• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarım gün temizlik fiyatı nedir?

="Berad, post: 54133836, member: 858197"]Hanımefendi ben daha önce çok bayanla çalıştım ama bu sefer ücreti beğenmiyorlar ücreti kabul etseler iş pazarlığına giriyorlar...Benmi yanlış yapıyorum acaba diye buraya konu açtım tam gün 100 tl ye bile giden varmış...Ayrıca saat konusuna gelirsek yorulduğu zaman tabiki dinlenecek çayınıda içecek çorbasınıda yarım gün 5 saat diye biliyorum onlar benle 5 tl nin pazarlığına giriyorlarsa bende hakkım olan 5 saatten yarım saat önce bile çıkmasını istemem buna hakkım olduğunu düşünüyorum
Hanfendi yarım gün dört saat ama
Kaldı ki tüm güne 180e gelen de varmış
Bu başlıkta yazıyor işte
Hem yarım gün her şeyde daha pahalıdır. Kreşlere bakın tüm gün 1200se yarım gün 1000dir en az. Kadın yarım gün bir yerde çalışıp kalan zamanda da bir yere gidemiyor takdir ederseniz. Tüm gün 120-130 yazın birilerini bulursunuz. Deneyin bi. Sonuçta o kadın da evine ekmek götürmeye çocuklarının okul masrafını çıkarmaya bakıyor. Ama yarım gün onun tüm gününü öldürüyor. Onun için tam günü yarım güne bölmek diye bişey onun nezdinde iyi bişey değil.

Yarım gün 5 saat ve bence biz sömürülüyoruz anlayış ve tolerans gösterdikçe enayi yerine konuluyoruz ben çaylarını kahvelerini tam gün ise kahvaltılarını ve öğle yemekleri kendim hazırlarım yerler içerler mesela bir abla vardı 2 de gelip 5 de çıkmak istiyordu e doğal olarak bende yol verdim gitti bizimle 5 tl nin pazarlığına giriyorlar kusura bakmayın bende 5 saatimide kimseye yedirtmem
Sigortasını yaptırmak zorundasın
Ee sigorta varken erken çıkmak için teklif etmez

="Berad, post: 54133873, member: 858197"]Yarım gün 5 saat ve bence biz sömürülüyoruz anlayış ve tolerans gösterdikçe enayi yerine konuluyoruz ben çaylarını kahvelerini tam gün ise kahvaltılarını ve öğle yemekleri kendim hazırlarım yerler içerler mesela bir abla vardı 2 de gelip 5 de çıkmak istiyordu e doğal olarak bende yol verdim gitti bizimle 5 tl nin pazarlığına giriyorlar kusura bakmayın bende 5 saatimide kimseye yedirtmem
yarım gün beş saatse öğle arasıyla tüm gün 11 saat olur. Çok mantıklı tabii. 3 saatte çıkmak isteyen tek kişiyi bütün örnekleme yaymak da çok mantıklı. Onun için kimseyi bulamıyorsunuz tabi. Yarım günü beş saat sayan birini bulursunuz umarım. Paraya çok ihtiyacı olan birini bulursanız yarım günü yedi saat bile kabul edebilir. Kolay gelsin size.

İşini hakkıyla yapana inanın az.
Şimdi burada çoğu kadın başkasının yaptığı keki bile yemez ama temizlik sektöründe çalışanlar her pisligi temizliyorlar.
Bir de bedenen ağır işçi kategorisindeler, ikisi bir araya gelince inanın günlük 150 160 rakamlar az bile.
Keşke asgari ücret 5bin lira olsa da herkes hakkını alabilse bu ülkede.

