bir bilgim yok drunuz size bilgi verecek dedi..adam hastabakıcı zaten ne bilsin sanki bilsede söyler mi))))))))))
bir dedim iyileşeyim de gidip usg çektitip böbreklere baktırayım az da su içiyorum en azından birşey varsa bilirim..birde kızlar nette okuduğum kadarıyla yarım rahimlilerde kan sulandurucu kullanılıyormuş genelde rahmin dier tarafında kan akışı olmadığı için bunu iyice öğrenmek lazım..hadi aktunacım dualarım seninle iyi haberler ver bize..çok öptüm sizleri görüşürüz canlarımmmm...

sedoşum hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.demekki yarım rahimle perde karıştırılabiliyormuş..kız bizdede perde olmasın sakın :)) senden sonra bir kez daha anladımki hiç bir şey şaşırtmaz beni bu saatten sonra..sedoşum senin için hayırlısı buymuş demekki sakın sorgulama kendini neden oldum diye o durmda başka çaren yoktu bizde olaydık aynı şeyi yapardık.keşke bir drda perde fikrinde o kadar emin konuşmasaymış.Sağlık olsun cnm benim sen ii olda İnş herşey yoluna girecektir..sedacım kafanı karıştırmak istemiyorum ne olur yanlış anlama beni ama bunca zaman neden gebelik oluşmamış peki hadi önceden perde vardı dedik.yarım rahim gebeliğe engel değilki operasyon falan hepsi bir yana bu düşündürdü beni acıkası.gerçi hormon tedavinden de anlaşılır belkide yumoşların oluyor ama çatlamıyor olabilir...kızlar bana gelince bu sabah kan verdim ama sayımlı olduğu için yarın alacağım.akşamda özel bir hastaneye gidip negf mi pozitifmi diye baktıracağım.dün akşam masalcığımın msj yağmuruna dayanamadım :)) gidip öğreneyim dedim.aslını sorarsanız bu kez bende çok merak uyandı.belki komik gelecek ama bir önceki gebeliğimde yaşadığım belirtilertin hepsi var :)) ya psikolojikmen hamiş moduna girdim yada bebiş tutundu :)) hakkımda hayırlısı olsun .ne olur dua edin bana ...çooook öpt hepinizi.sedam sakın üzülme böyle olması gerekiyormuş ve oldu ötesi yok sizi çoook seviyoruum....

Canim icini ferah tut artik olan oldu biten bitti belki yarim rahim oldugubu bilmeseydin ameliyta olmazdin ama artik oldun ve belki bu senin.icin hayirli olan...evt bu rahimle her sekilde hamile kalan var ve unutma canim hamileliknicin tek faktor rahim tul degil kiminin esinde sorun var kiminin hormonlari kotu yumurtasi catlamiyo...o yuzden herkes kendi derdini bilip ona gore hareket edecek...bak aktunaya o bi yerden basladi cunku derdini biliyo...senin bu zamana kadar gebelik olusmamasinin nedenini iyi bilinmesi gerek.ki ona gore onlemini al aama bi derdinde yoksa beklemekten baska carede yok..ben oyleyim benim kanatimce bizim sorun esimdeydi cunku ben tul bebekten so ra ilac ve kurlere basladik yani sperm cok hizlandi esim.sigarayida birakmisti ekim kasim aralik hep korundum tupden sonra ocakta esim yoktu subatta hamile kaldim...o nedenle ben beklicem en az 1 yil cok bisey degismez 1 yilla hayatimda ama o tup bebegin yikimini cok iyi biliyorum..ins benimde adetim duzenli gelir rahmim toparlanir yapisiklik.olmaz bende bebek dusunebilirim

Hakkinda hayirlisi aktunacim ins hissettigin gibidir yani hamilesindir...ya sonuc araligi verilsede 40 dakkada cikiyo kanda gebelik niye sen yarini beklicenn...ve aksam yapacagin test nasil bisey ki negatif pozitif desin...kanda hemen degerler haftaya gore cikiyo ki ...

mrb ucakcım...cnm burda sayım yapıldığında ertesi gün alıyoruz bu buradaki bütün hastaneler için geçerli.ama diğeri yani idrar testi gibi sadece gebelik olup olmadığını belirliyorlar 1 saat sonra alınabiliyor.bir çok hastaneyi arayıp sordum ama sadece biri sabah verirseniz akşam alırsınız dedi orasıda epey uzak bana .yalnız acillerede hamilelik şupen varsa ve kanaman varsa hemen yapıyorlar ..çokta telaş yapmak istemiyorum sonra yok yere üzüyorum kendimi..bekleyip göreceğiz kısmetimizde ne varsa o olacak.Hayırlısını diliyorum sadece

