arkadaşlar topiği baştan sona okuyamadım. birazdan okuyacağım. bende çift rahimliyim. yani tek giriş tek vajina ama sonradan iki ye ayrılıyor. yani şekli aynı Y harfi gibi. benim ki uterus bicornius imiş. ocak yayında 5 haftalık hamile iken de düşük yaşadım.
bakalim ne cevap gelecek canim tup bebekte rahmi en iyi olanda bile tutmaya biliyo bana 2 tane 1.kalite kondu tutmadi
..cogu kisinin 2.de falan tutuyo
geçmiş olsun canım sana da hoşgeldin...seninkide bizimkinden farklı bir başka rahim anamolisi...uterus didelfisli çift rahim ve çift vajina mı oluyordu..
arkadaşlar topiği baştan sona okuyamadım. birazdan okuyacağım. bende çift rahimliyim. yani tek giriş tek vajina ama sonradan iki ye ayrılıyor. yani şekli aynı Y harfi gibi. benim ki uterus bicornius imiş. ocak yayında 5 haftalık hamile iken de düşük yaşadım.
hoşbulduk arkadaşım evet benimki de çift rahim yani tavşan kulağı gibi aynı benim vajina girişim tek ama 2 rahim girişim var ayrı ayrı 2kere hsg 2 kere histereskopi bi kere de rahim emarı çektirdim bütün drlar aynı şeyi sölüyolar ameliyat sakın olma daha kötü olursun diyolar 5 kez tüp bebek yaptırdım tutmadı eşimde de sorun var 36 yaşındayım beylikdüzünde oturuyorum böle işte
arkadaşım geçmiş olsunn. sanırım ikimizin aynı rahim şekli.
sağol canımm. ya benim ki tam çift rahim de sayılmaz. tam nasıl anlatcağım bilmiyorum. bir saniye rahim filmimin fotosu var onu yüklüyorum .yani giriş tek sonra ikiye ayrılıyor.
Eki Görüntüle 645468 Eki Görüntüle 645469
arkadaşım bence senin ki baya iyi gibi geldi bana üst tarafı çok çöküntü değil bana bütün drlar aynı şeyi söledi çok sık rastlanan bi durum değil ama çift rahimli olup daa normal doğum yapan çok kadın varmış doğum sırasında anlaşılıyomuş
kızlar bir yandan topiği baştan okuyorum bir yandan da kendimi anlatayım. 28 yaşındayım. 2010 yılında mayıs ayında evlendik. bu mayıs da 4.cü yıla gireceğiz evliliğin . ilk yıl pek düşünmedik bebek. fakat 1,5 yıldır şiddetle istiyoruz. ilk bebek düşünmeye başladığımızda doktora gittik eşim ve ben. bir problem varsa tedavi olalım önce bari vakit kaybetmeyelim ona göre bebek çalışması yaparız dedik. eşime 2 kez spermiyogram yapıldı şükür ki ikisinde de iyi çıktı. benimde gittiğim doktor herşeyin normal stres yapma olur zamanla dedi. bende o doktorun lafına bakarak tam 1,5 yıl bekledim. stres yapıyorum ondan olmuyor dedim hep. en son artık bu böyle olmayacak en iyisi bir doktora gideyim dedim. gittiğim doktor önce tahliler verdi bunları yaptır ve adetinin 3.cü günü gel muayene edeyim seni dedi. o tahlilleri yaptırırken tesadüfen öğrendim ki hamileyim.o ayda hiç stres yapmamıştım ve doğru düzgün uğraşmamıştım bile. ne de olsa bizim olmuyo doktora gitcem diyordum. hamile olduğumu öğrendim ve 1 hafta sonra bebek düştü. düşükten sonra ki gün koşa koşa doktora gittim ve o an öğrendim ki rahim normal değildi benim.doktor muayene ettiği an anladı. senin rahimde ya perde var yada çift rahim dedi. hemen bir rahim filmi istedi. rahim filmimde uterus bicornis çıktı. ama doktorum emin olmak için rahim emarı da istedi. fakat orda da aynı sonuç çıktı. perde olsun diye o kadar çok dua ettim ki ama malesef perde çıkmadı. netten araştırdım benim durumumda olanların çocukları ya sıkışıp kalbi duruyormuş yada düşük oluyormuş. doktorum deseniz olumlu konuşuyor . senin durumundaki hastam ikiz doğurdu diyor. bu mayıs da 4 yıllık evli olacağım yaşım deseniz 28 yani aldı başını gidiyor. etraftakilerin baskılarını deseniz hiç sormayın. eş dost akraba sürekli hadi artık geç bile kaldınız deyip duruyorlar. çok ama çok istememe rağmen daha düşünmüyoruz demek zorunda kalıyorum. çift rahimliyim ondan olmuyor desem zil takıp oynarlar eminimmm. çok uzun yazdım ya kusura bakmayınnn.