Benim kadınım ki ablam diyeyim ailemizin ferdi oldu ve evde her işi yapar yemek hariç.
Dolapları indirir, ütü yapar yerleştirir, bulaşık yıkar, duvar siler, evi toplar , camasir yikar, cocuklarimla oynar.
Elim ayağımdir o benim, istediği saatte gelir istediği saatte de gider.
Hiçbir zaman Aaa az kaldın şunu da yap demem, bilirim ki yetisememisse gücü bitmiştir.
Her geldiğinde düzenli olarak utu ev toplama silme süpürme banyo ve mutfak temizligi arta kalan zamanda sırayla neye ihtiyaç varsa onu yapar çünkü.
Ne ben ona çalışanım gibi davranırım ne o bana patron gözüyle bakar.
Herkese benim gibi birini bulmasını içtenlikle diliyorum elbette 4 4luk olmuyor bazı şeyler ama karşımızdaki insan, unutmamak gerek.
E sizin çalışanınızında maşallahı varmış;)Ben bayan gelmeden önce ortalığı toplarım bulaşığı yerleştirir makinaya çamaşır atarım asarım bayan gelir sadece temizliği yapar bazende dolap içlerine girer bu zamana kadar kimseye halı sildirmedim zaten senede 2 kere halı yıkamaya veriyorum eziyete gerek yok bu zamana kadar bir bayanda ne bazayı ne buzdolabımı nede bulaşık makinamı çekmiştir sesde çıkarmadım duvarı silen hiç olmadı zaten oraya takılmıyorum gerek yok yani bu şartlarda 60 tl çok iyi para...Sizin ki hakikatten eliniz ayağınız olmuş hakediyor

yarım gün beş saatse öğle arasıyla tüm gün 11 saat olur. Çok mantıklı tabii. 3 saatte çıkmak isteyen tek kişiyi bütün örnekleme yaymak da çok mantıklı. Onun için kimseyi bulamıyorsunuz tabi. Yarım günü beş saat sayan birini bulursunuz umarım. Paraya çok ihtiyacı olan birini bulursanız yarım günü yedi saat bile kabul edebilir. Kolay gelsin size.
Oturduğu yerden ev temizleyen mi var ya?
Memur oturur
Çocuk bakan oturur
Ama temizlik yapan durmaz, ayakta çalışır
Yemek vermek gelen kadının zamanından çalmak, o 2 dakikada yiyip, toplayıp, saati gelene kadar işi bitirme derdinde olur.
Diğer türlü işi savsaklıyorsa, şans verilmez zaten

Bana gelen bayanların hiçbiri yarım saat 4 saat diye tek bir cümle bile kurmadılar...Ayrıca sizde ev işlerine yardımcı alan kişileri eli maşalı bir yudum çay bile vermeyen dinlenmek için oturduğu koltuklara çivi koyan kişiler zannediyorsunuz sanırım ön yargı kötü bişey umarım yakın zamanda bu önyargılarınızdan kurtulursunuz

E sizin çalışanınızında maşallahı varmış:KK66:Ben bayan gelmeden önce ortalığı toplarım bulaşığı yerleştirir makinaya çamaşır atarım asarım bayan gelir sadece temizliği yapar bazende dolap içlerine girer bu zamana kadar kimseye halı sildirmedim zaten senede 2 kere halı yıkamaya veriyorum eziyete gerek yok bu zamana kadar bir bayanda ne bazayı ne buzdolabımı nede bulaşık makinamı çekmiştir sesde çıkarmadım duvarı silen hiç olmadı zaten oraya takılmıyorum gerek yok yani bu şartlarda 60 tl çok iyi para...Sizin ki hakikatten eliniz ayağınız olmuş hakediyor
Aaaaa

İlk mesajını oku bi

Tutarsızlık var

E sizin çalışanınızında maşallahı varmış:KK66:Ben bayan gelmeden önce ortalığı toplarım bulaşığı yerleştirir makinaya çamaşır atarım asarım bayan gelir sadece temizliği yapar bazende dolap içlerine girer bu zamana kadar kimseye halı sildirmedim zaten senede 2 kere halı yıkamaya veriyorum eziyete gerek yok bu zamana kadar bir bayanda ne bazayı ne buzdolabımı nede bulaşık makinamı çekmiştir sesde çıkarmadım duvarı silen hiç olmadı zaten oraya takılmıyorum gerek yok yani bu şartlarda 60 tl çok iyi para...Sizin ki hakikatten eliniz ayağınız olmuş hakediyor
Saydiklariniza 60 tl fazla derim ben!
Baza, dolap çekilmeden temizlik mi olur!
Tabi ki her geldiğinde çekmeyecek haftalık düzenli geliyorsa ama en az ayda 1 her yer dip bucak temizlenmeli.
Hali da ne kadar yıkanır yıkansın sizinki çocuklu ev 2 ayda bir silinmeli.