Kızlarrr ben geldim sedacım önce senden baslamak istiyorum. Canım gelmis gecmis olsun insallaaahh. Aslında doktoruna kızdım hemde cok. Tamam evet perde ile çift rahim birbirine cok benziyor onu biliyoruz da yarım rahimle perdeyi nasıl karıştırdı onu anlamiyorum.insan ameliyat demeden önce bütün tetkikleri yapar ondan sonra son çare ameliyat der dimi ama? Sonucta bu operasyonlar gayette pahalıya yapılıyor. Aktunammm hamilesin bence yaa kesin hamilesin kızımmm eee sen sabah kan verdi isen madem simdiye coktn cikmasi gerekmez mi negatif mi pozitif mi diye? 1 saatte cikiyo demistin negatif pozitif oldugu. Yanlıs mı hatırlıyorum? uçakcımmm kuzum ya bi rahat ol artık. Merak etme hersey normale dönecek ve bebe çalısmalarına tekrar baslayacaksin. Ama önce saglık dimi ama ? Biz saglikli olmazsak bebekler nasıl saglıklı olcak dimi ama ? Boşver gidecegin karadeniz turunu hayal et öyle vakit gecir kızlar beni sorarsanız bu hafta gece nöbetine gidiyorum. Veee cuma günü sabah teyzoş oluyorummm kardesimin dogumu var. Hayırlısı ile ins olup biter. Benden böyle kızlarrr.

merhaba kızlar canlarım ben iyiyim bugün biraz daha aslında dinlenmem lazım ama anneme yardım ettim kadın tek başına evi silip süpürücek yorulacak ben hafif hafif toz moz aldım işte kendimce..kızlar aynen öyle oldu bitti ben diyorum ki demekki benim için hayırlı olan buymuş..tatlım tek dr deği lki işte ben burda medicana hastanesi var international oranın prof.une gittim ve adam çok iyi bir dr..tüp bebek merkezi var oranın kurucusu millet yurt dışından geliyormuş adam da bana perde dedi..yarım imkansız dendi..çünkü usg de bildiğin perde anacım kendi gözlerimle gördüm..sadece ilk gittiğimde rahmin normal dedi diye ben şüpheye düştüm diye yk a gittim o da perde olarak gördü kimse bana demedi ki sana tanısal histereskopi yapayım git mr çektir (gerçi bir dr a sordum ben senin gibi muallakta olan birinin düzgün çıkmaz dedi doktor sitesinden tanıştığım bir dr..) yada muallakta bile denmedi sadece akramızla gittiğimiz son dr bana dedi 'bence perden var ama çelişkili...'8500 tl ver yapayım' bunu da benim karşılamam imkansızdı o yüzden yolumu böyle kendim çizdim..tatlım bu güne kadar neden hamile kalmadım bilmiyorum ama yarım rahim dorumunu kurcaladım benim gibisi de çokmuş açıkcası ama şöyle bir durum var kızlar biz eşimle herzaman düzenli ilişki yapamadık ayrıca ben bu güne kadar yumurtlama takibi bile yaptırmadım hiçbir vitamin bile kullanmadım eşim de kullanmadı kür bile yapmadım belki desteklemek gerekiyor benim tek korkum tüpte bir prob olması ama histereskopide tıkalıysa görülüyormuş açıkmış (hidrosalpinks yani sıvı birikimi de tüpün tıkalı olmasından oluyordu) 'sol tubal ostium görüldü' diyor ayrıca raporumda..yani sol tüp ağzı görülmüş zaten videodada görülüyor..bakalım dr ne diicek açıkçası ben de tüp bebekten yana değilim zaten maddi olarak da karşılayamam büyük de konuşmak istemiyorum ama gerekirse tüp de olacak tabiki ne yapalım..tek korkum kalan bir tüp var zaten bari onun başına bir iş gelmesin..direkt tüp derlerse başka dr arayışına da girebilirim ama inanın dr alara da güvenim kalmadı artık bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..
aktunacım hadi bakalım inşallah burdan ilk seninle sevinelim dualarımız seninle emekler boşa çıkmasın inşallah...
uçakcım seninde yakında adetin düzene girer hayırlısıyla kolay değil 3 kez kürtaj oldun rabbim hepimize yardım etsin inşallah masalcık da ara vermişti hiç belli olmaz belli bu arada oluverir..öpüyorum çok sizleri görüşürüz...