oncelikle topige h.g bastan sona okuduysaniz az cok yasananlarin hissedilenlerin ayni oldugunu goreceksiniz sadece hastalik tanisi farkli benim durumum biraz karisik rahim filminde sola deviye uterus sagt tuba tikali yazili uterus buyuklugu normal sonra farkli bi dr dogustan sag tupumun olmayip yarim rahimli olabilecegimi soyledi cok dr gittim uterus normal dediler kesin bi tanim yok mr cektirmemi istedi ilacli mi ilavsiz mi bilemedim siz nasil cektirdiniz ne kadar suruyo aci hissi var mi benim hic gebeligim olmadi sorun sadece tek tup zaman laybetmiyelim diye tup bebek yaptik ama.malesef tutmadi
canım ilk foto seni yanıltmasın o beyaz görünen yer ilaç . benim işte Y harfi gibi . o kadar daracık yerde çocuk nasıl durcak bilmiyorum. zaten durcakmış gibi de gelmiyor.
arkadaşım topiği baştan okumaya başladım daha şuan sayfa 2 de yim. :) rahim filmimi doktorum çekti ve anestezili oldum. vjinal muayeneden bile çok korktuğum için doktorum anestezili yapalım senin rahim filimini dedi. neyse ki şükür ayıldığımda hiç ağrım sızım yoktu iyiydi. rahim emarını da ilaçlı çekildim.damar yolu açıyorlar ve ilacı damardan veriyorlar. tek zor olan o daracık cihazın içinde 20 dakika beklemek zorunda kalmak. bildiğin mezar gibi .ve benim kapalı dar yerde kalma fobim var. inan ağladım kalbim duracak sandım.bir daha o cihazın içine girebilir miyim hiç bilmiyorum. ama korkusu olmayan için hiç zor değil.
ne kusuru canım yaaa olur mu öle şey kıs ne varmış yaşında benden 8yaş küçüksüncanım yaa o zil takıp oynarlar dediklerini allah ıslah etsin inşallah başka da bişey demiyorum ben de 4.5 senelik evliyim ben geç evlendim eşim dünya iyisi allahım nazarlardan saklasın napıyım benimde sınavım buymuş diyorum bak sen ne güzel maaşaallah bi kere hamile kalmışsın inşallah gene kalırsın en kısa zamanda ve 9 ay taşırsın göbeciğinde
inanamiyorum kendimi gormus gibiyim bende hsg yi narkozlu cekildim ve kapali yer fobim var bir kere beyin emari cekilmistim oluyorum sandim esim durdu yanimda bosuna radyasyon yedi yabilacsizda cekilebiliyormis oyle cekinsem ne olir ki...
oncelikle topige h.g bastan sona okuduysaniz az cok yasananlarin hissedilenlerin ayni oldugunu goreceksiniz sadece hastalik tanisi farkli benim durumum biraz karisik rahim filminde sola deviye uterus sagt tuba tikali yazili uterus buyuklugu normal sonra farkli bi dr dogustan sag tupumun olmayip yarim rahimli olabilecegimi soyledi cok dr gittim uterus normal dediler kesin bi tanim yok mr cektirmemi istedi ilacli mi ilavsiz mi bilemedim siz nasil cektirdiniz ne kadar suruyo aci hissi var mi benim hic gebeligim olmadi sorun sadece tek tup zaman laybetmiyelim diye tup bebek yaptik ama.malesef tutmadi
evet canım ilacı gördüm 2tarafa da sıvı gitmiş sanırım tüplerinin 2 de açık rahim siyah olan bölge değilmi
canım ya benden sonra evlenenler bile şuan hepsi patır patır hamile. arkadaşlarım birinciyi doğurdu büyüttü şuan ikinciye hamileler. gel de üzülme. şükürler olsun ki eşim dünyanın en anlayışlı en sevgi dolu insanı. ailem de öyle. demek ki benim sınavım bu diyorum.ne kadar da hayırlısını dilesem de işte insan herkes gibi çocukları olsun istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?