Benim ablam buzdolabimi çıkarır, rafları yıkar içini ayıklar bozulani, tertemiz düzenler.
Kuru gıdaların tarihine kadar bakar geçmiş olanları atar yani.
O sebeple haftada 2 gün için verdiğim 260 bana az geliyor, zaten gelebilse bakicim olarak da istiyordum ama küçük çocuğu var tek çalıştığı ev benim o sebeple gelemiyor.
Ha bazen üstten üstten yapar, anlarım ama ses etmem olabilir yorgundur derim.
Kışın hiç cam sildirmem hasta olur diye.
Aslında işin özü insan namuslu ve hakkıyla bir işi yapacak arkadaş, koltuk baza çekmeyen insana 5 kuruş veremem ben siz de vermeyin ki işini düzgün yapmayı öğrensin.

Oturduğu yerden ev temizleyen mi var ya?
Memur oturur
Çocuk bakan oturur
Ama temizlik yapan durmaz, ayakta çalışır
Yemek vermek gelen kadının zamanından çalmak, o 2 dakikada yiyip, toplayıp, saati gelene kadar işi bitirme derdinde olur.
Diğer türlü işi savsaklıyorsa, şans verilmez zaten
Ya vallahi şu dizileri izleye izleye hepimiz dünyaya başka gözlükten bakar olduk herşeyi dramatize eder olduk...Bu kadarına gerek yok yani siz benim çalıştırdığım şartları görseydiniz herhalde çevrenizde kim varsa beni önerirdiniz herhalde

Kızlar herkese iyi akşamlar.
Benim 13 aylık bir bebeğim var ve 5 aylıkta hamileyim bebeğimin uyku problemi var gündüzleri deliksiz 2 saat uyuduğunu hiç görmedim hatta bazen gündüzleri hiç uyumuyor,geceleride 1.5 saatte bir uyanır,velhasılkelam bu şartlarda benimde evi afedersiniz b.k götürüyor dolapların içi tıkış tıkış ütü dağ kadar evim görünürde temiz ama çok döklüm var ve yardımcı bayan arıyorum diye ilan verdim haftada 2 yarım gün 60 tl yazdım ama kimse bu parayı beğenmiyor her arayan pazarlık yapıyor hatta bazıları iş üzerinden bile pazarlık yaptı(şunu yaparım bunu yapmam gibi...).Gerçekten canım çok sıkılıyor ilanı vereli 1.5 hafta oldu ama hala evimi temizleyecek bir bayan bulamadım yarım gün temizlik fiyatları nedir 60 tl düşük mü birde yarım gün kaç saat?
çok az demişssiniz eviniz 1+1 mi? Arkadaşım 2+1 evine yarım gün alıyor 80 veriyor.

Ya vallahi şu dizileri izleye izleye hepimiz dünyaya başka gözlükten bakar olduk herşeyi dramatize eder olduk...Bu kadarına gerek yok yani siz benim çalıştırdığım şartları görseydiniz herhalde çevrenizde kim varsa beni önerirdiniz herhalde
Gram dram yok ki yazdığımda,
Sen de kendi çalışma hayatını öne sürerek aynı kanaldan kendini üzdün şimdi.

Gerçekçi ol ya,
Her işe bulaşıp, kötü yapması mı
Yoksa
Odağındakini en iyi yapması mı?

Ben hala sadece homeland izliyorum

Saydiklariniza 60 tl fazla derim ben!
Baza, dolap çekilmeden temizlik mi olur!
Tabi ki her geldiğinde çekmeyecek haftalık düzenli geliyorsa ama en az ayda 1 her yer dip bucak temizlenmeli.
Hali da ne kadar yıkanır yıkansın sizinki çocuklu ev 2 ayda bir silinmeli.