canım gözünüz aydın kardeşinin doğum gelmiş çatmış hadi bakalım rabbim kardeşini bir avazda kurtarsın inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alsın darısı bizlerin başına olsun..tatlım üsttede yazdım gerçi ama sadece bu dr koymadı teşhisi benim gittiğim dr da dedi hatta ben dr ameliyat için tahlil istedi dye devlet hastanesine gittim orda adam tahlilleri yazmadan önce usg ile bu kez karından baktı ve orda bilem perde dediler bana..nsl birşey anladım demekki dokusu olmuşmuş bir taraftan aynı perde görüntüsü veriyor..işte sadece o son gittiğimiz uyuz olduğum adam 'bence perde ama yarım görüntüsü veriyor başka açıdan dedi..oda benden çok para istedi ve lakayt tavırlarına gıcık oldum...yani herşey kısmet ben bunları yaşayacakmışım kızlar...demekki hayırlısı buymuş artık..önümüzdeki maçlara bakıcaz )))))))

dün akşam hastaneye gitmeden idrar testi yaptım hafif silik çıktı.daha sonra akşam hastaneye gittim 3 saat beklerseniz değerleri ile veririz dediler bekledim sonuç25,07 acil dru değerlendirsinler dediler dr baktı ve bir değer artışı var ama gebesiniz diyemem benim branşım değil kadın doğumcunuzla görüşün dedi.hemen drumu aradım ama ulaşamadım hastaneyei aradım yurt dışına çıkmış.bugün öğlen dün verdiğim sonucu alacağım oradaki dr ne der bilmiyorum..drlar sitesinden yazdım değeri hamilesiniz demişler .......
hala inanamıyorum çok karışık duygular yaşıyorum çok ama çok korkuyorum sevineyimmi onuda bilmiyorum..değer çok düşük adet tarihim normalde 8 inde yani 4 gün var ama ben 35 günde bir adet gördüğümden 13 de olmam gerek bu durumda 9 gün var.erken diyemi böyle çıktı sonuç .size yalvarıyorum bana dua edin .....değer çok düşük olduğundan kimyasal gebelik olmasında korkuyorum....ne olur ne olur dua edin sizi çoook seviyorummm

rabbim günlündekini hakkında hayırlı eylesin inşallah güzel haberler alırısın daha 4 gün varmış adetine belki ondan düşüktür ben pek anlamıyorum değerlerden ama düşüük gibi gelmedi :)

Oleyyyy oleyy adim gibi ucuyorum sevincten birinden daha kurtulduk....kiz gozun aydin daha ne olsun deger gayet iyi 24 saat sonra tekrarla 2 kat arttiysa cok iyi ama tatlim sen kendi adetine gore hesaplama sonucta catlatma ignesi vurdun catlatma ignesinden 14 gun sonra senin adet gunun onu dusunmemistim ben ona kac gun var...yani catlatma ignesi yapildigindan kac gun gecti...ona gore gore 2 gunde 2 ye katlanacak....dualarim hepinizle her zaman her gece namazinda adiniza dua ediyorummm inan karsiligini isterim ona gore hamislerin duasi daha kabul olur...ama guzel arkadasim sakin unutma bu degerler hic bisey onumuzde cok uzun yol var heran hersey olabilir kese gorsek kalp atisi kalp atisi duysak....bu yol uzun ve dusunmekle bi yere varilamaz kendine birak artik dogacaksa zaten rahmine dustugu an belli oluyor...en onemlisiiii tup bebege gerek kalmadaaaaannnnn hamilesiiinn hemde tek tupunle bu bile yeter

uçakçım tşk ederim cnm benim.iğneden sonra 15. günümde yani dün yaptırdım testi dr 15. günü yaptır demişti..yarın tekrar test yaptırmam gerekiyor değilmi...şuan nefes alışlarım bile değişti.Rabbimden hep hayırlısını diledim.Ne gelecekse ondan gelecek..İnş aynı acıları yaşamam.korkularım yüzünden çok fazla sevinemiyorum açıkçası.dün başka bir yerde daha yaptırmıştımya sayımlı olan onuda bugün öğlen alacağım oradaki drla ayrıntılı konuşurum normalde adetim 35 günde bir oluyor ya eğer 30 günden değilde 35 günden hesaplarsak adetime 9 gün var...kızlar dualarımda hiç bir zaman unutmadım sizleri ne olur sizlerde unutmayın beni.inanırmısınız kocişime hamileyim diyemedim bile sizden başka kimseler bilmiyor.sizi çoook seviyorum.İnş değerlerim artamı gerektiği gibi artar İnş bu sefer umutlarım yarım kalmaz.Rabbim tez zamanda sizlerede nasip eder inş canı gönülden dualarımdasınız.

tşk ederim cnm benim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş..İnş bundan sonrasıda güzel olur.Rabbim cümlermizin gönlüne göre nasip etsin.kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın........

canım az önce sesini duydum ama dayanamadım burdan da yazıcam canım arkadaşım gözün aydın bence sen geç yumurtladın tatlım dr bile sana geç ilişki günleri vermişti bence o yüzden değerin böyle ama hiçç önemli değil dediği gibi uçak ın bugün yine yaptır bazı kadınlarınböyle oluyormuş lütfen pozitif düşünnn üzme kendini kafana takma biliyorsun stres herşeyi etkiliyor o bebeğin doğacağı varsa doğacaktır inşallah da sağlıkla kucağına alacaksın canım benim..evet önünde uzun bir yol var şimdi dikkat et..ayrıca kızım bu topiğin kurucusu sensin ilk sana yakışırdı zaten bu iş)) biz arkadan gelcez)))) çok sevindim ya çok mutluyum canım arkadaşım dualarım hepinizle zaten sen de bizlere dua et..gelişmelerden haberdar et bizleri rabbim emekleri boşa çıkartmasın seni bizi hepimizi sevindirsin inşallah..çokk öpüyorum seni taze annişşş....

Allah razı olsun sedoşum..Rabbim hiç bir kulunun emeklerini boşa çıkartmasın.İnş en kısa zamanda sizdende gelecek hayırlı hberler..yarın sabah erkenden tekrar kan vereceğim Rabbim ne derse o olacak...bu zorlu süreceğin her türlü zorluğuna razıyım yeterki yavrum bu sefer bırakmasın beni..gerekirse 9 ay hiç kalkmam yerimden...sol tarafımda biraz ağrı var o korkutuyor beni umarım dış gebelik kabusunu tekrar yaşamam..ben göğüslerimden anladım hemen hamile olduğumu :)) geçen seferde böyle olmuştu .midemde çok bulanıyor.birde sol bacağımda kasılmalar oluyor..kasıklarımda adet olacakmışım gibi sızılar var....kalbimde bir başka atıyooor :))) Allahım şükürler olsun sana ilk denemede gönderdin meleğimi kucağıma almayıda nasip et sana yalvarıyorummmmmm........
kızlar inanıyorumki tez zamanda sizlerinde göbüşü dolacak ben biliyorum temiz kalpli benim arkadaşlarım rabbim gönlünüze göre verecek inş.sizleri seviyorum iyi ki varsınız

canım benim bak sol tarafta ağrı olması normal orda bizim rahmimiz benim hayatım boyunca adet olurken bile hep sol tarafımda ağrı olurdu sağda pek olmazdı hafif olurdu..o yüzden sol tarafın ağrıyor şuan aklına kötü düşünceleri getirme sen bu kez şeytanın bacağını kırdın bence...bence de yat kalkma gerekirse işten çık bak bir bebiş senelerce bekletiyor bizleri kolay gelmiyor rabbim tümmmm dualarını kabul etsin inşallah canım benim bu işten anlayan bir dr a git gerçi dr un iyiydi senin iyiyse ona devam et ve iyice öğren ne kullanılması gerekiyorsa kullan canım arkadaşım besleyici şeyler ye ağır iş yapma) biz de seni çok seviyoruz hadi teyzoş oluyoruz yeğen geliyoooo ))))

benimde epeydir sol tarafım ağrıyordu zaten inş o sıradan ağrılardır yine..kan değeleri düzenli artarsa keseyi görmek nasip olursa hemen ayrılacağım işten..drum a güveniyorum onda devam edeceğim.Rabbime emanetim kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım..Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin..İnsan zamanla herşeye alışıyor ilk bebişte çok telaşlıydım çok heyecanlıydım bu sefer daha sakinim sanki.En azından olacaklara karşı hazırlıklıyım.sonuçta dışgebelik riskim olduğunu bile bile normal yollardan olmasını istedim.Kendime bu şansı tanımasaydım ileride hep soru işareti kalacaktı aklımda.Rabbim beterinden korusun...sadece hayırlısını dliyorum......

Canim drlar daha iyi bilir ama bence igne vurulduktan 48 saat sonra icin sayarlar adet gununu yani 35 gun baz almazlar igne vurulduguni mutlaka belirt ama bence deger gayet guzel ama hep yaptirdigin yerde tekrar et bazen lab.araliklari degisebiliyor canin sikilmasin bos yere evt 24 saat sonra tekrar yaptiracaksin kan testiniii....kizim bak.ne guzel yine ilk yumurtlama takibinde hemen tuttu senin gazinla ben bile yaptiricam nerdeyee yumurta takibi ....oley yegennn geliyo umudumuz geliyo ins beni.Sonum gibi olmayacaaakkkk unudumuzda dogacak arkandan masal gekicek sonrada biz insss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…