Benim ablam buzdolabimi çıkarır, rafları yıkar içini ayıklar bozulani, tertemiz düzenler.
Kuru gıdaların tarihine kadar bakar geçmiş olanları atar yani.
O sebeple haftada 2 gün için verdiğim 260 bana az geliyor, zaten gelebilse bakicim olarak da istiyordum ama küçük çocuğu var tek çalıştığı ev benim o sebeple gelemiyor.
Ha bazen üstten üstten yapar, anlarım ama ses etmem olabilir yorgundur derim.
Kışın hiç cam sildirmem hasta olur diye.
Aslında işin özü insan namuslu ve hakkıyla bir işi yapacak arkadaş, koltuk baza çekmeyen insana 5 kuruş veremem ben siz de vermeyin ki işini düzgün yapmayı öğrensin.
Ben biraz iş yaptırmasını bilmiyorum ses çıkartmıyorum kırılır falan diye eşim bana bu yüzden çok kızıyor vallahi çalıştığım hiç bir bayan beni hiç bırakmadı hep eşimin isteği üzerine ben bıraktım şartlar o kadar iyiydiki onlar gelmeden çay demler abla yoruldukça çayını koy dinlen iç derdim ama fazla iyi niyet iyi değil

Gram dram yok ki yazdığımda,
Sen de kendi çalışma hayatını öne sürerek aynı kanaldan kendini üzdün şimdi.

Gerçekçi ol ya,
Her işe bulaşıp, kötü yapması mı
Yoksa
Odağındakini en iyi yapması mı?
Ben gayet gerçekçiyim ben kimsenin şartlarını gücünü zorlamam derim ki temizliği bitirdikten sonra yetiştirebilirsen ütü de var saatin dolana kadar yetiştirebildiğin kadar ütü yap haaa ütüye bulaşmamak için temizliği yavaş yapar yada sallana sallana ütü yapar saatini doldurmak için onu ben bilmem.Benle yol parasının pazarlığı yapılıyorsa bende saati saatine iş isterim...Sizde burda başkasının hakkını savunayım derken bu kadar yükselip acıtasyonlara girip onun bunun hakkını yemeyin..Çalışan bayana yarım saat erken çıksın işi varsa diyebilirsiniz ama iş bitmediyse yarım saat geç çıksın diyemezsiniz buda sizin hak anlayışınız ama doğru herkes aynı düşünmek zorunda değil SAYGI DUYUYORUM

aynen. Ama söylesen. Biz de şöyle çalışıyoruz diye başlıyor. İnsanlar başkasının şartlarını da kendi şartlarına çekmeye çalışmaktansa kendi şartlarını düzenlemeye çalışsa çok daha iyi olacak. Ki dediğiniz gibi devlette de öyle yani. Dört saat.
Ağzınıza sağlık. Üniversite mezunları bile asgari ücret alıyor diye temizlikçilerin aldığı para çok görülüyor. Bir meslek grubu zorunluluktan maaşını düşük tutuyor diye kendi durumunu düzeltmeye çalışacağına diğer meslekler de fiyatı düşürsün kafası bi tek Türkiye’de var sanırım

Ben biraz iş yaptırmasını bilmiyorum ses çıkartmıyorum kırılır falan diye eşim bana bu yüzden çok kızıyor vallahi çalıştığım hiç bir bayan beni hiç bırakmadı hep eşimin isteği üzerine ben bıraktım şartlar o kadar iyiydiki onlar gelmeden çay demler abla yoruldukça çayını koy dinlen iç derdim ama fazla iyi niyet iyi değil
Ben de sizin gibiyim yöntemim şu, bazen annem geliyor kadın olunca o söyler şunları yap diye.
Ve eşim gerçekten titizdir bu ablami bulana kadar her kadına söyledim eşim şurayı şöyle istiyor şura olmamış vs dedi diye.
Suanki ablama da ben de özellikle istediğim beğenmediğim yer varsa 'abla benim oğlan koltuğa icecek döktü silebilir misin ya da altına yemek attı bir koltuğu çekelim, dolapları karıştırdı afacan toplar misin şeklinde anlatıyorum.
Misafirim gelecek ilk geliyor eve bakar her yer çok düzenli ve temiz olsun ablacım sen kontrol et ceki düzen ver diyorum.
Öbür türlü utanıyorum.
Yemeğini dışardan canı ne istiyorsa söylerim, sabah kahvaltisini daima sevdiği şeyleri hazırlarım, evdeki her şeyi de yiyebilir içebilir sorgusuz sualsiz.
Şuan bir de hamilesiniz küçük bebeğiniz varken halinizi en iyi ben anlarım, düzgün birini bulursanız yatım değil tam gün çalıştırın.
Daha kolay olacaktır sizin icin

Ağzınıza sağlık. Üniversite mezunları bile asgari ücret alıyor diye temizlikçilerin aldığı para çok görülüyor. Bir meslek grubu zorunluluktan maaşını düşük tutuyor diye kendi durumunu düzeltmeye çalışacağına diğer meslekler de fiyatı düşürsün kafası bi tek Türkiye’de var sanırım
Konu nerden nereye geldi üniversite mezunlarına geldi bizim imama gelmesi yakındır:)Ben aldığı para çok (60 tl) diye birşey yazmışmıyım acaba polemik polemik nelere kadirsin

Konu nerden nereye geldi üniversite mezunlarına geldi bizim imama gelmesi yakındır:)Ben aldığı para çok (60 tl) diye birşey yazmışmıyım acaba polemik polemik nelere kadirsin
Bir üyenin mesajında vardı ama eve temizlikçi almakla ilgili hemen bütün konularda bu minvalde bi yorum mutlaka oluyor.

Ben de sizin gibiyim yöntemim şu, bazen annem geliyor kadın olunca o söyler şunları yap diye.
Ve eşim gerçekten titizdir bu ablami bulana kadar her kadına söyledim eşim şurayı şöyle istiyor şura olmamış vs dedi diye.
Suanki ablama da ben de özellikle istediğim beğenmediğim yer varsa 'abla benim oğlan koltuğa icecek döktü silebilir misin ya da altına yemek attı bir koltuğu çekelim, dolapları karıştırdı afacan toplar misin şeklinde anlatıyorum.
Misafirim gelecek ilk geliyor eve bakar her yer çok düzenli ve temiz olsun ablacım sen kontrol et ceki düzen ver diyorum.
Öbür türlü utanıyorum.
Yemeğini dışardan canı ne istiyorsa söylerim, sabah kahvaltisini daima sevdiği şeyleri hazırlarım, evdeki her şeyi de yiyebilir içebilir sorgusuz sualsiz.
Şuan bir de hamilesiniz küçük bebeğiniz varken halinizi en iyi ben anlarım, düzgün birini bulursanız yatım değil tam gün çalıştırın.
Daha kolay olacaktır sizin icin
Ay aynı ben ben hatta o gün söyleyemem bir daha ki gelmesinde söylerim eşimi öne sürerim
Evet tam gün işime daha çok geliyor ama eşim evden zaten 11 de çıkıyor gelen bayanlara ayıp oluyor hemde tam gün o koşuşturmaca beni yoruyor çünkü bende hiç durmuyorum illaki işin ucundan tutuyorum

sizin gibi davranırken en son kıyafetlerime sarmıştı bu çok güzelmiş kızımın bedeni görse çok beğenirdi sizde fazla giymiyorsunz herhalde diye duygu sömürüleri neler neler. kolunda bir dünya burmayla geziyorsun sat birini al kızına bir elbise. başta verdim anlayamadım sonra baktım abartıyor gelme sen artık dedim anlaşamıyoruz biz senle.çünkü sadece bu da değil yüz verdikçe işide sarsaklamaya başladı bir baktım bana iş yaptırıcak haddeye gelmiş. diğer gittiği evlerde buna herkes yardım ediyormuş ben niye yardım etmiyormuşum. bende dayanamadım. ayşe hanım hafta içi ben çalışırken siz bana yardım ediyor musun dedim geçtim. ya insan kırılmasın bişi demiyim diyorum yok bakıyorum sonra aptal yerine ben koyuluyorum. kazandığınıda hakkınla kazan bak akşama kadar canım çıkıyor birde evi temizliyceksem sana niye para veriyimki.

Back
X